28 Юли, 2021 06:01 2 974 18

Димитър Манолов: Заплахите, че ще се счупи икономиката не се случиха.

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • икономика-
  • пенсии

Механизмът, който предлага правителството, свързан с предложението за актуализиране на пенсиите от 1 октомври, е възможно най-добрият, смята президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Заплахите, че ще се счупи икономиката не се случиха. - 1
Снимка: БГНЕС

"Механизмът, който предлага правителството, свързан с предложението за актуализиране на пенсиите от 1 октомври, е възможно най-добрият. Той поставя акцента върху годините изслужено време - коефициентът във формулата за изчисление на пенсията, който досега беше 1.20, сега става 1.35".

Това каза пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По думите му ощетени от това предложение няма да има.

"Средствата в предлаганата корекция на бюджета ги имаше и досега. Проблемът беше, че те не са в съответните разходни пера и, за да се правят разходи, се правят счетоводни гимнастики", подчерта Димитър Манолов.

По думите му, ако тази корекция мине през Народното събрание, нещата ще станат по-лесни и ще си отидат по местата.

"Заплахите за това, как ще се счупи икономиката не се случиха. Нека имаме предвид, че ще става дума за последното тримесечие на годината. За три месеца едва ли може да се очакват някакви много тежки и съкрушителни трусове, които хем тези изчисления да ги пратят надалеч, хем резервите и буферите, които има около тях, да спрат да работят. Най-вероятно ще свърши работа и по стара традиция нещо ще остане", каза още Димитър Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта Мара

    31 4 Отговор
    Бойко падна с 200
  • 2 Мдаааа

    33 6 Отговор
    Как да се случи като икономиката ни е едва на 20% работеща, другите 80% спряха да ра отят през после ите 11 години. Това са фантазиите на една тиква от Банкя само, той достатъчно счупи и икономиката и тъпо ера.

    Коментиран от #10

  • 3 гадно

    31 5 Отговор
    Не бе според тиквата, ако не е той държавата заминава. Видя се, че и без него слънцето изгрява.
  • 4 Кую

    26 1 Отговор
    Не се счупи малкото което е останало, защото Ганьо е железен. Дори такива паразити като Вас не могат да го спрат да оцелее.
  • 5 5577

    21 3 Отговор
    Каква икономика? Вие на вноса икономика ли му викате. Просто други хора ще внасят и печелят. За производство въобще не става въпрос. За държавна защита на пазари. За европрограми за интелигентни производства с висока добавена стойност? За откриване на нови предприятия и нови работни места? За какво в цялата статия става въпрос немогат да разбера.
  • 6 Бряях

    23 3 Отговор
    А довчера подгъзувахте на тиквата, пфу. Това не са никакви синдикати, а паразити. Смяна на кодекса на труда! Смяна на монопола на синдикатите на статуквото!
  • 7 ВИЖТЕ ГО

    10 3 Отговор
    Това е брададко.
    Не се бръсне. Май не се и къпе.
    Измачкано сако и ризи.
    А бе пародия.
    Защитник на работещия.
    Как защитава обущаря и фризьорката които се самоусигуряват ??????
    Те нямат право на БОРСА .
    ЗАЩО ????????
    Самоусигуряващите се нямат право да се усигуряват за безработица.
    Закона е такъв.
    А този има право на законодателна инициатива.
    Де си бе. СПИШ ЛИ ДЪЛБОК СЪН ???
  • 8 Митьо линейката? Казионен Профсъюз?

    18 3 Отговор
    И дната профсъюза Мълчаха и одобрявах а Послушно всичко което предлагаше Борисов 12год!!Пълнеха Гуши като Пеликани и си траеха! Тези са не нужни в Държавата!!! ПОДКРЕПА МЕНТЕТА, МЕРКАНТИЛИ!!
  • 9 Двата профсъюза

    18 1 Отговор
    Двата профсъюза мълчаха
  • 10 Ептен факт

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа":

    Пълни глупости ! Обърни се назад и ми посочи и една година с по-силна от сегашната икономика , па ако щеш и през соца . С тва писане на наизустени , заученени и непроверени данни , единствено изгкеждате смешни в очите на интелигентната и мислеща част от обществото . Жалкото е , че има много балъци , които се връзват на подобни небивалици ! Друг е въпросът , че сме изостанали много от световните тенденции и бяхме управлявани добре , трябваше да сме далеч по-добре . Пак щяхме да си мрънкаме , но това си ни е национална черта и не вярвам да се промени някога
  • 11 Рошко

    9 2 Отговор
    Дааа. Ама мвф потрива доволно ръце борчивете ни колко станаха
  • 12 7272

    13 0 Отговор
    Тоя одобрява предложенията на всяка власт :)
    Преди безрезервно одобряваше каквото наредят ГЕРБ, Горанов, Велев, сега одобрява предложенията на служебния кабинет.
    Кога ще го махнат тоя?
  • 13 Време разделно

    5 1 Отговор
    Манолов да прочете за Манол от време разделно на Антон Дончев и да се спре със този термин трудов стаж а да се използва Ангария за чорбаджиите аз работех в фирма дето даваха 150 лева и обслужвах дистрибутори които получаваха толкова пари дневно целогодишно след облагане и даваха великденска и коледна заплата които разпределени по 12 месеца бяха по 2х20 лева месечно спестени от основната заплата и искат с тези пари да имаш семейство и деца защо комунистите виновни за инфлацията 1996 не им дават пенсии на база доходите от 3 долара месечно
  • 14 В конституцията не пише нищо

    4 1 Отговор
    За законното платежно средство в Република България когато приемем Еврото да не би от ЕЦБ да кажат че не знаят какво е това лев и стотинки
  • 15 Време разделно

    6 0 Отговор
    Мутрите вън какви пенсии ще взимат когато се пенсионират щото са дискриминирани съгласно действащата конституция на Република България
  • 16 Време разделно

    5 0 Отговор
    Ще има съдебни процеси в Европейския съд за правата на човека кой ще плаща не се знае
  • 17 иванчо

    6 0 Отговор
    Коя икономика, бре Мите ?!!?!?
    Това у нас е далечно, жалко подобие на икономика ...
    Как да се счупи нещо, което не съществува. А БВТ е толкова раздут, че ..... голям срам.
  • 18 Синдикалист

    4 0 Отговор
    Няма никаква актуализация на пенсиите. Манолов и подобни него да не лъжат пенсионерите. Чисто и просто вкарват Бойковата добавка за постоянно в пенсиите. Ето как го правят! 1.Тавана на пенсията в момента е 1440 + 50 лева добавката на Бойко =1490 лева. Такава пенсия получава всеки тавански пенсионер месечно. 2. Правителството предлага новият таван да стане равен на 1500 лева. Тоест вдигат тавана на пенсията само с 10 лева. Тези 10 лева се вземат от малките пенсии, които от 350 лева с Бойковата добавка (300+50),ще станат вече 340 лева.Тоест с 10 по малко. Просто като бобена супа. Аман от манипулатори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове