20 Февруари, 2013 08:59 1 927 11

Пострадал: Полицията действа с провокатори

  • протести-
  • полиция-
  • провокатори

Полицията действа в комбина с агресивните агитки, такава поне бе ситуацията на последния протест във вторник вечерта в столицата. Обвинението към пазещите реда по време на демонстрациите отправи един от пострадалите преди ден – 66-годишният софиянец Милан Генадиев, от екрана на бТВ.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, а към всички”, разказа мъжът.

Думите му се оказаха „доста странни” за шефа на СДВР Валери Йорданов. Коментарът му във връзка с тези обвинения бе: „Това е недопустимо”.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни. Полицаите бяха доста толерантни и търпеливи в оттласкването на хората”, добави Йорданов и отрече информациите, че е имало снайперисти в района на Паметника на Левски, където е трябвало да дойдат официалните лица.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Естествено че ще действа с провокатори. От режима на бб има доста доволно облажили си хора. които искат нещата да си вървят по стария начин. От тях са и 62 те хиляди държавни хрантутеници на цв цв. Тяхната средна заплата е 1020 лв. Отделно ваучери за тел и ток.
  • 2 неутрален

    1 0 Отговор
    Истинският протест си има дата - 24.03.2013 (Неделя) нека тогава излезем всички и да не допускаме такива Провокатори да провалят всеобщият ни протест !!!
    Сравнете София с 2000протестиращи + 100провокатора и Варна с техните 6000протестиращи...
    Това което става в София не е истински протест, а чиста доза вандализъм...
  • 3 Human

    0 0 Отговор
    .... а в Варна човекът който се обяви за лидер на тълпата е човек на ТИМ. Но хората ги е страх да го кажат на глас, защото мутрите са отмъстителни.
  • 4 ен4о

    0 0 Отговор
    МАЛКО МУ Е БОЯ
  • 5 JOE

    0 0 Отговор
    То от кадрите се видя,че полицаите се опитаха да задържат едно момче с бръсната глава. Явно му е внук на тоя и се спречка с полицаите, явно на някой полицай му е писнало да се разправя и го е ударил с палката, не че ги оправдавам ама и те са хора и нормално е с часове като те провокира някой да ти писне
  • 6 ен4о

    0 0 Отговор
    ДО КОМЕНТАР 5 НАПЪЛНО ТЕ ПОТКРЕПЯМ
  • 7 сотрова

    0 0 Отговор
    а бе ти чии го търсиш там като виждаш какво става?
  • 8 ен4о

    0 0 Отговор
    ПОТКРЕПЯМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НО НЕ И ОНЕЗИ КОИТО СА ОТИШЛИ ДА ПРАВЯТ МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ А ТОЗИ ДЪРТАК ДА НЕ КЛЕВЕТИ ПОЛИЦАИТЕ НЕ 4Е ГИ ЗАЩИТАВАМ НО В МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ СЕ БИЕ НАРЕД
  • 9 Факира

    0 0 Отговор
    Това Тлъсто Комунистическо Л...о е свикнало само да Лапа !!
  • 10 Емил Димитров

    0 0 Отговор
    Тея лумпени, драги хора, имат смелостта да се опълчат срещу неправдата и са готови да ядат палки и щитове, когато нещата загрубеят. За разлика от много от хората те имат сърце и та*аци, да стоят най-отпред. Не се разбягват като стадо антилопи, подгонени от хищни хиени, както правят много от вас, и стоят на първа линия до края. Не случайно в неделния следобед един човечец в ефира на Канал3 помоли ФУТБОЛНИТЕ АГИТКИ на ЦСКА и "Левски" да излязат на протеста редом до тях. Така че имайте малко уважение към тези хора. Не съм провокатор, не симпатизирам на която и да е партия, ама вие нещо почвате да се самозабравяте.
    Всичко против футболните фенове идва от пропагандата на медиите и властта. Защото тези хора са истински свободни и за разлика от много от вас, те винаги са изразявали позицията си ясно и на висок глас. Не се продават за кебапчета и бира или няколко тениски и чанта, когато дойдат избори. Защото, уважаеми хора, на тях им стиска. Не забравяйте случилото се след трагедията в Катуница! Търсете провокаторите на друго място, а не сред футболните фенове!
    Българските ултраси – единствените пазители на българщината днес!
  • 11 СССР

    0 0 Отговор
    според вас полицията кого защитава богатите политици или бедните граждани и още нещо много важно медите много ви лъжат особено би ти ви чудя ви се защо ги подминавате бийте ги тия и те са виновни за положението в което сме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове