Last news in Fakti

3 Август, 2021 06:32 1 570 17

Иван Иванов: БСП не извива ръце и не кадрува, държим на политики

  • бсп-
  • има такъв народ-
  • правителство

Представителите на партията многократно са заявявали, че трябва да се състави редовно правителство и да има работещ парламент, каза заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България"

Иван Иванов: БСП не извива ръце и не кадрува, държим на политики - 1
Снимка: БГНЕС

„Още от самото начало заявихме, че търсим гаранция за реализирането на определени политики, които бяха обсъдени в провелите се срещи с “Има такъв народ“.

Това заяви заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Иван Иванов в ефира на БНР. Във връзка с т.нар. престрелки от вчерашния ден между Слави Трифонов и Христо Иванов социалистът обясни, че левицата не се меси в работата на другите партии и допълни: „БСП следва своя план, при нас е ясно, че държим на политики.“

В предаването “12 + 3“ Иван Иванов коментира кандидата за министър-председател от “Има такъв народ“: „Не го познаваме в детайли, той присъства в срещата в сферата на образованието, беше диалогичен и подготвен по темата.“
Социалистът бе категоричен, че БСП е открита, принципна и последователна, а представителите на партията многократно твърдят, че трябва да се състави редовно правителство и да има работещ парламент: „Предстои актуализация на бюджета, приемане на нов бюджет за следващата година, нашите политики, които се оказаха над 90% с тези на ИТН, а именно преизчисление на пенсиите, за ковид кризата, да се приеме Планът за възстановяване и устойчивост и много други.“


Още утре /б.р. днес/ социалистът очаква да има среща с “Има такъв народ“, на която да бъде представен пълният състав на Министерски съвет. По думите му формата на гаранцията, която БСП иска да има, трябва да стане ясна на срещата, но е категоричен, че такава гаранция трябва да има.

„В противен случай всичко това, което беше изговорено, ще остане във въздуха“, каза още той.
Във връзка с 5-те приоритета, които изброи кандидатът за премиер Пламен Николов, Иван Иванов заяви, че неминуемо ще имат неразбиране по отношение промяна на избирателната система, но това също предстои да бъде обсъдено.

„Не сме поставяли условия към мандатоносителя по отношение на кадрови назначения, разговорите бяха по политики и там се намериха нашите допирни точки. БСП предложи наистина реални действия и политики моделът от последните 4 години да бъде преборен. За наша радост те се оказаха и в приоритетите на мандатоносителя“, обясни той.

„БСП е основната причина за падането на ГЕРБ от власт. За нас винаги е бил важен интересът на българските граждани, а не тяснопартийния. В тази посока се оказахме един предвидим партньор за ИТН“, каза още социалистът.

Иван Иванов потвърди позицията на левицата, че нямат намерението и настроението да предлагат министри, по мнението му това е право на мандатоносителя. „Ние не сме тези, които извиват ръце и тези, които искат да налагат кадруване в един кабинет. Ние искаме да реализираме политики, това трябва да е много ясно и дебело подчертано. БСП е партията, която иска да се реализират политиките, очаквани от всички български граждани“, категоричен бе той.

Социалистът обясни, че БСП ще вземе своето окончателно решение за това дали ще подкрепи кабинета, на заседание на Националния съвет. „БСП е най-демократичната партия и всички решения се взимат от колективния орган, това е най-логичното решение. Това ни прави по-предпочитане и предвидими, защото прищевките на един или друг не могат да бъдат мотиви за промяна в поведението“, обясни той.

Иван Иванов коментира, че ако се стигне до там третият мандат да бъде връчен на БСП, този път левицата ще опита да реализира мандата. „Нашите очаквания са все пак кабинет да бъде реализиран още с първия мандат. Ако нашите приоритети, които обсъдихме в преговорите, бъдат заложени в програмата на правителството и бъдат гарантирани под някаква форма, ще подкрепим подобен кабинет до момента, в който той ги реализира“, завърши той.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 12 Отговор
    На вас друго не ви остава.
    След всеки избор намалявате.

    Коментиран от #13

  • 2 КОЙ БРЪСНЕ БСП

    7 11 Отговор
    ЗА СЛИ......
  • 3 1618

    3 14 Отговор
    Лъжете! Както винаги действате задкулисно в името на властта! Вие предложихте за премиер масона и роднината на ваш депутат , който набързо беше подменен заради разкритията и недоволството в социалните мрежи! Пак вие се готвите да подкрепите кабинета на ИТН , който подменя вота на протестиращите хора! И това, ще бъде вашият край!

    Коментиран от #15

  • 4 Държите се

    2 11 Отговор
    За палците.
    С Импексова, до там.
  • 5 Националист

    4 9 Отговор
    БСП отдавна не е нито партия, нито от експерти. Само фигури като Румен пантерата - настоящ техен депутат, са абсолютно достатъчни
  • 6 БСП за България и Радев

    5 0 Отговор
    Радвам се че родителите на Слави, добри и примерни наши симпатизанти, са го убедили в решаващата роля на БСП за управлението на България
  • 7 И СЛАВИ ЩЕ БИЕ ШУТА НА

    2 7 Отговор
    БСП КОМУНЯГИТЕ....СЛЕДВА ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА НИНОВА
  • 8 Кико

    1 5 Отговор
    Баница не ям- и захапа от нея? Наглец!
  • 9 народ

    7 2 Отговор
    Браво! Примерено изказване в интерес на хората.
    И дано има работещо правителство за да изхвърли калинките от администрацията!
  • 10 бесепар

    1 3 Отговор
    Егати и долнопробният лъжец Нали преди изборите твърдеше че само БСП имала програма а сега се оказа че се припокривала над 90% с тази на ИТН.Има ли някой да му вярва на този преторианец на Нинова .Всичко е за власта .Тя се осъществява от зам.министрите .
  • 11 кпсс

    1 2 Отговор
    смениха си козината
  • 12 яяйяяя

    0 3 Отговор
    Тоя вярва ли си като лъже като дърта си-ган-ка?
  • 13 И ОТНОВО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Напротив,хванали са верния път
  • 14 Гост

    2 0 Отговор
    Знаете ли защо дори и гърците са по-добре от нас, защото не оставят никой да им казва какво да мислят, а на нас постоянно ни повтарят "ние сме добрите, другите са лоши". Може ли никой да не се интересува какво предлагат като платформа БСП, как смятат да реализират предложеното, а само да плюят и да чакат поредният месия, който да ги оправи и той винаги идва и ги "оправя" защото когато има обце винаги ще се намери кой да ги осриже и издои, а в Гърция има дори и ком партия и правлява страната неведнъж (всеки път когато предложи нещо, което се хареса на гърците), защото те мислят с глава и се интересуват от идеи, а не само да повтарят клишета и на всеки няколко години да падат в капана на следващия месия спасител, който да ги оправи.
  • 15 И ОТНОВО

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "1618":

    Мислиш ли че има нормален човек,който ще ти се хване на глупостите.С тези тъпи опорки нищо не правиш.
  • 16 Катя

    1 2 Отговор
    Иванов, с Корнелия сте до под кривата круша , а и народа ви каза без вас, герб и дь пь сь
  • 17 Йордан

    0 2 Отговор
    БСП като перач на мръсни пари по традиция какво може да търси?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове