Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 14:31 2 247 19

Армията се включи в спасителната операция на кораба край Камен бряг

  • вера су-
  • камен бряг-
  • армия-
  • георги панайотов

Отправени са писмени искания за информация към корабособственика

Армията се включи в спасителната операция на кораба край Камен бряг - 1
Снимка: БГНЕС

Бяхме на координационна среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Армията направи следното: Облитане на кораба с хеликоптер, за да направят проверка какъв е рискът за техниката и за хората при използване на хеликоптер, той може да бъде блъснат в скалите. Това коментира министърът на отбраната Георги Панайотов пред журналисти.

"Хеликоптер на Военноморските сили е в готовност да направи евакуация на екипажа за 30 минути. Ние не можем да освободим кораба от там, където е заседнал. Това трябва да го направи друг", коментира още той.

На този етап 9-членният екипаж на заседналия кораб край Камен бряг отказва да бъде евакуиран, съобщи на брифинг Румен Николов от „Морска администрация – Варна“. Той отрече появилата се информация, че от снощи е започнала евакуация.

„Отправени са писмени искания за информация към корабособственика. Официалният отговор от там е, че към този момент екипажът е в безопасност и не е необходимо напускане на кораба“, обясни Николов.

„Предвидено е в рамките на общината да им се предоставят условия за прегледи и за битуване на брега. За да се случи това обаче, е необходимо съгласието на собственика“, поясни той.

Създадена е координация и с Окръжна прокуратура, защото има образувано досъдебно производство. След евентуалното карантиниране на екипажа те ще бъдат разпитани, уточни Васил Карапанчев, областен управител и председател на Кризисния щаб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукуригу

    8 0 Отговор
    Аидеее,сега ше го издърпат като бурлаците на Волга!
  • 2 Данчо

    4 0 Отговор
    Мадеи БГ две седмици няма решение на проблема наи наи и наи сме
  • 3 Сатана

    3 2 Отговор
    Можеха да пуснат един дрон но зеленочорапестите хеликоптер изкарали за по—голяма тежест и гъзария.
  • 4 МНОГО СТЕ ЗЛЕ

    6 1 Отговор
    10 ДЕНА СПАХА И ЧАК СЕГА СЕ СЪБУДИХА ТЪПАЦИТЕ.
  • 5 гошо

    2 0 Отговор
    Ма те не могат да плуват,как ще бутат?
  • 6 ГАНЬО

    4 0 Отговор
    СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.
  • 7 Кочо

    9 0 Отговор
    Взривете го бе, дайба неговата мαма и корап! Бонбардирайте го или ако ви естрах, пуснете обява по националните медии, че подарявате амонита на фермерите безплатно и ще им платите транспорта до нивите и складовете! И втора обява до всички берачи на старо желязо, че могат да предадат кораба за скрап безвъзмезно!

    Коментиран от #16

  • 8 Чук и Гек

    3 3 Отговор
    Той ако е способен да се блъсне в скалите, значи ще е още по способен да бъде изтиглен в морето! нарочно е забит там, три камери наводнени и пръснато малко тор! Амониевата селитра гърми - виж Севезо 1976 г. - Италия! Няма нужда от други даржави! 10 родни кораба пускат котва в морето и на всеки закачат една макара /ролка, полиспаст/. Въжетата минават от заседналия шлеп през ролката и се връщат към брега, където биват теглени с трактори и каквото се сетите, и ще изхвърчи чак в Крим!
  • 9 Хайде

    3 1 Отговор
    стига вече с тая Яйла !
  • 10 Майко, мила

    2 1 Отговор
    Колко тъпня се е навъдила по министерствата ни, че и по нагоре.
  • 11 Питане

    3 2 Отговор
    Имаме ли ракети въздух земя и има ли от кое хвърчило да бъдат изстреляни към тази гемия?! Защо този кораб не е бил тирпилиран при навлизане в ес води?! Ако беше се взривил в пристанище Бургас или Варна?! А ако беше пристанал в Росенец?!
  • 12 big

    4 2 Отговор
    Не трябва оглед от въздуха, а подводно обследване и то не за евентуално нарушаване целостта на корпуса и теч на гориво, а къде и как е седнал кораба и най-важното каква е дълбочината по бордовете и кърмата! По един репортаж видях, че кърмата е свободна, ако кораба има странични стабилизатори, те най-вероятно са "скъсани" частично и пречат за евентуалното изтегляне. Те трябва да се изрежат, ако разбира се имат такова оборудване, но то е задължително да се направи! Армията и флота ще помагат! С какво и по какъв начин, след като и при тях са един отбор некадърници! Досега сто пъти можеха да доставят въздушни балони, ако нямаме и с помощта на въздушни компресори да се напълнят и ще повдигнат малко кораба, тогава дори на собствен ход може да излезе, но един влекач ще свърши работа стига да тегли в правилната посока! Абсолютни безмозъчни идиоти!

    Коментиран от #13

  • 13 Кочо

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Да го дадат на г-н Динко Вълев и вече щеше да го е предал на Китай за скрап! Разфасован, натоварен и някъде към Индокитай.
  • 14 Леле,леле

    3 0 Отговор
    До там стигнахме,че и една талига да затъне в калта се събират само "умници".Ефект 0 !
  • 15 хахаха

    0 1 Отговор
    Добре, че Путин не иска да ни напада!!!
  • 16 Дърт пръч

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кочо":

    Евала за коментара.
  • 17 миш

    3 1 Отговор
    АРМИЯТА?Баце,при бай Тошо немаше да разберете коги тоя кораб немаше да го има там.АРМИЯ ВИКАШ ИМАМЕ.

    Коментиран от #18

  • 18 маце

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "миш":

    в Кралските Елитни Части ли беше при тошко африкански
  • 19 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ЕДНА РАЗХОДКА С ХЕЛИКОПТЕР, ЩЕ СНИМАТ И ЩЕ ЦЪКАТ. АМА СПАХА ГА КОРАБА СЕ ОТКЛОНИ И НЕ ГО ПУЦАХА ЗА НАРУШЕНИЕ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА. ТЪПАЦИ В ХЕЛИКОПТЕР. ПИЛОТА ДА ГИ РАЗТОВАРИ В МОРЕТО НА 12 МИЛИ НАВЪТРЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове