21 Октомври, 2021 15:40 2 788 34

И ДБ скочиха на мерките срещу COVID-19, искат Радев да свика КСНС

  • дб-
  • мерки-
  • зелен сертификат-
  • covid-19

От партията смятат, че се изкривява значението на "зеления сертификат" така както той е предвиден от Европейската комисия

И ДБ скочиха на мерките срещу COVID-19, искат Радев да свика КСНС - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Продължава недоволството на партиите срещу въведените нови изисквания за овладяване на коронавируса у нас. Днес от Демократична България (ДБ) излязоха с позиция, в която изразиха притеснения от създаването на напрежение в обществото.

"Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса", отбелязват от формацията.

ДБ призовава президента Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

"КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения", смятат от партията.

Позицията на ДБ идва след брифинга на здравните власти относно заповедта от 19 октомври, с която се въвеждат нови изисквания, включващи "зелен сертификат" за ваксина или преболедуване на Ковид-19. Мерките вече са в сила, но стана ясно, че и бизнесът, и хората не са подготвени за тях. Това наложи допълване на заповедта.

От партията смятат, че се изкривява значението на "зеления сертификат" така както той е предвиден от Европейската комисия.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    79 4 Отговор
    ЛИЦЕМЕРНИ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ..НАЛИ РАДАН ПРИЗОВА ЕВРОПА ДА ВЗЕМИ МЕРКИ ДА СЕ ,,ВАКСАТ,, БЪЛГАРИТЕ ЩОТО НЕ ИСКАТ .
  • 2 Радев играе мръсна игра

    48 14 Отговор
    И пак няма гаранция от вируса! Преди месеци говореше едно, а сега друго. Голям продажник се оказа. Нека тогава всички политици и президента публично да представят своите сертификати, а не да принуждават народа да се болка с тази експериментална течност! Като ще страда народа нека и политиците страдат заедно с него!! Нищожни същества!!
  • 3 Пишман

    53 18 Отговор
    И Румен е чехльо като предишният!След две седмици е аут!
  • 4 Аз от БЕХ

    38 3 Отговор
    Ха-ха-ха, абе вие срам нямате ли!!!??? ДБ... Майка мила...
  • 5 Мислещ

    70 3 Отговор
    О, значи сега изведнъж се сетихте за "обществената подкрепа"? Какво стана със желанието на Радан да ни "дисциплинират" еврофашистите?
  • 6 Пич

    41 1 Отговор
    Говорящата кокошка ( Цецка Бачкова ) тока утрепа ДБ , както от ислямска държава не може да ги утрепят... И сега Ристе се чуди как да замазва...
  • 7 чушки

    24 1 Отговор
    Щяхте да обяснявате: Цецка Бачкова к во бачка и от Бачково ли е?
  • 8 зеленчук

    18 1 Отговор
    Баце рекълДейБъ!
  • 9 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    32 6 Отговор
    и тези като радев губят изборите!
  • 10 Българка

    6 34 Отговор
    Изключително добра постъпка на ДБ. Гласувайте за ДБ и подкрепете Лозан Панов, достойния президент.
  • 11 АнтиФашист

    15 1 Отговор
    Смъ рт мръсна това искам см ърт мръсна за всички фашисти....

    Коментиран от #23

  • 12 Zaza

    29 14 Отговор
    Възраждане и Костадин Костадинов са истински българи
  • 13 Гост

    14 14 Отговор
    Е популисти кво се правите на луди който от вас да беше на власт рано или късно щяхте същото да направите!! В цяла Европа е така!!
  • 14 ХА ХА ХА

    22 2 Отговор
    ТОЯ ПИНОКИО НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ В КАНАЛА.
  • 15 Гошо Калето

    33 0 Отговор
    Обява: "Мъж търси жена без зелен сертификат за избягване на излишни разходи - ресторанти, пътешествия, музеи."
  • 16 МЕМЕД

    8 0 Отговор
    ПИНОКИО ИСКА ДА ПРАВИ СЕКС С МЪЖЕ ОТ МЮСЮЛМАНСКИ ПРОИЗХОД.
  • 17 Otoplitel

    6 25 Отговор
    Господа политици.Гледахте ли стадионите в Европа.Пълни са,без маси и дистанция.Аз ви обвинявам в некадърност,себевлюбеност и престъпно и безобразно отношение към населението в държавата.Докога аз като обикновен ваксиниран гражданин ще търпя ограничения заради тъпанари които не се ваксинират и не спазват предписаните мерки.Докога ще гледам в градския транспорт тапунгери без маски и самодоволна усмивка на дебил.Толква ли няма организация да го прибере и постави в домашна карантина.След 14 дни преди автобуса ще си слага маска.Или овладейте кризата или колективно се махайте от историята на държавата.

    Коментиран от #26, #29

  • 18 ХАН КРУМ

    9 1 Отговор
    от ден на ден вървите по пързалката надолу.извадихте костов от нафталина, остава да се покаже и прокопиев и ще лъснете от всякъде. подкрепата ви за панов просто го съсипа. но каквото сам си направиш, това е . като ви е удобно с радев ,като ви е удобно срещу него. аман от политическа проституция. а вие просто я олицетворявате. така беше и в 46 парламент. тово разбраха и итн и и петков и василев,за това никой не ви ще.никой не тръгва с дезертьори в битка.
  • 19 Васил

    3 0 Отговор
    Така ли ти нареди Прокопиев?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "АнтиФашист":

    Ей, не говори така за Ефрейските милиардери ;)
  • 24 Бойкикев

    3 0 Отговор
    Седерюгите отново опитват да прилъжат избиратели. Ние обаче помним и знаем, че той си е баш седерюга, той е ваш кадър, ваше момче е, Ристьо.
  • 25 СМЯХ

    3 2 Отговор
    Защо никой не протестира на гръцката или друга граница за сертификата?
    Видян 482 пъти | Коментари 0
    Гласували 1 рейтинг: 5.0000
    Правото за ходене на кръчма на закрито не е гарантирано нито от Конституцията, нито от европейските норми, то дори не е право, за разлика от правото на свободно движение между държавите, което на книга имаме всички граждани на ЕС. Но не се чу никой българин да протестира на гръцката или на някоя друга граница – италианската, испанската, френската, португалската т.н., понеже влизането ставаше само със зелен сертификат или пресен тест това лято. А стотици хиляди наши отмаряха там.
    Не се видяха протести на българи и пред заведенията, дори пред музеи и сцени на открито във въпросните държави, а и там се влизаше само със зелен сертификат или пресен тест. Като имате предвид, че бързите тестове в Италия например през септември бяха 30 евро, не 5-10, както е у нас. Никой роден политик не заведе дело нито тук, нито в европейски съд заради това.
    Изобщо не говорим, че когато при 5-има души заразени градовете ни бяха изцяло затворени – не просто училищата или заведенията, също никой не обяви за противоконституционно очевидно нарушеното право за свободно придвижване, което си е истинско право, гарантирано ни и като български, и като европейски граждани, не гъкна, не протестира. Нещо не е наред!

    Мария Пенчева
  • 26 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Otoplitel":

    За коя европа пишеш?За тази която е с 80% ваксинирани?
  • 27 Петър

    9 1 Отговор
    ДБ за пореден път показват, че не знаят какво правят! Нека хората да научат истината за тях!
  • 28 Домие

    2 0 Отговор
    Дали е брадат пор,дали е с ниско чело,но...май ми намирисва...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анджи

    1 0 Отговор
    Ех как ми се ще а ги видя тях кви ще си сършат бееее
  • 31 Гошо

    3 0 Отговор
    На тях най-лесно им е да скочат, щото като друг е на пангара така е най-лесно. На чужд гръб...знаем
  • 32 Галя

    1 0 Отговор
    ДБ да не видят нещо. Веднага се присламчиха и те
  • 33 Тошо

    1 0 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак
  • 34 СвободенЧовек

    2 0 Отговор
    Имам чуството че Хитлер и фашизма,в днешно време изглеждат като лауряти за нобелова награда за човеколюбие.Налага се нещо в световен мащаб,без да има някаква елементарна логика.Ваксинация и зелени сертификати са само началото на новия ред,диктуван от САЩ и еврогейските им папагали от Брюксел.Преносител на вируса,може да бъде всеки предмет,животно или човешко същество,независимо дали е ваксинирано или не.И ваксинираните и неваксиниранитем се заразяват и боледуват.Е,тогава за какво е зеления сертификат??????Да ми се налага нещо което не желая,без да съм заплаха за никой.Няма да гласувам за президент или партия,подкрепяща ковид мерки и белия фашизъм.Ще гласувам за хора,които защитават моите права а не измишльотините на САЩ и ЕС.Всеки ден ни заливат с фалшиви данни,узаконяващи кражбите от пътеки,лекарства и несъществуващи тестове.Само да отбележа,че теоретично не е възможно да се правят на ден по 20 000-30 000 теста.На ден в БГ умират по статистика около 300 човека,но на нас ни се съобщава само бройката от Ковид(фалшива),а не всички починали за деня,защото ще се види че дневната смъртност в проценти е същата както и преди три,пет или 10 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове