Last news in Fakti

12 Септември, 2021 13:22 4 288 70

Ивайло Мирчев: Мястото на Кирил Петков и Асен Василев е в “Демократична България”

  • ивайло мирчев-
  • кирил петков-
  • асен василев

Той определи като добро решението за провеждане на президентските и парламентарни избори в един ден, защото това ще спести пари, а и време на хората

Ивайло Мирчев: Мястото на Кирил Петков и Асен Василев е в “Демократична България” - 1
Снимка: Пресцентър

“В момента, в който стане дума за г-н Гешев много депутатски сърца се оказват заешки и много колена омекват рязко. С очите си виждам как хора, които в медиите декларират как ще се борят срещу г-н Гешев и една изключителна смелост да участват в промяната на Закона за съдебната власт, за преместването на Бюрото за защита в Министерството на правосъдието, рязко започват да липсват от комисии, да не искат да се подпишат за извънредно заседание на НС, в зала да гласуват в т.нар. коалиция “Гешев”. И това е изключително разочароващо.” Така депутатът от “Демократична България” Ивайо Мирчев коментира пред БНР случилото се в правната комисия при приемането на закона за преместването на Бюрото за защита от главния прокурор на подчинение на Министерството на правосъдието.

“Демократична България” внесе искане за извънредно свикване на Народното събрание в понеделник, за да може този закон да бъде разгледан на второ четене, преди президентът да разпусне парламента. По-рано председателят на НС Ива Митева каза, че извънредно заседание няма да има, но законопроектът ще бъде гледан в зала в сряда. Мирчев изрази надежда законът да бъде приет. Той коментира и снимките, от които се вижда как главният прокурор си пише с пиара на Бойко Борисов по време на заседанието на правната комисия, когато законът бе одобрен.

“ГЕРБ и ДПС правеха всичко възможно да бавят времето - с безсмислени изказвания, с безумни предложения, това е сценарий, в който участва и главният прокурор и това е най-тъжното. Ние трябваше да се противопоставим на това и всичко, което зависеше от “Демократична България” го направихме. За съжаление в част от политическите сили най-меко казано мога да кажа, че има колебание. Колебание, което мен като български гражданин ме разгневява тежко”, каза Мирчев в предаването „Неделя 150“.

Той определи като добро решението за провеждане на президентските и парламентарни избори в един ден, защото това ще спести пари, а и време на хората. На въпрос дали “Демократична България” ще издигне свой кандидат за президет каза, че предстои колективните органи да вземат решение в близките дни.

„В тази кампания ще убеждаваме хората, че трябва да подкрепят нас, защото ние наистина имаме последователно политическо поведение. За пореден път ще обясняваме, че в момента, в който законността в страната се върне, в момента, в който си реформираме съдебната система, ние вече ще модернизираме България. Не може да я модернизираме, без да има законност“, каза Ивайло Мирчев.

Попитан за евентуалния бъдещ политически проект на служебните министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев депутатът призова първо да бъдат изчакани да обявят намеренията си и да не се спекулира. Определи двамата като съмишленици на Обединението.

“Демократична България” е отворена за тях и не е тайна, ако ние искаме истинско и силно управление на разумната част от това общество, мандатът трябва бъде в “Демократична България” и ние сме готови да съставим наистина силно правителство. От тази позиция мястото на Кирил Петков и Асен Василев е в “Демократична България”, каза той.

Мирчев посочи, че коалиция между обединението и ГЕРБ е изключена. По думите му е немислимо да има носталгия по Борисов, а служебното правителство за няколко месеца е показало, че може да работи много по-ефективно от кабинета на ГЕРБ.

Попитан за атаката срещу системата за електронното преброяване, Ивайло Мирчев каза, че комисията по дигитализация, на която той е председател, ще се опита на следващото си заседание да установи защо не са предприети превантивни мерки, както и да се съдейства процесът да завърши безпроблемно.

“В момента платформата криво-ляво работи, макар и с някои забележки. По-големият въпрос е защо се стигна дотук. А се стигна дотук заради тези 12 години безвремие в дигитализацията и електронното управление, в които практически всички държавни поръчки се изпълняваха от няколко частни компании, струваше ни милиарди това, а резултатът, до който доведе е това, което се случи с преброяването”, каза Ивайло Мирчев.

Той напомни, че доскоро за дигитализацията в държавата отговаряше Марияна Николова, известна със сертификата си IT Card, който показва, че може да работи с Word и Excel.

“Когато за киберсигурността на национално ниво отговаря някой, който няма представа от тези процеси - това е резултатът. В момента дигитализацията в страната се крепи на уменията и на доброто желание на част от хората в “Информационно обслужване” и Държавната агенция “Електронно управление”. Няма цялостна стратегия, няма някой горе, който знае какво прави. Пари има, но те се пръскат и се пръскат много сериозно”, е неговото мнение.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А мястото на Бойко

    52 25 Отговор
    Е в затвора
  • 2 Те си

    43 2 Отговор
    решават !
  • 3 Пунта Мара

    49 20 Отговор
    Да върнем Слави на село

    Коментиран от #44

  • 4 Тяхна партия

    14 42 Отговор
    Ще е номер 1

    Коментиран от #48

  • 5 Сатъра на Хана

    59 14 Отговор
    ДБ се притесниха че може да не са в следващия парламент. Мачкайте Киро и Асене

    Коментиран от #25

  • 6 Какзер

    37 22 Отговор
    Никога повече ИТН

    Коментиран от #50

  • 7 комар

    68 7 Отговор
    На ДБ-то им треперят мартинките.
  • 8 Хи хи

    59 5 Отговор
    Мирчев, сметната палата пита за едни хиляди левове ,които не сте обявила за предизборна кампания. Нещо по въпроса да изгрухтиш ?
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 2 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ е интригант и лъжец пазете се

    Коментиран от #35

  • 10 Пич

    27 23 Отговор
    Мястото им е да се пръждосват в чужбина , където да си избрали... Да не ни се правят на българи , сега , когато се довлякоха за келепира...

    Коментиран от #53

  • 11 БОЛШЕВИК 🌟

    48 7 Отговор
    Тия момчета няма да се вържат, да отидат при тия провалени политици от психо десния сектор! Ако се съгласят, това ще пропадне в политическата им кариера.
  • 12 Един

    31 3 Отговор
    по един почнаха да се отъркват неканени !
  • 13 мима

    43 6 Отговор
    и двамата ги харесвам но ако не направят партия и влязат с уж демократична БГ.няма да гласувам за тях

    Коментиран от #23

  • 14 ванга

    41 6 Отговор
    Демократична България са супер хитри и алчни,от всичко което могат да спечелят се възползват и с тия двамата ще е така,ДБ вече си прави плановетв да еса 2-ри и с 11 министри
  • 15 Софиянеца

    6 11 Отговор
    Ние с Кирчо много се имаме!! Още от протеста. Сега двамата ще влезем в съюз, с Кирчо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 XAAXAAAXA

    22 7 Отговор
    сега ония ококорените от Харвард ще ги разцепят и половината гласове ще отидат при тях! 😜
  • 18 МОЖЕ МОЖЕ

    36 3 Отговор
    МОЖЕ АМА ВИЕ С ИЦО И ГНОМА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРАТЕ ЗА ДА НЕ СЕ СЪБИРА МНОГО БОКЛУК НА ЕДНО МЯСТО
  • 19 Vladi

    30 6 Отговор
    Абе мирчо , абе дрисльо , абе неграмотно топчесто селянче , кой си ти бе да казваш къде е мястото на на Кирил Петков и Асен Василев и с какво право ? Я си бери лайката момченце дебело пъпчиво на росната трева
  • 20 ДБ....

    34 4 Отговор
    Гордо знаме ни е Костов. Пръв учител - Иванов..
  • 21 Vladi

    35 4 Отговор
    Едно е сигурно ,за боклуците от Демократична България , няма да гласувам , тука от два дена цялата им помия изплува и дава наставления и предложения
  • 22 Гандалф

    27 2 Отговор
    Естествено, нали ако си направят партия...половината които гласуваха за вас, ще преминат при тях...
  • 23 яяяя

    14 7 Отговор

    До коментар #13 от "мима":

    Харесваш ги, защото си обратен!
  • 24 Българка

    8 30 Отговор
    Да ДБ са последователни, експертни, умерени. И да вече ясно е заявено, че преговори и съглашателство с ГЕРБ няма да има. Така че за пореден път опорката на мутрите и техните тр0л0ве тук отпадна. И да от ДБ още от самото начало официално чрез Христо Иванов декларираха, че желаят Петков и Василев за редовни министри, което разлюти продажника , мумията-фараон и той избълва смии и гущери срещу "предлагача" и ДБ. Набеди ги, че били искали порции и министерства. Това е същата лъжа както срещу Дончева.
    ИТН са разрушители, Диков правилно ги охарактеризира като секта!
    Не гасувайте за ИТН. Така получавате мафията

    Коментиран от #39, #41

  • 25 Прозрачни сте...!

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Видяхте,че може и да не сте в следващият парламент и веднага се присламчихте кем Петков и Василев,разчитайки на техният висок рейтинг в обществото,за да ви издърпат нагоре,като ракета-носител...

    Коментиран от #33

  • 26 Ender

    5 24 Отговор
    Колкото и да се пънат и надяват другите, пак ИТН ще е първа политическа сила!
  • 27 JEFF

    10 10 Отговор
    Защо се натискате всички да определяте къде им е мястото. Те са достатъчно умни и разумни , за да решат къде, какво и кога .Ясно е , че някои ги искат в техните редици, други се страхуват и не ги искат никъде. В крайна сметка си е тяхна работа . Лично аз ги подкрепям и им пожелавам успех .
  • 28 5577

    12 9 Отговор
    Куц кон и сляпо магаре. Не помня България да е била по зле последните 20 години благодарение на това правителство.
  • 29 ????

    19 2 Отговор
    Нахалство твоето име е продай България! Мислите, че ако са във вашата партия, електоратът ви щв се вдигне? В грешка голяма сте! За вашата партия не бих гласувал и 500 лв да давате.а те биха загубили ако се присъединят към вас! Малеее големи наглеци!
  • 30 Българка

    24 5 Отговор
    Мястото ви е в затвора! Мошеници с мошеници. Цените скачат, като при Виденов, а тия си драпат кайсиите и се чудят какъв проект да измислят, та да крадат още по-ефективно.
  • 31 Ивайло Мирчев?? Това за Петков и Василев

    14 2 Отговор
    Е като Пожелание, така звучи!! Те не знаят че мястото им е във Вашата Партия!! Но вие им правите Намек!!
  • 32 Васил

    14 3 Отговор
    Каква радост да са част от Прокопиев!!
  • 33 Българка

    17 7 Отговор

    До коментар #25 от "Прозрачни сте...!":

    Направо ви се чудя, как не си взехте поука, пак месия чакате. Висок рейтинг имали, на какво основание, какво РЕАЛНО направиха Кокорчо и Канадеца. Започнаха работа с ЛЪЖА и чакате тия които толкова лесно лъжат да са честни и почтенни??!!?? Единия излъга за двойно гражданство, другия е бил подсъдим за финансова измама. Направо се чудя, слепи ли сте??

    Коментиран от #45, #59

  • 34 Бай Ставри

    15 10 Отговор
    Мястото на Кирчо и Асен е в ЦСЗ. Каквито са младички там веднага ще станат царици.
  • 35 Ти откъде знаеш

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Че говориш, познаваш ли го, с какво те измами?

    Коментиран от #38

  • 36 гладна кокошка сънува

    14 2 Отговор
    От опит знам че щом някой се натиска за нещо, не става. Поне в нормалния живот. В гъзолизкия парламент става, ама Петков и Василев не са барни ръбъл, че да ив вържат.
  • 37 Кинжал

    11 5 Отговор
    А мястото на демократична България е до герб. Там им отиваше най много. Имаха си и вицепремиер и министри. Имаше и единомислие и хармония. Върнаха отново мафията на Борисов на власт след Орешарски, ще го направят и сега. Вече намекнаха за преговорите, които да очакваме.
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ти откъде знаеш":

    а що ми вика хахо щото съм с инсулт ли еми никой н е застрахован отинсулт
  • 39 Коко

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Абе г-жо ти или си много объркана или По.бъркана лично Христо Иванов-Прокопиев мравояда с лодката алчното политическо петно каза че ще води разговори с гроб това е толкова нечистоплъно същество че мирише от всякаде и още не сме чули от къде са парите за предизборната кампания то е ясно че са от Прокопиев ама да си го каже няма да стане г-жо няма да сменяме Пеевски с Прокопиев със всички те му грешки на прави му чест на Слави оренторай се правилно
  • 40 ДЖОТО

    15 3 Отговор
    ТЕЗИ,КАКВА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ СА,КАТО Е ПЪЛНО С БИВШИ КОМУНИСТИ,КАТО ГЕРБ!В СЛЕДВАЩОТО 47- Н.С.ЩЕ СТЕ ВЪН!
  • 41 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Христо Иванов е бил министър във втория кабинет на ГЕРБ от 07.11.2014г. до 18.12.2015г. и е управлявал заедно с ДПС! Христо Иванов казваше на Бойко Методиев Борисов „Да шефе”! Христо Иванов каза,че ДБ ще разговарят с ГЕРБ,ако се разграничили от Бойко Борисов(човека на който каваше „Да шефе”)!Очакваш хората да повярват на такъв човек като Христо Иванов и на партия ДБ,които са готови да се коалират с тумора ГЕРБ? Ясно е,че нито една от партиите не желае правителство на ИТН, защото ще им развялят далаверите и ще ги пратят където им е мястото!

    Коментиран от #47

  • 42 Има такъв народ

    6 14 Отговор
    Ще бъде първа политическа сила, другите всички са продажници. Народа е умен и се осъзнаха вече.
  • 43 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    1 17 Отговор
    Успех, Демократична България
  • 44 изрод от ГЕРБ

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пунта Мара":

    Ще го върнете на КУКОВО ЛЯТО!
  • 45 Майна

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Ти се припознаваш ,щото и ти видя НОВИТЕ МЕСИИ ,в Петков и Василев...Ентусиазмът да се БОРИШ не носи нищо добро, да сме живи и пак ще си говорим....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 LOSHIA

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    ДБ така или иначе ще отидат там,където им е мястото! В ИСТОРИЯТА!!
  • 48 изрод от ГЕРБ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тяхна партия":

    Минало,бешело
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 LOSHIA

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Какзер":

    Иска ви се ,АМА НЯМААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 51 Тошко

    5 6 Отговор
    Дайте ги на Рашков и той ще Ви ги докара в централата на Дъ.Бъ. с белезници. Вземете само оня опуЛения, защото другия няма български паспорт.

    Коментиран от #60

  • 52 XYZ

    7 1 Отговор
    Ще има много желаещи да си ги присвоят и да застанат зад гърба им, но не мисля, че ще изберат ДБ!
  • 53 изрод от ГЕРБ

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пич":

    За какво са дошли,тепърва ще видим.По важно е че вашия келепир ПРИКЛЮЧИ!....заедно с вас!!
  • 54 йййхаа

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Jonansson":

    Ива Митева има дъщеря, която е нейна.
    Ти защо разпространяваш невярна информация и лъжи??

    Коментиран от #57

  • 55 Тенчо

    9 1 Отговор
    Трябва да са малоумни ако отидат в ДБ. ДБ ще ги използва и ще вкара много боклуци, визирам Цонева, Атанасов и всичката друга шлака, която набутаха в сегашния парламент. Със сигурност голям процент от хората, които с две ръце ще гласуват за К. Петко и А. Василев ще размислят ако се влеят в ДБ.
  • 56 изрод от ГЕРБ

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Jonansson":

    Смени дилара!
  • 57 Jonansson

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "йййхаа":

    Има ама няма. Някви увредено циганче осиновено.
  • 58 Сатана

    6 3 Отговор
    Да не се окаже ,че кандидат—президент на “Дийй България” ще бъде
    Комуниста Румен?
  • 59 Българин!

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Все пак имат още много хляб да ядат,докато стигнат безобразните кражби на Борисов...!!!
  • 60 А бе той ,,опулен",ама...

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Тошко":

    ...Буцката се опули два пъти повече,като Василев му разкри далаверите и кражбите...

    Коментиран от #62

  • 61 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Преди няколко дни разговарях и вечеряхме с Кики министъра и Ася/ Асенчо/, голями шмекери са но са и голями Сладури. Питаха ме дали ще си направим групово Парти , с Ицката ,Радан и шиши сладура!
  • 62 Хи хи

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "А бе той ,,опулен",ама...":

    Само не разбрах какво разкри Асенчо крадеца , по подробно моля ! Хи, хи .
  • 63 Е хайде

    1 0 Отговор
    Да дойдат и там да се окъкат ! Настина там им е мястото - всяка жаба си знае гьола !
  • 64 Матей

    4 1 Отговор
    Мястото им е в затвора,крайно време е политическите мошеници и предатели да бъдат хващани в аванс и да бъдат натиквани зад решетките.Ако преди 15 г. имаше кой да хване бочо за свинските уши,дали щеше да прави тез поразии.По времето на бай Тошо що не вземеше някой крадец на коли да се изтъпани ,и ха генералски лампази,ха кмет на София,ха премиер 12 години,ха милиардер в зелено и в злато!?Щеше да му окапят ламарините в централния,само заради мисълта да направи нещо такова,като напр. да се заиграва с американците,тогава за такива изпълнения разстрелваха безцеремонно.
  • 65 Фира

    2 0 Отговор
    Допратли се до Да България Кирчои Асен.....дали са фира. В Да България са сексуарни девианти катоТафров и Радан Кънев,както и либараст-троцкисти като Ристо Бойкикев,Кристиян Таков и генералът-тапешник.
  • 66 ЧОБАН

    3 0 Отговор
    АМИ ЩО СА ВИ БЕ НАЛИ СТЕ УМНИ И КРАСИВИ ИЛИ МАЙ СТЕ Т ПИ И ДЕБЕЛИ /КАНАЛИЗАЦИЯ ОЛЕ
  • 67 Marinov

    0 0 Отговор
    Дай БОЖЕ това да Не стане и да се Провалят с Вас!!
  • 68 Е как

    0 0 Отговор
    да не им е мястото при вас,особенно като изтеглихте няколко необезпечени кредитчета за 5 мил. от ББР които няма да върнете!!!!! Колко бяха 400 мил. по думичките на Кирчо Канадеца? Та да може да си изпълните ангажиментите към вашите спонсори обект на спецпрокуратурата и спецсъда!!! Е дано от другите партии не са толкова прости,и не ви подкрепят за това!!! А като ги вземете Бойкикев -главен прокурор! Алелуя !Е няма да ви се получи !
  • 69 Васил

    1 0 Отговор
    Демократична България винаги ги е влечело лесното, винаги някой друг да им върши работата.
  • 70 Дарина

    1 0 Отговор
    Иска им се на ДБ да спечелят позитиви на чужд гръб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове