Last news in Fakti

11 Септември, 2021 08:50 2 124 27

Мажд Алгафари: С макета на ограда си мислим, че всичко е наред

  • мажд алгафари-
  • бежанци-
  • афганистанци

Той добави, че в дадена група може 100% от бежанците да бъдат радикализирани, но може и нито един да не е

Мажд Алгафари: С макета на ограда си мислим, че всичко е наред - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Трудно е да се справим с мигрантите, и то с тези, които ще преминат нашата граница. След като построихме макета на оградата, си мислим, че всичко е наред. През това време видяхме Турция и Гърция какво направиха. Трябва да направим една истинска ограда. Турция много добре си затвори границата с Иран и с тези, които идват от Азия. Гърция - по същия начин. Като се погледне реално коя е най-уязвимата част към Европа, виждаме, че е България", посочи журналистът Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

Преводачът обясни, че бежанците минават през нашата граница с идеята да тръгнат за Европа.

"Те се пробват. Има и такива случаи, при които афганистанци влизат в Турция и тръгват за Европа с идеята, че ще ги пуснат, защото бягат от режима, от талибаните", уточни още Алгафари.

Журналистът коментира и това, че почти всички от нелегалните мигранти нямат документи в себе си.

"Всички, които влизат от Турция в България, трябва да имат документи. Но техните документи са в Турция. Бих предложил на правителството да се направят брошури, които да бъдат разпространени в Турция на езика на афганистанците, за да разберат те, че не може да се влиза у нас без документи. Те могат да бъдат престъпници", разясни още преводачът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в дадена група може 100% от бежанците да бъдат радикализирани, но може и нито един да не е.

"Покрай афганистанците ще започнат да влизат и пакистанци, иранци. Няма добри професионални преводачи на границата. Ние имаме спешна нужда от пари за подкрепа на МВР. Нашата ограда е много лесна за прескачане", каза Алгафари.

Преводачът обясни, че в повечето случаи преминаването се извършва с помощта на стълба, която се слага на оградата. След преминаването на оградата, бежанците биват посрещани от каналджиите в България. Алгафари изрази притеснения, че нелегалните мигранти могат да пренесат и коронавирусната инфекция.

"Тези хора идват предимно от Турция. Каква е гаранцията, че тези, които влизат, няма да вкарат заразата? Когато влизат нелегално, те застрашават цялата нация. Трябва да обърнем внимание на националната сигурност на България", подчерта събеседникът.

Журналистът обясни, че тарифите за преминаване са различни, в зависимост от дестинацията.

"За извозване до София от Турция - от 1 500 до 2 000 евро на човек. От Турция до Германия е около 5 000, 6 000, 7 000 евро. Настаняват ги у нас в различни квартали, в квартири най-вече в София. Центровете са за тези, които успеем да хванем. А от Афганистан до Турция е от 10 000 евро на човек", сподели Алгафари.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо Балкански прост и нагъл и нахален

    23 4 Отговор
    Бай Ганьо е най-големия афганистанец.

    Коментиран от #15

  • 2 любопитен

    33 1 Отговор
    Някой няма ли да потърси сметка на "строителя" на този макет?
  • 3 big

    25 1 Отговор
    Ние не си мислим това, мислят го тези, които откраднаха парите и не спряха да ни убеждават, че постоянно падащата ограда върши някаква работа!
  • 4 Алгафари!! Преразказваш ни приказки

    8 5 Отговор
    Които са писани вече 100пъти!!Оградата, Документите, всичко тава го знаеме, стълби, тарифи, каналджии!! Кажи нещо Ново!!
  • 5 Валери Винкела

    10 1 Отговор
    Абе що не си таковате родителките?!?
  • 6 цербер

    12 1 Отговор
    И то какъв Макет:скъп до безобразие и некадърно направен. Всеки по-силен дъжд може да го събори и чужденците-юруш към Бългерията!
  • 7 Симо - зидаромазач в Германия

    7 7 Отговор
    Тоя що не си бега в Сирия?
  • 8 Валерко от НеФСБ-ту

    13 2 Отговор
    Абе аз нал си уредих да ми е пълно хотелчето със строителите на оградата,пак заповядайте да я поправяте,пък и за шофьорите на бетоновозите има стаи!!!
  • 9 Реалист

    4 5 Отговор
    Ше даваш акъли и ше разсъждаваш само у сирия:) ч...я:)
  • 10 Оградата е

    9 1 Отговор
    толкова компрометирана, че бих казал, че няма ограда. Вчера, обаче, гледах една статистика. Най-много са мигрантите турци. Това не го очаквах и се питам защо! 😣
  • 11 Перо

    7 2 Отговор
    Какви документи,какви 5 лв.? Границата може да се преминава само на определените за това места /ГКПП/,след представяне на валиден паспорт и виза. После да кандидатстват за убежище! При всички останали случаи нарушителите се водят престъпници и при бягство или опит за съпротива следва да бъдат разстрелвани. Държавната граница е неприкосновена! Емигрантите от Афганистан са икономически,защото не са преследвани по някакви причини от талибаните и не следва да получават убежище!
  • 12 Сссссс

    2 4 Отговор
    Имигрантите са авери на румбата
  • 13 Мисля

    6 1 Отговор
    Нали още една ограда" построиха"на северната граница да спирала дивите прасета от Румъния?И там голям смях и много крадене.
  • 14 JEFF

    8 1 Отговор
    Ние знаем , че това е макет на ограда . Къде бяхте всички вие , когато този макет се постави и струваше много средства на българският данъкоплатец ? Тогава се възхищавахте от Борисов и Симеонов, които сложили ограда за кокошки.
  • 15 Дедо ти

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо Балкански прост и нагъл и нахален":

    Да, Ганьо е уникален, е...@л е мммнн...та на всички империи. Казват, че Афганистан бил гробница на империи, ама не е. Кой се е хванал с нас, бял ден не е видял, справка: Източноримска империя, Латинска империя, Османска империя, Руска империя, Австро-Унгария, Германска империя, СССР и като за капак ЕС. Тъкмо влязохме и Великобритания излезе, сега е принципът на доминото.
  • 16 ччччч

    3 2 Отговор
    Не станахте ли твърде много алгафарита в публичното пространство и все акъл ръсите!
  • 17 алгамошеник

    2 2 Отговор
    Тоя мошеник много говори как да спрем мигрантите, но действително те му са сериозната хранилка. През 2016 година източи бюджетите на съд, прокуратура и полиция за преводачески услуги с едни измислени преводачи без лиценз - преводачи от самите мигранти на които даваше подаяния, а големите пари ги прибираше той.
  • 18 Наблюдател

    2 0 Отговор
    При трайно настанилата се по върховете на страна класа на имитатори политици /за държавници пък изобщо не може и дума да става/ изобщо не е изненада изключително скъпия макет на ограда на Държавната граница за който преминаването и на куцо прасе не е проблем!
  • 19 Лековерний

    1 2 Отговор
    Мажд, а ти кога мина оградата? Ти си умен, по-умен от нас българите. Смени си името, религията и кажи, че си българин. Такива като тебе са бъдещето на каган Аспарух.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1122

    1 1 Отговор
    Умен е .Има разлика между него с другия Алгафари.Колкото мантрата ,че който се докосне до България пропада,като че ли има някаква истина.Русия е Империя и трудно ще я преборим.СССР беше сбор от републики,които 1990 г. напуснаха СССР и той се разпадна.И по добре.Сега Русия има блясъка на дореволюционна Русия т. е. до преди 1917 г.Президентът Вл. ВЛ. Путин има заслуга за това и Руското Правителство с Мин. Председател Мишустин.Но най-важния въпрос е за България.Трябва да се възстанови до преди 09.09.1944 г.Тогава Царство България е Първа на Балканите и Четвърта в Европа.Има Цар Борис III, Армия /наричани "прусаците на Балканите"/,Образование, добре развито селско стопанство/Стамболийски/, златен лев приет във всички страни ,като средство за разплащане/сега лева е нула/,Банки/Буров/, интелигенция /учат във Франция, Швейцария,Австрия,Русия ,но се връщат в България/. На фона на днешното положение на България-села без селяни,цигани -неграмотни, българи.2% неграмотни,продадени на най-тъпата и непросветена ,със секти страна сащ,без селско стопанство и икономика, без Армия, без стабилна граница, ,ниско образование, заличаване на литературния и граматически правилен език, без елит, без интелигенция/простаци като предателя Б. Борисов,ПКП-Караянчева,Дариткова /лекар ли е или не/,Спас Гърневски ,олицитворение на хамелион и още и още.Ето това е България.Не се сърдя ,че съм Бай Ганьо.Така е. Но той поне е обиколил света и е продавал розово масло.Сега има ли производство н

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 22 1122продължение

    2 0 Отговор
    Не се сърдя ,че съм Бай Ганьо.Така е. Но той поне е обиколил света и е продавал розово масло.Сега има ли производство на розово масло-почти няма.Ей, така пропиляхма 30 години ,с глупави спорове помежду си/ни.Много жалко за пропуснатото време.
  • 23 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор
    Покрай някои полуистини пробутва големи лъжи и манипулира българският народ.

    Алгафари е на държавна хранилка прикрит като „преводач“. За мен Алгафари е ченге рубладжия и манипулатор. Той е чат от БСП върхушката. Работи за това БСП бандитите да вземат отново властта.

    Чел съм и други изявения от Мадж Алгафари. Основно възхвалява живковизма/съветския комунизъм/. Работи за БСП, но не директно. Не ги възхвалява пряко, вместо това плюе по конкурентите им за властта. Използва наивността на старите хора и на младите, които не знаят какво беше преди 1990 г. Хора разберете, онова живково време никога няма да се върне. Така както младоста на червените пенсионери няма да се върне. Просто сега света е съвсем различен. Сега Москва е различна, сега САЩ е различен. Сега Европа е различна, пълна е с мюсюлмански фанатици самоубийци, с които има големи свои проблеми.

    Днес властта в Москва не иска да „подарява“ газ, нефт ... на България. Днес властта в Москва иска да продава на България и то на по-високи цени. Колкото се може по-високи цени.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "1122":

    "Умeн e. Имa рaзликa мeжду нeгo c другия Aлгaфaри."

    Нe Aлгaфaри e „умeн“, a ти cи противоположното на умен(не напиша думата, защото ме трият). Нeoбрaзoвaни, нaивни, зaблудeни/нямaщи инфoрмaция/ и обратното на умен, кaтo тeб ca oщe 65% oт бългaрcкият нaрoд.

    Зa тoвa тaкивa пoлуoбрaзoвaни мaнипулaтoри кaтo Мaдж Aлгaфaри ви изглeждaт "умни". Зa тoвa тaкивa кaтo вac глacувaт зa хитрeци и мoшeници кaтo ГEРБ=Бoйкo Бoриcoв, БCП=Кoрнeлия Нинoвa, ДПC, ВМРO ... Вместо да гласуват за нещо ново и различно.

    Другата причина 55% от гласуващите у нас да глacувaт зa хитрeци и доказани мoшeници кaтo ГEРБ=Бoйкo Бoриcoв, БCП=Кoрнeлия Нинoвa, ДПC, се нарича пачки. Пачки с пари крадени от народа, с които си пълните джобовете.
  • 26 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "1122":

    "Трябвa дa ce възcтaнoви дo прeди 09.09.1944 г. Тoгaвa Цaрcтвo Бългaрия e Първa нa Бaлкaнитe и Чeтвъртa в Eврoпa."

    Стига сте разпространявали митове.

    През 1930-те години до началото на Втората светован война, сме били 4-ти подред в Европа. Пред точно кои 7 от следните 11 държави в Европа сме били 4-ти 1940 г.? Великобритания, Германия, Франция, Италия, Австрия, Швеция, Щвейцария, Белгия, Холандия, Полша, Чехословакия.

    И преди 1944 г. в мнозинството си сме били необразовани ДИВАЦИ, а властта е била толкова корумпирана, колкото и сега. Бунтове, военни преврати, политически убийства, интриги, лъжи, чуждопоклонничество ... това сме били преди, това сме и сега.

    Прочетете Алеко Константинов. Който случайно е убит, при политическо покушение 1897 г.. Прочетете Бай Ганьо на избори, преди 120 години, преди 30 годни през 1990-те и днес. Все по-един и същи начин правим избори. Разликата е само в Бай Ганьоците, сега са: Бай Луканов, Бай Виденов, Бай Костов, Бай Станишев, Бай Борисов, Бай Нинова ... имаме си и 30 годишен патишах - Доган. Патишах е дума идваща от персийски език през турски и означава ЦАР на всички Царе.
  • 27 ТИКВАТА

    1 0 Отговор
    НЯМА СТРАШНО , ТЕ ВТОРИ ПЪТ НАМА ДА СМЕЯТ ДА СТЪПЯТ ТУК КАТО ВИДЯТ КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ЦАРИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове