Last news in Fakti

19 Юли, 2021 08:47 3 758 37

Калоян Методиев не изключва нови предсрочни избори

  • калоян методиев-
  • итн-
  • слави трифонов правителство

След края на мандата на служебното правителство се търси популисткото начало, отколкото рационалният момент

Калоян Методиев не изключва нови предсрочни избори - 1
Снимка: Архив

"Има такъв народ" държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България и да срути системата. От началото до края имат деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си. Това заяви политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев пред БНТ.

Вследствие на изборните резултат има повече въпроси, отколкото отговори. Вкарва се повече напрежение в политическата система, отколкото успокоение, посочи Методиев.

Според него се води хвърляне на абсурдни предложения, за да може да не се направи правителство, ИТН да влязат в ролята на жертва и да се отиде към трети избори с президентските. Не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване живота на служебния кабинет, който се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет. Не ни чакат спокойни времена, уточни Калоян Методиев.

Той смята, че се отваря се все повече ветрилото с конфликти с хора и институции. Цялото това нещо било заложено априори в живота на служебния кабинет и избухнало при всички сектори. Правителството е съставено от военни и когато 40 години основната ти задача е "превземи, завладей, хвани или убий", няма как да е по друг начин, отсече Методиев.

Това служебно правителство генерира скандали, изтъкна той и добави, че ще трябва да се прави доста сериозна ревизия на служебното правителство.

След края на мандата на служебното правителство се търси популисткото начало, отколкото рационалният момент. Нови предсрочни избори могат да променят нещата към по-лошо, каза той. Държавата ще плати цялото това упражнение, защото няма как да се издържи социалната и здравна система при перманентен политически процес, който затъва в скандали, корупция и безвремие, предупреди Методиев.

По отношение процесите в БСП и отново третото им място на предсрочните парламентарни избори, Калоян Методиев заяви, че пътят пред БСП е консолидацията. Той предупреди вътрешната опозиция, че е била употребена и ще бъде употребена за реализация на чужди планове. Корнелия Нинова е единственият човек, който не се огъна и бе истинска опозиция, посочи Медотиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    26 22 Отговор
    не изключвам Борисов да се върне на бял кон

    Коментиран от #6, #18, #20

  • 2 на село

    19 4 Отговор
    Избори и избори. Безкрай. Българска работа.

    Коментиран от #15

  • 3 Чалгари вън!

    30 7 Отговор
    Чалгата превзема парламента
  • 4 по посока

    20 6 Отговор
    на вятъра на парите. Човека явно е сменил работодателя
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГЕРБ

    12 46 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    КАЗАХ ВИ! ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ВИНАГИ , ХОРАТА ИСКАТ БАЦЕ , А НЕ ЧАЛГАРЯ! ЕДНО МУ ПРАВЯ ЕВАЛА , АХА ДА НИ БУТНЕ И ПРОТЕСТЪРИТЕ ГО СЪСИПАХТЕ , МНОГО Е ЯКО ЗА НАБЛЮДЕНИЕ! НЯМАТЕ МОЗЪК ПРОТЕСТЪРИ! ПОЗДРАВ ЗА ДОБРИЯ ТИ КОМЕНТАР , ЗАПИШИ СЕ В ГЕРБ! НИЕ ПЕЧЕЛИМ ВИНАГИ! БАЦЕ Е МЪДЪР , И УСПЕШЕН МЪЖ! ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ВИНАГИ! СЛАВА НА ГЕРБ!

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 7 Who you bol

    15 22 Отговор
    Щом ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ВЗЕХА ДА РЕВАТ, ЗНАЧИ ИНТ СА НА ПРАВ ПЪТ.
  • 8 Who you bol

    11 6 Отговор
    ВОЖДА ТИКВУТУЛУП ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИ НА РЕВЯЩИЯ ТУЛУП... ХА ХА ХА ХЕЙТЪРИ РЕВЕТЕ С НЕГО
  • 9 Механик

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Обикновен каун.
  • 10 Фект

    16 2 Отговор
    И този говори на македонски - деструкция, акумулиране, да се прави на умен, сякаш не може да каже -разрушаване и натрупване.
  • 11 Последния Софиянец

    15 12 Отговор
    Партийно правителство не може да има.Парламента е разбит на пет части.Само Служебното правителство подкрепено от всички партии ще спаси парламента.
  • 12 русенец

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Защо, бе колега? Тиквата да не е рокаджия?:))) И кой народ го иска, след като за него са гласували 7% от имащите право на глас? Долу-горе толкова е деб*илното население в страната.
  • 13 Пея

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Идиот!
  • 14 Наблюдател

    17 3 Отговор
    Прави ми впечатление че един куп хора се мъчат да издърпат джипката от дерето
  • 15 Последния Софиянец

    10 13 Отговор

    До коментар #2 от "на село":

    Така ще е докато не изчегъртаме ГЕРБ и Слави не вземе 60% за да направи сам правителство и да господства
  • 16 мъкаааа

    7 2 Отговор
    Калоян Методиев не изключва от контакта новите, предсрочни избори. Те се зареждат с енергия.
  • 17 гробище

    14 6 Отговор
    абе какво ми ги изтипосвате такива калинки на умрялата опг гроб на първа страница , такива трябва да се замитата в 9-та глуха където им е мястото
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Цецо

    7 3 Отговор
    Боклук
  • 20 Ще се върне

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    На бяло магаре...
  • 21 Трезво мислещ българин

    7 1 Отговор
    “Очаквам още при началото на 46-то Народно събрание в парламентарната група да се формират и фракции. Това ще бъде по-сериозният проблем на ИТН, защото ако сега напускат един-двама души партията, след като се структурира парламентарната група, допускам, че тя ще започне да се рои”, заяви политологът доц. Стойчо Стойчев.
  • 22 5577

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Джипката":

    Тъй както на теб ти се иска и колкото пъти да го повтаряш няма да го направиш истина. Тези мутри с подобни внушения ни въвлякоха във всякакви кризи, от които с години не можем се отърва. Тъпата политика на Бойко настъпва десетина олигарха и кулата от две кубчета се срина. Никой никого не е победил. Дори избори почти нямаше. Стига ти с тия внушения за девети септември. Политика няма. Идеология няма. Да не говорим и за човек който може да обедини държавата. Добре че ни е мекошав характера, че такова изринване заслужават всички политически импотентни шоумени.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    никжга герб никога БОРИСОВ никога мутри
  • 24 123

    7 1 Отговор
    Чалгарчето си показа какво е с опита да прави ндсв2.Това недоразумение е слуга на дпс, които контолират 30 год. държавата с максимата "разделяй и владей".Ама какъв акъл в кра.тунката на тошко африкански, или един чалагар за да проумеят какво се случва?
  • 25 Гражданин

    4 2 Отговор
    Интернет медиите не трябва ли да изпреварват телевизията, а не да я повтарят като преразказват какво са давали по телевизията ?
  • 26 джаба

    3 4 Отговор
    тази шушумига от къде изпълзя
  • 27 Гал

    4 4 Отговор
    Това момче е непочтено,хлъзгаво и неприятно.

    Коментиран от #34

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    герб съсипаха ХОРА СЪДБИ БИЗНЕСИ
  • 29 интересно

    7 3 Отговор
    БСП и Корнела застават срещу Радев?
  • 30 CaizerSoze

    5 3 Отговор
    Този анонимник наистина ли цял ден ще го държите водещо заглавие. Изобщо не е тенденциозно!
  • 31 Електорат

    4 4 Отговор
    След тази атака от БСП срещу Радев, мога да кажа, че приключих със симпатиите към тях. Сбогом БСП.
  • 32 Чочко

    2 3 Отговор
    Калояне, да папкаш ..джувката на Корнелия. Н1ма да ти е за първи път
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Алоооу

    3 1 Отговор
    Марийке Атанасова ,не мислиш ли че се уливаш с демонстрациите си на вярност към шефати бибитко , още колко часа ще държиш новината за тази калинка в топа на новините , не виждаш ли че няма интерес или да се подмажем до край на жипко бибитков хахахахахаха

    Коментиран от #36

  • 36 Глад

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Алоооу":

    Глада е голяма сила и голям стимул дава!
  • 37 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Спокойно ,рано или късно всички проумяват , че Бойко е най малкия проблем за България и е най приемлив за водач и държавник ..... а останалите са просто жалка неуспяла и огладняла сметоподобна паплач от бивши комунисти и техните деца и внуци .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове