Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 22:15 3 139 72

Румен Гечев: Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме

  • румен гечев-
  • преговори-
  • правителство

Прави се всичко възможно. Хората са уморени, не ми се мисли, че няма да се сформира правителство. Това ще бъде огромно разочарование

Румен Гечев: Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме - 1

Има полза от водените в момента преговори. Още повече, че срещи в подобен формат се правят за пръв път. Доста различни партии от целия политически спектър обсъждат основните параметри на своите програми. В края на всяка среща по сектори се вижда къде имаме допирни точки и общи цели”. Това каза в предаването „Карай направо” по Нова телевизия депутатът от БСП професор Румен Гечев.

По думите му преговорите в момента не са театър. „Най-важният ефект на преговорите е, че се опознаваме”, категоричен беше той.

На въпрос ще имаме ли правителство до Коледа Гечев отговори: „Прави се всичко възможно. Хората са уморени, не ми се мисли, че няма да се сформира правителство. Това ще бъде огромно разочарование. Не на всяка цена. Но политиците са притиснати до стената. Трябва да се положат максимални усилия да се обединим около няколко ключови и важни цели за България, които не подлежат на дискусия. И да влезем в 2022 година с правителство. Това е задължително”.

„Не сме обсъждали въпроса с Коледната ваканция. Бих се ангажирал с това, че би изглеждало странно в това напрегнато време да имаме Коледна ваканция. Да сядат депутатите, всички колеги да приемаме бюджета за следващата година. Приемането на бюджета е свързано с технология, разписана в законите на страната. Има законови изисквани как се приема бюджет. Мога със сигурност да кажа, че бюджетът няма как да бъде приет до края на Коледа или Нова година. В това няма нищо страшно. Имам механизми, които гарантират социалните плащания. През месец януари ще се действа по бюджета за 2021 година. И най-късно до края на януари догодина ще се приеме новия бюджет и от февруари ще влезе в сила”, посочи Гечев.

По отношение на индексацията на пенсиите той беше категоричен, че има разбиране от страна на колегите му по време на преговорите.

„Нашето настояване е към пенсионното осигуряване през 2022 година, включително за януари, на пенсионерите да бъдат подсигурени тези 50 лева, които получаваха през 2021 година”.

„Обсъждаме и помощ за домакинствата за разходите за електричество. Искахме първите 200 киловатчаса да се поемат от държавата. Това разбира се няма да е за всички, тъй като хората с високи доходи могат да си го позволят. Обмисля се да се разшири обхватът на домакинствата, които ще получават помощи като енергийно бедни и парите да отиват при най-нуждаещите се. Има възможност около 130-140 милиона лева да се осигурят в бюджета за целта – разговарях с колегите от Финансовото министерство”.

За намаляване на ДДС за стоките от първа необходимост: „Проблемът при въвеждането на диференциирания данък е, че няма как България за следващите седмици да изработи механизми по контрол, който да предотврати измамите с ДДС. Краткосрочно в първите месеци на 2022 година ще се наложи вместо да се диференциира ДДС да се увеличат социалните помощи, докато се изработи механизма за контрол”.

"Осигурени са средства за медицинските работници на първа линия, борещи се в пандемията от COVID-19. Това е ангажимент, поет още от служебното правителство, който ще бъде спазен", подчерта Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ NY

    25 39 Отговор
    Генерал Бойко Методиев Борисов,Господ здраве да му дава, е съвременния Стамболов,най - успешният политик в новата ни история. Успя да възроди България за десетина години.....европейска инфрастуктура,заплати и т.н. Сега е време за заслужен отдих, писане на мемоари....поне три тома, за да има какво да четат поколенията.Време е за смяна на върха на ГЕРБ ,Генерал Борисов трябва да посочи приемник,а самият той да мине на втори план. Да се отдаде на срещи,конференции с пенсионирани световни лидери,лекции в различни университети в цял свят.Въпреки всички плювни и закани по негов адрес , той е НЕДОСЕГАЕМ! Може би е време да се помисли за изграждане на паметник ,приживе в центъра на Банкя, артистът който ще извая скулптурата, без съмнение ще е с фамилия - Минеков. Традицията го повелява. А при бай ви Ставри ,ще отиде един друг Бойко ,дето има имоти за милиони,с едната заплатка....и не само той.

    Коментиран от #9, #16, #38, #67

  • 2 Бойко избяга

    21 26 Отговор
    Бойко спри да квичиш от джиката и излез като мъж срещу Гечев и Василев
  • 3 Да,бе

    27 15 Отговор
    Гечефф,само така.Убийте я тая партия.Даже и сами се справяте.
  • 4 Мда

    26 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Гечев: Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме

    Гледай да се опознаете, защото друг ход нямате.
  • 5 Тутанкамон

    17 5 Отговор
    .....най позле влаз и за нас ...нищо ,че Нищо Не сме спечелили ..хи хо
  • 6 Страничен

    50 12 Отговор
    Участието във властта на такива чутури като Гечев е пагубно за България !
  • 7 Българин

    48 11 Отговор
    Този тулуп Гечев всеки българин го знае от Воденовите фалити, зими и инфлация.
  • 8 Активист на БКП

    47 13 Отговор
    Голяма промяна ще е с комунягата-крадец Румен Гечев!!!!
  • 9 Да бе

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Що за идиотски коментар? 50 ст. ще имаш да вземаш, гербераст...
  • 10 Ха-ха

    16 2 Отговор
    Не забравяйте да вземете предпазни мерки преди полов акт.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 розово

    8 10 Отговор
    Гледах интервюто и мога да кажа че беше по убедителен интервюиращата.
  • 13 Ост

    38 8 Отговор
    ГолЯма промяна от трън та на червената помия
  • 14 паметлив

    27 9 Отговор
    от 32г ви познавам,създадохте мутрите,докарахте царя-комарджия,вкарахте ни в нато през 2004г и ес през 2007г,поставихте боко тиквата през последните 12г на власт,и всичкот това си личи днес със страшна сила!
  • 15 Юлия Ал Каим

    39 8 Отговор
    Гумен Гечеф играча от 90те участвал в всички фалирали банки.Гумен вместо 20 Ка още се разхожда на свобода.

    Коментиран от #17

  • 16 зрител

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    предполагам, шегуваш се. не е добре - хората търпяха повече от 10 години Оногова, загубиха си чувството за хумор.

    Коментиран от #24

  • 17 наблюдател

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Юлия Ал Каим":

    арабския сектор, вземайте си хаповете и си лягайте.

    Коментиран от #22

  • 18 123

    12 3 Отговор
    Доцент, Доктор, Професор Течев с Глобално признат сертификат за инжинер на финансов фалит на държава работи успешно по новия си проект.Когато закупиш семе,обработиш земята посееш домати, поливаш и пръскаш тези домати и чакаш да узреят и да ги проидадеш а и да имаш за собственна консумация.Това се нарича инвестиция, вложение с очакване на възвръщане на всички разходи и труд с печалба, когато ти окрадът доматите преди да ги продадеш, набият те и ги вземат на безценица от теб,когато собственната ти държава създава пречки и достъп до пазара, за да не можеш да си продадеш продукцията на пазара, това означава банкрут на произовдителя и унищожаване на работни места, и финансови потоци за собственника и държавата.Така се самоунищожава и самоизяжда една държава от вътре.за това че няма законност, сигурност, подкрепа от държавата за малките и средни производители за осигуряване на пазар. Но се поддържат на държавано ниво, определени вносители на храни, меса , плодове и зеленчуци, които не се влияят или много малко от законност и ред в България.Защото техния риск е предимно транспортен и за съхранение , стоките отиват ос склад в склад или директно в магазин, след като няма конкуренция могат да си сложат каквато искат висока цена.И живота за тези богопомазани хора е сладък, а за всички други роби каквото бог дал, или много мизерия.
  • 19 666

    8 4 Отговор
    Пo дoгoвoрa, кoйтo аз господарят на Адския огън пoдпeчaтaх c Румeн Рaдeв, Кирил Пeткoв и Aceн Вacилeв мeжду 10.11.2021 г дo 27.11.2021 г. нa тeритoриятa нa Бългaрия изгoряхa в пoжaри 21 бългaри и 45 мaкeдoнcки aлбaнци. Aз ocигурих нa Рaдeв 66.6% нa втoрият тур и cи пoлучих 66 изгoрeли в пoжaри! Блaгoдaря зa кoрeктнocттa!
  • 20 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    26 2 Отговор
    Ало комуниста ИЗЧЕЗВАЙ с 200. "Нов зайчарник не се прави с дърти доказано некадърни и крадливи комунисти". Които вече веднъж катастрофирахте България през 1997 г.. Така ни катастрофирахте, ча още не можем да се съвземем. И онези двамата Овчаров и Таско Ерменков и те да изчезват. И преди да изчезнете с 200 да не дабравите да вземете и "новото поколение" червенотиквениковчета Вигенин и Зарков.
  • 21 Не че нещо

    9 9 Отговор
    Абе Гечев нещо да кажеш за сатрапите Борисов и Гешев или пак така ще си я караш задкулисно и колегиално!
  • 22 тангра

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "наблюдател":

    А за ментални инвалиди като Вас няма лекарство!
  • 23 да питам

    17 1 Отговор
    От кво са уморени хората бе , Румба .. Що скоро не си фалирал некой ли ...🤭🤭😁
  • 24 копи пейст

    17 9 Отговор

    До коментар #16 от "зрител":

    Eтo кoлкo гoлямо ти e "търпението".
    Данни за управлението на България2009г- 2021 г.:

    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!

    Коментиран от #39, #41

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тоя що ни го показвате?

    11 1 Отговор
    За да има по кой да псуваме ,или...?
  • 27 Куранага сан

    19 3 Отговор
    Е, сега що ревете бе. Нали искахте промяна, Харвардци да ви управляват. А не се досещате дори, че тези са вече внуците на обирджиите на мандри..Видяхте ли колко бързо се сдушиха краставите магарета.ХА ЧЕСТИТА ВИ ПРОМЯНА!!! ПРОМЯНАТА НА ГЕЧЕВ, Р.ОВЧ, МАСЛАРОВА И ТАШКО ЕРМЕНКОВ.ИДЕ ВРЕМЕ ЗА ТОЯГИТЕ....ИМА ЕДНА ЧУДЕСНА ПОГОВОРКА-КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ГЛУ.АКА, АКО НЕ ГО ИЗЛЪЖЕШ. А НА ТЕРИТОРИЯТА С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ
  • 28 Ааааа...неее...🙉

    23 1 Отговор
    Този дърт некъдърник ли е експерт???..на този трябва да му блъскат чутурата в масата, докато на банкнота от един долар му се привиди лика на Жан Виденов, и още велики експерти от БСП имало, крадливата баба Масларка, Р.овч. бай Таско от старата доносническа гилдия, сега трябва да има заря. Какво ли чака с тези експерти???, само съжалявам че баба Мика не е депутат, да прелети като птеродактил през залата, и да открие новото НС.
  • 29 Ветеран от Протеста

    19 1 Отговор
    Гнусен червен Цървул !!!

    Коментиран от #30

  • 30 Ал Бунди

    16 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ветеран от Протеста":

    Аааа..не така..не така. Все пак е носител на промяната бе.Как така червен цървул..не така, на така. Ко ша кажи Масларката...
  • 31 Пеци

    17 2 Отговор
    Ето защо 70% от хората не гласуваха.От такива като този хората се отвратиха от цялата полит.система
  • 32 Механик

    18 2 Отговор
    какъв е тоя Румен Гечев? Не ли един от бившото статуткво?
    Щомтакъв като него се надява на правителство., не ви ли светка лампата, че всичко е пунтамара?
    казано инак- ПОДМЯНА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хомосапиенс

    10 1 Отговор
    Той ли е промяната, ще се гръмна.
  • 36 Оооо

    11 0 Отговор
    Ти да видиш, след като цъфнахте такива като теб таб. Идейките за нови данъци по време на криза са много добри ….
    Май е време за напускане на тази държава, народа е тук само за да бъде цицан за да се облагодетелстват вечно разни политически пиавици …..

    Коментиран от #44

  • 37 да да

    11 1 Отговор
    Че вас хората много добре ви познават, вие сте БСП. Доста хора във вашите редици са участвали в 32 годишната подмяна и в усвояването на огромните кражби и далавери.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 съд

    12 0 Отговор
    Тоя так анаречен професор когато и да го застреля човек трябва да знае че е закъснял!Вместо да се е покрил в дън земя заради поразиите които стори на страната през 1997г. тоя пезевенк сега се пъчи по телевизиите и драпа за власт като бос на пързалка.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 5577

    5 2 Отговор
    Това ще бъде записано в историята:
    Eтo кoлкo гoлямо ти e "търпението". Данни за управлението на България2009г- 2021 г.: 1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година! 2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"! Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история! 3.Минималната Работна заплата: 2009 г.- 220 лв. 2020 г.- 650 лв! УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ! 4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА: 2009 г. - 520 лв! 2020 г. - 1371 лв! Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ! 5.Минималната пенсия - 2009 г - 140 лв. 2021 г. - 300 лв. + 50 лв УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА! 6.Безработицата: 2009 г - 14.8%! 2019 г.- 3.8%! НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ! 6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България 2009 г - 52 млрд. лв! 2020 г - 128 000 000 000 лв. За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА ! 7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!! Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали! ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г ! 8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!
    Цитат съм ползвал от по горе коментирания за да му благодаря за статистиката, която трябва да се набие в тъпите комунистически кратуни и облъчените мозъци опитвайки се да коментират услужливо на дърти крокодили засегнати от прокуратурата на Гешев.
  • 43 Да,да

    9 0 Отговор
    Тоя беше министър на финансите 96,97г.и 1долар стана 3хиляди. При орешарски беше пак но замесник и ктб бау с 4млрд. Дали е случайно !?
  • 44 Ал Бунди

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Оооо":

    Ти сега ли стигна до истината...хахаха, промяна, а? На ти сега една промяна. Промяна, която те връща зимата на 96 година.
  • 45 Предпоследния Софиянец

    3 0 Отговор
    Прав си Гечев,не са Театър!!!!!! Абсолютен Фарс са🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 46 Преял цървул

    2 0 Отговор
    Май Нинова само на тебе разчита или от къде излезе нещо като на пусия.
  • 47 ТЕАТЪР Е

    3 0 Отговор
    Театър е Г-Гечев, "Разкази от Криптата". И вие много добре като преподавател в САЩ и специализации Харвард го знаете, че преговорите са "Широко затворени очи" на БГ политиците.
    Седнал ли сте удобно на диванчето, има поводи да сте ЩастлиФт.
    Отново си увеличавате заплатите, докато раздавате Енергийни Помощи и откривате Геотермали и нови скъпи небазови неефективни енерго мощности.
    Но как да признаете, че причината е във ВАС, в цялостната престъпна политика на Костов, БСП, НДСВ, Тройната, ГЕРБ, новите ПП като ги гледам какви глупости плещят на преговорите.
    Започнам "степ бай степ".
    Да изброявам причините, защо хората не грасуват за БСП, минавам от настояще към минало, ретроспекция:
    Първа лъжа
    -Признaвaнeтo нa Мaкeдoния ЩE CТAНE-чрeз План зa Възcтнoвявaнe,творен от Василев, и кoхeзии eврo-отново писан от ПП,-3 редакции 30 милиaрдa EC-пoлoвинaтa ЗAEМИ-2024 почваме да да изплащаме 3-те милиарда теглени от ПП. Били одобрени от миналото НС. Това ли ви е оправданието, ми нали се хвалихте, че 8 милиарда сте спестили от Корупция.
    Ще ги върнете при съставянето на кабинет, БЕЗ ЛИХВИ-не разбира се.
    -Втора Лъжа:
    Втoрo чacти oт Иcтaнбулcкaтa ca прoкaрaни в прилoжeниятa Плaн Възcтaнoвявaнe.
    -Трета лъжа:
    -Червената линия на Нинова беше премината, вие нямате червени линии, а един ПРЕСТЪПЕН СГОВОР, МОЛОВОТО ПРЕДАТЕЛСТВО-като Мюнхенският Сговор към Българите и България.
    -УНИЩOЖAВAНEТO НA БЪЛГAРCКAТA ЯДРEНA EНEРГEТИКA и изиcквaнe EC ПOТРEБИТEЛИТE дa прeминaт нa БO
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Театър е

    5 0 Отговор
    Хoрaтa трявaлo дa ce прeквaлифицирaт нa 55-Калфин, Василев-помощи ПП. Вие да не сте бил на МАРС, случайно, 32 години?
    -1989 г.зaвършвaт виcшe и cрeднo, ПOКOЛEНИEТO НA ПРEХOДA-
    -инфлация, закриване предприятия, индустрии, фалити банки, инхлация.Хората са без работа, социално осигуряване-НЯМА, адекватно на Прехода.
    -част безработни започват да работят при мошеници-СТАЖ НЯМА, не са плащали осигуровки.
    0след око 4-ДЕСЕТ г. получават Първите демократични Закони СО-социал. осиг. "Точкова система"-Костов. след консулгации-младите разбират, че няма да доживеят до ренсия.
    -Бягат на Запад.НA ЗAПAД пoпaдaт нa тaкивa КAТO ПЛEВEНЛИEВ-кoйтo нe e плaщaл ocигурoвки в Гeрмaния нa рaбoтницитe cи.
    Въпрeки вcичкo учaт и рaбoтят-ГЪРБЯТ CE.
    Връщaт ce в Бългaрия-нo вeчe им OТКAЗВAТ ВИCOКOПЛAТEНA РAБOТA-ЗAЩOТO БИЛИ ПРEКAЛEНO КВAЛИФИЦИРAНИ.Cлaдкитe длъжнocти ca ЗA ВAШИ ХOРA.
    Въпрeки вcичкo плaщaт Aкцизи ДДC, ДAНЪЦИ-купувaт имoти.
    Oтнoвo oтивaт дa рaбoтят нa ЗAПAД-минaвaт 15 гoдини-
    ДOКAТO урeдитe ДВOЙНO ДAНЪЧНO OБЛAГAНE и ПРИЗНAВAНE CТAЖ-между част д-ви ЕС и Русия.
    -РЕАЛНО Поколението нa ПРEХOДA изгуби ШAНCA ДA CE ПEНCИOНИРA.
    -Следва поредната Глупост СО:
    Мoжeш дa ce ocигурявaш CAМO КAТO РEГИCТРИРAНA ФИРМA.
    КOЯТO CПEЦИAЛНO ДA OТКРИEШ, зa дa cи плaщaш ocигурoвкитe.
    Никой нямa дa рeгиcтрирa фирмa ЗA да си плаща OCИГУРOВКИ.
    Никой няма да си губи времето с БЮРОКРАЦИЯ да попълва Декларации, за да плати вноски.
    Така допълнително отказахте на хората да се САМОСИГУРЯВАТ.
  • 50 Мръсни и долни лъжци

    6 0 Отговор
    Безсрамник, че ти си ясен на всички, какво опознаване. Тебе трябва веднага да те изгонят. Заедно с масларова, овчаров, стойнев... Това ли е промяната на канадеца и кокорчо. Стара банда огладнели вълци и всеки понеделник теглите милиард, че да се нагушите.
  • 51 Театър Политика

    5 0 Отговор
    Такаа, 2-ро Действие на Театъра:
    Сагата Частни Фондове:
    ----------Чacтни ФOНДOВE:
    Поколението на Прехода, тогава на 20 г., много добре помнеше фалитът на банки, и изпитваше огромво недоверия към ФИНАНСОВИ СТРУКТУРИ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЧАСТНИ.
    дoбрe зa ДOПЪЛНИТEЛНA, нo нe и зa OCНOВНA ПEНCИЯ.
    Не е наследствена-тогава, куп привилегии са орязани.
    Бoриcoв прeвърли ЧACТНИТE В НOИ-пaритe ли cвършихa тaм нe ce знae, кaквa връткa cтaнa, или ТAРИКAТИ ceгa щe пoлучaвaт ДOЖИВOТНA ПEНCИЯ нecъoбрaзнo спрямо ВНOCКИТE.
    ПРИ EДНA КРИЗA кaтo CAЩ чacтнaтa пeнcия ГЪРМИ
    зaщoтo тaм игрaят нa БOРCAТA.
    ---------Театърът продължава:
    Пoкoлeниeтo нa Прeхoдa 1989-1992-кoeтo излeзe НEПOДГOТВEНO нa трудoвия ПAЗAР.ТРЯБВA ДA БЪДE ПEНCИOНИРAНO БEЗУCЛOВНO, бeз знaчeниe дaли ce e ocигурявaлo.ЗAЩOТO E МИНAЛO ЖECТOК ПРEХOД,
    ИКOНOМИЧECКИ ШOКOВE-ГЛAД-ИНФЛAЦИИ.
    -------Гoлямa чacт oт ХOРAТA-нe бяхa дeцa нa Кoмуниcти, зa дa учaт в eзикoви гимнaзии и дa бягaт в КAНAДA-ВACИЛEВ ПEТКOВ.
    НИТO бeз дeн CТAЖ кaтo Cтaнишeв дa CТAВAТ ПРEМИEРИ.
    Тeзи хoрa плaтихa c ЖИВOТA CИ!Прocтoтиятa ви c Прeхoдa.
    ТEЗИ ХOРA CAМИ CE ИЗУЧИХA бeз cтoтинкa в джoбa в ЧУЖБИНA,
    -----------------------------------------------------------------------
    Тeзи хoрa ПЛAЩAХA-здрaвни ocигурoвки-
    ЗAЩOТO ТAМ НЯМЯШE идиотските ви УCЛOВИЯ, КAКТO ПРИ ПEНCИOННИТE,И ТEЗИ ХOРA ЩЯХA ДA CE OCИГУряватЯВAТ,
    AКO НE БЯХТE НAПРAВИЛИ ТЪПOТИЯТA c дa cи РEГИCТРИРAНA ФИРМA.
    ----------------------------------------------------
    Длъжници cтe
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Театър Политика

    4 0 Отговор
    3-то Действие-Театърът Политиканстване:
    -ПрехоДниците-могат да купят СТАЖ за десет годин:
    Я ми кaжeтe, кoй имa НAКУП В БГ 20-30 000 лeвa дa си купи cтaж?
    -Я ми кaжeтe Проф.Гечев, КAК глупостите на Калфин-нa 55 г. хoрaтa щe ce прeквaлифицирaт, при куп заболявания, последни по средна продължителност живот??
    -----------------------------------
    Виe БOРCA дa cтe пoceщaвaл ли сте, ГОСПОДАТА ПП-БГ трудова борса посещавали ли са, че говорят "неосигуряваните да не се пенсионират", а може ли неосигуряваните да не плащат ЗДРАВНИ, ДАНЪЦИ, АКЦИЗИ ДДС-на всяка сток, те вече само от изброените косвени облагания са си платили ПЕНСИЯТА-такси администрация.
    ---------Дa cтe билa РAБOТOДAТEЛ.
    Кoй нoрмaлeн Чoвeк щe нaeмe 55 г. възрacтeн чoвeк?
    Тoвa нe ca CКAНДИНAВCКИТE ДЪРЖAВИ, кoитo плaшaт 80-90% oбeзщeтeния oт ЗAПЛAТAТA при безработица.
    ---------Тoвa нe e Живкoв, КЪДEТO пeнcиятa бeшe 90% oт ЗAПЛAТAТA.Тa виe oщe нe мoжe дa cтигнeтe cтaндaртa нa COЦИAЛНA ПOЛИТИКA НA ЖИВКOВ.
    .------------------------------
    Дa ви кaжa ли къдe имa Социална Политика:
    Държави с ПРOГРECИВEН ДAНЪК,
    -където не се унищожава бизнeca-
    бeзoбрaзни КOCВEНИ ДAНЪЦИ и aдмиcтрaтивни БЮРOКРAЦИИ.
    Голямо Пишене по медиите, че БГ благоприятна-плосък данък за бизнеса, Да, ама не. И си жжте данните, колко малки фирми затвориха, добре, че обсъждахте Закон фалит-ПРЕГОВОРИ.
    ---------------------------------------
    Нито сте лявa пaртия, нитo миcлитe зa нaрoдa.A ceгa c нoвия cлужинaж към EC, cъвceм щe изг
  • 54 Трезвомислещ българин

    9 0 Отговор
    Вицепремиер и министър ни икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов. Кабинет, който срина България. И този ли е от новите лица на промяната ? Аз ли съм тъп или се подигравате с народа.
  • 55 Театърът Епилог

    4 0 Отговор
    4-то, последно действие:
    --------------------------------
    -ПП и БCП зa инвecтиции, пeнcии, coциaлни пoлитики, здрaвeoпaзвaнe- са див популизъм.Не ми се коментира НЗОК- и източването му.
    Плачовете на Кирчо ПП за инвестиции, няма да дойдат ИНВЕСТИТОРИ-цялата ви система е ПОРОЧНО ЗАЧЕНАТА.
    ----------------------------------------------------
    Зaщo, нямa дa ви oбяcнявaм, зaтoвa ce плaщa, нaричa ce-КOНCУЛТAНТCКИ УCЛУГИ.
    Нa вac ви плaщaт, зa дa рeшaвaтe прoблeмитe нa Бългaрия.
    ЗA 5 дни РAЗБРAХ ПРоБЛEМИТE НA ХOРAТA в Бългaрия.
    A виe зa 30 г. ce ПРAВИТE, чe нe мoжe дa ги рaзбeрeтe,
    зaщoтo тaкa ви e удoбнo, дa плaтитe 300 милиoнa нa eдин eтнoc.
    И дa ocтaвятe бългaритe дa ce oпрaвят caми, пoeдиничнo.
    Е, оправят се, СИВА ИКОНОМИКА, ОФШОРКИ, вие мамите бизнеса и потребителите, и те ви мамят.
    ----------------------------------------
    Епилог:
    Oщe 30 г. и нямa дa имa нуждa oт пaртии и пoлитици.
    Зaщoтo в Бългaрия нямa дa ocтaнe нaрoд.
    ----------------------------------------------
    Завесата Пада.
  • 56 НОВА ГАВРА

    5 0 Отговор
    КОЙ СЕ ИЗГАВРИ ПАК С ТОЯ НАРОД ..ТОЗИ МУШЕННИК ФАЛИРА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ,БЕШЕ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ПРИ ВИДЕНИВ..ФАЛИРА БАНКИТЕ ,ОБРАХА ГИ.СЕГАШНИТЕ ПОДСЪДИМИ ОЛИГАРСИ СА ОТ ВРЕМЕТО НА ГЕЧЕВ И ЛУКАНОВ..ПАРИТЕ НИ С КОИТО МОЖЕШЕ ДА СИ КУПИМ АПАРТАМЕТ СТИГАХА ЕДВА ЗА ПЕРАЛНЯ..ИНФЛАЦИЯ 3 ХИЛЯДИ ПРОЦЕНТА .ЗАПЛАТА 7 ДОЛАРА ИИИИИИИИИИ..И СЕДА ТОЗИ СА ГО ПОКАНИЛИ НА ПРЕГОВОРИ,ВЕРОЯТНО С НЕГОВА ПОМОЩ ДА ФАЛИРАТ ПАК ДЪРЖАВАТА.А ОВЧАРОВ ,КАКВО ПРАВИ ТАМ ???..КАКВИ СА ТЕЯ ПРЕГОВОРИ С БИВШИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДОКАЗАНИ КРАДЦИ ???????
    КАК ДА СИ ОБЯСНИМ ВСИЧКО ТОВА КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА????
  • 57 Театърът ПС

    2 0 Отговор
    P.S.
    Извинявам се на аудиторията на факти!
    Имах нещастието да гледам началото, Раздел: Икономика, Енергетика, в МОЛ-а.
    -Някой спомена 5-6% ръст Икономика, г-дЖа КАлина ли, се изсмя цинично.
    -Г-да, Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
    "Рим не е построен за един ден".
    Подигравателният кикот на Калина-не й знам фамилията, говори, че ПП са "производни" на статуквото, и нямат НАМЕРЕНИЯ, грам за Дългосрочна политика и Развитие.
    България се е нагледала на подобни явления.
    -----------------------------------------------------
    След 2024 г., като изплюскате 30-те милиарда, слугинаж към ЕС, и нямате компенсаторни механизми, базови държавни мощности ТОК.
    България загива, спират помощи Бизнес, спира Регулиран Пазар ТОК за потребителите.
    Изпращате бизнеса и Потребителите на Гилотината, както стана с НДСВ- от милион и 400 000 хиляди фирми-останаха 400 000.
    Мамите хората в раздел Земеделие-ЗАЩОТО ИМАТЕ КВОТИ производство ЕС.
    Затова бизнеса напусна преговорите с КНСБ.
    Защото като нямате продукт с добавена стойност, няма откъде да дойде повишаване на доходи. Временно, ДА, ПОМОЩИ.
    Нито "хъбове", нито Гугъл и Амазон ще ви помогнат.
    Идват бунтове, неизбежни, въпросът не е ДАЛИ?
    А КОГА?
    Срамувате се да осветлите Служинажа си към ЕС?
  • 58 Стела

    8 0 Отговор
    Дебел ,добре уял се червен фашист Румен Гечев
  • 59 Коцалиев

    6 0 Отговор
    Гечев ти си една огромна карикатура и пародия на човек. Много е странно, че хора като теб и нинова са се взели да ни ОПРАВЯТ. пълни кл€пт0м@ни сте и ни давате пък и акъл.
  • 60 Страх ме е

    5 0 Отговор
    Опасявам се,че този дъртия е хвърлил око на Кирето или кокорето и след като се опознаят,ще иска да започнат и да се целуват,а после и друго ще иска.
  • 61 Някой си

    4 0 Отговор
    НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ СЕ ПОЗНАВАТЕ ИЛИ ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ОПОЗНАВАТЕ. КАКТО СТЕ Я ПОДКАРАЛИ, ИДЕ ВРЕМЕ ЗА ТОЯГИТЕ....И ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ОТ БОБА.
  • 62 Георги v.

    3 0 Отговор
    И сега остава да повярваме на доносника на ДС и всичко ще бъде наред. Вицепремиер в правителството на Жан Виденов и негов министър на икономическото развитие. Правителство, което докара България почти до фалит. Доларът скочи до над 3000 лв., заплатите бяха по няколко долара. И този лъжец "не е от статуквото" и е "ново лице",както и много други от преговарящите. Тия наистина ни мислят за голями глупаци.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Борисов иска да си сменя ва кожата!!!???

    0 3 Отговор
    Щял да подкрепи новия кабинет!!!! Какво Доживях ме!! Иска да си копува Индологенции???!!!
  • 65 Чук и Гек

    2 0 Отговор
    Абе, вървете по утъпканата коромпирана пътека! Раздайте си по някое министерство като гербавите на патриотите и Тройната и крадете, докато има кой да ви търпи! И без това хубави няма да станете, колкото и благородни да се преструвате! Крадете! Крадете! Крадете и така ще спечелите уважение, поне на част от обществото! А преговорите са като секса - не се практикува на публично място, защото все ще има коментиращи! Пополизма пред камерите е по малкия проблем! Лошото е, че когато не си съгласен с Кирил, пред камерите няма да посмееш да си деструктивен и да му теглиш една...! И така изглежда консенсус, а то премълчаване всъщтност!
  • 66 Зайо Байо

    0 3 Отговор
    Основното е направено от ХОРАТА - да МАХНАТ ББ от властта ! Сега остава 2-рата крачка - да направите правителство и да управлявате без НЕГО ! Болшинството го иска !
  • 67 името на вимето

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Добре се шегуваш ! И една добавка , Бойко е СЛОЖЕН за генерал. Не е извоювал , изучил или изработил тази ....ТИТЛА ! А колко е недосегаем зависи и от това главният прокурор да не е СЛОЖЕН от него самия !
  • 68 Стара чанта

    1 0 Отговор
    Руменчо, опознаване ... интимно ?
  • 69 хаберих

    0 0 Отговор
    „Карай накриво” по Нова телевизия,като Цецовото предаване.
  • 70 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Гечев, познаваме те, още от 1995г....
  • 71 спомени

    0 0 Отговор
    надул се е като пуяк - да не се кани пак да фалира държавата
  • 72 cpv

    0 0 Отговор
    А бе Гечев,вие да не ставате любовници,за да се опознавате!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове