Last news in Fakti

30 Септември, 2021 15:48 4 884 42

Емил Василев: КАТ са виновни, че "Тракия" е магистрала убиец

  • магистрала тракия-
  • тракия-
  • магистрала

Да се забрани движението на тежкотоварни камиони в събота, неделя и официалните празници

Емил Василев: КАТ са виновни, че "Тракия" е магистрала убиец - 1
Снимка: Фейсбук

Аз също съм на мнение, че АМ "Тракия" е магистрала-убиец и преминаване по нея е опасно за живота. Ясно е, че няма как тя да бъде затворена, каквито радикални мерки предлагат някои "експерти".

Това коментира във "Фейсбук" Емил Василев.

Но могат да се направят две елементарни неща, които не изискват никакви средства, а само малко акъл:

1. Да се забрани движението на тежкотоварни камиони в събота, неделя и официалните празници. Безумният тежкотоварен трафик от и за Турция превръща пътуването по "Тракия" в екшън на ръба на живота.

2. По трасето на цялата магистрала да се забрани маневрата "Изпреварване" от страна камиони и автобуси. Всички опасни ситуации на "Тракия" възникват от изпреварвания, предприети от голямогабаритни МПС, които запушват с ниска скорост изпреварващата лента и карат останалите да скачат на спирачките.

И най-важното: КАТ да си размърдат задниците и да се хванат реално да контролират подобни бъдещи мерки, а не само да стоят по храсталаците зад камери, щото трябвало да пълнят бюджета с глоби за превишена скорост.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alf

    48 10 Отговор
    Естествено че КАТ са виновни това са една армия от дебилни паразити които дори асфалт немогат да полагат. Тия винетки им плащат заплатите на долните паразити а асфалт няма

    Коментиран от #17

  • 2 Полицая от храстите

    22 6 Отговор
    И аз трябва да изкарам едно петдесетаче
  • 3 А Боко Тиквата

    31 9 Отговор
    дали няма вина за пътищата убийци?! Всеки сам да си отговори.

    Коментиран от #36

  • 4 ДП1

    24 5 Отговор
    България е първа по жертви от катастрофи в ЕС. Някой от мафиотите, които ни управляват да го интересува този факт?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вуйчо

    31 4 Отговор
    Абсолютно правилно съждение,там където има знак забранено изпреварването от стана на тировете,се изпреварва и онзи от КАТ стоят и гледат свири.

    Коментиран от #18

  • 7 глоги

    30 6 Отговор
    ДЪЛБОКО СЪМ СЪГЛАСЕН С КАЗАНОТО В СТАТИЯТА.
  • 8 от кат

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Сандански":

    автомобила ти да не е инвалидна кола,китук?
  • 9 ЪРП

    28 2 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ МЕРКИ!!!!!!!!
    ОСОБЕНО ВАЖНО И ВЯРНО СТАНОВИЩЕТО ЗА КАТ!!!!!!!!!!
    КАТ ОТ ГОДИНИ НЕ ИЗВЪРШВА НИКАКВИ, НИКАКВИ НИКАКВИ / ОСВЕН РЕДОВНИТЕ ЗА ПРЕД КАМЕРИ ДЕЙСТВИЯ/ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЖИВОТА НА ХОРАТА ПО ПЪТИЩАТА!!!!!!!!!
    КАТ СА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ВИДЕОСНИМАЧНИ ПРОДУКЦИИ........АМА ОТ ОНИЯ ДОЛНОПРОБНИТЕ !
  • 10 Българка

    19 2 Отговор
    И защо така Емил Василев попари ентусиазма на бившия шеф на КАТ да дава Комитова на прокуратурата като главен виновник за магистралата- убиец? И освен това Василев аргументирано показва безхаберието в КАТ и как може да се намали опастността по АМ Тракия

    Коментиран от #37

  • 11 ТРАКИЙСКОТО РАВНО ПОЛЕ

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сандански":

    Е НЕДОСТИЖИМО. ЩОТО ОТ НАРЕДЕНИТЕ БИЛБОРДОВЕ ТО ДАЖЕ НЕ СЕ ВИЖДА И ВЕРОЯТНОСТТА ДА СЕ НАБУХАШ В ЖЕЛЕЗАТА Е ДВЕСТА ПРОЦЕНТА А ДА ВЛЕЗНЕШ В ПОЛЕТО НУУУУЛА..
  • 12 ПЕШОВЦИТЕ

    8 0 Отговор
    САМО ПО АМ.ТРАКИЯ ЛИ СЕ ТРЕПЯТ,А🤔

    Коментиран от #16

  • 13 Да бе

    17 6 Отговор
    Скоростта, скоростта. 140 км няма никъде по света. 120 и мн рядко 130 само в някои участъци. А при това състояние на платното и още по ниска. И контрол.

    Коментиран от #30

  • 14 Любен Стойков

    24 1 Отговор
    Всички пътища в България са убийци! И поради една простичка причина - крадат от боята за пътна маркировка на поразия! От кога псувам в мрежата! - Крадците - убийци са тия които изписват най-скъпите, неизтриваеми бои, а шарят асфалта с тебеширено, варово или разредена до прозрачност течност с бял цвят. Това нищо първия дъжд го отмива. Тръгнете към Гоце Делчев за да видите как се оцелява при тия кражби. Няма странични ленти, осевата линия се губи най-неочаквано, отбивките не са маркирани и се бъркат фатално с пътно платно. Ако вали дъжд и се движиш нощем си убит!!!! Навсякъде е така. Във всички сфери. Държава управлявана и обслужвана от убийци.
  • 15 Ташунко Сапа

    13 2 Отговор
    Това не е магистрала а скоростен път с 2 платна и една аварийна. Магистрала е трилентов път и една аварийна лента.
  • 16 По Тракия няма да ти

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕШОВЦИТЕ":

    Стигнат ЧИСЛАТА ДА ПРЕБРОИШ ТИРЧЕТАТА ......А. СЕ РАЗБРА ЧЕ ТОЛ СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИ И ТИЯ СИ КАРАТ И РУШАТ БЕЗ ПАРИ.СКЪСАНИТЕ ИМ РЕГЕНЕРАТНИ ГУМИ СЕ ТЪРКАЛЯТ НАСЯКЪДЕ А НАБУХАШ ЛИ СЕ В ТАКАВА ГУМА.....ЩИ ПРАЯТ ОПЕЛО....
  • 17 Произведено в България

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "alf":

    Днес в 18 01 на космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда от ИТН и ГЕП .

    Коментиран от #42

  • 18 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вуйчо":

    КАТ и полицаите реагират само ако са сезирани! Иначе са слепи и глухи и нищо не виждат даже да се спънат в паднал човек. Преди няколко дни правиха проверка на заведенията по Витошка. Едни бяха проверени, а покрай други минаваха ЗАЩОТО НЕ БИЛИ СЕЗИРАНИ ЗА ТЯХ!
  • 19 Ганьо

    8 0 Отговор
    Не беше ли по-правилно да копират просто другите и да имаше още една лента във всяка посока...?
  • 20 Дедо

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сандански":

    Абе като гледам статистиката 99% от ПТП на "Магистралите" са от превишена и несъобразена скорост и неправилни маневри!А че има скрап по пътя - има!

    Коментиран от #31, #33

  • 21 Пишман

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандански":

    Бай бабо!Тия къде ги размаза тира в Айтос и да са били с нови гуми и накладки - все тая!Да не се случва на никой!
  • 22 Шофьор

    9 1 Отговор
    Предлагам КАТ да стане БОЛИВУД !
    Много са добри в заснемането на сапунки ! Може и еротични филми да започнат да снимат !
  • 23 шофьор

    2 0 Отговор
    вместо разширение на тракия, да се построи ново софия -продовитово или до се направи подбалканскиа скоростен път с четири ленти!!!
  • 24 Чудно

    8 1 Отговор
    Не е нужно да се забранява нищо. Имаме си тол система. Проато да се вдигнат цените за камиони през уикенда четворно. Те сами ще се отрегулират.
  • 25 Матей

    6 2 Отговор
    Не е това ,драги,проблемите са заложени къде по-дълбоко.Навремето защо нямаше толкова катастрофи,при все ,че маса народ имаха коли и мотори,карането на кола не беше станало лукс?Сега се возят предимно разни чу-кун-ду-ри с голямо самочувствие,колкото е голям портфейла им и скъпи колите им.Настани се и мут-ра-фон-щи-ната в шофьорлъка,нещо което преди беше рядкост.От едно хомогенно общество се получи невъобразимо разслоение,това не може да не предизвика озлобление,завист и надменност.КАТ навремето фактически нямаше на пътя,имаше самоконтрол,всеки си пазеше колата да не я одраска,защото не се кухпуваше с кредит,а с яко блъскане на работа на смени и на нормя,като опъваш каиша 10-15г. и пестиш като за световно и може да се качиш на собствен автомобил.Ето разковничето на ниската аварийност от миналото.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГЛУПОСТИ

    4 1 Отговор
    Ако беше построена качествено, нямаше да има толкова катастрофи. С тази смешна маркировка ( поне я има, де, щото по другите пътища дори няма), с тези вълни и пропадания, няма как да няма котастрофи. Не е само до културата на шофиране.

    Коментиран от #32

  • 29 Дучето

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Матей":

    човек - толкова коли и камиони НЯМАШЕ. Ние изоставаме с пътната инфраструктура вече с ЕДИН ВЕК!!!!!!!!!!!!!!!! 1922 фашистите строят магистралите в Италия ! ЕДИН ВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 30 Ферегето

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе":

    ти добре ли си човече? Представяш ли си БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ и най-лява лента иска минимум 260! ДВЕСТА И ШЕСТДЕСЕТ, ГАНЧО!
  • 31 сложи си цайси

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо":

    Дедо, добре е да се мисли, освет да се гледа като кон с капаци. Статистиката е такава, щото КАТ пишат в протокола превишена скорост. За тях ти си виновен че не си видял дупката, кривнал си да я избегнеш и станало мазаро. Ако напишат че има нещо на пътя, после хората ще съдят АПИ, по-малко приходи за държавата и повече занимавка за катаджиите, а може и шут и вън от системата. Бацо тулупа немаше да е доволен в официални документи на държавни органи да пише че пътищата му са жив зян.
  • 32 шофер

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "ГЛУПОСТИ":

    Ама каква култура на шофиране бе човек? - Нали българите КАРАМЕ ПО ЦЯЛА ЕВРОПА - ЗАЩО ТАМ НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ С КУЛТУРАТА НА ШОФИРАНЕТО, ами все тука у макя бугарийа ?!?!?!?!
  • 33 Знам

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо":

    Аз карам по "Магистралата" и знам много добре какъв е проблема - проблемът е че е ПРЕПЪЛНЕНА включително и с КАМИОНИ. Всички за Търговище Шумен Варна карат за Бургас, щото България е една допотопна държавица с ЕДНА магистрала Тракия и две отбивки от нея.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "А Боко Тиквата":

    Аз ти отговарям!
    Кога е пусната в експлоатация магистрала "Тракия" от София до Пловдив?
    Пак ли Борисов ти е виновен за произшествията в тази отсечка?
    Или и ти си жертва на чалгопитечното възпитание и култура?!
    Колкото до качеството на живота в тая държава, което включва, както качество на каквото и да е строителство, на произведени стоки, на извършени услуги- битови, административни; култура и спорт и всичко останало -да факт е, че са на ниско ниво!
    Генезисът на това влошаване на качеството на живот не може да се опише в рамките на един коментар!
    Да обвиняваш за транспортните произшествия Борисов е просто една тъпня и празнословие!
  • 37 постоль

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Тази магистрала трябва изцяло да се изгради отново. Докога ще се мълчи, че основата е калпава и само с преасвалтиране се харчат куп пари, а ефектът е нулев?
  • 38 гост

    1 0 Отговор
    Кат са виновни за това, че просто се возят, без да налагат какъвто и да е контрол или др. възпитателно действие. Как аз мога да виждам на всеки 10мин пътуване по някое нарушение, а покрай патрулката да минават децата залепени на предното стъкло и полицаите да не виждат проблем в това? Другите предложения са глупави, ограниченията не са решение, направете здрав път, а не такъв, който да е с липсваща маркировка, нагънат и подскачащ, дупки и тресене.
  • 39 Euro

    2 0 Отговор
    В Холандия от 6 до 22 часа ограничението по магистралите, които често са с по 3 - 4 ленти в едната посока и са в перфектно състояние е 100 км в час, автомобилният парк е с 30-40 години по-млад от нашия и няма катаджии зад храстите, но е пълно с камери за скорост, а много от тях за средна такава. И гледаш как возила за десетки и стотици хиляди евро спазват правилата. А у нас - на гол тумбак чифте пищови…
  • 40 700

    3 0 Отговор
    Е, да, ама трябва и акъл..А има ли това почва у нас?
  • 41 Тракия, да НЕЕ строила Комитова!!!

    0 0 Отговор
    Мантинелите са избирани като качество по време на строителството!! Ако не се късат и нямат Еластичност, Мантинелите са като бетонна стена, така чее нормално да се късат, ОТ днес за утре не могат да бъдат Възстановени, трябва промени в Организацията на Движение на тежкотоварни те камиони!! Като в Германия, събота и неделя и по празници Тировете на Паркинги!! Това е Решението и то ще се случи!!! Поточно, бусове и камиони с по две задни гуми не се движат в тези дни!! А Екипите в Храсталаците, просто събират пари за по новите си коли!! А Комитова не вие виновна, но сега всички Бивши Шефове от КАТ и АПИ задружно, дирижирано Реват по нея!! Вадят им Далавери те за Милиарди!! Реват, та Реват!!
  • 42 Чакай ся...?!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Произведено в България":

    А къде забрави СевероМакедонеца...?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове