13 Септември, 2021 19:38 2 114 22

Искат мерките да се налагат не по зони, а по ситуацията в училищата

  • яна шишкова-
  • петиция-
  • училища

Според нея мерките са незаконосъобразни, а учителите не могат да изгонят дете от час, понеже не носи маска, защото не са санкциониращ орган

Искат мерките да се налагат не по зони, а по ситуацията в училищата - 1
Кадър бТВ

Ние не сме против мерките като цяло, не сме против да се ваксинират, тестват или носят маски хората. Ние предлагаме да се измисли нов подход и начин да се води разговор. Това каза пред бТВ учителят Яна Шишкова, която е и автор на петицията, изпратена до президента, премиера, министрите на образованието и здравеопазването от фейсбук групата "Учители за силно българко образование" по повод мерките в училищата преди учебната година.

Според нея мерките са незаконосъобразни, а учителите не могат да изгонят дете от час, понеже не носи маска, защото не са санкциониращ орган.

Освен това по какви наредби и закони да кажем на родител, че детето трябва да мине на онлайн обучение, ако не спазва мерките, добави тя.

Според нея, след като се говори за децентрализация на училищата, е добре не по зони да се налагат мерки, а според ситуацията в учебното заведение.

Ние предлагаме да се събират родителите и с тях заедно да решаваме какви ще са мерките. Защото така ще са ефективни, смята още Шишкова.

Тя изрази и мнението, че учителите са под натиск да се ваксинират, а това е право на всеки отделен човек.

„Конституцията има чл. 57, който изрично касае извънредните положения, в него е записано , че чл. 29, който касае забраната за медицински манипулации върху всеки човек, е абсолютно предпазен във всяка една извънредна обстановка, т.е. не може да се нарушава Конституцията“, заяви Шишкова.

„Има натиск учителите да се ваксинират, чрез ежедневни послания от МЗ и анкети. Това не можем да го приемем, тъй като изборът ни е личен. В същото време не може да се сравняваме със света, все пак нека българският народ сам избере и решава за себе си“, добави тя.

Относно онлайн образованието Шишкова заяви, че няма нищо по-добро от присъственото образование.

„Ние се грижим за цялостното възпитание на децата, а не само за знанията. Къде остана социализацията, каквито и да са рисковете, трябва да се намери нужният баланс децата да са в училище“, смята още учителят.

Тя подчерта, че в никакъв случай не омаловажава болестта и рисковете, както и страховете на хората, но и припомни, че всеки има право на избор.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    35 5 Отговор
    Браво на такива хора! ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА БАЗАТА И НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА! ТЕЗИ ОСЛЕПЯЛИ ОТ АЛЧНОСТ МИНИСТЪРЧЕТА ДА НА ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ГОВОРЯТ И НАЛАГАТ ПРЕСТЪПНИ МЕРКИ
  • 2 Гледах предаването

    35 5 Отговор
    Тази жена е истинска българка. Всички трябва да сме!
  • 3 Майна

    31 6 Отговор
    СЪДЕБНИТЕ ИСКОВЕ ЗАЛИВАТ СВЕТА И ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ТОВА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!! ЕДИН МАЛЪК ПРОПУСК ИМА В ПЛАНА ИМ-СВОБОДОЛЮБИЕТО ,ЗАЛОЖЕНО В ЧОВЕКА!
  • 4 Бари

    13 2 Отговор
    Хапвайте си, пийвайте си.
  • 5 12345.

    8 4 Отговор
    Искам абитуриентите да знаят таблицата за умножение и могат да си пишат имената без грешки!!!! Ама няма !!!!!
  • 6 пфууу

    8 15 Отговор
    "Учители за силно българко образование", какъв е този оксиморон "силно образование". Това е нещо като "дървен камък". Да ви имам "силното образование" другарЕ измишльотиновци.
  • 7 Бай Шили

    5 13 Отговор
    Абе искат у къщи на миндера и надника да си върви. Обаче хляба не го ядат онлайн, ходят с риск за живота у Кауфланд и си го купуват.
  • 8 фаро

    21 7 Отговор
    Гледах цялото интервю и мога да кажа само евала!Такива хора трябват на България а не полуграмотни помияри
  • 9 Бай Шили

    8 9 Отговор
    Аз незнам до сега родител да си е пращал детето болно на училище. Тези даскали докога мислят да се правят на улави. Да си налузват по една каска за мотоциклет и марш в класната стая. Тръгнали да тормозят децата с маски. Друг е въпроса че даскал по възрастен от 45г не трябва да преподава. 20г стаж и пенсия. Напълниха училищата с караконджули
  • 10 ТО И ОНЯ ПРЕДИШНИЯ КРИВЧО

    4 1 Отговор
    ФИЛОСОФСТВАШЕ И ЩЕШЕ ДА ГИ ВКАРВА В СТАИЧКА ИЗОЛАТОР ПЪК ПОСЛЕ ЦЯЛА ГОДИНА ПРЕД СИНИЯ ЕКРАН И СЕГА ТАКА ЩЕ СТАНЕ ОКТОМВРИ МЕСЕЦ
  • 11 Ина

    14 4 Отговор
    Стига с тези мерки, оставете децата да учат, да имат детство, игри и приятели. Не е нормално с маска по гизическо, асматици ли ще отглеждаме, или неуки хора. Който не иска детето му да стои у дома, който иска да умира ще умира, стига стрес
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Посегнаха на децата ни

    5 3 Отговор
    Мафията иска да ги троаме
  • 14 Майна

    5 4 Отговор
    Разберете, че няма такива варианти ,с които НИ ЗАБЛУЖДАВАТ И НАРЕЖДАТ ТОЗИ ГЕНОЦИД...,,Пати Макмъри от 100percentfedup.com разгледа това допълнително, като се обърна към своя лекар за първична помощ, за да разбере как медицинският персонал се тества за варианта Delta. Ето какво каза лекарят:

    "Ние само предполагаме, че това е, защото вариантът Delta е толкова заразен."

    Основните медии открито признават, че на американските пациенти дори не е позволено да знаят кой вариант имат. Здравните работници просто измислят нещата и съответно попълват информационните листове.

    „Това е така, защото тестовете за последователност трябва да бъдат одобрени на федерално ниво, за да бъдат разкрити резултатите на лекари или пациенти, а повечето все още не са“, казва Макмъри.
  • 15 На кратко

    4 4 Отговор
    Давай директно онлайн, дигитални учебници и диоптрични цайси от магазините за левче.Закривай, училищата и нека професията учител да приключи.От фалшиви учители,лекари,пулицаи и пулитици няма нужда обществото.

    Коментиран от #20

  • 16 Чалга и ваксини

    3 4 Отговор
    Никога не е имало такава болест Covid 19, няма и да има! Това е поробване на населението( скотонаселението). Престъпност в световен машаб. Долу маските!
  • 17 Рошко

    4 4 Отговор
    Мерките да ви ги наложим зоново, на вас платените ковид мисирки доктори професори доценти
  • 18 Меги

    2 7 Отговор
    Учителите трябва да се ваксинират! Така ще покажат,че в тази ситуация, ваксината единствено предпазва в някаква степен. Тази госпожа да не ми цитира Конституцията,която не визира извънредна ситуация, каквато е сегашната. Учителите и лекарите трябва задължително да се ваксинират! Предполага се, че са достатъчно образовани и интелигентни за да осъзнават ,че са отговорни повече от останалите хора. Ако са против да ходят да пасат овце,там може без маски и без ваксини.

    Коментиран от #21

  • 19 ИЗМАМА, КОЯТО НАНАСЯ ПАГУБНИ ЩЕТИ НА ЗДР

    3 3 Отговор
    ИЗМАМА, КОЯТО НАНАСЯ ПАГУБНИ ЩЕТИ НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, ЗАЩОТО КОГАТО СВ ОКАЖЕ "ПОЛОЖИТЕЛЕН" ТЕСТ, НЕ СЕ ПОСТАВЯ ТОЧНАТА ДИАГНОЗА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО И ДА СЕ ПРИЛОЖИ АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ, А СЕ "ЛЕКУВА" ЗА КОВИД.ПО ТАЗИ ПРИЧИНА МНОГО ХОРА ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ.
  • 20 меги

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "На кратко":

    Не мога да повярвам,че този народ е толкова тъп.Благодаря,че има и нормални хора.
  • 21 пише ти лекар

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Меги":

    коя си ти да настояваш какво да правим лекарите и учителите.
  • 22 Носетеси кръста

    0 3 Отговор
    Съвсем скоро ще употребите правото си на избор да измрете от Ковид. Само тогава не обвинявайте правителството, Бойко, или филанкишията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове