1 Септември, 2021 12:58 3 563 53

И ГЕРБ обявиха своите предложения за актуализацията в бюджета

  • герб-
  • актуализация-
  • бюджет

Служебното правителство не е избирано от Народното събрание и не е оторизирано да взема дългосрочни решения за пенсиите

И ГЕРБ обявиха своите предложения за актуализацията в бюджета  - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ обявиха, че ще внесат свои предложения между първо и второ четене в актуализацията на бюджета, както и на ДОО.

Проф. Костадин Ангелов подчерта, че ще поискат ясно да е регламентирано разпределението на парите за медиците на първа линия, а не те да ходят с хронометър в джоба, както е сега. Също така от ГЕРБ ще направят срещи с всички съсловни организации, за да бъде ясно как точно да бъдат разпределение парите.

Красимир Вълчев отчете, че ресор образование е пренебрегнат в актуализацията на бюджета и все още не е ясно дали учебната година ще започне присъствено.

Деница Сачева подчерта, че служебното правителство не е избирано от Народното събрание и не е оторизирано да взема дългосрочни решения за пенсиите. ГЕРБ ще предложи да отпадне максималния таван на пенсиите, както и добавката от 50 лв. да бъде увеличена на 100 лв. Тъй като предстои още една тежка ковид криза, според Сачева е добре да се помисли за допълнителни възнаграждения на социалните работници, които също са на първа линия. Тя припомни, че програмата топъл обяд и всички необходими средства за консумативи заради коронавируса са осигурени до юни месец идната година.

От ГЕРБ ще настояват и да бъдат възстановени всички средства за ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, както и да бъдат изплатени заплатите на работниците, уточни Петя Аврамова.

По отношение МО и заради очакваната мигрантската вълна, се предлагат 9,5 млн. за персонал и гориво, както и 17 млн. за капиталово възстановителни ремонти на летателна техника. От ГЕРБ внасят и предложение за 12 млн. лв., които целят възстановяването на „изчегъртаните от служебното правителство средства на Министерството на отбраната“.

Освен това се предлагат 500 млн. лв., които да бъдат възстановени в бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за текущ ремонт и поддържане. Предложението е обосновано от това, че хиляди работници и служители в строителството не могат да получат своите заплати. По думите на Петя Аврамова от ГЕРБ близо 500 млн. лв. от бюджета са били взети от служебното правителство и „никой не е разбрал къде са отишли“.

70 млн. лв. в подкрепа на земеделските производители в сектор животновъдство и производство на плодове и зеленчуци предлагат още от ГЕРБ.

В сектор транспорт ГЕРБ предлага увеличаването на субсидията за автобусните превозвачи за нерентабилни маршрути с 15 млн. лв. Предвижда се предложение за 40 млн. безвъзмездна помощ, за която да кандидатстват всички превозвачи, извън тези, които са получили такава по предишната мярка. От парламентарната група ще подкрепят предложението за подпомагането на авиопревозвачите с 30 млн. лв.

По отношение на туризма след представители на сектора от ГЕРБ предлагат мярката 60/40 да продължи като 80/20 за сектор туризъм. Да се увеличат средствата за реклама в размер на 100 милиона. Народните представители искат удължаване на срока по отношение на ДДС от 9% за туризма, както и да продължи мярката от 35 евро на седалка за туроператори, които използват чартърни превози, като в тази мярка ще бъдат включени и българските авиопревозвачи. От ГЕРБ ще настояват служебният кабинет да продължи преговорите с Европейската централна банка, за да има мораториум върху плащанията на лихвата и главницата на кредитите за предприятията.

Предлагат се и поне 20 млн. лева за покриването на щетите, нанесени от градушките в последните дни. Общо предложените от ГЕРБ мерки възлизат на над 800 милиона лева.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв беше

    51 15 Отговор
    този брифинг бивши министри да се изказват като настоящи. Тези все още мислят, че са управляващи.

    Коментиран от #4, #48

  • 2 Бойко Разбойко

    46 15 Отговор
    Половината бюджет за чекмеджето!
  • 3 Джипко

    23 11 Отговор
    За пръв път им е да се проявяват парламентарно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 любител

    30 11 Отговор
    ало професоре не мога да разбера ти доктор ли си или финансис. като доктор не направи нищо така че като финансис изобщо не се обаждай.там спец е боко тиквата крадеца .той знае най добре как се харчат милиарди народни парици за нула време и как голямата част от тях да отиде в офшорните сметки.
  • 6 Актуализация

    22 12 Отговор
    Първа точка:Да се отпуснат стрества за ботокс и силикон.Втора точка:Повече сррдства за Ботокс.И силикон.трета точка:Безплатни операции Ботокс и Силикон.Четвърта точка:Подпомагане населението с Ботокс Силикон и Асфалт!Пета точка:Хелоуин става национален празник,а тиквата национален символ.И ботокс!

    Коментиран от #13

  • 7 Пенди

    17 8 Отговор
    Абе хубаво им беше като лапаха салама ама като поеха сега и яйцата, па много незгодно им стана.
  • 8 Мислител

    28 6 Отговор
    Само не разбрах защо ГЕРБ не го направи до април месец. Да даде по 100 лв. отгоре и да махне тавана на пенсиите. Ей така, че няма кой да ги пита.
  • 9 Стар градски певец

    17 4 Отговор
    Тоз е пенделвай щъфтящ усамотен
  • 10 Швепс

    18 6 Отговор
    И тоа пингвин до кога ще ми го давате на всяка публикация?
  • 11 любител

    21 13 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    първо герберите не са първа политичиска сила и второ тези мръсници нямат право изобщо да предлагат каквото и да е било. тяхното място не е и в парламента а ЦСЗ в единочки на хляб и вода до живот.

    Коментиран от #33, #34

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 актуализиран

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Актуализация":

    Със страх четох до края и камък ми падна от сърцето, че дупе няма.

    Коментиран от #19

  • 14 Народа

    13 28 Отговор
    НИЕ ХАРЕСВАМЕ БОЙКО И ГЕРБ , САМО ТЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ УСПЕШНО ДЪРЖАВАТА !!! ЗАТОВА ОТНОВО ЩЕ СИ ГИ ИЗБЕРЕМ !!! ТИЯ ГИ ВИДЯХМЕ , ЧЕ ЗА НИКАКЪВ ЧЕП НЕ СТАВАТ !!!
  • 15 ГЕРБ жени

    15 5 Отговор
    Къде е Бойко

    Коментиран от #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПКПредседателка

    11 5 Отговор
    Отпреде и отзаде. По три пъти
  • 19 Актуализация

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "актуализиран":

    Ще сложим.шеста точка:Повече дупе,силикон и ботокс за населението.И с Ботокс.

    Коментиран от #23

  • 20 Ха ха

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    Суверен-има такъв налъм.Запяхте в хор ГРОБ и ИТН.
  • 21 Чичо Гошо

    16 10 Отговор
    ГЕРБ умре

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пунта Мара

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Актуализация":

    И боя за коса

    Коментиран от #29

  • 24 ОСТАВКА

    9 21 Отговор
    НА НЕЗАКОННОТО НЕКАДЪРНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!! ОСТАВКА НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ !!! ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК !!! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА , СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 25 Подкрепа за Борисов

    9 21 Отговор
    Комуняги Тролчета Здраво сте се уплашили от завръщането На ГЕРБ Един Невеж тук постоянно хейти тъпотии Да беше попречел някоя книга А Троле
  • 26 Подкрепа за Борисов

    12 15 Отговор
    Комуняги Тролчета Здраво сте се уплашили от завръщането На ГЕРБ Един Невеж тук постоянно хейти тъпотии Да беше попречел някоя книга А Троле
  • 27 Чичко ГОШО, ЧИЧКО ГОШО

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Гошо":

    ОТИДИ се прегледай , имаш нужда спешно е !!!!
  • 28 Чичо Гошо

    10 8 Отговор
    Обичам Деница Сачева

    Коментиран от #30, #44

  • 29 Актуализация

    11 4 Отговор

    До коментар #23 от "Пунта Мара":

    Да,оворени сме от всякъде.седма точка:Боя за коса,дупе ,силикон и Ботокс.За пенсионерите безплатен вазелин,цвят розов.И ботокс!И за хелоуин по 30гр Ботокс!
  • 30 Сачева

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Чичо Гошо":

    Гоше,шта скъсам
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 31794

    18 12 Отговор
    ГЕРБ вие сте в НС по стечение на обстоятелствата, а мястото ви е в ЦСЗ при бай Ставри!

    Коментиран от #36, #40

  • 33 NeXu s

    10 16 Отговор

    До коментар #11 от "любител":

    Герб са първа сила в България, троле. Не броя чистачите на кенефи от чужбина. Нито живеят тук, нито плащат здравни и пенсионни осигуровки.
  • 34 Подкрепа за Борисов

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "любител":

    ГЕРБ са първа политическа сила С измама от чужбина чистачите надуха вота И какво направиха за Вас Тролове невежи ИТН или Останалите дърти мутри вътре от 20 год на софрата Нищо Гола вода са Е жадни за милиони
  • 35 Какъв бюджет- България гори

    9 8 Отговор
    КОВИД ще ни затрие. До другата пролет се очаква населението на страната да се редуцира с 1/3 според СЗО
  • 36 Подкрепа за Борисов

    10 11 Отговор

    До коментар #32 от "31794":

    Гешев моля те разследвай този Самозабравил се Комуняга Постоянно заплашва Постоянно си мисли че е над Закона и е някой
  • 37 Подкрепа за Борисов

    12 10 Отговор
    ГЕРБ са вече първи ЧАЛГАРИТЕ умряха БОРИСОВ отново поема ДЪРЖАВАТА ЧАЛГАРИТЕ са вън
  • 38 Виталия Ражнатович

    4 4 Отговор
    За пътната мрежа има инвестиции от проекта ЕС на три морета. За бизнеса и останалото население не на 1-ва линия какво?! МРЗ увеличение от 01.01.2022 колко да стане? Има още какво да се направи
  • 39 Мой

    15 4 Отговор
    Изключително неприятни създания. Толкова се радвам, че са вън от властта.
  • 40 Подкрепа за Борисов

    10 18 Отговор

    До коментар #32 от "31794":

    650000Българи гласуваха за ГЕРБ А Сега ще гласуват 800000Българи Демократи Здравомислещи Работещи Треперете Превратаджии Краденето ви свършва Борисов идва А Вие ще му се молите да за един разговор даже Сега давайте с лъжите Безделници
  • 41 Хаах

    11 6 Отговор
    Да не би да са си повярвали, че ще управляват пак.Всички кражби със закони, 100-те лева ей така с решение, като съставят кабинет, да да могат после да изнудват и отменят..Браво мутри.
  • 42 Перо

    13 4 Отговор
    Аз пък искам всички плащания да станат от чекмеджето на толупа!

    Коментиран от #51

  • 43 Махайте се

    16 4 Отговор
    Половината за ГЕРБ и СДС-нали така, политиката да задоволим правото черво.
    Съсипахте България, съсипахте я, и пак има "Тулупи" гласуващи за вас дебелият Сашко Йорданов евродепутат-жив да не бех този резил да го гледам, и ПКП-то, и клонингите им ДБ, ИТН.
    Поскъпването на ток, газ, парно го дължим на вас, пхуу.
    трупате милиони евра, кюлчета, купувате акции на отрочетата си, а за народа помощи.
    За затвора сте, цялата ви хунта.
  • 44 РЯЗАН ТУРЧИН

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Чичо Гошо":

    ЕЛА ПРИ МЕН И ЩЕ ВИДИШ ЩО Е ЛЮБОВ , ЩЕ ВИДИШ ЗВЕЗДИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН !!
  • 45 Антитрол

    7 6 Отговор
    "ГЕРБ обявиха, че ще внесат свои предложения между първо и второ четене в актуализацията на бюджета"

    Ами така де в този бюджет нищо не е предвидено за чекмеджето - не може така. Трябва чекмеджето да е пълно че да има и за троловете.
  • 46 Българка

    9 4 Отговор
    ГЕРБ да имат поне малко срам и да замълчат. Точно те до май 2021 опоскаха почти изцяло всички заложени в бюджет 2021 пари за обезщетения във връзка с мерките за обезщетения от мерките за вируса. Тъкмо те раздадоха милиарди авансово за магистрали , а работници от тези строителни фирми реват, че нямат пари. Та питам КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ? Питам КОЙ ограби България/

    Коментиран от #52

  • 47 Герберче

    5 3 Отговор
    Трябва да се бойкотира този бюджет - в него нищо не е предвидено за открадване - че ние герберчетата как ще живеем.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГЕPБ БAБИ

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ жени":

    НИЕ СМЕ ПРЕДИ ВАС
  • 50 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    3 3 Отговор
    ГЕРБ да седят и да подсмърчат,
    тях никой не ги пита...
  • 51 То тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    нищо няма да може да се плати, защото снимката е фейк.
  • 52 Служебното

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Правителство!!!
  • 53 възпитаник

    1 1 Отговор
    Ангелов герберски кр---ц след като с шефа на Пирогов прибрахте Каролев за сметка на народа,кога ще въстановиш парите в ЗАТВОРА б-----и
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове