30 Юли, 2021 20:45 8 480 36

Политолог посочи голямата грешка на ИТН

  • проф. тодор галунов-
  • итн

Ние имаме нужда от повече демокрация и повече публичност – хората го искат и това е тяхно право, каза проф. Тодор Галунов

Политолог посочи голямата грешка на ИТН - 1

"Категорично трябваше да има по-голяма публичност и по-голям дебат около името на бъдещия премиер на "Има такъв народ" (ИТН) на страната и състава на кабинета. Прекаленото мълчание винаги води до недоверие, а българският политически живот винаги е страдал от липса на достатъчна публичност", това каза проф. Тодор Галунов, преподавател по политически науки във Великотърновския университет и политолог.

"Според мен много по-рано трябваше да е ясно името на премиера и имената на министрите, както е в много от демократичните държави – там партиите не се страхуват и още в предизборната кампания обявяват тези имена, за да могат гражданите да си направят извод и решение за кого да гласуват.

Ние имаме нужда от повече демокрация и повече публичност – хората го искат и това е тяхно право.

А преговорите за правителството също забуксуваха и каквото и да се предложи в парламента оттук насетне, дори да се приеме кабинетът, то ще бъде съставено в условията на недоверие между политическите сили. Прекалено се акцентира върху политики, а не се говори за имена, които ще ги изпълняват и мисля, че и тук се преигра“, заяви проф. Галунов пред БНР.

По думите му отношенията са се изострили вчера в парламента, отново по повод конкретни имена и конкретни постове.

"Прекалено голяма е тази коалиция, така я наричам, защото тя на практика ще бъде такава - независимо дали ще етикетираме кабинета като експертен, програмен. А всяка коалиция в нашия политически живот е била проблемна. Този кабинет като парламентарна подкрепа ще бъде коалиционен, дори съставът му да е формиран една партия", каза още политологът.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    70 10 Отговор
    Всъщност иронията е, че стадото избра чалгаря баш защото мълча и нищо не каза.

    Коментиран от #7

  • 2 Ирон ман

    58 12 Отговор
    Самите итн, са грешка на природата.
  • 3 Последния Софиянец

    42 16 Отговор
    Гонихме тошковците през цяла София като кучета с камъни, яйца и бутилки.Стотици еничари не можаха да ги спасят.Гнева на народа е страшен.

    Коментиран от #10, #12, #23

  • 4 Деса

    46 11 Отговор
    Те самите са една голяма грешка. Или може би са схема на комунистите и ченгетата. Двамата ортаци правят държавата луда
  • 5 Дедо ви

    50 8 Отговор
    Слави още си мисли, че играе в някакво забавно шоу. Показва ни кой ще е премиера в последния момент. Това в някое шоу може и да е интересно, но в политиката е глупаво и тъпо. Затова и съответно ще бъде наказан. Както и за лъжите си, че няма да води преговори с БСП и ДПС пък вече преговаря с тях.
  • 6 dfu

    45 3 Отговор
    Марионетката не може да прави грешки, грешките са на кукловода ѝ.
  • 7 Камен

    11 25 Отговор

    До коментар #1 от "мислещ":

    Иронията е, че мълчейки каза повече от Биби/Шиши/и Ко

    Коментиран от #24

  • 8 Гост

    12 5 Отговор
    Може и принципно да е прав този човек-професор. Но В България има твърде изострени междупатийни отношения, които не добпринасят за полезно обсъждане, а само за политически интриги и чиста демагогия, която цели да оплюе опонента без да има нищо полезно от нея. Докато полтиката е чат от икономичесткото крадене никога нищо няма да се оправи.
  • 9 Алфа Вълкът

    17 3 Отговор
    ИТН няма да управляват никога и тоя цирк с кастинга за премиер ги закопа!

  • 10 олимпиец

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Като ги гонихте, що не ги стигнахте запъртъците.

    Коментиран от #15

  • 11 На фона

    19 1 Отговор
    на толкова продажници и подлеци, едни хора с морал и достойнство изглеждат точно като "грешка на природата"! Оставаше и да няма такива като тях, за да приемем тази простотия за вярна!
  • 12 За колко

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    стотинки от прокопиев го правихте предатели?

    Коментиран от #21, #25

  • 13 среднощен

    29 5 Отговор
    Каква "демокрация" бе хора...? От влизането на Гешев в Президентството - всичко е "по сценарий" и Слави не е "Сценаристът"...

    Коментиран от #27

  • 14 Мрънкалник

    16 29 Отговор
    Аре стига вече мрънкане и анализи бе. Единия имал политическо минало-нестава. Тоя па не бил до ся в политиката - па не ставал. Аман!!! И бостанско плашило да сложат начело на държавата в пътище е по-добре от ББ!!! За две седмици във властта ИТН ограничиха циганския вот с машинното гласуване. Реално още нищо не са направили друго и само рев, мрънкане и кусури и то на фона, че 12 години търпяхме ББ окрал милиарди бе, МИЛИАРДИ, а тука само мрънкане че Тошко бил рошав, Слави не се пояеявал публично и незнам си кви малоумни причини за плюене бе!

    Коментиран от #26

  • 15 Последния Софиянец

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "олимпиец":

    Това беше само предупреждение.Да си знаят.Те ни познават че сме страшни.
  • 16 ТаУмВзе

    16 6 Отговор
    Куклата чалгарска на доган, ще си изпълни задачката, да раздроби всичко и да въведе мажоритарен вот. Тогава Приключваме Официално.
  • 17 ПлЕШО

    26 5 Отговор
    Каква грешка на ИТН, те нямат право на глас, какво да правят се решава от Атанас Тилев и Ахмед Доган

    Коментиран от #18, #33

  • 18 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "ПлЕШО":

    ТИ знаеш кой е Атанас Тилев? Отдавна не е фактор. Никъде

    Коментиран от #29

  • 19 Тука има, тука нема.

    14 0 Отговор
    Тука има, тука нема... Такъв Народ.
  • 20 Мария

    22 4 Отговор
    До мрънкалник
    Циганите гласуваха за Слави, но не в България, а в Германия, срещу 50 евро.
    Само баламурниците вярват, че са спечелили честно. Да са Ви честити.
  • 21 Ха-ха-ха

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "За колко":

    Какъв Прокопиев те друса тебе бе каскет? Хората ги овикват, защото са едни пълни смешници, чакащи подкрепа именно от ДПС и комунягите, затова!
  • 22 Ама този

    17 2 Отговор
    "премиер" в момента е в Панорама и продължава да намила едно и също "Няма да коментирам", "Не бих искал да коментирам", "Трудно и е да гадая". Бойко Василев го пуска по тъча, а този нищо, ама нищо не може да отговори. Не ми харесва как щъкат очите му зад очилата и тази изкуствена усмивка, залепена на лицето му. Иначе може и да е от Горна Оряховица, но толкова. Живял е в Шумен отдавна и женен за Бояна Николова, шуменска поетеса :) , чиито стихове превежда. Останалите подробности - в останалите вестници!
  • 23 Ти защо

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    наричаш "еничари" полицията, която е под ръководството на Бойко Рашков! Нещо си много объркан, пич и имаш нужда от помощ. Ти дом, жена, деца, работа нямаш ли? Какво ви води една шепа хора по софийските улици. Не виждаш ли, че никой не ви обръща внимание? Кои сте вие едната шепа хора, какви са идеите ви, идеологията ви и за какво се борите? Тук си пълен анонимник като всички нас и не мога да разбера що за объркана психика имаш непрекъснато да се правиш на някого, от когото нещо зависи. Нищо не зависи нито от теб, нито от сподвижниците ти. Да не би да сте клошари, еееей!
  • 24 И какво

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Камен":

    каза всъщност като се опитваш да оригиналничиш! Зеро! Намери балами, които гласуваха за него и сега не искат да си признаят, че ги е подвел.
  • 25 никой не

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "За колко":

    им плаща , бе, човек. Те са една шепа и обикалят с проскубания поп из София. И да го питаш защо го прави няма да може да ти отговори. Вероятно се чувства значим или търси някакво внимание. Отначало му обръщахме внимание, но сега не си струва човек да се занимава с него. Стана ужасно досаден.
  • 26 Аааа

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мрънкалник":

    не е така! Който е гласувал за него има право на въпроси и негодуване. Не неглижирай гражданското общество.
  • 27 С това

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    влизане на Тошко с бутонките срещу Президента не мисля, че Слави няма представа за какво става дума. Досега не е продумал и дума срещу Гешев!
  • 28 Хахах

    5 1 Отговор
    По скоро. ПсевдоПолитолог!
  • 29 ПлЕШО

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Отдавна Тилев не е фактор ли??? Ти май вярваш, че част от ,,бизнесмените,, в България са започнали от нулата, в голяма грешка си!!!
  • 30 Подкрепа за Борисов

    13 5 Отговор
    Как сте Гласоподаватели на Рептила Доволни ли сте добре ви преметна ЧАЛГАРЯТ Честита ПОБЕДА
  • 31 Подкрепа за Борисов

    10 3 Отговор
    Как сте Гласоподаватели на Рептила Доволни ли сте добре ви преметна ЧАЛГАРЯТ Честита ПОБЕДА
  • 32 Павел Пенев

    5 2 Отговор
    На тези корумпирани простаци ако им предложиш дебат,ще започнат да се правят на умни и честни и до никъде няма да се стигне.
  • 33 Добро утро

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "ПлЕШО":

    Ти забравяш че българските безгръбначни политици са кукли на конци които са вързани в ръцете на Големия задокеански брат. Чалгата е най - послушен, той вече иска да унищожи собствената си Родина и да прави голяма държава Европа. Нищо че цяла Европа му се смее.
  • 34 Стар крадец си татеее, крал си сто нещаа

    3 0 Отговор
    Това е истината: служебното правителство да продължи мандата си като редовно!
  • 35 бай Иван

    1 0 Отговор
    Визия без действие е мечта, действие без визия е кошмар.
  • 36 Иван

    0 0 Отговор
    Хубае анализ на професора. Дано го чуят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове