Last news in Fakti

21 Септември, 2021 15:05 3 343 36

Дават по 850 лв. на генералите за униформа

  • армия-
  • пари-
  • униформи

Министърът на отбраната издаде също и заповед

Дават по 850 лв. на генералите за униформа  - 1
Снимка: БГНЕС

Офицерските кандидати, старшинският състав и войниците и матросите ще получават до 650 лв. за униформено облекло. Генералите, адмиралите и офицерите ще получават съответно до 850 и до 700 лв., гласи заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов, съобщава в. „Българска армия“.

За военнослужещите от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, на които през следващата година им предстои изпълнение на военна служба извън територията на страната, е обявен допълнителен лимит за осигуряване с униформено облекло. За генералите, адмиралите и офицерите той е съответно 884 лв. и 996 лв. За офицерските кандидати, старшинския състав и войниците и матросите същият лимит е в размер на 1033 лв.

Министърът на отбраната издаде също и заповед за оправомощаване на длъжности лица по различните командни нива в Министерството на отбраната и Българската армия.

Бяха обявени също и конкурси за заемане на длъжности от военнослужещи и цивилен служител от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, в задгранично представителство на България, в международни организации и в други международни инициативи. Със заповед на министъра на отбраната са обявени и условията за заемане на съответните позиции.

Обявени са свободни длъжности в Международния военен секретариат на НАТО, Делегацията на Република България към НАТО, в щаба на Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, в Съвместното командване за поддръжка и осигуряване в Улм, Германия.
Вакантни длъжности има също и в Обединения център за въздушни операции в Торехон, Втори свързочен батальон на НАТО в Грацанизе, Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    22 7 Отговор
    Замириса на кубинки и зелени чорапи...

    Коментиран от #12

  • 2 ТаУмВзе

    18 12 Отговор
    Сега и тия шапкари гащници ще ги обличаме. Дефективния ефект на хрантутенето!

    Коментиран от #8

  • 3 Цецо пъпеша

    10 13 Отговор
    850 лева ми струват само маратонките Emporio Armani.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Грую

    14 4 Отговор
    Добре! Браво, че според новата ценностна система по дрехите посрещат и пак по дрехите изпращат!

    Коментиран от #22

  • 6 велик

    24 5 Отговор
    като няма пари за пушки барем да не ходят голи...
  • 7 КОЛЬО НАЗДРАВЕ

    12 3 Отговор
    ПОНЕ НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ ГОЛИ ЗАДНИЦИ! БРАВО, ЕВАЛА МИНИСТРИ!
  • 8 Българка

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Че кога не сме ги обличали? Малко е странно разпределението на паричките. До колкото съм гледала генералите не се цапат , не лягат в калта, защо взимат за дрехи повече от обикновените войници?

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Бай Пеши

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Защото ходят повече по банкети .
  • 10 ТаУмВзе

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Само едни истински обувки са 500лв минимум, за военен де. Пак ще са си клошинги, то е ясно, че някой е взел обществената поръчка. И ще блажи.
  • 11 Щом генералите не могат да си платят

    9 3 Отговор
    Една униформа с генералските заплати какво остава за редниците в запаса в случай на мобилизация както го в написал поета и се пее в песента Велик е нашия войник Много вожд малко индианец НА Фуражките трябва да пише МО ,ВВС,ВМФ както беше написано на генералската фуражка на гЛадния секретар МВР да не ги сбъркат генералите с коференсиета от ЦИрК
  • 12 Аделина Радева

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Ботуши FABI струват 590 лева .

    Коментиран от #17

  • 13 Ами

    7 1 Отговор
    Като предишните ликвидираха армията, сега които останаха , голи ли да ходят?
    Много правилно, нека да се знае, че българският войн е осигурен от държавата !
  • 14 незнайко

    15 3 Отговор
    Точно така, давайте пари за този който ДУХА ! Не им стигат парите за баничка с боза, затова ли им ги давате ??? 30 години нямаме армия, но генерали БОЛ !!!
  • 15 Анонимен

    13 3 Отговор
    Излишни пари. На вятъра. Армия няма, а генералите повече от войниците. Никой не иска от децата на военните военен. Никой. През 60те бе друго. Имаше народ, а сега кой ще ни нападне. Никой. Вечна им памет!
  • 16 Аделина Радева

    4 1 Отговор
    Войнишки Ботуши FABI струват 590 лева .Войнишки Ботуши BOSS 1090 лева чиста пара.

    Коментиран от #24

  • 17 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аделина Радева":

    В кой магазин ?

    Коментиран от #30

  • 18 111

    7 2 Отговор
    Всичко разсипаха. Поделения, системата на мвр, съд, прокуратура, адвакатура, предприятия костов, царю велики. Не става за нищо Бг. Всичко е втора употреба достигаща до шкарто. Ит първо качество при живков ударихте дъното, титана да живей, там хвърлят богатите и бедните се хранят от тан.
  • 19 Анонимен

    1 1 Отговор
    Всичко е томи томив и гирелов.. Дс
  • 20 безпартиен

    14 2 Отговор
    Колко "работещи" пенсионери има в МО,МВР,министерства,области,комисии,комитети и т.н.държавна и общинска хранилка от бюджета?Всички те са със заплата+пенсия+20 заплати за пенсионирането в МВР и МО!!!!Само в МВР са около 5000 работещи и то предимно на ръководни длъжности със заплата около 2500-3000 лв.месечно!Такива "работници" пречат за карирерното израстване на млади кадри,но пък са най-верните избиратели!Няма държава в ЕС,САЩ и дори Русия които да си позволят такова източване на средства от бюджета!!!Ако действително няма кандидати за работните им места,то тогава положението е трагично-изчезва народът на страната ни!!!Променете тези закони и ако на такива служители им се работи-в частния сектор!!!!Там заплатата се заработва но размерът и е много по-малък!Плащат се и осигуровки също заработени!Но не ми се вярва да се промени нещо защото всички зависещи от бюджета на държавата и общините са "само" около 650 хиляди "работещи"!!!!!
  • 21 ...

    2 3 Отговор
    отивам да повърна връщами са
  • 22 днес

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Грую":

    Ама всеки сам ли ще си шие униформата!?!?! Може би при кварталната шивачка?

    Коментиран от #32

  • 23 Анонимен

    3 2 Отговор
    Ромите идваме бате
  • 24 Аделина Радева

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Аделина Радева":

    Войнишки обувки FABI струват 714 лева . Произведено в село Замфирово монтанско. По италиански лиценз.
  • 25 Чиновник

    7 2 Отговор
    В тази територия далавера е единствено да си чиновник.
  • 26 Гражданин

    2 4 Отговор
    Няма да забравя, един до нас си купиха жилище от казанлъшките села, бяхме безработни, а детето ни пораснало бе в 10 клас и от селото, но 3 годишното им дете и по голямата им дъщеря, дядо е богат има трактори и работи зенята, но нейсе, по същество : когато твоето го приемат ела ми се обади. Тежки думи, нищо, че единият ми родител е работил като цивилен в поделение.. И др е пожарникар. И кво днес. Той е на 40 години пенсионер и работи. Дъшеря му студентка, а синчето му учи. Жена му ливачка, а той на работа отива като старшина, а там се преоблечен със звезди, явно задочно висше, един бог знае. И старите граждани ги оставиха преди 20 г без работа, а бсп и дпс в устите им все бб. Обективен чивек съм и мразя лъжата, както и едно девийче родено под нас, 1980,завтрши за мед сестра и баба й хита, пикойница, нашто Кате без работа, само приемат на дпс, хвърлила се от 3 етаж и откачи. Живея двете с майка, а тати, баба и дядо не живи. И ми говорите за права. Правата и законите от 1944 са за вас и вашите деца и затова българия се отзова днес в една дълбока яма и излузане скоро не виждам как ще излезете.
  • 27 сбруя

    2 2 Отговор
    На тези обявeни cвoбoдни длъжнocти в Мeждунaрoдния вoeнeн ceкрeтaриaт нa НAТO ИТ.Н. колко ли от НАШ ТЕ ХОРА ще заминат и ще лапат дебели държавни пачки? А другите да лягат в калта и да викат "Ура!" по баирите.
  • 28 ттт

    5 3 Отговор
    Когато бях войник, на нас войниците и на щатния състав - сержанти, офицери и генерали им даваха готови дрехи съобразени с фигурата на конкретния човек. Да разбирам ли, че генералите сега сами си поръчват дрехите в разни модни къщи?
  • 29 Кинта и 50

    8 0 Отговор
    Моята заплата като войник по бай тошово време, 2 години, беше 1.50 лв. Повтарям, един лев и 50 стотинки на месец.
  • 30 ЧИЧО ГАТЮ С ЦИНТАРКИ И МЕШКА И ПАРТЕНКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    В МАГАЗИН ВСИЧКО ПО 1 ЛЕВ
  • 31 Сидней Рейли

    2 0 Отговор
    Проблемът не е чак толкова в парите за дрехи, а много по сериозен.
    Като например: Военното разузнаване е на подчинение на Мин. на отбраната, което е изкл. странно. Тъй като знаем предимно с какво се занимава- разпродажба на военното имущество и сключване на неизгодни сделки. ВР трябва да е на подчинение на Началникът на Генералния щаб, защото той планира военните действия, а не Мин. на отбраната, както е в Русия например. Но нтака е по лесно - купените правителства лесно контролират нещата. А между другото и в във Външното разузнаване набират хора чрез обяви за работа, което пак до някъде е странно, з-то Разузнаването трябва да вербува хора, а не чака някой да им се предложи, з-то последните са несигурни..........и т.н. Тежко е положението в Страната.......
  • 32 Бай Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "днес":

    Добър въпрос! Навремето интендантството имаше шивашки цех, в който се шиеше, като конфекция всичко, но сега вероятно можеш да отидеш при моден дизайнер и да си ушиеш генералска военна униформа по последния писък на модата дето има една дума, но пък в такъв случай не знам дали 850 лева няма да са малко. Скъпички са дизайнерските облекла, а пък и генералски! Не знам дали ако направят бюджет от тази разкладка на всички генерали по 850 лева и организират на ново интендантско обслужване за шиене на униформи дали няма да бъде по-упешен ход!
  • 33 ЕЕЕ СПОМЕНИ СПОМЕНИ

    1 0 Отговор
    В Б.Н.А. УНИФОРМАТА БЕШЕ ...КАТО СИ ПУСНЕТЕ ФИЛМА „ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА ”ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ. И ТАКА ПОЧТИ ДО КРАЯ НА НАБОРНАТА СЛУЖБА!!!!ВЪВ В.М.С. МОЖЕ ДА Е БИЛА МАЛКО ПО —РАЗЛИЧНА!?ПОСЛЕ ПИС ТОВА Е ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА
  • 34 маргинал

    2 0 Отговор
    Аз служих в края на 70-те една година в НШЗО "Хр.Ботев" ,после една като командир на танков взвод в Елхово ...Наборите са чували и знаят каква бе службата там и ТОГАВА . Като ст.ш-к изпълняващ офицерска длъжност ,"заплатата" ми бе 14,50 лв/месец -толкова колкото да си купувам цигари на тогавашните цени ... Един лейтенант , но свръхсрочно служащ на същата длъжност вземаше тогава над 350 лв ,при това бе ,като чиновник -от ...до.после бягаше при жената ,а такива ,като мен , бичеха наряди , бяха на разположение ...24 часа , 7 дни в седмицата ...365 дни в годината ... НОН СТОП ...Днес съм вече на 64 години ...капитан от запаса -дал още 6 месеца запаси до 1997-ма -дори бях с "постоянна повиквателна" и униформа с бойна готовност в килера ... Не мога да се пенсионирам, защото ми се губи осигурителен стаж ,като студент във ВУЗ (от поне 5 г) и доста от времето ,кога се "гърбих" да храня с-во и оцелявам в годините на "ДЕМОКРАД ция" ... Един ояден мишок-бездомник -миналата год. кога бе фин. министър , такива ,като мен ги определи ...като "МАРГИНАЛИ" ,Въпреки ,че имам и плащам данъци на 3 недвижими имота и две МПС-та ... Та питам ,искам и ПРИЗОВАВАМ ... Стажа ми ,като служба на Родината да се смята като Първа категория умножаван по ТРИ ... ,така както се прави и за действащи офицери -ядещи хляба ми и заемащи позиции след ,като се пенсионират на по 50 с 20 БРЗ ....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове