Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 13:20 4 976 43

Състезателят Димитър Илиев с видео анализ на трагедията на Струма (ВИДЕО)

  • ам струма-
  • изгорял автобус-
  • димитър илиев-
  • анализ

Според него дъждът и вероятността за мъгла са объркали шофьора на автобуса, в който загинаха 46 души, сред които и 12 деца

Състезателят Димитър Илиев с видео анализ на трагедията на Струма (ВИДЕО) - 1

Известният автомобилен състезател Димитър Илиев пусна в YouTube видео анализ на движението на автобуса на "Беса Транс" преди зверската катастрофа на магистрала "Струма".

Според него дъждът и вероятността за мъгла са объркали шофьора на автобуса, в който загинаха 46 души, сред които и 12 деца.

Видеото на Илиев показва, че на пътя маркировката е в окаяно състояние и че знакът, показващ, че на скоростния път има отбивка към чешма, е паднал.

Още за анализа на автомобилния състезател вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 User

    53 12 Отговор
    Анализът е потвържение, че тиквените магистрали са опасни за живота.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 БОРУНА ЛОМ

    23 11 Отговор
    АЙДЕЕЕЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ! КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕДИ ТОВА, А СПЕЦОВЕ ТАКИВА, АМА ПОСЛЕ!

    Коментиран от #31

  • 3 тираджия

    31 7 Отговор
    Пътувайки редовно от Ротердам до Амстердам -120км. , лампите са през 20 метра по средата на магистралата ,и може фарове да не пускам , като ми направи впечатление , че и една крушка не беше изгоряла !!

    Коментиран от #9, #16

  • 4 ????

    21 10 Отговор
    Я всички да се строят пред студия и редакции и да изказват мнения до Нова година! Сигурно и хонорари получават за бъртвежите си?
  • 5 asd

    12 42 Отговор
    Те си бяха добре преди 8 месеца магистралите, за 8 месеца ги спряха и занемариха, защото почна голямото крадене. ДА ги бяха проверили, установили и подобрили за това време.
  • 6 мими

    15 6 Отговор
    Точно така Митко!
  • 7 мда

    17 24 Отговор
    АМАН ОТ ЕКСПЕРТИ И ОТ МИСИРКИ КОИТО ВСИЧКО ЗНАЯТ.
  • 8 ОТ ВЕНЕЦУЕЛА

    13 25 Отговор

    До коментар #1 от "User":

    ТАЗИ Е СТАНИШЕВАТА А СЛУЖЕБНОТО ПРОСТО САМО ДЖАВКАШЕ И НИЩО НЕ ПРАВЕШЕ .САМО КРАЖБИ

    Коментиран от #11

  • 9 Горо

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "тираджия":

    И си спокоен за тубите които караш
  • 10 Миризлив пор

    10 24 Отговор

    До коментар #1 от "User":

    Точно тази магистрала е наследство от Станишев, сам погледни кое е била управляващата партия и кой я е строил и сертифициран като скоростен път. Знака е трябвало да го възстанови АПИ, да ама са им спрени парите "да не крадът" и реално няма кой да направи обход и възстанови знака, маркировката и отразителите по мантинелата. Един от малкото случаи кога Бойко не е изцяло виновен.

    Коментиран от #30

  • 11 Анализатор

    20 6 Отговор

    До коментар #8 от "ОТ ВЕНЕЦУЕЛА":

    Както виждаш, той говори за поддръжката на пътя, маркировка, пътни знаци.... Да не говорим, че я преасфалтираха, за да вземат едни пари...Боко - асфалта

    Коментиран от #15

  • 12 Тоалетна хартия

    17 6 Отговор
    Мите, не си прави реклама с тази трагедия. Ясно се вижда, че автобуса може да мине и без да си нацепи в него.......както и никога не се е случвалало до сега близо 20год. Ий, като експерт обясни, защо се е запалил автобуса....Всички катастрофи ли свършват в пламъци???!!
  • 13 Как

    29 2 Отговор
    Ше се повторя 15 ГОДИНИ ВСЕКИ ДЕН МИНАВАМ ОТ ТАМ И ПТП НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА Е ИМАЛО. Планински участък е там и в тоя сезон времето винаги може да те изненада. Пътя си е много добър, просто трябва да си внимателен особено когато превозваш 50 пътника с летящ автобус.
  • 14 Пираня

    11 12 Отговор
    Мите, ти колко километра имаш зад волана на автобус, че започна и мнение да изказваш за реакциите и действията на шофьора!
  • 15 ОТ ВЕНЕЦУЕЛА

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Анализатор":

    НЕ СЪМ БОЙКОВИСТ ,НО СЕ ГОВОРИ ОТ МАЙ МЕСЕЦ .СЪЩО ПЪТУВАМ РЕДОВНО ПО ТРАКИЯ ОТ МАЙ МЕСЕЦ ПОЛОВИНАТА МАНТИНЕЛИ СА ИЗПОТРОШЕНИ И НЕ ЗАМЕНЕНИ

    Коментиран от #28

  • 16 Механик

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "тираджия":

    След като в цял свят се говори за липса на енергия, за зелени сделки, за екология, мислиш ли, че осветяването на пътищата е добра идея?

    Коментиран от #32, #40, #41

  • 17 Отегчен

    13 7 Отговор
    Хайде стига брътвежи на Сулю и Пулю ! Шофьорът е виновен ! Със сигурност не минава за първи път по този участък , където минават хиляди коли без проблеми .
  • 18 ШофьорЪт

    8 3 Отговор
    агенция Пътна Безопасност да бъдат глобени всички, от горе до долу, тия търтеи с големи заплати и бонуси, да бъдат наказани най сурово за несвършена работа и мързел !!!

    Коментиран от #22

  • 19 адаша

    3 0 Отговор
    Шерлок Холмс и мосю Поаро пасти да ядат ...
  • 20 Иванов

    6 7 Отговор
    Браво Митко , тва е най-адекватния анализ. Всички проблеми се коренят в образованието - от мен да го знаете. Всичко започва в училище и продължава в университетите - и на двете места е пълна трагедия.
  • 21 Али Раза по Нова

    4 7 Отговор
    Ама то кмри личи че тази мантинела, това импровизирано "място за отдих" не му е това мястото...Хубава работа , ама българска, с направена с сигнски привкус, ако ме разбирате....Вс е от негодно изпълнение на пътя, остарели светлоотразителни знаци, ръждясали ..Какво повече ,нгдници сме и толкова, нщ не става от нас..иначе винетката и гражданската да са платени , че полицая кат ме спре все едно съм оправил дъщеря му и жена му в един и същ и ден. Бардак неземен български.
  • 22 Ами

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "ШофьорЪт":

    Какво да правим с шофьорите на след пенсионна възраст, каквито са повечето на автобуси и камиони ? Със забавени реакции ,получаващи инсулти и инфаркти по време на шофиране ?
  • 23 Милен Трачев

    12 7 Отговор
    За пореден път се убеждавам, колко прост, тъп и ограничен народ живее тук, и си заслужава съдбата.
    Димитър Илиев коментира и за конкретното място, но и недвусмислено всеки трябва да си го набие в тъпата глава, че в цялата държава е такова положението на пътищата, окаяно. Освен че се кара и бързо. Но ако не се вземат мерки, на много места ще се страда. На тъпаците им харесва че няма маркировки и знаци. Това е материала. Некачествен. И пътища и хора и държава.

    Коментиран от #25

  • 24 Шофьор

    9 2 Отговор
    Аиде пак се почна сякаш дори и в Германия да отидеш ако гледаш с лупа няма да видиш възможни пропуски. Затова има максимална скорост а не минимална. Като е тъмно има мъгла има денивелация надолу, завой, ръми, студено е, сигурно има замръзване, и добре маркировката да кажем не се вижда добре тогава намали. Няма да караш 120 а 80 къде е проблема? Аааа чакай едни хора да вземат едни пари че работят.
  • 25 Маркировка

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Милен Трачев":

    Маркировка има не лъжи. Ама била малко изтрита е нова ли да е? Нека да я минат пак ама не може да оправдаваш шофьора с маркировката. Маркировката може да е причина да караш бавно и да закъснееш не да се блъснеш.
  • 26 Хаджи Генчо

    7 6 Отговор
    Пътната инфрастуктура е абсурдна. Абсолютно заблуждаване кое е аварийна лента, скоростна лента и кое е път. На практика има мантинела на самото платно.

    Коментиран от #35

  • 27 Няма лек

    5 4 Отговор
    Да влизат сега в затвора тези които са проектирали това нещо наречено път и главорезите гътнали знака, след като са извършили някакъв ремонт , встрани от оттам и не са го сложили обратно, полегнала Тодора...Тези светлоотразители ръждиви на 10 год нямаха да видят още 10 год ремонт . Ай бегай от тука , свинщина тампони , носсачи и здрави пружини ми не останаха от първокласния път...
  • 28 Чичо Тони

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "ОТ ВЕНЕЦУЕЛА":

    Така е, само че парите за подръжка отидоха една част в чували за чужбина, друга по чекмеджета и трета за строителство на ЛОТ-ове без проект и без разрешително за строеж.
  • 29 Чичо Тони

    8 1 Отговор
    Чудя се какво щяха да измислят "експертите" ако беше паднал сняг и ни маркировка, ни видимост, ни сцепление като хората. И няма ли някой, който да посочи по-добър участък от път в България?

    Коментиран от #38

  • 30 Centyrion

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    И със знак и без знак всички с упражняват.Щофьора е опитен и познава пътя,няма изненада.Как пък другите три автобуса не се объркаха,и останалият трафик също.
  • 31 азазазаз

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "БОРУНА ЛОМ":

    Димитър Илиев е преподавател по безопасно шофиране.
    Има много клипчета в ютюб. Дори има школа, където дава курсове и ако не се лъжа е преподавател в НСА.
    Информирай се за човека преди да го плюеш!!!
  • 32 beast

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Лампите са соларни , само в БГ сме на ток :)
  • 33 ДДД

    11 0 Отговор
    Със цялото ми съжаление и съчувствие към загиналите и роднините . Този анализ е донякъде верен и след това манипулация !!! Приемам и тест със великия пилот :) На това място наколна е голям и предразполага към високи скорости завоя дето то е станала катастрофата е с обратен вираж и от видяното е секъл завоя и се е качил на дясната мантинела на входа на мястото за паркиране след това немислимото се е случлило :( Искрени съболезнования за загиналите но за мен това е шофьорска грешка и несъобразена скорост с пътната ситуация .А да не забравяме и че валеша дъжд и при мокра настилка асфалта поглъща светлината на фаровете :(
  • 34 Рошков

    6 0 Отговор
    А за взривчето в автобусчето някой ще сподели ли нещо, че експертУ в бързината пътища да коментира, знаци да оплюва, даже забрави и за спирачен път да ни обади.....
  • 35 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хаджи Генчо":

    Абе Хаджи Генчо ти до кога ще бръщолевиш глупости. Вземи спри с тъпите ти разсъждения.Казах!!!
  • 36 Гост

    2 3 Отговор
    Както всичко в България и в тази трагична ситуация някой не си е свършил работата за ,която му се плаща,а други платица тази престъпна небрежност с живота си.Крайно време е да се потърси отговорност от хората ,които са на терен и отговарят за това пътя да бъде безопасен.Да ще кажат няма пари,но за да сложиш знака обратно на място не са нужни такива,а просто да спрат екипите на Автомагистрали и да го изправят.На никой от там не му пука обаче,важно е да дойде време за заплата.Жалко за изгубените животи!

    Коментиран от #42

  • 37 Мики Биозон

    4 1 Отговор
    Илиев излагаш се.Не за първи път навярно минава от там.Топличко вътре 120 на макс после лентите ти и знаците са виновни.
  • 38 Не виждал

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Чичо Тони":

    Е как веднага ти казвам мантинелата не светела! Е хубаво де ами ако има мъгла? Изобщо хиляда оправдания да вземат едни пари и да кажат че работят. Като не виждаш ще намалиш ама било баир надолу е той рейса спирачки няма ли? Някой що не провери и гумите му какъв граифер имат.
  • 39 9642

    6 0 Отговор
    Питам аз Всички знаещи: Как за предните 3 автобуса, минали минути преди този нямаше проблеми с пътя (това не е магистрала !!!!), а за четвъртия - за съжаление фатален край. Явно причините са комплексни и стига плюене за вина в пътната настилка само!
  • 40 Скакауец

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Идеята за осветление на магистралите, до колкото са магистрали(!), е повече от добра! Отдавна хората са установили, че осветлението по пътищата рязко намалява катастрофите, а от там и жертвите...Не си спомням някоя от нашите "магистрали" да е имала или да има осветление...
  • 41 днес

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Оскветлението на магистралите в Холандия се заплаща от застрахователните компании - така се намалява риска от произшествия, съответно по-малко е броят на изплатените обезщетения. Изчислено е, че е по-изгодно да се плаща за осветление, отколкото да се плаща обещетение за загубен живот!!!!
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Главчо, "безопасен път" няма, ако шофера е аджамия....Нищо на този свят не е безопасно!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове