Last news in Fakti

3 Август, 2021 06:11 2 732 35

Костадинов: Ако се състави кабинет, няма да изкара дълго

  • костадин костадинов-
  • пп възраждане-
  • правителство-
  • приоритети

Сочените приоритети са по незначителни теми на фона на огромните проблеми, смята лидерът на ПП "Възраждане"

Костадинов: Ако се състави кабинет, няма да изкара дълго - 1
Снимка: БГНЕС

Трудно е да се определи начинът, по който "Има такъв народ" търси подкрепа за кабинета си - странен, нетрадиционен начин, определено е нещо новаторско в българската и европейската политика.

Това каза лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Още от деня" на БНТ. Според него всяко нещо, което "раздрусва" българската политическа система, е добро.

"Понякога новите неща преминават доста болезнено и да се преосмислят някои начини, по които са се държали политиците към голяма част от българските граждани. Времето ще покаже, но за самата политическа система в нашата страна могат да се кажат само лоши неща", смята още той.

Заявеното мнение за подкрепа от страна на ДПС е най-скандално от всичко, каза лидерът на "Възраждане".

"Лошото е, че ако тук до момента говорим за стил на поднасяне на политики, когато разговорът стане сериозен, виждаме, че там има на практика едни приоритети, които се представят за приоритети, а всъщност са незначителни на фона на големите проблеми на нашата страна. След месец трябва да има преброяване, което ще покаже, че сме под 7 милиона, а може би сме и под 6 милиона, ние имаме демографска катастрофа, и това е проблемът на проблемите, за който трябва да работят всички. Тази тема въобще не е в общественото пространство, за това вина носят политиците", заяви още Костадинов.

Друг проблем според него е българското образование, което "създава огромна маса от непросветени хора".

"Изказването на Пламен Николов звучеше като изчитане на предизборна брошурка. От него се очаква да говори конкретно и ясно."

Така коментира изказването на кандидата за премиер Пламен Николов в предаването на БНТ "Панорама".

"Партия "Възраждане" ако беше влязла в парламента, щеше да сложи на масата на преговорите нашите приоритети. И ако имаме уверението, че ще бъдат включени тези приоритети, тогава нямаше да има проблем да подкрепим това правителство. Вероятността да се състави кабинет е голяма, макар че ще бъде предмет на политически компромис, който ще доведе до това на следващия ден да има всякакви претенции от страна на тази, които са го подкрепили. И по тази причина дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго", смята лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че България трябва да предоговори условията си на членство в ЕС, защото това членство не е изгодно за нас като народ и държава. Той изрази притеснение от проектоплана за устойчивост и развитие, заради "буквалното унищожаване на ТЕЦ-овете и въглищната индустрия". Според него трябва да се запазят българските ТЕЦ-ове, да се инвестира в чиста въглищна технология, както и да се предоговорят условията по "зелената" сделка.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    17 39 Отговор
    Е твоя дето ти ще го съставиш,ще изкара по дълго,нейсе.
  • 2 Бе ти

    23 41 Отговор
    Нали взе субсидията.
  • 3 Този

    9 28 Отговор
    Дмени пет партии и три коалиции.Общо-осем .
  • 4 мислещ

    8 15 Отговор
    Този път не съм съвсем съгласен:

    Публикувано във факти.бг: Според него всяко нещо, което "раздрусва" българската политическа система, е добро."

    Това раздрусване в случая е на 99% в полза на статуквото. Единия процент е защото все пак вероятно Възраждане ще влязат в парламента, но така или иначе от тях няма да зависи нищо, а в същото време вече имаме още една голяма партия на статуквото, която да работи за неутрализиране на опозиционните партии.
  • 5 самовар

    15 30 Отговор
    Копейкин откри топлата вода.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гуцанов

    15 38 Отговор
    Тъй,тъй брато. С такива сладки локуми се влиза в парламент. И с рубли де.

    Коментиран от #9

  • 8 Давид

    13 26 Отговор
    Този задкулисието го пробута във всички долнопробни политически проекти и все не успява. Обявиха го наскоро за преродения Давид :) няма такъв цирк. Трябва всички партии да се закрият и да станем президентска република.
  • 9 Smooth Jazz

    26 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гуцанов":

    Влиза се с доларчета. Затова останалите се редят на опашка при мустафата.

    Коментиран от #13

  • 10 Ежко Бежко

    39 10 Отговор
    Коментаторите тука пак дъвчат старата дъвка за субсидиите, къщите, рублите. Наистина сме прости. Проверките доказаха, че всичко е чисто. Къщата е купена със заем от банката. Рубли няма, ама ние като Кулезич в онова интервю пак си повтаряме колко Костадинов обича Русия. Хора, спрете се и послушайте, ама наистина послушайте за какво говори Костадинов. От тъпотията си страдаме.

    Коментиран от #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    14 30 Отговор
    Този има вид на голям лъжец и крадец...

    Коментиран от #28

  • 13 Гаргамел

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "Smooth Jazz":

    8 Юни, 2021 15:115 04384
    ИТН се срещна с Н. Пр. Херо Мустафа

    https://m.fakti.bg/bulgaria/586131-itn-se-sreshtna-s-n-pr-hero-mustafa
  • 14 Окупационен фонд

    8 20 Отговор
    „Както преди Освобождението и през неговото време не можеше да се намери българин със спокойна съвест да мисли, че Русия воюва с цел да ни присвоява отпосле и да създава своя „Задунайская область”, - тъй и сега, след тия документи, не вярваме, че би се намерил такъв развален българин, който да не признава, че Русия е държавата, която се стреми да ни завладее, че тя е която със своето неприятелство, ли по-.точно коварно приятелство, спира нашето развитие, закрепване, напредване.
    Приятели на руската политика и нейните поддържатели, след всичко това, могат да бъдат само националните предатели, зацапаните в разни комплоти, бунтове, убийства, неравноправни договори/!/, хранениците на Русия. Но истинските българи не могат да бъдат приятели на Русия, нито да приемат нейната коварна политика...”

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 самовар си

    29 3 Отговор

    До коментар #5 от "самовар":

    ама празен. Ти като си открил топлата вода преди него, какво по-добро направи? И защо винаги трябва да обръщаме всичко на копейки или долари? Не сме ли всички преди всичко българи? Защо когато някой назове нещо с истинското му име веднага бива причисляван като русофил или кравар? Това е тъпо! Не искаме чалга - човека говори за гнило образование. Не е прав ли? Виждаме циганите владеят малките, че и средни населени места в страната, за кварталите факултета, столипиново, надежда и др градове в града да не говорим. Българите се топим стремглаво. Говори за демографски проблем. Не е прав ли? Обслужваме предимно чужди интереси. Къде руски, къде американски... Говори за национален суверинитет - финансов, военен. Не е ли това, което искаме всички? Нали за това не харесваме предходните 30 и косур години? Глупав народ сме, плюем този, който ни пази, а тичаме към и чакаме подкрепа от този, дето ни пързаля постоянно...

    Коментиран от #30, #32

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Копейкин

    10 22 Отговор
    Замириса му на "политика" под наем на избори и веднага се появи :)))))
  • 19 Националист

    9 20 Отговор
    Нямам нищо против Възраждане, само че лидерът и е поредния самовлюбен нарцис, който обича само и единствено себе си. Затова и наричат партията ЕТ
  • 20 Сух

    23 10 Отговор
    Рано или късно Възраждане ще влезе в парламента.
  • 21 Сър Пичук

    7 23 Отговор
    Този напоследък не излиза от медиите!
    В качеството на какъв го питат непрекъснато за всичко?!?!
    Явно е нов проект, който се лансира и го подготвят за влизане в следващия Парламент.
    Ало, това е Копейкин, слуга на Кремъл и петоколонник. Осъзнайте се навреме и спрете да рушите българската държавност и да ни вкарвате от криза в криза. Пседвопатриоти и слуги на чужди държави като него трябва да бъдат тикани в ъгъла, а не избутвани напред.

    Коментиран от #34

  • 22 Кремълски бандит

    6 17 Отговор
    Коце говори за демографска криза, а в същото време се развежда ФИКТИВНО за да скрие един апартамент и чекмедже с пачки . Дава пример за "здраво " семейство - истински "мъж "

    Коментиран от #29

  • 23 Страничен

    7 19 Отговор
    Копейкин се беше заврял в дупката си ,сега пак взе да по надига кратунка! Млък мишко!
  • 24 Шопо

    5 18 Отговор
    Тоя е един фукльо....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Последния Софиянец

    5 13 Отговор
    Поредният гербав, който вещае провал на Слави, но истината е че сме на прага на тоталната хегемония на Слави и неговите хора

    Коментиран от #31

  • 27 Руска

    5 9 Отговор
    Костя Копейкин, който преди години по НТВ говореше за връщане на лагерите от типа на Белене, за хора, които биле против Русия!!! Това не е нормално и си има диагноза! Който гласува за него е същото недоразумение!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 dfu

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Кремълски бандит":

    Опорката ти е много лабава. Семейният статус не определя целите на хората. Разведен е, но поне има деца и продължава да се грижи за тях. Левски и Ботев даже не са били женени, но са се борили за България, нали?
  • 30 112

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "самовар си":

    Така е ама на никой не му пука. Не разбираш ли че куфара иска да плюска банани и за банани е готов на всичко.Не виждаш ли какво става с ваксините, бодат се по гори и паланки за да ходят да плюскат банани в Гърция, иначе мисловна дейност няма.Копейкин или който и да е нищо не може да направи когато дебилите са 99.9% Поне себе си да оправи.Когато някой иска нещо да прамени веднага е определян като русофил, путинофил, рубладжия, комунист и враг от същите олигофрени дето не могат да мислят без телевизор.Гена и чипа на българина е дефектен.
  • 31 Чичо Ердо

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Надявам се, че всички сте гледали Реалити шоуто Биг Брадър. Моля ви пуснете си 1-2 епизода за да видите, че сценария не се отличава от политиката
  • 32 Чичолина

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "самовар си":

    Най-разумният коментар!
  • 33 Конспиратор

    0 2 Отговор
    Тоя какво недоразумение е, не може да е истина, че някой гласува за него!
  • 34 Калофер

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сър Пичук":

    Плаща за пропаганда циганина,има субсидия .

    Жалко за Българския народ ,че обогатява такива
    изм
    амн
    иц
    и
  • 35 Пулев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ежко Бежко":

    Влез от където си излязъл червей ,измамник
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове