Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 14:49 2 754 25

Милен Керемедчиев: Турция показва мускули на България

  • милен керемедчиев-
  • димо гяуров

Кой има изгода от напрежението

Милен Керемедчиев: Турция показва мускули на България - 1
Снимка: БГНЕС

"Последици за Турция трябва да има, тя се меси периодично във вътрешните ни работи и се заиграва с едническата карта на България". Това заяви в студиото на "Твоят ден" Димо Гяуров, бивш директор на Разузнаването по повод дипломатическото напрежение, породено от изказване на Бойко Рашков за намеса на южната ни съседка във вота 2 в 1.

По думите му фразата "български етнически модел" се използва за печелене на избори и поддържане на влиянието върху българските мюсюлмани. "Нужни са анализ и законодателни промени, защото България не е способна да контролира такъв огромен брой секции на турска територия и безобразията ще продължат", коментира Гяуров.

От своя страна дипломатът Милен Керемидчиев смята, че ниската избирателност дава шанс на Ердоган да постави ДПС на много добро ниво.

"Не мисля, че Ердоган ще използва мигрантите като отговор срещу нас, защото ще бъде прекалено явно. Все пак трябва да защитаваме нашите граници", подчерта той. И допълни, че с привикването на посланика във Външно министерство България показва, че не одобрява намеса в суверенитета си.

"Отговорът на Турция е показване на мускули - "вие няма да ни казвате какво да правим". От гледна точка на дипломацията е консултации, това показва, че отношенията са достигнали до много ниско ниво. Най-високото ниво на дипломатическа враждебност е обявяването на дипломат за "персона нон грата".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    42 3 Отговор
    Не Турция и изселниците са ни толкова виновни, колкото стадото, което си стои на топло, драска по форумите, псува, блее, но не гласува!!!!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гадно

    13 0 Отговор
    Не разбрах с коя карта се заиграва какво ще рече еДническа карта??? Нарочно ли правите грешки за да има повече коментари ли???
  • 4 истина е

    31 7 Отговор
    Закон за отнемането на БГ. гражданство ,за отнемане на тези които не могат да четат и пишат ,за целият свят !

    Коментиран от #7

  • 5 смерш

    13 1 Отговор
    От началото на този век дпс като замисъл и осъществяване на кгб чрез дс,започна да се пренастройва чрез агентурата на Турция и затова меди доганов постепенно беше изваден от директно влияние върху вътрешно партийните процеси като остана символична фигура подобно на д-р Тренчев за подкрепа!
    В момента дпс де факто е пета колона на Турската държавна машина,която със засилване на неоосманизма все по открито показва апетита си за промяна на границите/и на само в България/чрез мюсулманските малцинства на Балканите!
  • 6 Ами ако

    13 15 Отговор
    Путин покаже мускули на Ердоган? Путин е заявявал стократно,че няма да отстъпи България нито на краварите,нито на турчолята.Той държи на историческите ценности

    Коментиран от #8, #13

  • 7 ПетроФ

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "истина е":

    Като ти гледам правописа, май майчиният ти език не е български. :)
  • 8 русенец

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ами ако":

    Дай линк към някое такова изказване на Путин, моля.
  • 9 5иция

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    То това вино, ракия, сланинка и други светски удоволствия не позволиха на голяма част от българите да гласува. И сега оак ще си е така. Не пипайте етническата карта.
  • 10 Кое кое

    5 12 Отговор
    Алло намести очилата. Турция ще ни помете за 30 мин.
  • 11 ИВАН

    15 6 Отговор
    Що за "българи" са това - едва знае две български думи и ги говори изкилифинчено, не може да чете нито да пише на български, но има наглоста да иска да определя съдбата на древна и велика земя като България, я марш оттука, дипломацията свърши, а ла гер ком а ла гер.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 така е

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами ако":

    Путин ще дойде тогава..., тогава когато дойде и Карабах
  • 14 Роки

    13 2 Отговор
    Влязохме в НАТО за да сме покорни съюзници на САЩ и Турция, като така презумпцията да ни нападнат точно те автоматично отпада,но пък не отпада вероятността тези двете да си разиграват разузнавателните служби на наша територия както си искат, гонят и натискат руските да мълчат, че ще ги изметат, да няма кой да ни светне какво всъщност става тук на наша територия, ще ни спретнат някоя бърза интрига, която ще сърбаме дълго време,но да видим до края на зимата какво ще става. Турция е непредсказуема във всяко отношение,а това с български избори се случва откакто има избори извън България, просто сега се опитваме да заобиколим ДПС, и явно това трябва да ни излезе твърде скъпо
  • 15 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАН":

    До вчера ревахте, че турците в България били българи, в днес ревете, че не са
  • 16 ИВАН

    9 13 Отговор
    Турция ще ни помете, ама и нея ще я пометат, че малко бой е яла и пак я сърби гърбината ... един български лъв е колкото хиляда феса

    Коментиран от #17

  • 17 те така

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "ИВАН":

    Умря ли сиганката, която те хвалеше, че почна сам
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Трол

    5 1 Отговор
    Не може кметовете от един друг произход да се редят на опашка пред консулството на една наша съседка в един наш областен град с папки в ръце за "оперативка". Реакцията беше, писмо от МВн.Р-комшу недей го правете така явно! Някак си е жалко за тази територия!
  • 20 Матей

    7 0 Отговор
    Б. Рашков ли е инициаторът на тази разправия,не мисля така.И тия работи не се оправят така,първо турската агресия и безобразия са изпуснати от контрол отдавна.Като са толкова ербап служебниците и се захващат с тоя проблем,защо не ангажират американските ни сайбии да ни защитят интереса,вместо да ни опълчват срещу Русия,където ние нямаме никакви проблеми.Ердоган може да измисли и други простотии,не само мигрантите,с какво ще му противостоят нашите кокорбашии?
  • 21 посни

    1 3 Отговор
    коментари, които омръзват.
  • 22 Решението

    4 0 Отговор
    Проблемът може да се реши много елегантно - въвежда се правило за уседналост поне 6 месеца за всички които могат да гласуват. Може да се помисли и за отнемане на двойното гражданство в държави извън европейския съюз
  • 23 Мравояд

    1 4 Отговор
    Кво ревете бе. Първо нали юнаците под юмручето решиха да има.безброй секции във чужбина. Незнаеха ли че за още няколко гласа пт миячите на дирници отвориха духът от бутилката във Турция. Второ, що бе под кримото на Радев не мъркахте 2016 г, кога същото това ДПС дате същите тези лпши сега а хубави тогава гласове за Радев. Без тях Радев неможеше да стане президент. Що тогава не ревахте а. Трето, Защо и е на Турция да води война със нас, тези глупости са във главите на Радев и Рашков. Ердоган разполага със 3 000 000 бежанци и дано не реши да ги насочи към нас. Тогава ще видите какви смелчаци са Рашков и Радев Тогава ще бъдат по ниски от тревата и ще моюят Бойко да оправи нещата
  • 24 Сивата чапла

    2 0 Отговор
    В момента някои искат да вдигнат избирателната активност,
    нищо повече.
  • 25 Оти окате

    0 0 Отговор
    Саммо да пожелаят и си взимат земите където 600 г. са си живяли, така е, бугурите 150 г., са се мотали тук
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове