Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 14:54 1 360 24

Фандъкова: Държавата да намери механизъм за компенсация на цените на газа

  • фандъкова-
  • държава-
  • компенсация-
  • механизъм-
  • цени-
  • газа

"Топлофикация София" произвежда топлинна и електрическа енергия, която е почти равна на мощностите на АЕЦ "Козлодуй", каза кметът на София 

Фандъкова: Държавата да намери механизъм за компенсация на цените на газа - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящата ситуация с рекордния ръст на цените на природния газ, електрическата енергия и други суровини, правят живота на хората много по-скъп и пораждат огромен скептицизъм. А той може да се овладее само с адекватна реакция, както от най-високо ниво на ЕК, така и от националните правителства. Надявам се държавата в максимално кратки срокове да намери механизъм за компенсация на дисбаланса в цените на природния газ, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията "Зеления преход - решения и предизвикателства за България", организирана от dir.bg и 3еNews, съобщават от БТА. Агенцията е медиен партньор на събитието.
Най-актуалната тема за мен като кмет на София и за гражданите са дисбалансите в цените на топлинната енергия и природния газ, които в момента пораждат преразходи в рамките на стотици милиони, каза Фандъкова. "Топлофикация София" произвежда топлинна и електрическа енергия, която е почти равна на мощностите на АЕЦ "Козлодуй". Това е стратегическо дружество, което не може да бъде заместено по никакъв начин, каза кметът.

Тя посочи, че по нейна инициатива беше променено законодателството, което позволи диверсификация на източниците на газ за дружеството. Сега завършихме цялостен план за модернизация, добави Фандъкова. Той включва изграждане на нови мощности, които ще отговарят на екологичните стандарти на ЕК поне 30 години напред, и заместване на природния газ с водород.

Нужни са сериозни инвестиции за постигане на тази цел в следващите три години и аз се надявам, че ще получим подкрепа и от ЕК, и от държавата. За да стигнем до тази инвестиция обаче, е нужно да излезем от настоящата криза в сравнително стабилно състояние, затова се надявам държавата в максимално кратки срокове да намери механизъм за компенсация на дисбаланса в цените не природния газ, каза Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fon4o

    45 3 Отговор
    Фандъкче, Фандъкче.... трябва всички да ви изметем до крак, некадърници такива...

    Коментиран от #10

  • 2 Кицо Беге

    37 3 Отговор
    графиня Фон Дъков е финансов гений...Герб крадат, държавата (ние) компенсираме. Трябва да я издигнем на по-висок пост...
  • 3 Марш

    30 3 Отговор
    на село , даскалице граблива и лъжлива ! Всъщност направо към ареста !
  • 4 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    27 3 Отговор
    Много е ухилена кметицата. С Буци източват всичко по пътя им - Топлофикация, ремонти, 9обществени поръчки, саниране.. Абе всичко, от което се краде повече от 70% Това са гробарите. Искат отново във властта, за да продължат кражбите и мошенгиите. Прости идиоти от всякъде.
  • 5 По-добре е

    23 2 Отговор
    държавата да намери начин, да ви разкрие кражбите, да сложи там където ви е мястото! Хем крадци, хем нагли! Луд генерал и трябва на тая държава, нипилот ни тиква могат да оправят нещата!
  • 6 Българка

    32 1 Отговор
    Не може цяла България с данъците си да покрива кражбите на Топлофикация София и некадърността и корупционните схеми на гербавата кметица
  • 7 Михайл

    26 1 Отговор
    Не цената на газа е проблема а кражбите в топфикация София, яко се краде от хора на Герб тотално безхааберие, как може да имат 400 000 абоната и да са на загуба 1 милиард от както тя е кмет? Крадци и най вече лицимери
  • 8 фъндък

    23 2 Отговор
    държавата да търси механизми,а фъндъкова е заета с важни софийски дела-крадене и далавери!
  • 9 Ох Милата ми тя...!

    18 1 Отговор
    Ти по-добре,Другарке Мрънкаща Фандъчке...,Вземи да пооправиш дупките по страничните улици на града,за който отговаряш...!!!
  • 10 И защо ?

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "fon4o":

    Когато дървата за огрев поскъпнаха държавата не направи нищо за хората !
  • 11 kvy

    11 1 Отговор
    По тая логика да закриваме Козлудуй и да правим по една такава топлофикация във всеки град. Ще се къпим в ток и топлина!
  • 12 Сандо

    8 1 Отговор
    Няма ли най-после някой фактор да ни информира с колко се е променила цената,на която купуваме газ?И да се замислят отговорните фактори не е ли сега изключително благоприятен момента за сключване на дългосрочен /напр. 10-годишен/ договор с Газпром?
  • 13 Фандъчке

    16 1 Отговор
    Знаеш ли какво дърво дряново некастрено заслужаваш ти
  • 14 XYZ

    13 1 Отговор
    Хора с оперирани съвест и чувство за срам !
    Не знам докога ще се срамуваме заради тях? Заради това че ни презират останалите държави в ЕС, че сме последни по всичко, като някакви малоумници!
    Така е учителко, а трябва да учиш хората на морал и добро, а ти какви ги вършиш!?! Всичко лошо се връща рано или късно, но се връща!
  • 15 6969

    13 1 Отговор
    Импийчмънт на доказаната некадърна учителка!
  • 16 Груьо

    13 1 Отговор
    ГЕРБ ЩЕ Е НА ВЛАСТ ДОКАТО КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИ СА ИЗДИТНАТИ И ИЗБРАНИ ОТ ГЕРБ.ТАКА ПАРТИЯТА ИМА НА ПОДЧИНЕНИЕ ОГРОМЕН ФИНАНСОВ И ЧОВЕШКИ РЕСУРС. В БЪЛГАРИЯ ПОНЕ 200 ОБЩИНИ СА С КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ .МНОГО ТРУДНО ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ.
  • 17 Иван Грозни

    3 1 Отговор
    Така ли щеше да кажеш на Боко или по твоя си начин?
  • 18 пешо

    4 1 Отговор
    тиквата нали откри хъба и каза кеф ти азерска кеф ти израелска и американска газ пълна независимост
  • 19 ААААААААААА

    1 1 Отговор
    Всичко което се консумира трябва да се плаща. Включително и ГАЗ!
  • 20 Маг да

    4 1 Отговор
    Новото правителство /без ГЕРБ / ще разнищи кметове от ГЕРБ .
  • 21 Какво е компенсация ?

    1 1 Отговор
    Да ни вземат, едни пари и след време да ни върнат малка част, от взетите, нали? Много, много несправедливо…
  • 22 пешо

    1 0 Отговор
    Може би има разходите на АЕЦа-това е имала в предвид.Приходите-кучета ги яли.
  • 23 разума

    1 0 Отговор
    Държавата се краде безмандатно като бащиния........
  • 24 Браво

    0 0 Отговор
    Като вкарвахте "държавата" на борсата, защо тогава взехте еднолично решение, и там изчезнаха от 230 милиона, върнати 30 милиона парно на потребители, 190 милиона къде отидоха? Като крещяха хората по форумите, дори неспециалисти, че няма изгоден краткосрочен договор, че борсите в генезиса си са спекулативни, да не се отказваме от цена вързана към нефт, тогава що не питахте държавата, която е съставена от Народ. Като закрихте ЮП, що не питахте суверена. Като закрихте 2012 Белене ДЪРЖАВНА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА, що не питахте суверена? Докога ще прехвърляте собствените си негативи върху новото Правителство. 12 г. управлявахте еднолично държавата. И еднолично ни вкарахте в еврочакалня при ГЕРБ, автоматично на следващия ден поскъпнаха цените с 30% на хранителни продукти,защото искахте да "докопате" едни 30 милиарда от ЕС. И защо в Пловдив парното поскъпва по-малко, отколкото в София. Защото там австрийците инвестират в комбинирани производства, и хоризонтални инсталации, с които сградната е между 5 и 7 лв. на месец. А в София е 40 лева двустаен. Гледайте на Ахчиева разследване ПАРНО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове