Last news in Fakti

1 Август, 2021 07:31 2 961 19

Петко Георгиев: "Има такъв народ" са си взели поука

  • христо панчугов-
  • петко георгиев-
  • васил тончев-
  • има такъв народ

Или в ИТН всеки може да стане премиер, или нямат никаква идея какво правят, смята политологът Христо Панчугов

Петко Георгиев: "Има такъв народ" са си взели поука - 1
Снимка: Кадър от bTV

„Има такъв народ“ са си взели поука от това, което се случи с първото им предложение за съставяне на правителство, провеждането на разговор с парламентарните сили, преди обявяването на кандидата, е добра стъпка. Шансовете за съставяне на правителството са добри. Ключовото изпитание е дълбочината на реформата в съдебната власт и дали ще бъде оставен ВСС да избере посочен от сегашното статукво председател на ВКС.

Това заяви журналистът Петко Георгиев, пред bTV, цитиран от Фрог нюз.

„Виждаме трето поредно име за премиер, това може да означава две неща - или има огромен потенциал в ИТН и всеки от партията може да стане премиер, или нямат никаква идея какво правят и реагират спрямо ситуацията. Все повече ми изглежда, че се опиват да управляват щетите, а това не е подход в тази ситуация“, смята политологът Христо Панчугов.

Според социолога Васил Тончев кандидатурата на Пламен Николов много точно отговаря на профила на ИТН. „Тяхната основна цел е да се премахнат посредниците между това, което те наричат суверен и между държавните институции. С тази кандидатура вероятността да се състави правителство е доста по-голяма“, смята той.

Георгиев отбеляза, че думата „изчегъртване“ е премахната от речника на партията и заменена с думата „консенсус“, което е много важно.

„Демократична България“ ще са най-разочаровани, защото в рамките на преговорите те очевидно видяха перспектива и дългосрочна визия на политики, които биха могли да заложат в този кабинет, но има очевидно разминаване“, каза още Тончев.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първият

    27 1 Отговор
    Кандидат за премиер на ИТН беше отличен шахматист. Вторият беше непобедим на покер. За този се говори че няма загуба на табла. Предполагам че следващият ще е много добър на "Не се сърди човече"

    Коментиран от #8

  • 2 Отказа ли се били

    8 2 Отговор
    Да употребяват думата изчегъртване. Но не са се отказали да изчегъртват
  • 3 оня с коня

    11 11 Отговор
    Нека да не бърза Георгиев със заключенията си в полза на Радевото правителство,че думата "Изчегъртване" вече не съществува в речника на ИТН,защото ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА Изчегъртването на ЛИЦАТА,НАЗНАЧЕНИ на Топли и Стратегични места от Служ. Правителство.

    Коментиран от #19

  • 4 Наблюдател

    6 1 Отговор
    Най-добре в новият премиер на България да бъде отличен юрист
  • 5 марионетки

    13 4 Отговор
    Каква поука може да си вземе простия човек Никаква На тях мислинето им е Чалгарско
  • 6 провинциалист от провинция Тракия

    10 1 Отговор
    Естествено, че всеки от тях може да стане премиер, защото те всички са в категория "И Така Нататък".
  • 7 ПРОСТО

    7 1 Отговор
    КАТО В ШОУ. ПРАВИ НЕЩО, ПЪК КОТ
    СТАНЕ. НАРОДА ОБИЧА ВИНО И ЗРЕЛИЩА. НЯМАТ НИКВА ПРЕДСТАВА ЗА ЩО ИДЕ РЕЧ. ТЯХНАТА ЗАДАЧА Е ДА ОПРАВДАЯТ
    БИБИТКО, ШИШИ И ДОГАН. А ПОСЛЕ
    ТЕ НА КОНЯ.
  • 8 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Първият":

    а как са на покер. Имат ли козове в ръкавите. Или продължаваме с Черен Петър, после с домино. НО с онова нареденото вертикално. Буташ първото и всичко пада до края..
  • 9 хаберих

    6 0 Отговор
    - Алооу, КАТ ли е?
    - Да, кажете.
    - Ударих две кокошки! Какво да ги правя?
    - Хвърлете ги в канавката за да не пречат на движението! И не ни занимавайте с глупости!
    - А Пежото им какво да го правя?
  • 10 ХХХ

    11 1 Отговор
    Акцента на ИТН върху говоренето на чужди езици ми
    се струва погрешно.Не се изисква особена интелигентност
    да седиш и да зубриш чужд език.Според мене по-важно
    е да умееш да мислиш.Чърчил да не би да е знаел чужди
    езици или пък други от най- големите държавници по
    света. За да ръководиш нация са иска и кураж не само
    чужд език.
  • 11 6767

    11 2 Отговор
    Каква поука са си взели? В последния момент обявиха кандидатурата на напълно непознат човек без управленски опит, когото ще могат да въртят, както искат, а кабинета все още не е обявен. На изборите още трябваше да се знае кого ще предложат за премиер, кой се кандидатира. Къде е поуката? Народът повече да не гласува за Хикс или Игрек, т.е. неизвестни.
  • 12 ССсс

    33 3 Отговор
    И с какво са си взели поука.Неграмотниоя Борисов ли е критерий за премиер.Да,може един продавач на шнорхели да е по свестен от Борисов,но с какво заслужи да бъде премиер.Ами на него нещо му хлопа.Кой нормален човек,ще ходи да се излага 2018г.на шоу за политик.Това е несериозно.Гледах му кастинга(жалко шоу) и после първите му думи след връчване на мандата.Още не е избран и започна да ръси глупости на квадрат....щял да решава проблема с Македония и не знае за какво е Преспанското споразумение.Щял да води преговори.Преговори трябвя да води Македония а България има твърда позиция..Пълен дилетант.Той не е запознат нито с външната политика нито с вътрешната.На ИТН им трябва някаква кукла на конци ли.Има дар слово,все едно е от групата на "Ало измамниците"които могат да излъжат само някоя неграмотна бабичка а СВ-то му е нереално.Уредил се по някоя европрограма за три месечни курсове за отбиване на номера в Австрия,и вече говори немски и го броиме за специализация.Това е подигравка с народа на България.Ами стенографката в Парламента има по добро СВ от неговото.Дано тези,които ще гласуват да не са алчни а разумни

    Коментиран от #13

  • 13 6767

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "ССсс":

    В шоу може да ходи на кастинг един авантюрист. Да се кандидатира за премиер ей- така от нищото може само един авантчрист на принципа ''дай да се пробвам''. И да сгреши, никой няма да му потърси отговорност. В Бг осъден политик няма.

    Коментиран от #16

  • 14 хаберих

    8 2 Отговор
    "Има такъв народ" са си взели сюртука.
  • 15 Грую

    2 14 Отговор
    Лично аз предпочитам Николов, пред служебните протежета на фърчилото.

    Коментиран от #17

  • 16 ССсс

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "6767":

    Приятелю!Само думичката "Шоу",определя всеки участник в него,за забавление на зрителите.Нека правим разлика между кастинг или иинтервю за истинска работа и"шоу кастинг".Този кастинг шоу е от 2018 и няма нищо общо с политиката.Гологлавия с канибалските обеци,едва ли си е мислил,че някога ще влезне в политиката и то като първа партия,а участиците в него са винаги хора,на които нещо им хлопа и точно с това се получава шоу.Несериозно е,да избереш някакъв смешник със самочуствие без покритие от преди 4 години,който ти е бил участник в шоуто за разсмиване на зрителите и да го предложиш наистина за премиер.

    Коментиран от #18

  • 17 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Грую":

    Не се сърди, но гледайки ника ти се сещам за един виц, дето вълка, заека и хамстера играейки на някаква игра, трябвало да си измислят някакви конспиративни имена. Вълкат казал - аз се казвам Вую. Заека, на свой ред - Аз се казвам Зую. Хамстера се замислил и казал - Аз няма да играя. Нищо лично.
  • 18 3.14К

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ССсс":

    Абсолютно си прав. По тази логика Крисия щеше да е по-удачен вариант за премиер, заедно с близнаците в кабинета. Те поне не ни посрамиха пред чужденците.
  • 19 Пея

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Иска поста на Кошлуков, за това е натягането!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове