Last news in Fakti

30 Август, 2021 05:38 1 864 24

До 2 030 бежанци могат да бъдат настанени в столицата

  • бежанци-
  • настаняване-
  • софия-
  • военна рампа

Общо местата у нас за бегълците от войната са 5 160

До 2 030 бежанци могат да бъдат настанени в столицата - 1
Снимка: БГНЕС

България се готви за бежанска вълна от Афганистан. В момента центровете за настаняване са заети на 31 процента, информира NOVA.

Страната ни разполага с 5160 места за настаняване, от които са заети малко над 1600.

В София могат да бъдат настанени до 2030 бежанци. Засега капацитетът е запълнен на една трета.

Най-много хора, потърсили и получили закрила, има в бежанския лагер в кв. „Военна рампа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 0 Отговор
    а кой гарантира това щото бежанците няма да извършват престъпления

    преди година бежанец
    изнасили жена
  • 2 За какви

    66 2 Отговор
    бежанци става въпрос? Я всички паразити да бъдат върнати откъде са дошли, никой не ги е канил. Пакистан е съвсем близо да вървят там. Да не говорим, че сега има Пандемия и правото на придвижване на европейците е силно ограничено тея да не са по различни. За пенсиите дебати, при положение, че хората с труда си са ги заслужили, а на тея паразити всичко на готово!

    Коментиран от #21

  • 3 Симеончо

    17 4 Отговор
    Тате спаси еврейството у нас ,а аз съм готов да спася афганистанците.Елате хора бежанци в слънчева България и моите дворци и палати са отворени за вас и бездомните хлапаци от улицата.

    Коментиран от #5

  • 4 Питам

    6 1 Отговор
    А защо не 2 031 ?
  • 5 Глупости

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Симеончо":

    пишеш! Не си е отворил "неговите" дворци, къде видя това?
  • 6 Соня

    7 2 Отговор
    Хващам се на бас с всеки ,че ако Симеон Велики цар на българите и Северо македонците реши ще спаси афганистанците тутакси!
  • 7 Ася

    3 3 Отговор
    Симеончо е много умен човек и както си взе имотите и горите така ще спаси и афганистанците може да пише и на Путин.Той знае горкият какво да направи.Да го помолим да стори нещо и за тия окаяни хорица.

    Коментиран от #16

  • 8 оня с коня

    9 4 Отговор
    Имаме прекрасната възможност да подпишем Договор за "Дружба и взаимопомощ" с братски Афганистан, наши Градове да се побратимят с техни,както и установяване на Безвизов режим с цел насърчаване на Туризма между двете държави.
  • 9 Ивелин Михайлов

    17 1 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява по границата да се стреля НА МЕСО!

    Коментиран от #14

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 2 Отговор
    Що не си ги вземат американците???те ги създадоха да си ги гледат!тук да идват само хора с малки деца!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Йордан

    1 1 Отговор
    Сигурен съм на сто процента ,,че Симеон самозванеца ще пише на Путин.
  • 14 Уточнение

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ивелин Михайлов":

    Ако има диви прасета !!!
  • 15 Снежа

    5 0 Отговор
    Видели са Калина и Муньо в някакъв магазин за дрехи в София.Калина ,горката е много чевръста като баща си и сигурно ще каже на баща си да помогне за бежанците от Афганистан и да се намери повече места в дворците за тях!
  • 16 Селяк

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ася":

    Благодари на него, че с този закон бая българи си върнаха земите иззети от общините и кметствата на времето! Така, че недей да злобееш! Негови са си, и му пренадлежат по-право. И твой да бяха, щеше всичко възможно да направиш да си ги върнеш! Какво само злпбеете, да не би да е изоставил държавата на времето? Да не би да е направил нещо долно за България? Добре, че беше той да отвори пътя ни за Европа, за да може сега децата ти да учат и ти да пътуваш в чужбина. Българина е едно завистливо, злобно и неблагодарно същество и заслужава съдбата си!

    Коментиран от #19

  • 17 ЦК на ГЕРБ

    6 3 Отговор
    Нали Зеленият чорап каза,че ще приемем САМО 70 търтея ???
  • 18 СпасителвРъжта

    7 0 Отговор
    Могат да дойдат но само при условие да засадят и обработват макови полета в България. Иначе какъв ни е келепира от търтеите ???
  • 19 Да бе

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Селяк":

    Сещам се за тоя като беше гост на Кеворкян, Аз да взема нещо от мойта родина.?!? После започна да прибира и опосква като марокански скакалец. Аз на това му викам долвн лъжец!
  • 20 Пламен

    3 3 Отговор
    Да ги пратим в резиденцията при фатмака
  • 21 Подробности

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "За какви":

    Обаче Пакистан ги стрелят на месо на границата. Там си знаят стоката.
  • 22 щамов работник

    10 0 Отговор
    2 030 бежанци по 1000 лева издръжка на месец-ето ви избори всеки месец. Издръжка,която трябва да плащат българските данъкоплатци. Пенсиите щели да ги увеличат с...64 леФчета!
  • 23 Сашко

    2 1 Отговор
    Само Симеончо може да управи положението с афганистанските бежанци както баща му Борис спаси от гладна смърт евреите у нас.
    Защо не се огледате какво стана във Влашко?
    Симеончо ще оправи България ,защото може да чете между редовете международните спогодби ,а после да дърпа от нещастните българи какво що може.Да злобеят невежите като мислят ,че баламосват някого.Все пак Кремъл мислеха ,че Андрюхата ще оправи нещата в страната ,но мошениците изпълзяха в едно със Симеончо Велики ,но са разкрити и не за дълго?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове