7 Юли, 2021 08:53 1 282 8

Премиерът се срещна с ръководителя на мисията на ОССЕ за наблюдение на изборите

  • стефан янев-
  • оссе-
  • тана де зулуета-
  • организация за сигурност и сътрудничество в европа-
  • честни избори-
  • избори

Стефан Янев и Тана де Зулуета обсъдиха цялостната предизборна обстановка, както и задачите на кабинета за гарантирането на демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби

Премиерът се срещна с ръководителя на мисията на ОССЕ за наблюдение на изборите - 1
Снимка: Правителствена пресслужба

Ангажиментите на правителството за подготовката на честни и свободни избори се изпълняват в пълен обем. Уверен съм, че сме направили най-доброто в тази посока, заяви министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с Тана де Зулуета, ръководител на мисията в България на Бюрото за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

В хода на разговора в Министерския съвет беше обсъдена цялостната предизборна обстановка, както и задачите на кабинета за гарантирането на демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби.

В рамките на срещата акцент беше поставен върху новата ситуация предвид промененото изборно законодателство. Премиерът Стефан Янев посочи, че машинният вот е бил обезпечен от правителството както финансово, така и логистично.

По отношение на избирателния процес в чужбина, министър-председателят отбеляза, че има ръст на секциите в чужбина в сравнение с предишните избори.

Премиерът Янев изтъкна още сериозните и целенасочени усилия на правителството в две посоки – от една страна да отправи позитивно послание към гражданите и да ги насърчи да упражнят правото си на глас и от друга страна да противодейства безкомпромисно на негативни явления като купуването на гласове.

В отговор на проявения интерес от страна на Тана де Зулуета какви мерки предприема служебният кабинет срещу купуването на гласове министър-председателят Янев увери, че МВР работят усилено и действията им дават резултати.

Премиерът сподели също така и обратната връзка, която получава при срещата си с граждани в различни населени места в страната. Янев отбеляза, че хората се чувстват по-свободни и се опитват да се освободят от страха или друг натиск, който са усещали преди.

Министър-председателят Стефан Янев благодари на Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ за продължаващото сътрудничество и активното участие в дейностите по наблюдение на избори в България.

Премиерът изтъкна, че високо цени работата на всички международни наблюдатели и потвърди готовността на правителството да съдейства, така че те успешно да изпълнят задачите си в интерес на насърчаването на свободните и честни избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калинка от гроб

    13 1 Отговор
    половината електорат на опг ГРОБ е по арестите хахахахаха

    Коментиран от #3

  • 2 2loop

    7 5 Отговор
    Премиера оправете пенсиите, най скъсаните хора не взеха и 1 стотинка увеличение

    Коментиран от #6

  • 3 Даа

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "калинка от гроб":

    Всички знаехме, че има купуване на гласове ( предимно от ГЕРБ и ДПС)... Но никой не предполагаше, че става въпрос за огромен брой гласове... По 28 хиляди, по 16 хиляди по 5 хиляди и прочие... Страшно! Ето по какъв начин "печелеха" 12 години!!! Дано служебното правителство да ограничи до минимум този позор....
  • 4 глоги

    1 4 Отговор
    Баба Тана де племето Зулу с много Е-та- ръководителка на мисията в България.
  • 5 Българка

    9 0 Отговор
    Надявам се от ОССЕ да са разбрали, че на 11.07. ще имаме едни от възможно най-честните избори. Да се разбере , че ГЕРБ клеветят служебното правителство и ЦИК, защото им развалят схемите за купен, контролиран, откраднат вот, "производството на невалидни бюлетини, които унищожават вота за опонентите им и подмяна на протоколите
  • 6 Sss

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "2loop":

    Премиера не може да оправи пенсиите, когато има парламент и приеме закон за преизчисляване тогава може!!! В предишния парламент БСП беше на път да прокара преизчисляване, но в последния момент срещна отпор от ИТН, ГЕРБ и най-вече от ДПС, които излезнаха с номера че имат предложения за второ четене..... Някой подшушна на Ива Митева да отхвърли предложението на БСП, защото имало предложения нови за незнайно второ четене...
  • 7 майстор

    4 0 Отговор
    Пенсии в България-дръжки! Чакайте от Северния полюс писмо. Минималната заплата в Швейцария е около 3700 евро на месец,а Швейцария не е промишлена страна. Няма и развито селско стопанство,не жъне по 5 милиона тона ръж,жито и царевица,няма АЕЦ,ТЕЦ-ове и големи заводи. Ръйш?
  • 8 КВО СТАНА

    0 0 Отговор
    ТОВА ПРЕМИЕРЪТ ЛИ Е , НАЛИ БОЙКО ТЪПОТО БЕШЕ ПРЕМИЕР ? ЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове