Last news in Fakti

15 Юли, 2021 13:31 4 149 35

Борис Цветков: Борисов лъже, че в София се строят около 60 детски градини

  • борис цветков-
  • йорданка фандъкова-
  • бойко борисов-
  • детски градини

Проблемът с детските заведение в столицата стана хроничен, без изглед скоро да се реши, категоричен е председателят на РС на БСП – Искър

Борис Цветков: Борисов лъже, че в София се строят около 60 детски градини - 1
Снимка: БСП-София

Дефицитът на места в детските градини се превърна в хроничен проблем на София, без изгледи за скорошното му решение. Това заяви Борис Цветков, председател на РС на БСП – Искър и член на Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП), по повод изказване на Бойко Борисов, че в столицата се строят около 60 нови детски заведения.

„Не само не се строят, но и не са построени за целият над 10-годишен период, в който той и Йорданка Фандъкова управляват столицата и държавата. Тази цифра се опровергава и от кмета на София, която определя броят на строящите и ремонтиращите се нови детски ясли и градини на общо 17, а не 50-60, както твърди Борисов“, обясни той.

Цветков настоява да се създаде работещ механизъм с участието на родители и родителски организации, който да гарантира, че за всяко родено и регистрирано в столицата дете ще бъде осигурено място в ясла или градина.

Социалистът за пореден път призова Столичната община да започне незабавно строителството на 60 нови забавачки. Той предлага и да се освободят сгради и дворове на детски заведения, заети от външни държавни или частни структури.

По думите на Цветков компенсациите не са цел, а временно решение. Той припомни, че тази година извън детските ясли и градини остават 12 500 деца. „Около 6 800 от тях са без места в ясли и нямат право на компенсация. А от неприетите 5 700 деца в детски градини в София само под 500 деца ще получат обезщетение и то с голямо закъснение и с много бюрократични и административни трудности и пречки“, каза председателят на РС на БСП – Искър.

„Затова ще внесем в парламента и промени, гарантиращи изплащане на компенсации на неприетите деца в общински и държавни детски ясли. Трябва да отпаднат и административните трудности и изисквания към родителите на неприетите малчугани в забавачките“, категоричен е Борис Цветков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдурко

    37 4 Отговор
    А добрютро! По би ме учудило, ако беше истина!
  • 2 Туй

    36 5 Отговор
    да му е лъжата ! Той и в съня си лъже , че за детските градини !
  • 3 Последния Софиянец

    37 3 Отговор
    60 затвора трябват за гербавата сган.

    Коментиран от #14

  • 4 нннн

    34 3 Отговор
    Искал е да каже 60 000...
  • 5 русенец

    39 3 Отговор
    То вие и за милиардите километри магистрали не му повярвахте. Ама много сте мнителни!
  • 6 ТаУмВзе

    33 5 Отговор
    ЗАЩО МУТРОПИТЕКА ШИЗОФРЕНЯСАЛ НЕ Е В БЕЛЕНЕ БЕ? За кое не излъгал тиняка банкянския? Искате промяна, те го те. Затвор за герберастията. Иначе чалга подмяна, по норматив.

    Коментиран от #20

  • 7 въпрос

    7 15 Отговор
    БСП, какво е това?

    Коментиран от #21

  • 8 Гост

    9 7 Отговор
    В момента е по важно защо хората с антитела нямат еднакви права с ваксинираните!
  • 9 адаша

    16 9 Отговор
    Това , че не ги строи е ясно , но цялата чалгарска пасмина от селата се изсипа в София. С чаветата . Е места няма ! Марш на село !

    Коментиран от #12

  • 10 123

    15 4 Отговор
    Сатанистите искат да ни унищожават и пречат по всякакъв начин да се гледат деца. Почти целия свят вече е под контрола на Сатанинската секта.
  • 11 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    23 4 Отговор
    КОГАТО НЕ ИЗЛЪЖЕ ЗА НЕЩО,ТОГАВА НИ УВЕДОМЯВАЙТЕ!!
  • 12 Ганьо

    4 11 Отговор

    До коментар #9 от "адаша":

    Ако не ти изнася бягай където си искаш...мина онова време....
  • 13 Българка

    15 6 Отговор
    Борисов лъже за всичко, не само за детските градини. Изненада беше, че за Трифонов преоритет на кабинета му е построяване на детски градини . А това е задължение на общините , не е на правителството.
    Препоръчвам на Слави да се съсредоточи в това, което умее- правене на шоу. Политиката по-добре да остави на по-подготвените

    Коментиран от #18

  • 14 А ТИ ДА СИ ГЛАВЕН ГОТВАЧ

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    НА ВСИЧКИТЕ

    Коментиран от #16

  • 15 Бабата софиянка

    3 14 Отговор
    ами ти бе критикар прост, ти колко си построил бе. а ?

    Коментиран от #23

  • 16 Последния Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "А ТИ ДА СИ ГЛАВЕН ГОТВАЧ":

    Дай боже!Добре ще ги подредя!Ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 17 Софиянеца

    15 3 Отговор
    Йорданка от Самоков открадна парите за детските градини с нейните кметове! Йорданка източва,, столична община "чрез фирмите за озеленяване плаща по 500 лв на отрязано дърво затова столицата остана без дървета после садят фиданки по 200 лв бройката!

    Коментиран от #26

  • 18 Глей ти

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Да, задължение е на общините. Това обаче не означава, че държавата не може да помогне. Държавата притежава неизвестно голямо количество имоти, които са изоставени и чакат "правилния" купувач, за да напълни нечий джоб. И е крайно време да дойде правителство, което да децентрализира държавните структури. Това също може да е част от решението на проблема. Не е нужно да превръщат София в град-държава със 111 кв.км прилежаща пустееща площ. А, че Борисов лъже и Трифонов не разбира, какво се случва, вече го знае всяко хлапе.
  • 19 Ами докажи го

    3 9 Отговор
    Може пък ти да лъжеш.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 НАГЛАТА

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "въпрос":

    СБИРЩИНА ОТ КРАДЦИ ВСИЧКИ СА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ МАЛОИМОТНИ С ПО19 ИМОТА, С МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ НАС ПАРИ, КАТО РАШКОВ ТАРАШКОВ, ИМПЕКСОВА, МИЛИОНЧЕВА, ИЦЕЛИЯТ ИМ ЕКИП ДРУГАРИ.КЪРЛЕЖИ ИЗПИХА НИ КРЪВЧИЦАТА.
  • 22 Чичо Гошо

    9 1 Отговор
    Борисов е жалък. Вече не може да каже: "аз разпоредих". Вече е по -ненужен и от ПКП
  • 23 Пунта Мара

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бабата софиянка":

    Тихооо, бабо
  • 24 Крадци

    5 1 Отговор
    Не европари
  • 25 1618

    9 2 Отговор
    Борисов лъже и манипулира за всичко и мисли, че някой му вярва?Той е патологичен лъжец!
  • 26 1618

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянеца":

    А, защо и до кога ще търпите тази некадърна жена - кмет на София ? При това е протеже на Борисов, а всички негови протежета трябва да бъдат отстранени!

    Коментиран от #32

  • 27 Домовчия

    8 3 Отговор
    Бою лъже като разпран.
  • 28 миш

    5 4 Отговор
    Он,па,че не каза ,че са 10-20 000,това нулите ги нема за нищо.
  • 29 веселяк

    10 2 Отговор
    Не само, че са 60-70 детските градини ама са и опасани с половин милиЯрд километра магистрали ! Караш си по тях и хоп детска градина. Оставяш си детето и продължаваш...и хоп, друга детска градина. Взимаш си детето и продължаваш!
  • 30 Реплика

    10 1 Отговор
    И Тиквата и тези преди него са лъжци. Виж ако трябва нещо за АРТЕКС да направт ще стане на секундата.
  • 31 Само казвам

    3 12 Отговор
    Тия от БСП всички са лъжци като кака си Кури,но отиват в небитието.
  • 32 Абе,льольо

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "1618":

    Тази жена беше избрана на избори от хората ,които живеят там .Ти ли ще кажеш кое и как.Аре у лево по пързалката .
  • 33 Не сте го разбрали

    6 1 Отговор
    господин Бойко Борисов...Строителството им е замразено в начален стадий на скиците преди да направят чертежите им за да ги представят пред съвета.Все пак 500 милиона километра автомагистрали са построили в България те са били по важни.
  • 34 КРОКОДИЛА

    0 6 Отговор
    И ТИ ЛЪЖЕШ ................
  • 35 Гост

    0 0 Отговор
    Не е лошо да се строят детски градини в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Видин, Враца, Лом, както и в населените места около тях … и не само там … Няма новини за такива начинания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове