Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 10:14 1 241 21

Янка Такева: Тестването е решение, но трябва да се прави от родителите

  • янка такева-
  • тестване-
  • решение-
  • прави-
  • родителите

Между 8 и 10 ноември трябва да се върнат в училище от 1 до 4 клас, каза председателят на Синдиката на българските учители

Янка Такева: Тестването е решение, но трябва да се прави от родителите - 1
Снимка: БГНЕС

Имаме решение на отрасловия съвет, между 8 и 10 ноември трябва да се върнат децата от 1-ви до 4-ти клас. Тестването е решение, но трябва да се прави от родителите. Това тестване трябва се извършва не от учителите в училище, както иска сега някой да ни вмени това задължение, то трябва да се извършва от родителите и да идват с направения тест в училище, ако ние ги правим трябва да загубим един учебен час. Това заяви в "Денят започва" Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

По думите ѝ се водят разговори учителите да получават допълнително заплащане на първа линия като лекарите.

"Решението е в това, което се случва по другите държави, при нарастваща вълна има ниска смъртност, което позволява на болниците да не се претоварват, там децата не са затваряни от края на миналата учебна година", допълни Пламена Николова от Национална мрежа за децата.

По думите ѝ не е направено достатъчно, защото разговорите се водят от лятото.

"Да се започне с тестване, с такива мерки, че накрая да останат само децата, нещата бяха предвидими", добави Пламена Николова. "Още през лятото говорихме, че трябва да има комплексни мерки, да се подходи към тестване в училищата", каза още Калина Сато, учител и родител.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рртт

    45 0 Отговор
    Време е госпожата да излезе в заслужен отдих.
  • 2 Бойко Разбойко

    5 29 Отговор
    Ако бях на власт още преди две седмици щях да наложа пълен локдаун и задължително ваксиниране
  • 3 КРАДЦИ ЗАТВОР

    20 1 Отговор
    България е на първо място по смъртност от инсулти ТЕЗИ ИНСУЛТИ СА СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕНАКАЗВАНЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !- ТРЯБВА СА ГИ ИЗТРЕПИМ ЗА ДА СМЕ НА ПОСЛЕДНО !
  • 4 Варненка

    29 1 Отговор
    Добре де, учителите искали пари затова, че били на първа линия. Със същия успех касиерка в супермаркета също би трябвало да е приравнена към тях. Не ли
  • 5 До кога

    35 0 Отговор
    тая другарка на библейска възраст ще бъде председател ? Да си живее в имението и стига с нея , и тя като опиканата Цола Драгойчева .
  • 6 dddd

    28 0 Отговор
    Тествай се ти бе вещица и други като теб
  • 7 Българка

    17 10 Отговор
    Срамота! Тия учители нямат ли поне малко срама? Каква първа линия, какви още пари искат? Точно в деня на будителите, твърдя, че българските учители са разглезени, скатаващи се, опитващи всичко да прехвърлят на родителите, но пък непрекъснато рИвящи за пари!
  • 8 Псевдоним

    23 3 Отговор
    Тестване на децата не трябва да има. Те не са престъпници и самото им третиране като такива е престъпление. Другото са бабини деветини, както го потвърждава и госпожата от статията.

    Коментиран от #20

  • 9 турбометла

    21 0 Отговор
    Тази е още с маскировката от хелоуин снощи.

    Коментиран от #10

  • 10 SH BG

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "турбометла":

    Не бе, тя си е такава вещица... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 11 Динку

    20 0 Отговор
    Това кумоне промени учебниците.Журналята що не види какви фирми има нейната рода.Продаде се на чужди интереси.
  • 12 Хайл

    9 0 Отговор
    От партизани акъл не приемам! Щом посегнахте на децата ще се пържите в ядаааааа!
  • 13 Мендоса

    17 0 Отговор
    Няма ли почтен учител да и поиска оставката?
  • 14 Учител

    17 0 Отговор
    Когато през 2007 г. учителите от цяла България се вдигнаха на най-голямата досега стачка, срещу управлението и тъпото изречение на премиера: "Дай да разваляме седянката", тази комунистка, остатък от соца, не ги защити.
  • 15 Иван Грозни

    11 0 Отговор
    Завърших и висше и се пенсионирах, а кака Янка още ръководи. Машалла! Ще надмине баба Цола. Някои хора са родени само за ръководители.
  • 16 Хихата

    5 0 Отговор
    ДругарГата демонстрира как се носи правилно маска - под брадичката, да придържа двойната гуша! Че то като почне гушенето с ковидни надбавки за "първа линия", таз гуша и до пода ще увисне!
  • 17 Гост

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Тестването е решение, но трябва да се прави от родителите."
    Само да те "светна", че за да е валиден/юридически и медицински признат/ един тест, следва да е извършен от МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ, в СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ПОМЕЩЕНИЯ!
    Така че, нито родители, нито учители имат право да правят такива тестове! Ама къде у вас познания, пък и морал, за да спазвате законите в тази държава?!

    Коментиран от #18

  • 18 Да допълня

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Какви са тези тестове и правено ли им е изследване в наши лаборатории - не една и задължително държавни? А инак това е абсолютно вредно за психиката на децата, защото целта е не да ги предпазят, а да ги дресират да се подчиняват. Затова и образованието е на такова ниво. За друго пари не намират, но за подобни да.
  • 19 Тая па тая

    1 1 Отговор
    Прехвърлихте всичко на родителите не ви ли е срам.Те си учат децата в къщи а нашите "учители" ревът за високи заплати.Откакто бибитко ви увеличи заплатите каква работа свършихте?
  • 20 тестване

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Псевдоним":

    на здрави възрастни и деца само пълни кухата статистика "положителни случаи" и здраво празни държавната хазна.
  • 21 778

    1 0 Отговор
    Тази жена няма ли да се пенсионира?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол