Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 17:10 2 394 33

Европейската агенция за морска безопасност провери за замърсяване около „Вера Су”

  • замърсяване-
  • вера су

Оттам са изпратили и плаващи бункери, с които ще бъде изведен втечнения товар от кораба

Европейската агенция за морска безопасност провери за замърсяване около „Вера Су” - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В радиус от 1 миля около заседналия товарен кораб „Вера Су”не е открито замърсяване на водата. Това стана ясно след подробно обследване на района с дрон, изпратен от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA), съобщават от министерството на транспорта.

Като част от мерките за намаляване на вредното въздействие върху околната среда, българската страна поиска съдействие от EMSA осигуряване на технически средства, с които разполага. Освен дрона, до момента EMSA е предоставила и плаващи бункери, които вече пътуват към България. С тях ще бъде изведен втечнения товар от кораба, съобщават още от министерството на транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    10 1 Отговор
    не е подготвен ни най - малко дори , за никакви извънредни ситуации !

    Коментиран от #12, #31

  • 2 гадно

    12 1 Отговор
    Странна работа кораба уж потъва, а екипажа не иска да напусне или много си "обичат" кораба, или товара не е това което е.

    Коментиран от #5

  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    4 3 Отговор
    Какво става с тоя кораб? Имали собственик това корито, защо не е намерен собственика или арестуван? Какъв е тоя екипаж къде се крие в това корито и чака държавата да му оправя мизериите?

    Коментиран от #15

  • 4 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Трябва да се изчака да потъне, пък после да се мери. Щом до сега не е изваден, това следва.
  • 5 Патето Яки

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Надницата им върви на кораба.

    Коментиран от #6

  • 6 гадно

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Патето Яки":

    Тя върви, ама ако кораба наистина потъва както пишат мисирките по сайтовете няма да им е до надницата.

    Коментиран от #19

  • 7 БОЛШЕВИК 🌟

    10 1 Отговор
    Всеки потъващ частник почва да иска държавна помощ, а когато печели иска ако може да не плаща данъци и работни заплати! Това е неолибералния дивашки капитализъм който действа в България 31 г.
  • 8 gggggggg

    6 1 Отговор
    е защо сте разкарвали екипа да мерят, да се мокрят в тоя студ... - ние и без това си знаехме , че няма грам замърсяване , само рибата взе да плува по корем , но то някаква нова мода било ... оставете го още 10-15 години - гларусите ще му видят сметката ...
  • 9 Експерт

    0 0 Отговор
    Радвам ви се на "експертизата"от какъвто и характер да е тя,така наречения у нас на френски "пенкелер"едни и същи де.или,разбирате от всичко.Уникални сте,продължавайте да ни радвате.
  • 10 Българка

    6 9 Отговор
    Управляващите са иди оти. Вината за екологичната катастрофа е на служебните некадърници. Досега ръчно ,с кофи можеше да се разтовари кораба.Бойко щеше да реши проблема за три дни.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 БОЛШЕВИК 🌟

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Така ли си научена или така са те научили капиталистическите ти господари? Щом кораба е частен, да се търси отговорност от собственика и наказателна и материална.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 По ,лошо....

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Ганьо ,не е подготвен ,дори за нормални ситуации. Така е... кадърните са в чужбина,тук остана матриала.

    Коментиран от #28

  • 13 Варна

    3 1 Отговор
    Ми сърдете се на паразитите в държавната администрация и особено на онези в София. - 1лв. не са вкарали в оборудване по пристанищата и само разпродават! За сметка на това пък заплатите им бяха умножени по 2. Пари има само за София! - Другите да се оправят освен за случаите в които трябва останалите да им плащат данъци. - Разбира се и дълговете на държавата, които София изтегли.
  • 14 Мммммм

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Като изтровят екологията, какво ще търсиш от собственика? Държавата трябваше да се намеси тук, ако имаше такава! И е вярно, че Боко може би щеше да се справи по-добре с тази криза!

    Коментиран от #17

  • 15 Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Корабът е чужда територия според флага под който е! - Собственикът е ясно, че е в чужбина. - Как я виждаш тази работа с арестът му?
    Има международно морско право, което урежда тези въпроси. - Морският бизнес никога не е бил проста работа и никога не се е уреждал съобразно местното законодателство. - Има си международни организации за това, съдилища и арбитражи.
  • 16 Българка

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Съгласна съм! СЪД И КОНФИСКАЦИЯ!!! Но корабът, ,трябваше да бъде разтоварен още първите дни.Чак после, търсене на отговорност,конфискация съд ,затвор! Това правителство ,нанася щети на страната всеки ден !
  • 17 БОЛШЕВИК 🌟

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мммммм":

    Е как какво? Ако има вина търси се съдебна отговорност, глоби, конфискации и затвор - има какво да се търси от всеки нарушител и престъпник! Боко го видяхме с какво може да се справя - да пълни чекмеджета и да краде, а народа да обеднява!

    Коментиран от #20

  • 18 Варна

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Явно никога не сте се качвали на кораб. - В най- добрият случай само като турист. Това, които си мислите, простете но са пълни глупости!
    А голяма вина има точно селю от Банкя. - Той такова мамата и на морският бизнес в БГ и на всички институции свързани с тази дейност.
    Освен че затвори и разпродаде пристанищата ни, разпродаде и портовият ни флот! - Специално за Варна го даде едната част на Киро - Гела и Гриша Ганчев. 12 години този откровен бандит от Банкя съсипва всичко що е вързано с този бизнес в града ми, а от него зависеше цялата икономика. Това е една от причините Борисов да лежи в кауша! - Умишленото съсипване на пристанищната дейност и морският транспорт.
  • 19 Др Жужев

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Как да потъне като е опрял в дъното.Да го дават цингите ,до седмица проблема е решен.Тях лошото време не ги спира
  • 20 Морски

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Вижда се от километри,че си пролетариат,но и онзи от Гагаузия е като теб с международното морско право,особенно в териториални води,но давайте нататък,забавлявате ме.

    Коментиран от #22

  • 21 1234

    1 5 Отговор
    Да поискат помощ, Констанца е на 100км, от Истанбул също, нищоправене, радево управление=заседнал кораб
  • 22 Варна

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Морски":

    Териториалните води не отменят международното морско право. Корабът е чужда територия и за това на барда му важат законите на страната, под чийто флаг е. - За целта корабособственикът наема на местна почва, корабен агент, който да го представлява.
    - Не е трудно да си тъп и да се изказваш по теми, които не са ти по мярка, но е трудно преглъщането, когато те определят като глупав.

    Коментиран от #24

  • 23 Черен Петър

    1 2 Отговор
    Колко пъти трябва да се убеждаваме, че държавата няма никаква готовност и никакви средства да се справя със ситуации като тази! Гола вода, или на чист английски "стриптийз васер", сме...И до кога така?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КДП

    3 3 Отговор
    Има ли връзка между посещението на Борисов в Турция лятото и атентата на Камен бряг.

    Коментиран от #26, #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Емил

    2 3 Отговор
    Как може да плюете България по всеки повод!!! Ако имаше екипи за реакция. щяхте да плюете защо им се плаща са един-два дена работа годишно! Платени руски подлоги!!!
  • 28 fya

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "По ,лошо....":

    Не е вярно, ще изметем калинките и всичко ще е наред!
  • 29 14 Разбирач!! Четеш ли, че на 1миля

    2 3 Отговор
    Около кораба няма замърсяване!! Пишете Гербаджиите, Еко катастрофа, Кораба потъва, нито потъва нито има Еко катастрофа!!! Гербаджийски лъжи и раздувки, да се плюе по служебния кабинет и Радев!! Гарантирано от ГЕРБ!!
  • 30 КДП

    1 0 Отговор
    Ако 50000 тонен танкер заседне пред Албена с курортите по Българското черноморие е свършено в следващите 10 години. Ще се къпете в мазут. Течението ще го пренесе на юг навсякъде.
  • 31 до папгала

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    ПАПАГАЛ НИКОЙ В БЪЛГАРСКИТЕ АНТИНАРОДНИ МЕДИ НЕ СПОМЕНАВА ,ЧЕ ТОВА Е ТУРСКИ КОРАБ КРАЙ С ВАШИТЕ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ ТРОЛЧЕТА ПРЕДАТЕЛСКИ!ГАНЮ ГО НЯМА ТУКА!СЕКТА КРОНА СЕКТА!
  • 32 Защо се трие

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "КДП":

    Има отношение на радев триморието
  • 33 Триете 1234

    0 0 Отговор
    Значи на Борисов посещението в Турция стои но на радев триморието го триете-26
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове