Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 22:38 2 702 50

Йордан Цонев: Борисов и Радев вкараха държавата в институционална криза

  • йордан цонев-
  • дпс-
  • мустафа карайъ-
  • избори

Мустафа Карадайъ е сред малкото останали идеалисти, заяви зам.-председателят на ДПС

Йордан Цонев: Борисов и Радев вкараха държавата в институционална криза - 1
Снимка: БГНЕС

С прякото си участие във властта ДПС показа, че България може да бъде богата държава, от която хората не си отиват, а в която се връщат, в която инвестициите бяха милиарди евро годишно. Това уплаши определени хора в България – един олигархичен кръг „Капитал”.

Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в Бяла Слатина.

"Този кръг създаде медийно Борисов, така както сега си хванаха Кирил Петков и Асен Василев и всеки ден ни ги натрапват от телевизора", допълни той.

"Ние се озовахме срещу една масирана пропаганда срещу ДПС, която имаше за цел на изолира ДПС. Но ролята на ДПС не може да бъде заличена, значението на ДПС не може да бъде заличено", каза Цонев.

„Ние сме първата партия, която се бори срещу това открито. ДПС никога не е позволявало решенията да се вземат някъде, извън институциите на България. Като партия ДПС никога не е позволявало решенията ѝ да се вземат някъде другаде извън централата на „Стамболийски” 45 от колективните ѝ органите. От другата страна не е така, решенията вземат двама трима души в задкулисието - привикват политици и казват: ти това, ти онова”, заяви още зам.-председателят на ДПС.

И категорично заяви: „Защо, когато в 45-ото НС ДПС каза, че подкрепя правителство безрезервно, не го съставиха? Защото знаят, че когато ДПС подкрепя правителство, не могат да си разиграват коня. А ще трябва да водят открита, публична и честна политика за интересите на държавата и хората.”

Добре е да си припомним защо стигнахме дотук, защо няма правителство, защо нямаме приет План за възстановяване и развитие, защо парите по него вече не са разплатени, каза Цонев. Всичко това се случи, защото институциите не работят, а кризата е доста по-тежка, отколкото се опитват да я представят, обясни той. И заяви: „ДПС поне от 5 години говори, че страната е вкарана в институционална криза и за това са виновни Бойко Борисов, президентът Румен Радев и политическите партии от т.нар. протестърски спектър или както те сами се назоваха протестни партии.”.

„Но най-виновно от всичко е задкулисието в България. Задкулисието в българската политика, което през последните 25 години в лицето на кръга „Капитал”, притежава не само медии, но и регулира целия медиен мейнстрийм в страната. Притежава огромна икономическа мощ, изсмукана от държавата от несправедлива приватизация на държавни активи, от участието на десетки министри - лично техни, в различни кабинети, в това число два на президента Плевнелиев и вече два на президента Радев”, заяви Йордан Цонев.

„Комбинацията от това задкулисие, заедно с решимостта на Радев да работи с него и тежкото наследство, което Борисов оставя в българската политика на принципа разделяй и унищожавай политическите противници и ги завладявай, е причината ние да сме в комбинация от кризи и да се явяваме за трети път на избори тази година, когато светът вече се възстановява икономически от последиците от пандемията”, категоричен бе Цонев.

Опитаха се без ДПС да направят нещо и не направиха нищо. Всичко в 45-ото и 46-ото НС, което се опитаха да направят без ДПС, не можаха да го направят, включително и кабинет, обобщи Цонев.

Малкото хубави неща, които успяха да направят, бяха, защото ДПС участваше. Без нашата експертност, без нашата диалогичност, нямаше да може тези пари от актуализацията на бюджета да стигнат до хората, пенсионерите и до бизнеса, допълни Цонев.

И заяви: „Мустафа Карадайъ за нас не е само председател на партията. Той е един от много малко останалите политици идеалисти, които работят за кауза, политици, които са превърнали личния си живот в обществен. Това е най-достойната кандидатура.”.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 10 20

    69 7 Отговор
    Мента, за кого ще има порции и за кого няма?

    Коментиран от #27

  • 2 Лост

    64 4 Отговор
    Голям идеалист тоз Мустафа. А Турция му е идеал за държава.
  • 3 Карадайъ

    15 30 Отговор
    Ердоган - Султан на Територията.
  • 4 ТаУмВзе

    58 5 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 5 Сатана

    61 4 Отговор
    Редно е Мустафа ефенди да понаучи Български език а да не го говори като търговците на Капалъ Чарши.
  • 6 Ментата

    62 4 Отговор
    Главният еничарин.
  • 7 Георги

    61 2 Отговор
    Без срам и нагъл крадец е тоя мръсник.Как не ги е СРАМ
  • 8 Загрижен

    62 4 Отговор
    Хвърли феса, защо си се потурчил? И не споменавай Радев! В криза сме с управление от жипката от много години!!!!!
  • 9 Бойко

    8 54 Отговор
    Бойкооо, връщай се бързо, че тези измекяри ще ни затрият.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кински

    40 4 Отговор
    Мента нищо не каза за кутията на Пандора .как така?
  • 13 Въх Данчо

    42 3 Отговор
    ма вий що тъй са разлюбихте с Боко?
    Или то театро само за пред хората?
  • 14 мой

    30 5 Отговор
    Прав си крадливи лъжецо, прибират тиквата в затвора и държавата ще се успокои.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 До къде

    44 4 Отговор
    Я докарахме.
    Едно крупие и шпионин да ни дава акъл.
  • 17 хаха

    33 3 Отговор
    крадците вият като линейки...
  • 18 11111

    9 3 Отговор
    Наблюдателите да не се оплакват!
  • 19 FEFE

    17 3 Отговор
    Абе, ДъПъСъ имат план!

  • 20 бокошкафа

    29 3 Отговор
    мента ти ме надмина в лъжите
  • 21 Bai...

    27 6 Отговор
    Тоя с квадратната глава е от с.Карапелит, Добричко.

    Коментиран от #45

  • 22 сноу

    37 5 Отговор
    А ти си такъв долен боклук ,че трудно се изтрайват простотиите дето бълваш.С колко наглост трябва да си натъпкан,колко продажност трябва да му налята в тиквата на един българин, за да се прегърне с мустафи и догани ,че да ги ближе от сутрин до вечер..
  • 23 Бибитко

    39 4 Отговор
    Данчо, на теб не случайно ти викат "Ментата"! Ти нали бе пръв седесар на времето и когато започна да преяждаш повече от Иван Костов той те натири да си ходиш, откъдето си дошъл. Само че крупието не може без мириса на парите и ти веднага се залепи за Ахмед Доган, който търсеше начини да натрупа още милиони. Но понеже Христо Бисеров застрашаваше твоята позиция пред султана, ти намери начин да отстраниш стария си приятел и да му покажеш кой е кум и кой е сват. А правителството на Пламен Орешарски, което бе с мандат на БСП и ДПС точно вие го свалихте след задкулисна договорка с авера ви Бойко Борисов, който театрално бе подал оставка през зимата на 2013-та година, ала непрекъснато организираше провокации и протести, от които нямаше ефект, докато накрая не отиде на крака на Доган да му целуне ръка и да се разберат за дяловете. Сега треперите от страх, че изграденият от вас порочен и корумпиран модел може да се срине под напора на младите и неопетнените лица, които идват от Запад и не са ви носили кафетата, за да им подсвирвате и управлявате, както вие искате. Мощта на ДПС не е в електората, а в награбените през годините пари и авоари, и ако те пресекнат с вас ще бъде свършено завинаги. Ето защо и президентът Румен Радев е неудобен за вас и се стремите на всяка страна да го отстраните, но няма да ви се получи!
  • 24 Ало

    23 3 Отговор
    Да си заминавате в турция там е вашата родина.Ония зъбатия жельо ви трапаньоса и се чудиме как да ви изгониме.Нагледци.И пак го изтипосахте този пеевска смешник но ще запеете друга песен скоро.
  • 25 Наглец

    23 2 Отговор
    до наглеца мила моя майно льо, като се почне от Борисов, Доган, Пеевски, Данчо Ментата, Гешев, Цацаров, Горанов, Стоянова, Дончев, Карадъйя, Хамид шугавото, и цялата милиционерско- ДС пасмина!
  • 26 плюс

    26 3 Отговор
    ДПС е престъпна групировка. МУТРИ ВЪН.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Iviviv

    19 3 Отговор
    Млъкни бе еничар.
  • 29 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Ай,не лъжете бг.турците!!.Че родината е Турция...Някои ,турчета,не знаят какво е родина.!!.ДПС ,на бунището!!!.
  • 30 Вес

    7 15 Отговор
    Айде стига се упражнява те в плюнки!Червенобузко и капитал,Америка за България дърпат конците на Падев и Кире Язовиро.Това са факти,лошото е ме вие толкова искате поредните спасители че сами си го вкарвате.Аз съм добре но си мисля за вас на какво се надявате наистина,на високи пенсий заплати и върховенство на закона?!?!А в същото време оправдавате Киро Язовиро и шофьорчето на самолет.Закона е и за президента и за пъдаря!Точка по въпроса!
  • 31 костов

    12 2 Отговор
    дпс когато участва в правителство то ще е много некадьрно и крадливо
  • 32 как така бе

    15 3 Отговор
    Борисов и Радев ли презвеха съда и прокуратурата? Или ДПС? Те ли крадат от земеделието? Или ДПС? Те ли източват енергетиката, или ДПС
  • 33 Поправка

    9 7 Отговор
    "Заслугата" е само на Радев и на никой друг !
  • 34 ГРЕШКА МЕНТА

    14 1 Отговор
    КРИЗАТА Е ОТ ДОГАН И НЕГОВИТЕ ИБРИЦИ КОИТО НЕ СЕ УМОРИХА ДА ГРАБЯТ И КОРУМПИРАТ ДЪРЖАВАТА. НО ВЪЗМЕЗДИЕТО ИДВА.СПОКО.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Христо Петров

    12 0 Отговор
    Изкючете микрофона на този политически изрод!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пацо

    2 8 Отговор
    Абсолютно точен е.Толупа и фигуранта не стават.
  • 40 Щерю

    4 10 Отговор
    Мафията налива огромни пари в реклама на ,,харвардите,,
  • 41 Тарзан

    5 0 Отговор
    Абе ти помак ли си или българин.
  • 42 Пипи Чорапчето

    3 0 Отговор
    Кауза, идеали... сипе Ментата.
    Пък аз се чудя що първо не ги сподели със сънародниците си тук в България, а хукна при султаня в Турция ...
  • 43 Нане

    3 0 Отговор
    на тоя коя ли е му Родината?
  • 44 Уйке

    4 0 Отговор
    Цонев, ти си кирияк Сефчов в НС! От 24 години ходиш без гащи и си готов да обслужиш всеки от който зависи да си на софрата! Доган, Карадайъ, Хамид са буклуци от друг етнос и религия, и е нормално да са в ОПГ ДПС, но големи буклуци като теб, Пеевски, Анастсов, които уж сте българи християни чий го крепи те там освен да върти те далавери! Цонев, денят на страшния съд наближава-гърмят Гешев и Цацаров, гърми те и вие!
  • 45 стария моряк

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Bai...":

    И се подвизава със зашити джобове като крупие в казиното на Бургас , дори си взема и съпруга от там , учебната Пролетина!
  • 46 Faith No More

    3 0 Отговор
    Хубав прякор има този - Данчо Ментата ! Ама мента не значи напитката или растението МЕНТА , а съвсем друго. Така наричаха лъжците , играчите и ментарджиите !
  • 47 кърлеж бкп

    1 0 Отговор
    ТИ НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ СДС БЕ ЧЕРВЕН БОКЛУК - ЩО ТИ ВИКАТ МЕНТАТА ?
  • 48 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Тъкмо си рекох, че отдавна не съм виждал словоизлияния на Ментата и хоп - ето го. Четете и се радвайте, какви е деца раждала, раждала ражда и днеска, българска майка юнашка !!!
  • 49 Цонев, Цонев звучиш като ...

    1 0 Отговор
    ... за всичко е виновен Картаген изричано в древността от Римски сенатори! А си " свой сред чужди, чужд сред свои".
  • 50 Облак

    0 0 Отговор
    Ей пияницо,бегай че накрая ще свършиш при бай Ставри,боклук и изменник....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове