Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 05:56 3 082 56

И родителите се вдигат на протест: Не затваряйте училищата!

  • родители-
  • протест-
  • дистанционно обучение-
  • училища

Те ще изразят недоволството си пред Министерството на здравеопазването в 18 часа

И родителите се вдигат на протест: Не затваряйте училищата! - 1
Снимка: БГНЕС-архив

Родители ще излязат на протест от 18 ч. пред Министерството на здравеопазването срещу затварянето на училища и дистанционното обучение.

Организаторите на проявата смятат, че училищата у нас отново са пред затваряне и по тази причина настояват институциите да направят всичко възможно за осигуряване на присъствено обучение.

Пред „Хоризонт” Магдалена Абаджиева от гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата” коментира:

„Бързо затвориха образователните центрове и школи, а нито един друг сектор не е ограничаван. Имаме училища, които вече са изцяло онлайн, това вече се случва за голяма част от децата в българските училища - да се обучават отново вкъщи“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    76 24 Отговор
    Ако искаме да имаме едно цяло изродено и осакатено поколениетова е начина -заъваряне на училищата. Онлайн обучението не струва, колкото и да се опитват да ни обяснят обратното.

    Коментиран от #25, #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мислещ

    25 23 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Държавата да им плати да си стоят вкъщи с домочадието и изведнъж може да се окаже, че нямат нищо против.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    28 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Ами да им плати, ама парите не падат от небето ! 😂 Откъде пари, при цялата некадърност и корупция ? Или извънземните създават корупция у бгто и пръскат от небето с препарат за мързел ?
  • 7 Алибегбег

    40 13 Отговор
    Затваряте и ще ги местните в ресторантите. Хем ще учат хем ще хапват. За какво са ви умни деца. На герб му трябват калинки
  • 8 Родител

    35 36 Отговор
    Що за идиот трябва да си за да не виждаш какво се случва! Детето болно мама и тати болни после и колегите абе песен нека протестираме да не се учи онлайн! Бг идиотщина!
  • 9 Долу маските!

    52 15 Отговор
    Отдавна вече оваладяването на разпространението няма никакво значение и го доказват с предложенията си за "мерки". Огромно количетво хора го изкараха без тест, вкъщи или на крак, някои без да разберат дори. Те са тези, които не могат да разпространяват. Техния имунитет е много по-мощен и дълготраен и въпреки това, стремежът към ваксинация е насочен и към тях. Явно отдавна човешкото здраве не е от никакво значение. Целта вече е само да бъдат всички набоцкани... засега по два пъти, а в Израел - по три пъти. Никой да не си прави илюзии, че става въпрос за оваладяване на някаква здравна криза.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичо Гошо

    37 12 Отговор
    Вместо да треперите пред телевизора и да цъкате във фацето, направете си "труда" да отворите сайта на НСИ/Национален статистически институ/, където ще видите, че от 2016г до февруари 2021г смъртността на населението е на едно и също ниво. Даже за 2020г е по-ниска от 2016г.!

    Коментиран от #16, #37

  • 14 Родители ли?????

    30 36 Отговор
    Това не са родители! Един родител ще помисли първо за здравето на детето си. Тези, които протестират са онези, които цял ден не се интересуват къде са децата им и докато те са на училище обикалят моловете, кафенетата, фризьорските салони и козметичните салони.

    Коментиран от #40

  • 15 Koki

    12 13 Отговор
    И без това не учат само друсат кючеци.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дари

    37 10 Отговор
    Децата на училище, родителите на работа. Така е било и така трябва да бъде.
  • 18 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СТАЧКУВА

    6 20 Отговор
    А ФАТМАКА ПРАВИ ЛИЦЕВИ ОПОРИ В ЗЕМЛЯНКАТА ПРЕД..ДЕСО!
    ФАТМАЦИ....ВЪН
  • 19 Селяк

    18 27 Отговор
    Аз съм за затваряне на училищата! Това е безумие! Тук не говорим за постоянно онлайн обучение - говорим за временно! Децата са постоянно поставени под карантина защото все някое дете е с ковид или учител и така се редуват постоянно! Факт който не може да бъде скрит. Разбирам, че тези родители не могат да си позволят да гледат децата си и трябва да работят, но положението е такова, че трябва да има някакъв временен компромис и протеста не е решението!
  • 20 Мама

    21 7 Отговор
    ЖИВОТЪТ НА ДЕТЕТО МИ Е ПО ЦЕНЕН ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО МУ .

    Коментиран от #50

  • 21 big

    14 4 Отговор
    Не разбраха ли хората, че в съвременното общество малцинството управлява! Беше време когато хората гласуваха и се изпълняваше желанието на болшинството. Ето ви примери: членството ни в НАТО и ЕС, едни купени хора го направиха без да питат народа; затвориха блокове на АЕЦ Козлодуй и закриха Белене, пак без да питат народа и за негова сметка - високи сметки за ток; ЛГБТ обществото започна да се налага; либералната политика също; сега по-малко от 10% болни, налагат правила на повече от 90% здрави; не толкова много родители ще затварят училища и въвеждат това недоразумение онлайн обучение; ако се замисли човек и книга би написал за всички тия недоразумения и липса на каквато и да е демокрация.
  • 22 Анонимен

    17 12 Отговор
    Що за родители са тези, не искат да са до децата си онлайн, ама за сбирки по протести имат време. По колко им плащат на тези, и как 50 човека ще се изказват от името на над 1 милион родители? За тези- по едни белезници, политически тролове целящи хаос и разединение. Всеки ден по 350 новозаразени деца от училищата, заразяват се и родителите, спират да работят защото са болни, места в болниците НЯМА, а тази Магдалена още заразени и трупове искала. Абе я да я разследват, чии полит. интереси защитава тая изку.куригалата?
  • 23 сртг

    13 5 Отговор
    Странно е, че родителите не се вдигаха на протест при ГЕРБ, когато 2 год. затваряха учениците.

    Коментиран от #46

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ние не искаме, но

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Годподарите на света искат. Не виждате ли, че вече всичко е изродено - пошлото е модерно, грозното - красиво, мъжете станаха жени, а жените - мъже. Покорството, страхът, лицемерието и лъжата са ценени и насърчавани качества. Деградацията в западното общество е пълна! Изходът е само един - изтриване и ново начало
  • 26 Алоооо

    15 5 Отговор
    Училищата не са ви детски градини! Като не ви се гледат деца не ги правете! Егати гадовете!
  • 27 Непознат

    13 3 Отговор
    Предлагам да се излезе във ваканция 1-2пъти по 15 дни и да се удължи учебната година с 1 месец през лятото, когато рискът от пандемията ще бъде много малък.

    Коментиран от #33

  • 28 ABCD

    8 14 Отговор
    Всички признати експерти от всички бели държави ни казаха - "ваксинирайте се". но вие специалистите по всичко - НЕ - юмрука нагоре маските са за да мълчим и тем подобни глупости- хайде сега ще видите кон боб яде ли. Естествено, че ще минат онлайн - днес 5000 нови случая, 1200 нови в болница. Явно още не проумявате че всичко е навързано и няма измъкване докато не изхвърлим този вирус.

    Коментиран от #42

  • 29 Ицо

    12 1 Отговор
    Това не са училища а забавачници
    А за образованието е ясно то е трагично 7 клас сричаме
  • 30 Анонимен

    12 9 Отговор
    Трябва да си абсолютно сбъркан, в такъв момент да излезеш на протест и да искаш още заразени деца, родители и учители! Децата дори трябваше да са вече онлайн, не само е наложително, а и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!
  • 31 Сертификат

    1 11 Отговор
    ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ В УЧИЛИЩАТА В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ! ДА ПРЕДПАЗИМ ДЕЦАТА ОТ КОВИД!
  • 32 сртг

    5 3 Отговор
    Още преди 2 год. трябваше класовете да се намалят на 10 ученици, а не с по 20 или повече в клас. Контактните лица щяха да са по- малко, рискът по- малък, а при карантина щяха да се изолират само 10 деца, а не клас от 20 или повече.
    Обаче Вълчев не искаше да плаща заплати на допълнителни учители и остави класовете с много ученици.
  • 33 сртг

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Непознат":

    Как ще се учи през лятото?! Та родителите тръгват на море още от май месец по Гърция, Турция и пр.
  • 34 Аз съм

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Ми ваксинирайте се всички и няма да учат децата онлайн

    Коментиран от #39

  • 35 Телевизор

    5 6 Отговор
    Детето оня ден само каза "тате, не се чувствам пълноценно и ползотворно с тоя онлайн" Нормално е, подготвителен клас в езикова гимназия, учи езика баш сега и от фонетично-гласова гледна точка е най-важно да е в клас, а не да слуша изкривени интонации през микроколонката на лаптопа.

    Коментиран от #41

  • 36 срамно

    8 6 Отговор
    Ако същите тия родители бяха ваксинирили себе си и бабите и дядоците сега нямаше да има нужда се затварят училищата. Ясно се видя , че заразата се вдига от училищата, защото децата не могат да спазват мерки, особено големите ученици са под всякаква критика. Ако си бяхте възпитаели децата да спазват законите, а не да наглеят в атобусите без маски, тогана нямаше да има толкова болни сигурно и да се налагат мерки. Българинът иска без да спазва нищо, да му е добре. Е няма как да стане, има си последствия. Освен това не умират само възрастни вече има и деца умрели и родилки, не сте безсмъртни, утре може детето ви да се разболее лошо и ако не дай си боже стане нещо, тогава лекарите ще са ви виновни че не го били излекували. Това е поколението родители на прехода, които за съжаление показаха, че са безполезни като такива.
  • 37 айде

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо Гошо":

    Глупости, точно от този сайт, става ясно, че точно когато са вълните от заразени, смъртността скача драстично, с около 500-1000 души повече на седмица. Що дезинформирате, като има достъп до тая информация в интернет и ще ви лъснат лъжите?

    Коментиран от #45

  • 38 Тъмен субект

    6 7 Отговор
    Изобщо не се е видяло, че училищата вдигат заразата и кога най-сетне ще зацепим, че ваксинирания пази само себе си. Не можем да затваряме другите и да ги тероризираме, за да пазят нас. Безумно е да затварят деца, защото баби не са се ваксинирали. Освен това бабите също имат собствена воля и те решават за собствения си живот и здраве. Фашизъм е да затваряш хората, ако не мислят като теб.

    Коментиран от #43, #55

  • 39 Тъмен субект

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Аз съм":

    И какво общо имат децата с това, че друг не бил ваксиниран?!
  • 40 Тъмен субект

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Родители ли?????":

    Ти деца имаш ли?
  • 41 Хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Телевизор":

    То може да ти каже че иска устни и гърди или ако е момиче иска да е момче или обратно
  • 42 Тъмен субект

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "ABCD":

    Тия "бели" държави ги видяхме колко са изперкали и колко са добронамерени към нас. А сега да си направим нашата държава, както на нас ни е удобно.
  • 43 Кубрат

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "Тъмен субект":

    И как не вдигат те са най големия носител и заразител дори и на обикновения грип и без това само се бият и слушат чалга в училищата

    Коментиран от #44

  • 44 Тъмен субект

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Кубрат":

    Ако съдиш по твойто дете, може би
  • 45 Чичо Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "айде":

    Колко вълни преброихте, завишените числа за 2020 са за последните 2 месеца. След това за 2021- между десета и двадесета седмица. Не лъжа за абсолютно нищо!

    Коментиран от #47

  • 46 Какви 2 години? Две учебни ли?

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "сртг":

    Ами ако миналия октомври ГЕРБ не се бяха престрашили да затворят училищата на 30 ноември 2020 вместо 230 умрели щеше да има поне 400.И протести срещу ГЕРБ имаше предостатъчно месеци наред. И въпреки това все пак се решиха да затворят доста неща. А служебното правителство сега не знае как да постъпи... Много ги е страх да не сгрешат и също като ГЕРБ преди време нямат полезен ход. Каквото и да направят половината народ поне ще е недоволен. Още повече, че и цените на газ, ток, горива, храни ще растат. А болниците се пълнят и все повече недоволни има. ГЕРБ дори са щастливи, че не управляват и че най-вероятно няма да управляват и да носят отговорност скоро.
  • 47 Ами у нас реално това е трета вълна.

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Чичо Гошо":

    Първа нямаше, защото когато на 11 март СЗО обяви световна пандемия на 13 март правителството на ГЕРБ обяви извънредно положение и имаше строг локдаун. Правилно или не, но така се пресече първата вълна у нас и не се случи това, което стана в много държави от Западна Европа. КПП-тата бяха отменени в началото на май 2020.Лятото беше сравнително спокойно, с клъстъри от заразени, тук там из България. Ковид е сравнително сезонен вирус и при топло време случаите драстично намаляват. Още повече, че тогава е ваканция и няма толкова масово събиране на хора на закрито. През 2020 туристическият сезон беше доста слаб, но въпреки това месец след началото на учебната година последва скок в броя на заразените. В края на октомври имаше вече локдаун, но пикът на смъртността беше в края на ноември, началото на декември, защото трябва време, за да подействат мерките и ефектът от затворените училища, детски градини, молове и т. н. Януари и до средата на февруари беше спокойно, защото детски градини и училища отвориха в началото на януари. В края на февруари последва нов ръст в броя на заболели и пак се напълниха болниците. Март и април беше зле, учениците учеха на ротационен принцип и през май случаите намаляха драстично. После му отхлабихме края. Цяло лято див купон по морето, купища фалшиви сертификати за ваксинация сред персонал на ресторанти и хотели и в края на август пак взеха да се пълнят болниците.Сега се радваме на четвърта(у нас реално трета вълна), която ще е по-мощ

    Коментиран от #48

  • 48 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами у нас реално това е трета вълна.":

    Съгласих се.
  • 49 iyi

    2 7 Отговор
    И родителите се вдигат на протест: Не затваряйте училищата!
    ЗАТВОРЕТЕ КАЦАРОВ И КУНЧЕВ .
  • 50 qwerty

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мама":

    Не е нужно да избираш. Децата ти могат да учат и у дома, просто трябва да ги контролираш повече.
  • 51 SDEЧЕВ

    8 1 Отговор
    НИ ВАКСИНИ ИСКАТ,НИ ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ИСКАТ, НИТО ПЪК ДА ИЗМИРАТ ПРЕД БОЛНИЦИТЕ ИСКАТ. ЩО Е ТО?

    Коментиран от #56

  • 52 Анонимен

    5 0 Отговор
    Какво е това гражданско обенинение, чии интереси представя, кой ги спонсорира, и как така 30 съмнителни субекта за втори път правят протест, като злоупотребяват и се представят от името на "родителите" на Бг. Я бързо една солена глоба и една дебела сопа, вредни са за бг общество!! Да дойдат в ковид отделенията да работят като санитари, мерака им ще се изпари на мига! Лекарите в чудо се виждаме, как да спасяваме, а тези искат още хора да поболеят и уморят. Безобразие!!
  • 53 реалист

    2 0 Отговор
    Ваксинирайте се и няма да се затваря. В Англия има по 60 000 човека на мач при 80 % ваксинирани. В България - 20 % ваксинирани и то никой не знае колко от тях са с фалшиви сертификати. Е, ще се затваря. Решението е само едно - свобода за тези, които са ваксинирани - останалите са заплаха.
  • 54 123

    2 0 Отговор
    То в Гърция не можеш в транспорта да се качиш без ваксина, а студентите ако не са ваксинирани си правят тест два пъти седмицата ако искат да са присъствено. Това е - в Германия отмменят мерки - в България въвеждат заради здравната ни култура. Смотан народ, смотани управляващи и резултатът е неизбежен.
  • 55 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тъмен субект":

    Е, сега може да си доволен, училищата ще работят при определени условия, но няма да можеш ти и децата ти да се развявате из моловете и да въртите кючеци в кръчмите. Чудя се ако питат децата ви кое предпочитат, почти сигурно е, че ще изберат кръчмите и моловете да работят, и да са онлайн на училище. И сега ще се види дали наистина те заразяват или не. Защото и в градския транспорт са натъпкани с другите, можехте като сте толкова загрижени да ходят на училище, да ги карате с колата, за да не се разпространяват толкова зарази..
  • 56 хей

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "SDEЧЕВ":

    ами глупаци, без сиви мозъчни клетки. Такива ги създадоха родителите и обществото, и образованието, да не могат да съберат две и две. Само като си помисля, че почти половината вече са от етноса и ти става ясно за какъв интелектуален капацитет става въпрос...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове