Last news in Fakti

31 Август, 2021 18:44 2 640 30

Димо Гяуров: Оградата по границата е зле построена

  • димо гяуров-
  • граница-
  • ограда-
  • турция-
  • бежанци

Афганистан не може да съществува самостоятелно

Димо Гяуров: Оградата по границата е зле построена - 1
Снимка: Нова ТВ

Оградата по границата е зле построена. Коловете са сложени на по 10 см в земята с по една кофа бетон. Това е смешно за парите, които се похарчиха, но това е минало. Сега има смисъл да се похарчат още пари тя да се заздрави.

Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

„Афганистан не може да съществува самостоятелно. Той ще разчита за някаква помощ и занапред. Всичко е въпрос в следващото развитие на обстановката вътре в страната, около нея и поведението както на талибаните, така и на международната общност. Много е вероятно да има огромна бежанска вълна, трябваше да очакваме подобно развитие на ситуацията още когато през миналата година се подписа споразумението между САЩ и талибаните и особено след април, когато американците съобщиха датата на официалното си изтегляне“, добави той.

По думите му е важно, че като че ли самите талибани държат да спазват уговорките и едната от тях е да не допуснат такова огромно преселение на народа си извън териториалните граници.

„Друг много важен фактор е поведението на Иран, защото в момента това се очертава единствения възможен път на бежанците по посока Европа. Не е много ясно какъв е интересът на Иран, защото, от една страна, връзките между Иран и талибаните са дълготрайни, но от друга – има сериозно различие на верска основа“, добави той.

Според Гяуров Турция вече няма икономическите възможности да приобщи нови бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Сийка

    13 2 Отговор
    Строежа по границата : Димо Гяуров е зле ограден.
  • 2 Притеснен

    8 2 Отговор
    Утре ми е първият работен ден и ми е много притеснено какво да кажа на. Колегите сутринта,никой не познавам.

    Коментиран от #3

  • 3 До Притеснен

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Притеснен":

    Сутрин им казвай добър вечер. Така поне бързо ще се опознаете.
  • 4 Бени

    11 2 Отговор
    Турция и Иран са длъжни да приемат талибаните и да ги нагостят.

    Коментиран от #8, #29

  • 5 Варненец

    22 0 Отговор
    Когато имаше кльон и граничари, никой не припарваше :)
  • 6 ????

    16 0 Отговор
    Алооу, къде беше, защо тогава не се изказа бе? Всички сега много са компетентни, а само до преди 6 месеца траеха!
  • 7 asd

    7 0 Отговор
    Ноу шит Шерлок?

    Да беше погледнал гръцката ли? По-евтина и по-добра!
  • 8 ????

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бени":

    Пакистан също им върши работа! Дори са по близко племенно!
  • 9 Ааааа

    5 0 Отговор
    Динко нали ще ходи да варди бабичките по граничните села .Той ще ги лови като мухи ако вземат да прескачат оградата
  • 10 Еразъм

    14 0 Отговор
    Каква е оградата не е важно. Важното е, че парите са усвоени!
  • 11 а що не

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Коловете са сложени на по 10 см в земята с по една кофа бетон.

    Ало, що не го каза тогава.
    Тогава ръкопляскаше
  • 12 С ограда като и без

    6 0 Отговор
    С ограда като и без..няма ли хора на място не става..ще ми се да ги видя че напредват технологично поне..трябва да си тъп да не изискаш сега от ес дронове и термокамери..в 90 процента от случайте сигурно минават в един и същи район така че не е чак толкова сложно..да закарат новобранците и курсантите дето ги имат на полева практика поне някаква полза да имат
  • 13 glarus

    2 0 Отговор
    Кога ще ни разкажеш за оная,как се влюби в теб, какво й харесва
  • 14 Варненец

    5 0 Отговор
    Ефрейтора, стана Генерал за един ден, трябва да ви е ясно, колко е купен.
  • 15 Епаа....

    6 2 Отговор
    Пуснете ток по оградата и пиле няма да може да префръкне.
  • 16 Орел

    3 0 Отговор
    Ефрейтор акъл дава!
  • 17 Калъчев

    9 0 Отговор
    Ефрейторът е викан съвсем умишлено да си дава мнението. Готвят го за запушване на някоя държавна дупка с 10 см. бетон. А как стана генерал от ефрейтор от запаса, използвам думите му: "Това е смешно, ... но това е минало."

    Коментиран от #21

  • 18 Ток няма ли

    3 0 Отговор
    таз ограда?
  • 19 Иванов

    5 0 Отговор
    Димчо, то у нас ,кое е добре построено?
  • 20 666

    1 0 Отговор
    Българите са свикнали да крадат от джоба ,още стотина милиона е хубаво да вземе някоя наша другарска фирма за оградата по границата ,няма да има проблем момченце гяуров ,българите са добри хора .
  • 21 666

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Калъчев":

    в България всичко е възможно ,генерали никнат като гъби след дъжд ,професори доктори и още и още ,титли които вече не са по заслуги и компетентност .Държава на Ъбсурдите ,щом и на ония дръндарския братовчед преди време му даваха орден Стара планина смятай докъде сме я докарали ... държава Ъбсурдистан .
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    нали бг професори и инженери са я строили...маса пара окрадохте!да взема да ви я направя с половин метър железобетон и да я пазя...да ви излезе без пари ще ви е най добре!хората са правили Катедрали до небето 17 век , а вие в 21в не можете да направите едно укрепление!
  • 23 т 64

    3 0 Отговор
    Като войник си спомням как се строяха съоръжения и канали.Идва старшината разпределя войската през 10 м с кирките и лопатите и упражнението почва.Има и стимул ходене на кино ако се свърши навреме до 17.Казваше ако свършите по рано почивкаСега ако им направят норма на пазачите и им платят без поръчки и глупости ще стане Великата Българска стена както казваше един политик.
  • 24 Перник

    4 0 Отговор
    Рекламации само в Банкя
  • 25 Матей

    2 0 Отговор
    Моя беше идеята за тая ограда,признавам си и съжалявам,от де да зная ,че така ще я изопачат за да краднат едни яки милиони.И така ли се прави ограда,това е текезесарски стобор за добитък,а талибаните са хитри,могат да я подкопаят като кучета или да се покатерят със стълби.Без охрана не чини грош,не върши работа,да турят пак граничарските застави и НО ПАСАРАН!
  • 26 Ситуацията

    2 0 Отговор
    Мигрантите имат 2 3 лъча на движение
    каналджиите турските бачкат с полицията..кретат си по едни маршрути от изток на запад и ги разтоварват на края на пътя в някое село където не им се шашкат..сигурно селата са станали като капалъ чарши в момента
    Проблема е че трябва да има резерв на място да не стане някое преселение на народите..по принцип не е съвсем миролюбиво ситуацията тия виждат зор по пътя втълпили са си че трябва да отидат еди къде си..и трябва да си готов да реагираш с хора няма как..добре ще е да завали солиден сняг по тия дестинации зимата туй е положението
  • 27 Чак сега

    6 0 Отговор
    се сетил нашият разузнавач ! Елена Йончева още приди няколко години направи филм за далаверата с калпавата ограда, но тогава я плюехте и даже "засекретихте" "великата стена"...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Рейджър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бени":

    Я ми кажи армията ни какво търсеше в Авганистан
  • 30 мамун

    0 0 Отговор
    сложете пехотни мини
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове