Last news in Fakti

19 Септември, 2021 17:15 2 336 57

Александър Симов: Настъпвали сме мотиката от леви и десни политики

  • александър симов-
  • бсп

Живеем в раздрана от интриги и политически проблеми среда

Александър Симов: Настъпвали сме мотиката от леви и десни политики - 1
Снимка: БГНЕС

Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден парламент. Ако и в третия партиите не излязат от тийнейджърския си период и не се научат да говорят, то и той ще бъде обречен предварително.

За това предупреди в интервю в предаването "Неделя" 150 по БНР Александър Симов от БСП. Той определи себе си като политически наивник, който е вярвал, че може да се постигне съгласие за макар и временно управление в 46-ото Народно събрание.

Относно идеята с десни инструменти да се постигат леви цели и резултати, анонсирана от Кирил Петков, Александър Симов коментира, че в тази ситуация е добре да си част от партия, която има дълга история и се е сблъсквала с подобен феномен преди. „Ние тази мотика сме я настъпвали и още носим синините от нея.“

Според него точно тогава имаше хора, които ни казваха, че ето, ние въвеждаме дясна мярка, която ще постигне леви цели. И така с десни инструменти ние изведнъж постигаме някакво ляво чудо. Всичко това се оказа абсолютен абсурд, една красива измама, която така и не сработи, посочи Симов.

По думите му плоският данък съвсем не се оказа магическото средство, което всички мислеха, че ще реши проблемите с бедността у нас. В България, а и в света с десни мерки постигаш десни цели. Това е тъжната истина, призна Александър Симов.

Във връзка с политическия проект на бившите двама служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, Симов заяви, че не смята, че профилът на двамата мъже е ляв. Ако някой трябва да се чувства „заплашен“, това е градският десен избирател, който е показал през последните години, че обича да гласува за новото и лъскавото, предупреди Симов.

Според него живеем в раздрана от интриги и политически проблеми среда, в която надеждата е основният фактор, посочи Александър Симов. Симов не изключва леви избиратели да подкрепят новия политически проект на досегашните служебни министри, но не го отчита като конкуренция в лявото пространство.

Той на мнение, че извън камерите и телевизионните студия представителите на тази нова политическа сила действат с инструментите на статуквото. „Тук виждаме един малко подземен механизъм, на който нямаше как да не реагираме. Тук не говорим за ухажване, вече виждаме откровен опит за купуване на регистрация, за купуване на партии, за купуване на някакво влияние", категоричен бе Симов.

Той посочи, че политиката не е борса, това не е поредната бизнес сделка, която да можеш да осъществиш. Още преди да проведат някакви идеи, да покажат хора, с които да спечелят доверие, виждаме как новите лица много мрачно напомнят на някои минали действия, които изведоха хората на улицата.

В анализ на данните от последните социологически проучвания Александър Симов отбеляза, че доверието в БСП се запазва. Първия резултат на ГЕРБ той отдава на непостигането на промяна.

Той увери, че БСП стои зад президентската двойка за втори мандат Радев-Йотова. „Не допускам БСП да има друг кандидат за президент", подчерта Симов.

Той смята, че ще е проблем за БСП, ако президентството стои зад друга партия. „Ако ГЕРБ имаха такъв митичен, популярен, всеобщ любимец като кандидат за президент, отдавна щяха да са го изкарали и да го въртят по всички телевизии. Според мен е точно обратното – ГЕРБ имат проблем с кандидата си за президент и заради това не го обявяват“, каза още Симов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 20 Отговор
    Кирчо каза че целта е да набутаме партиите на статуквото (ГЕРБ, ДПС и БСП) в ъгъла и аз съм напълно съгласен.

    Коментиран от #16, #35

  • 2 Продължаваме промяната

    16 10 Отговор
    Продължаваме промяната

    Коментиран от #26

  • 3 Gowo

    22 9 Отговор
    Целите, каквито и да са , леви или десни , минават през деТиквизацията.Демутризсцията.Дркриминализацивта.Отнимане на краденото.ТЕЦ Варна.Всички имоти придобити чрез корупция държавни имоти.И тогава може да правиме държава.Иначе ....Зелю Зелев философа .Дето Шел да ни вкара в правия път.

    Коментиран от #8

  • 4 666

    25 2 Отговор
    Симимов ,в България няма политици ако още не си разбрал ! Политик е професия по света,само в България е изключение. В България тая професия е далавера да си оправят някой жалки твари смрадливия животец !
  • 5 Последния Софиянец

    6 13 Отговор
    Кирчо каза че няма да преговаря с ДПС, БСП и ГЕРБ и целта ни е да ликвидираме тези ОПГ.
  • 6 XYZ

    16 11 Отговор
    Петков и Василев заявиха, че ще се води политика на почтеност! Точно това искат българите - почтеност!
    Тези претенции за лява и дясна политика не работат у нас, защото са кухи и напълно лишени от смисъл! Така че спрете с тези заигравки!
  • 7 отвраттен

    10 3 Отговор
    Заслепени сте вси за влас и пари ,а народа гледа само сеири.
  • 8 Gowo

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gowo":

    Защото моя съсед.Вдигнал високи дувари.Опасал се с камери и частно КПП.И купил улицата.пред имота си.Аа зная ли десен ли е ляв ли е.Обогатил се е.Значи има защо
  • 9 choko

    3 15 Отговор
    Боко, водеше лява политика !

    Коментиран от #40

  • 10 И така

    9 9 Отговор
    Всички нормални и неподкупни български избиратели ще гласуват за втори мандат на Президента Радев! ...И дотук– партии, партийки, коалиции и т.н. сте един дол дренки. Нов бар.ак със стари к..ви не се прави, а дотук не виждаме никоя нова.

    Коментиран от #45

  • 11 плюс минус

    5 3 Отговор
    Връщам се от кафе с приятелка.
    Почти решихме и двете да си направим една партия, те в България са около 100.
    Шегувам се .
    Партиите трябва да направят за изборите една голяма коалиция.
    Да си поставят общи цели за държавата и за хората.
    Само така ще победят статуквото и кражбите на парите на хората.

    Коментиран от #13, #47

  • 12 смерш

    6 9 Отговор
    Във всеки случай очевидно шикалкавештата Нинова не стои зад Президента Радев и това допълнително ще всее проблеми в раздираната от противоречието "за и против Нинова"БСП!
    Така че Симов,вървите към позиция 4-5 май!

    Коментиран от #21

  • 13 Последния Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    Днес Кирчо събра цяло тесте визитни картички от партии мераклии да се коалират с него.

    Коментиран от #19, #36

  • 14 Госあ

    7 5 Отговор
    Единствено БСП започна истински проекти. Овчаров - нови ядрени мощности и директен газов поток Русия-България, китайски инвестиции като автомобилостроене, днес герберастите изгониха Китай с предложения за колосални инвестиции в железниците, а също и други като производство на електробуси. Гайдарски започна строежа на първата площадка за хеликоптер в Александровска болница и авиомедицинска помощ, която днес може да се види недостроена и така нататък

    Коментиран от #17, #49

  • 15 да бе

    0 6 Отговор
    да . с плоскияданък се намалява тежеста върху работодателя и работника като се допринася да се открива работни места с по-високо заплащане .НО за да сработи това трябва да създадете и други услв за инвестторите както ЛИПСАТА на корупция, коректна и честна съдебна система и малки и опростени регулации. какво от това създадохте бе другарю???

    Коментиран от #50

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Последния Софиянец

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Не се бой! Сталинка ще върне китайците в България.
  • 18 до овците

    8 3 Отговор
    Дясна политика с лели цели е нещо като дървено желязо. Нека да ви кажа, че да ви стрижат и колят съ дървено желязо много, ама много боли.

    Коментиран от #22

  • 19 Откачена

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    тъпа керемида си ти.

    Коментиран от #31

  • 20 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 7 Отговор
    Най-лошото е, че българският народ вече 30 години настъпва мотиките. Вече 30 години българският народ ходи син заради настъпени мотики и продлжава да не си взима поука.

    Българският народ вече над 30 години настъпва мотиките БСП и ДПС, и над 12 години мотиката ГЕРБ. И не си взима поука българският народ. Продължава да настъпва все едни и същи мотики.
  • 21 Даскалов

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "смерш":

    А, бе, момче, като беше в първи клас, учили ли сте буквата"Щ"? Или още не си завършил първи клас?

    Коментиран от #48

  • 22 а какво

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "до овците":

    направи китай ??? с дясна политика...гарантиране на ниско заплащане, улеснено правене на бизнес, малки спънки и привлякоха трилиони инвестиции. хитро успяха да откраднат ноу хау. след 30-на години измъкнаха огромни маси от бедноста, станаха силна икономика , с големи резерви и стабилна средна класа...това не са ли леви цели ??

    Коментиран от #28

  • 23 Успех

    11 4 Отговор
    Щом Софиянски по националната телевизия почна да ги величае новите лица Кирчо и Асенчо значи сме е втасали .Дългата ръка на Божков И Прокопиев.Докога ще ни правите на ИДИОТИ.ЗА ТОВА ЛИ НЕ ПОДКРЕПИХТЕ ИТН.

    Коментиран от #27, #32

  • 24 Симомв

    4 1 Отговор
    В вас сме настъпвали мотиката няколко пъти тъй че не ни обяснявай ти.

    Коментиран от #51

  • 25 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    3 3 Отговор
    НЕДЕЙ ИНТРИГАНСТВА ЧЕРВЕН МРЪСНИК!!!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПОГРЕБАХТЕ И СЕГА ГАЗ ПИКАЕТЕ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ КОЯТО НЕ Е СЪЗДАНЕНА ОТ БКП И ДС!ЕДИНСТВЕНАТА!!ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ СА ВАШИ ПИЛОТНИ ПАРТИИ,ВСИЧКИТЕ!!!!ЗА ТОВА СТЕ 32ГОДИНИ В ПАРЛАМЕНТА БЕЗ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВЕДНЪЖ!!!
  • 26 Поправката

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме промяната":

    Имаш малка грешка: втората буква е "О", а третата е "Д". Останалото си е така.
  • 27 не заради

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Успех":

    това. слави каза , че на изборите казал , че няма да прави коалиция с герб и дпс. но когато дойде време да прави правителство забрави думата коалиция с мая и дб а настояваше за БЕЗРЕЗЕРВНА подкрепа
  • 28 елементарно

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "а какво":

    Отговорът е елементарен, но не е за елементарни мозъци. А именно: В Китайската НАРОДНА Република, има еднопартийна система, като на влест без уговорки е Китайската КОМУНИСТИЧЕСКА партия, което автоматично изключва варианта, че там се води дясна политика. Там политиката е в интерес на социалистическата държадва и народа, чиито интереси са идентични.

    Коментиран от #33, #44, #53

  • 29 Българка

    4 5 Отговор
    Аз не разбирам поведението и изказванията на някои активисти от БСП срещу новия проекр- партия на промяната. Петков и Василев казаха днес на пресконференция, че не са упълномощавали никой да говори от тяхно име. И за в бъдеще те ще са си говорители и преговарящи. Анонсираните разговори за "купуване" на Екогласност от ПП си граничи с инсинуации и неистина. Двамата лидери на ПП казаха, че няма да прдлагат пари на никоя партия. Не отричат, че търсят партия- съмишленик, готова да предостави регистрацията си за явяване на Новите в изборите.
    Декларираното нямерение, че с десни политико (работещ бизнес) ще се целят леви политики- понсии, образование, спциални бо трябвало да радва БСП, защото е в полза на техноя електорат.

    Коментиран от #52, #54

  • 30 Гугуций

    2 1 Отговор
    Ми то вашето настъпване на мотики или е съдба, или е талант. Ко да прайш!
  • 31 В КАКЪВ СМИСЪЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Откачена":

    РАЗРЕДЕНА И ОТ ПОКРИВА МУ ТЕЧЕ ....
  • 32 LOSHIA

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "Успех":

    Ако новата коалиция включва ДБ и ИБГНИ ,всичко се изяснява,защо те не подкрепиха ИТН. Готви ни се не промяна ,а ПОДМЯНА!
  • 33 майтапчия си

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "елементарно":

    а ?? викаш китай бил комунистически с милиардери повече от най-капиталистическат държава САЩ ?? бе то и партията на боко уж е европейска като идеология но е клиентелистка и няма нищо общо с европейските ценности. ти обясни точно къде греша в разсъждениета си за китай а не автоматично като папагал да повтаряш комунистически китай с преобладаващи ЧАСТНИ средства за производство
  • 34 Който вземе

    0 3 Отговор
    програмата на Атака - Плана Сидеров ще има над 121 депутата !
  • 35 Луд за връзване

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кирчо каза 😄😄😄😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅, че за 2 гражданство 3г при бай Ставри
  • 36 Партийки

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Жадни за пари 😁😁
  • 37 Гого

    5 1 Отговор
    Ами няма как с "десни" мерки, да се постигат "леви" цели и обратното, но причината не е в мерките, а в начина на прилагане. Защото Тони Блеър успя. И Маргарет Татчър успя. Да си припомним национализацията на железниците по нейно време, защото се налагаше тази мярка и се оказа сполучлива. Но няма как г-н Симов хора като Г. Гергов да ползват лявата платформа на вашата партия и за да си оправят бизнеса и печалбите (дясна политика). Е тук настъпихте мотиката. Когато хората са честни и почтени и правилно се управлява обществения ресурс, могат да се постигат и добри резултати с такава постановка. И какво е "дясно"? Тиквата прегракна да нарича ГЕРБ и себе си "десни". Какво им беше дясното? Силна централизация в ръцете на една партия и един човек. Да ви напомня за нещо? Централизирано разпределение на обществения ресурс. Да ви напомня за нещо? Кадровите назначения в държавата са в ръцете на една партия и един човек. Да се сещате кога беше това? Слугуването на един господар и превиването на гръб и колене пред него. Да се сещате за един човек? И т.н. И да ви дам жокер. Това бяха времената на БКП о Тодор Живков. Хайде да ви е честите "дясната" партия ГЕРБ и Тодор Живков.
  • 38 БСП ИМПОТЕНТНОСТ

    2 1 Отговор
    Пак зорлем се напиняте
  • 39 Българка

    3 2 Отговор
    По-интересни ще са отношенията на новия проект - партия с ДБ. Ясно е, че за обединение не се говори, а и е трудно да се обясни на избирателя на ДБ , тези леви политики. Веднага изниква въпроса, КАК ще се случи обединението между "новите" , ДБ, БСП и евентуално ИТН, защото не е възможно да се постигне мнозинство и съставяне на правителство.Поставянето дори на теория на ДБ и БСП, на една маса ще отблъсне значителна част от твърдите ядра. Ще трябва да се преглътне огромно количество его за да се осъществи четворна коалиция и то само ако Бойко с някоя патерица не направи правителство и ги остави с пръст в устата.
  • 40 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "choko":

    "Бoкo, вoдeшe лявa пoлитикa !"

    Иcкaш дa кaжeш Бoкo вoдeшe cъщaтa пoпулиcткa и крaдливa пoлитикa, кoятo БCП нaричaт "лявa". Същата политика на БCП вoдeна от "Трoйнaтa кoaлиция" и от Oрeшaрcки.

    Нитo БCП, нитo ГEРБ ca вoдили истинска coциaлнa пoлитикa. Тe вoдeхa пoпулиcткa пoлитикa, кoятo в cъщинaтa cи бeшe грaбитeлcкa пoлитикa. Но лъжеха, че била лява и че се грижат за бедните и пенсионерите. При БСП и ГЕРБ бoгaтитe cтaвaха пo-бoгaти, a бeднитe пo-бeдeни. Coциaлнa пoлитикa e, кoгaтo рaзликaтa в доходите на нaй-дoлнитe 10% oт oбщecтвoтo и нaй-гoрнитe 10% e пo-мaлкa. В ЕС тази разлика в доходите е около 6-9 пъти, в България тази разлика е 17 пъти.

    В Бългaрия пo дaнни нa eврocтaт зa 2019 г.. Нaй-дoлнитe/бeднитe/ 10% oт oбщecтвoтo, пoтрeбвaтa ca caмo 2% oт вcички блaгa. A нaй-гoрнитe 10% богати българи пoтрeбявaт 35,2% oт вcички бaлaгa. Нямa другa тaкaвa държaвa в EC, с толкова голямо неравенство в която горните 10% да потребват над 30%. Средно за EC гoрнитe 10% пoтрeбявaт около 25% от благата, а долните 10% от хората около 3%-4%. За сравнение 2019г.: В Чехия нaй-дoлнитe 10% oт oбщecтвoтo, пoтрeбвaтa 4,8% oт вcички блaгa, а нaй-гoрнитe 10% пoтрeбявaт 24,9% oт вcички бaлaгa. В Германия нaй-дoлнитe 10% oт oбщecтвoтo, пoтрeбвaтa 3,6%, а нaй-гoрнитe 10% пoтрeбявaт 24% oт вcички бaлaгa.

    За повече вижте: Коефициентът на Джини и Крива на Лоренц.

    Г-н Симов, днес социализъм има, но той е на Запад, а не на Изток в Москва. Накъдето БСП дърпате България.
  • 41 666

    2 2 Отговор
    БКП да не мислят за кандидата на ГЕРБ. По добре е да мислят как да се отърват от пенсионера Радев който вече е заплаха за националната сигурност. България ще стане спокойно място за живеене и бизнес без агресивния Радев. Не ни трябва президент който мрази народа си.
  • 42 Роко Вернер

    1 3 Отговор
    Симов, вас от бсп то хората ви мраЗят повече от гербопитеците. Защо, защото сте платени слуги на герб
  • 43 мафия

    2 2 Отговор
    Вие от БСП също не сте леви. Изхвърлете партиите на статуквото извън парламентарната система на България. И започнете масово разследване срещу тях и техните управления.
  • 44 Леви и десни

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "елементарно":

    А бизнеса на Китай дето процъфтява в глобален план не е ли "десен", който работи за "леви политики". То май само тук тнар. "бизнес" е само десен, работи само за себе си, и даже държавата му беше подчинена. Това не е нормално. Държавата по презумпция има "ляв", а не "десен" смисъл, защото служи на народа.
  • 45 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "И така":

    Престанете с това:

    Всички нормални и неподкупни български ...

    Всички умни и красиви ...

    щели да направят това, и това...



    Истината е, че всички умни и нормани хора сами решават за себе си. И не им пука какво мислят за тях, за решенията им разни платени манипулатори. Защото умните знаят, че само глупаците вървят със стадото и слушат някой друг, който много честодори е по-глупав от самите тях.

    Само глупавите, нерешителните, зависимите, страхливите... правят каквото им каже господаря или пък следват стадото блеещи овце.
  • 46 Василев

    2 1 Отговор
    Симов ти си жена
  • 47 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    Когато всички партии направят за изборите "една голяма коалиция".

    Кой ще е опозиция, кой ще е следващият управляващ?

    Да у нас партиите са прекалено много. Но истината е, че от тези 20-30 ментета наречени партии истински партии са 4-5. Смятам, че с времето България ще става все по-нормална държава. И от само себе си ще умрат всички менте партии. Така както умряха НДСВ, ненавършили 18 годипна възраст. Така след кратко време ще умрат "АТАКА", ВМРО, "Глас народен" ...
  • 48 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Даскалов":

    "Нека, който е безгрешен, пръв да хвърли камъка"
  • 49 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Струва ми се ,че тази съсухрена мумия Р. Овч. няма да доживее до изборите на 14 ноември 2021 г..
  • 50 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "да бе":

    "c плocкия дaнък ce нaмaлявa тeжecтa върху рaбoтoдaтeля и рaбoтникa кaтo ce дoпринacя дa ce oткривa рaбoтни мecтa c пo-виcoкo зaплaщaнe"

    Всички „десни“ и „либерални“ „икономисти“ сте големи лъжци или невежи. Това, че ще се намали тежеста върху работодателя и че у него ще останат много повече пари. Въобще не означава, че той ще реши да ги инвестира в нови цехове, машини, работници ...

    Може пък да реши, че не иска още работници. А вместо това да реши, че иска нова по-голяма яхта. Или пък да реши, че освен къщата в Бояна иска още една къща, но в Лондон или в Монако. Или пък да реши, че иска да отиде на космическа екскурзия за 200 млн. евро.
    Никой не може да знае какво, ще поиска работодателя. Дали още бачкане и 40-50 нови работника. Или пък вместо това още удоволствие и още една по-млада любовница.

    В мнoгo гoлямa грeшкa cи. "Плocкият" дaнък вдигa много повече доходите на богатите и нeрaвeнcтвoтo. Статистиката на България oт 2007 г. дo ceгa. За резултата на въвeденият от БСП плocък дaнък, показва следното: за 15 години в България е намалял с 15%-20% общият брой на влоговете. Като се е увеличил броят на големите бaнкови влoгoвe и общата сума в тях/т.е. увеличили са се парите(богатството) на богаташите/. Но почти са изчезнали малките банкови влогове до 2000 лева. и до 5000 лева. Плocкия дaнък вoди дo повече мизeрия.
  • 51 Симов

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Симомв":

    С вас(БСП) сме настъпвали мотиката няколко пъти, тъй че не ни обяснявай точно ти.
  • 52 Лелее

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Ами за това става въпрос---казали ,рекли,обещали.Те били почтени,другите лъжат.Да де,но от Екогласност били записали разговора и може би затова,след като Кирил Петков отрече,че са ходили да ги купуват,същият ден призна че са ходили.Ама това не е първата му лъжа.Ох,ох---"С МАЛКО ТРИЦИ,ЩЕ ХВАНАТ МНОГО МАЙМУНИ"
  • 53 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "елементарно":

    "eлeмeнтaрно, нo нe e зa eлeмeнтaрни мoзъци."

    Няма "ляво" няма "дасно". Управлението е 2 вида:

    Първото управление е това, което се грижи за просперитета на всички, на цялото обшество. Така че разликата между първият и полседният в обществото да е по-малка.

    Второто упрaвлeниe e тoвa, кoeтo ce грижи зa прocпeритeтa на върхушката, чрез подтискане и ограбване на по-наивните, по-малките, по-слабите в oбшecтвoто. Тaкa чe рaзликaтa мeжду първият и пoлceдният в oбщecтвoтo дa e пo-голяма.

    Повечето уравления днес в света са от втория тип, вклучая и миналите управления на БСП и ГЕРБ.
  • 54 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Ало БСП са лъжците. БСП казаха, че Кирчо и Асенчо ходили да "купуват" бесепари. Пък какво се оказа?

    Кирчо и Асенчо водили разговори за "купуване" на Екогласност с един единствен човек-партия. И този човек партия отказал от името на всичките си съпартийци членое на партията, без да ги попита. В Екогласност един единствен човек ли взима решенията?

    Тези от екогласност да вземат да кажат бесепари ли са, или не са?

    Еднолично ли се управлява Екогласност или решенията се взимат от група съпартийци?
  • 55 Петев

    1 0 Отговор
    На Кирил Петков и Асен Василев ще повярвам, едва когато спрат да обясняват вселенското благоденствие, единствено и само с пари.

    Щото не става дума за пари. Хората на площада не бяха там заради пари.

    А за по-важни неща, като справедливост, надежда, свобода…

    Щото и петорно да ми качиш брутния вътрешен продукт, душко, докато се кланяш на Потомак ривър, българинът нито по-здрав, нито по-успешен, нито по-щастлив ще стане.

    Щото въобще в този живот сърца с калкулатор не се смятат.

    По-възрастните го знаят, нахилените дами зад вас, едва ли.

    За останалите политически обекти няма какво повече да кажа, освен старото – жалка картинка от НЛО-та, кацнали за малко, колкото да си заредят с гориво портфейла.

    БСП бяха единствените адекватни през последните 4 месеца. И това е факт, колкото и да не го признава госпожа Плевнелиева.

    Коментиран от #56

  • 56 Не разбрах

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Петев":

    къде е тая адекватност на БСП.

    След като Льотчикът успешно съсипа тая партия и й даде третия мандат все с тая цел, прати Копринков да цепи БСП и ясно показа, че стои зад Подлогите на Президента, днес чета как Симов, Кирил Добрев и Иво Христов в един глас се кланят на тоя мародер.

    Няма в света толкова ненормална партия.

    Зеления чорап се гаври с нея, а на нея това й доставя удоволствие.

    Смъква й скалпа, а тя му държи ръката за тая цел.
  • 57 БГ гражданин

    0 0 Отговор
    Има известна китайска стратегия, тя се нарича „отсечена с чужд нож“ или „ограбване по време на огън“.

    Радев, разбира се, майстор на китайските стратегии.

    Икономиката се срина, жизненият стандарт на населението се влоши; прекратени плащания на фирми, мед. служители и др.

    Къде са бюджетните пари, оставени от правителството на Бойко Борисов?

    И откъде дойдоха средствата за формирането на партията „ПП“ – тези мошеници от Харвард ?

    Режимът на Радев се нарича „застояла авторитарна клептокрация“, която представлява заплаха за собствените си граждани.

    Примери има много.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове