Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:44 2 348 42

Д-р Гергана Николова: Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина

  • covid-
  • д-р гергана николова-
  • мерки-
  • пандемия

По думите ѝ държавата е допуснала грешки в управлението на COVID кризата

Д-р Гергана Николова: Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина - 1

Смъртността в България остава висока, въпреки че броят на новите случаи на коронавирус е намалял. Това отчете в студиото на „Здравей, България” общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. По думите ѝ държавата е допуснала грешки в управлението на COVID кризата и не се говори за ваксинация.

„Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките, отричаме съществуването на вируса, отричаме пандемията и поставянето на ваксините. Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина. Това са реалните последици от неглижирането на ситуацията. Фактът, че не признаваме, че вирусът съществува, не го прави да спре да се развива”, обобщи медикът.

Високата смъртност у нас д-р Николова отдава на това, че не се търси помощ. „Има много хора, които са положителни - изследват се вкъщи, не се обявяват, не търсят лекарска помощ, а когато се влошат - тогава вече отиват в болница в много тежко състояние”, смята тя.

Медикът коментира и съвпадането на COVID кризата с изборите у нас. „Всеки иска да угоди, да каже, че е много добре - няма криза, няма нужда да се носят маски, няма да ви контролираме. И какво се случва в крайна сметка - пациентът стига до болницата - места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, но всички други са добри”, посочи още д-р Николова.

По думите ѝ първото, което трябва да направи новият здравен министър, следва да е свързано с ваксинацията срещу коронавируса. „Имаме заболяване, което можем да предотвратим. Идват празници, ваксинирайте се, за да можем да ги изкараме спокойно”, призова общопрактикуващият лекар.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 4 Отговор
    Сезонният грип отшумява и болните намаляват.
  • 2 гост

    40 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Идват празници, ваксинирайте се, за да можем да ги изкараме спокойно”, призова общопрактикуващият лекар. - последните три думи казват всичко !
  • 3 Off

    61 8 Отговор
    Ква си ти, маа, платена бабичко алчна и лъжлива!
  • 4 попара

    8 41 Отговор
    Не в карантина,а в локдаун трябва,госпожо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Професора

    54 4 Отговор
    Разбира се, че се крия няма ги закотвят 2 седмици карантина заради сезонния който минава за три
    дни!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    57 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Идват празници, ваксинирайте се, за да можем да ги изкараме спокойно”, призова общопрактикуващият лекар."...спокойно като нидерландци, австрийци и германци ли:) Чувам, че и отличника Испания ще изкара спокойно коледните празници...в локдаун:)
  • 9 оценка

    45 2 Отговор
    Ние ще се ваксинираме,а те щели да си карат празниците спакойна. Виж ги ти!
  • 10 SH BG

    35 2 Отговор
    На тази инжектираното намсикво и е изпило и малкото мозък (ако въобще го е имала де)... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 11 Коко

    42 1 Отговор
    О небеса и това нещо е лекар.
  • 12 провинциалист

    50 2 Отговор
    "Имаме заболяване, което можем да предотвратим. Идват празници, ваксинирайте се" - май сме проспали последната половин-една година. Официалната версия отдавна е "ваксината не предотвратява заболяването".
  • 13 Отряд ",, Чавдар,,"

    48 0 Отговор
    Смъртноста в Бг е висока от 30 години от как спряха качествения аналгин хинин дето лекуваше всички вируси !
  • 14 Баш софиянец

    55 2 Отговор
    Тая женица на луда ли се прави - нали точно джи-питата отказват да преглеждат и изписват по телефона в първите 7 дни антибиотици и кортикостероиди, без да преглеждат. И като препоръчва ваксини, не следи ли какво става в света. Ако не разбира какво става, не става за лекар. Ако разбира, но въпреки това пак препоръчва, пак не става за лекар.

    Коментиран от #30

  • 15 трясъ

    29 1 Отговор
    Изобщопрактикуващата лекарка д-р Гергана Николова
  • 16 Високата смъртност

    51 2 Отговор
    Не е от ковид, а от мерките, лечението и демографията. Ваксината не пази - вижте на запад какво става - напротив разболява повече.
  • 17 Джи

    49 1 Отговор
    Това не е доктор, това е агитатор.
  • 18 ХАХАХАХАХА

    33 2 Отговор
    Поредната провинциалистка!
    Коалицията съди Байдън заради мандата на ваксината

    20 Научни проучвания доказват, че мандатите за ваксина срещу COVID-19 са безполезни за здравето, вредни за обществото
    . Няма значителна разлика във вирусния товар между ваксинирани и неваксинирани, асимптоматични и симптоматични групи, когато са заразени със SARS-CoV-2 делта вариант, Acharya, 2021 г.

    2. Ваксинираните и неваксинираните индивиди имат сходен вирусен товар в общности с високо разпространение на SARS-CoV-2 делта вариант, Riemersma, 2021; Изхвърляне на инфекциозен SARS-CoV-2 въпреки ваксинацията, когато преобладава делта вариантът – Уисконсин, юли 2021 г.

    3. Сравняване на естествения имунитет към SARS-CoV-2 с имунитета, предизвикан от ваксина: повторни инфекции срещу пробивни инфекции, Gazit, 2021 г.
  • 19 Професора

    29 1 Отговор
    Тая е доктор многознай дето се свира в някое ДКЦ.
  • 20 Реалност

    37 4 Отговор
    Болниците са празни, а персонала спи - за справка болниците в Сливен, Търново и Видин. Затова ли искате при всяко кихане да търчим към болницата, все пак клиничната пътека е 1200 лв.

    Коментиран от #38

  • 21 гост

    24 2 Отговор
    Изтриха ми коментара , но явно тази женица е днес на амбразурата ?
  • 22 Мислещ

    30 2 Отговор
    Не само за да не влезем в карантина, а и за да не ни разкажат играта с теста. Само крайно зомбиран тип би се тествал доброволно (Аз и недоброволно не бих, може би с изключение на няколко много специфични и екстремни сценария).
  • 23 Гост

    31 1 Отговор
    Како, ти нали си набоцкана и ще изкараш "спокойна" празниците? Кво ти пука за небоцнатите - има ваксини от 10 месеца, достатъчни за всички, който иска да се боцка, който не - негов проблем! Е, тази "загриженост" за непознати не ми я побира главата и това е! Всеки си носи глава на раменете и да преценява - спрете с тези измислени "сертификати" и ограничаване на правата на хората!
  • 24 Учуден

    32 1 Отговор
    Тия плашила, които обикалят денонощно по телевизиите не знаят ли, че сме 21 век, има интернет и лесно можем да видим какво става в т.н. ваксинирани държави??? Опорката, че при 70% набодени ще заживеем нормално отдавна влезе в историята.
  • 25 Селяк

    23 0 Отговор
    Ехх тая я канят всеки път да плямпа глупости и да промива мозъците на хората! Неуспешно!
  • 26 защо

    30 0 Отговор
    държави с над 80% инжектирани преливат от болни!!!

    това не са "ваксини" а отровни препарати за унищожаване на имунната система на човека и поставянето и под зависимост от нови и нови препарати "ваксини"
  • 27 Тая е

    22 0 Отговор
    Д-р Ганчева от Орландовци. Изгониха я с шутове. Най-некадърния "лекар"
  • 28 Трай ма

    19 0 Отговор
    Ганчева. Никакъв доктор не си
  • 29 Я да видим

    18 0 Отговор
    И това ли е връщане към нормалността на запад - почти всички бодени и скок в случаите и нови мерки? Това ли е нормалността питам?? И понеже няма накъде, пишат малко случаи на починали от Нещото, т.е. пишат реалното, иначе бие по тях. А пък ние обратно - пишем всички починали от Нещото.
  • 30 dad

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Баш софиянец":

    Това е доказано неправилно за Корона! В ранната фаза се изписват притивовирусни, а антибиотика се води дори противопоказен... Не съм медицинско лице но така твърдят по-голямата част от студиите за профилктика които излязоха тази година.

    Коментиран от #37

  • 31 Рошко

    10 1 Отговор
    Госпожата да говори в единствено число, аз никога не съм се крил и няма да се крия, даже си търся да си го хвана че после 6 месеца да не ме закачат, иначе системата със чиповете работи но явно нещо пренастрйеане иска
  • 32 Петя

    1 6 Отговор
    Преминахме пика защото намаля броя на тестовете , които се правят, стига сте заблуждавали. Просто по-голямата част от хората, които бяха принудени да си правят антигенни тестове, за да отидат на работа се ваксинираха и се правят по - малко тестове. Процента заболели си се стабилен.
  • 33 НЕ Е НОВОСТ

    1 0 Отговор
    ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА МОЙ ПОЗНАТ ЗАБОЛЯ ОТ КОРОНА НО НЕ ОТИДЕ ДА СИ НАПРАВИ ТЕСТ- ЗАГУБИ ВКУС И МИРИС. ИМА ЧЕНДЖ БЮРО И НЕ СПРЯ ДА РАБОТИ ДОКАТО БЕШЕ БОЛЕН. ЛЕКУВА СЕ САМ. ПО ИНТЕРНЕТ И ТО УСПЕШНО. КОЛКО ЛИ Е ЗАРАЗИЛ?????
  • 34 Аман от ТП

    5 0 Отговор
    Голяма бяла птицо (не е лебед) , когато човек наистина се чувства болен , той не се крие , а драпа за болницата , и тогава се криете вие , и трябва човек да ви вади от затворените кабинети с ловни кучета. Хората са смляха да ходят по Турция да се лекуват , щото сигурно искат да се крият.
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Джипи-нито може нито знае!хората се лекуват сами,защото вие не знаете и не можете да ги лекувате.А в болница да влезе здрав човек,ще го изкарат с краката напред,заради такива,като теб недрага!
  • 36 НЕВИЖДАЩИЯ

    6 0 Отговор
    АБЕ КО СТАНА С ДОЦ АНГЕЛ КУНЧЕВ И ТОЙ СЕ КРИЕ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ Е ВАКСИНИРАН НА 100% С ТРИ ИГЛИ ОЩЕ ЯНУАРИ!!!!! ДА НЕ Е УМРЯЛ ОТ КОВИД????? БЕЗ КУНЧЕВ ДА МИ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВЯ, НЕМОГА!!!! И ТОЙ МАЙ Е БОЛЕН ОТ КОВИД ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ИМУНИЗИРАН-ВАКСИНИРАН И СЕ СКРИ, ЯКО СЕ СКРИ.
  • 37 Баш софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "dad":

    Антибиотика се предписва за дадени заболявания, а не за щяло и нещяло. Антибиотиците и особено кортикостероидите свалят имунитета. Това се знае отдавна, не е от сега. Има си лекари, които жбичат да ги изписват, баз да ги вълнува какво причиняват. Тази женица е от тия.
  • 38 Антиваксър (Силвио Фратев)

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Реалност":

    В моя град болницата е празна. Няма никакви болни от ковид. Пред имунизационния ни център няма жива душа, пък ни лъжат от телевизора че всеки ден били правени хиляди имунизации. Пълни лъжи. Медико-фашистите надуват броя на ваксинираните надявайки се че ние като овцете ще тръгнем една след друга да ни дупчат с отрова. Не вярвайте на лъжливата статистика-стъкмистика. Докажете че сте мислещи хора а не стадо овце които са се втурнали пропастта на ковид измамата.
  • 39 Антиваксър (Силвио Фратев)

    3 0 Отговор
    Непрекъснато задавам въпроса: защо няма животни които боледуват и умират от Ковид? Хората и животните боледуват и умират от едни и същи болести. Защо не виждам тогава животни починали от Ковид? Ако имаше Ковид по улиците щеше да е пълно с трупове на бездомни кучета и котки умрели от Ковид. Във фермите добитъкът също щеше да боледува и умира от Ковид. Не съм чул обаче във фермите да има масов мор на добитъка от Ковид. Лесно могат да ни лъжат че умирали хора от Ковид, но не могат да ни излъжат, защо не умират животни от Ковид. Помисли задълбочено върху това което писах: "защо не умират животни от Ковид? Да не би бездомните кучета и котки да са ваксинирани срещу Ковид, хахаха.
  • 40 Антиваксър (Силвио Фратев)

    1 0 Отговор
    Аз съм любител на конспиративните теории, дори си имам своя конспиративна теория относно Ковид. Тя е: Ковид не съществува. Как да си обясним тогава че правителствата с такава параноична обсебеност се опитват да ни набоцкат? И защо Израел е най-ваксинираната държава?Израел се готви да атакува ядрените реактори на Иран, от които ще се издигне ядрена радиация. Световната върхушка предусеща настъпващия ядрен апокалипсис, затова е цялата тая имунизационна истерия. Съвременните робовладелци искат да имунизират робите си (иначе няма кой да остане за да им робува). Ваксините не са срещу Ковид, те такова животно нЕма.Тази ваксина е срещу убийствената ядрена радиация. Затова е тази налудничева ситуация в Израел с ваксинацията. Израел се готви за ядрен конфликт с Иран и е естествено Израел да се опита да предпази населението си чрез ваксина предпазваща организма от лъченията на ядрената радиация. Затова може би е тази секретност относно състава на ваксината.Това са си мои разсъждения, но е твърде вероятно и ако тия мои апокалиптични предположения се сбъднат то тогава на Земята предстои да настъпи ядрена зима.
  • 41 Един

    1 0 Отговор
    Докторке, от твойта камбанария е така, ама от моята се вижда друго!
  • 42 факт

    0 0 Отговор
    тази екато баба ванга, лекува дистанционно по телефона!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове