Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 10:45 2 007 45

Дянков: През декември ще имаме кабинет, коалицията ще е трудна

  • симеон дянков-
  • преговори-
  • кабинет

Има огромни разлики между евентуалните партньори, коментира още бившият финансов министър

Дянков: През декември ще имаме кабинет, коалицията ще е трудна - 1
Снимка: БГНЕС

„Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата, макар и широката за България коалиция, върви добре”. Това коментира в интервю за предаването „Събуди се” бившият финансов министър Симеон Дянков.

„Според беше прекрасна мярка първо да се говори за политики, а после за имена. И също, че се говори за тези, които съвместно могат да се направят от потенциалните партньори и някои теми, които са по-трудни и ще останат за по-нататък”, каза още Дянков.

По думите му това „безспорно ще е трудна коалиция” заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии – не само ляво дясно, но по някои основни теми като енергетика, влизане в Еврозоната, социални политики, смята Дянков.

Според него темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха на следващата евентуална власт, са няколко.

„В сектор енергетика - „Белене”, „Козлодуй”, ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика. Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон и заради инфлацията. Това заради временни правителства остана на заден план, но хората го чувстват в джобовете си и то ще продължава още по-остро да се чувства. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. И близка до мен тема – влизането в Еврозоната – кога, по какъв начин – там има огромни различия”, коментира Симеон Дянков.

Той обаче е оптимист за по-дълъг живот на следващото правителство.

„Те бързо ще намерят отговори на тези въпроси, защото на последните избори се видя, че при неуспех на едно правителство, бързо излизат нови политически субекти. И сега ако се погледне политическата карта на България – лявото е отворено – то може да увеличи подкрепата си, но в ляво може да се появи и нова формация. Дясното също е отворено. Има такава политическа динамика, че партиите по-скоро ще гледат да изкарат по-дълго време, включително и опозиционните партии”, смята Дянков.

Според Дянков обаче след този формат на преговори, ще е необходимо „Продължаваме промяната” да разговаря и с ГЕРБ.

„Две са причините. ГЕРБ ще е значителен фактор в този парламент. Второ, по някои от основните политики, където Кирил Петков и Асен Василев искат да работят, те имат сходни позиции с ГЕРБ – влизането в Еврозоната е такава, енергетиката позициите им са близки. Има и огромна разлика в съдебната система, там трябва да се търси разговор, но като цяло, ще е трудно на това правителство и на новата формация по две причини – трябват им конституционни мнозинства по някои от темите им, без ГЕРБ това не може да стане. И на втори етап – януари/февруари, ще видим разговори между ПП и ГЕРБ”, каза Дянков.

Той не мисли, че сега е време Бойко Борисов да подава оставка от ГЕРБ.

„ГЕРБ е млада партия, под 15 години е на небосклона и тя зависи от неговата личност. По-скоро трябва да се огледа политика по политика, както вървят коалиционните разговори – кои са силните хора в ГЕРБ и дали са изхабени като политици и послания и да започне подновяването оттам – от експертната база. Във финансите има нужда от промени и Бойко Борисов е този, който може да направи тези промени – и личности, и политики и тогава да се мисли вече необходимост за друго ръководство”, каза Дянков.

„Според мен, голяма част от министрите в последните правителства – социални, инфраструктурни, финансови, почти всички министри в последното правителство на ГЕРБ вече е време да не са основни кадри в ГЕРБ. Трябват нови хора, изборите го показаха по много явен начин”, коментира бившият финансов министър.

Относно гласуването на държавния бюджет за догодина, Дянков заяви, че това е най-голямото закъснение в новата ни история.

„Аз не съм особено притеснен от това, защото при актуализацията на бюджета от Асен Василев се дадоха допълнителни пари . Според мен ние ще влезем в този актуализиран бюджет в следващата година, няма да имаме време за нов бюджет за 2022. Януари-началото на февруари ще харчим по 1/12 от новия бюджет. Това не е опасно.

Но сме закъснели, има време следващото правителство до януари до края да влезе с нов бюджет”, смята Дянков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest

    39 4 Отговор
    Ти защо не си в пандиза ?

    Коментиран от #34

  • 2 Виж ти

    27 2 Отговор
    Постната пица с ясновидство ли се занимава вече?

    Коментиран от #8, #44

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комон Сенс

    30 5 Отговор
    И аз очаквам кабинет. А коалицията ни най-малко няма да е трудна вече. Тя беше трудна, за това отидохме на трети избори. Вече всичко е нивелирано.
    Само не знам др. Дянков какво се върти около кабинета?
    Не допускайте никакви Боцевчета на власт!

    Коментиран от #11, #40

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 набито око

    21 3 Отговор
    малка постна пица и голяма па чавра!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 в момента не

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Виж ти":

    Занимава се с натегачество.
    Мутрафона очевидно е пуснал шпаклата. Както троиловете му плючт по ПП, така той им пускаа двусмислени намеци, а хората му обикалят софрата на новия кабинет като гладни вълци кошара с агнета.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жоро

    21 3 Отговор
    Като го видя тоя убавец и веднага се сещам че в българия няма правосъдие а поръчкови и корумпирани съдии.
  • 11 asd

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Комон Сенс":

    Опитва се да лобира. ;)
  • 12 ПСР

    18 3 Отговор
    Защо се дава думата на престъпници?!
  • 13 Роки

    26 4 Отговор
    Този си мъкнеше любовницата по посолствата на екскурзии. Оная пък влачеше кученцето си. Вечеряха в скъпи ресторанти за сметка на държавата. И двамата по метър и петдесет с обувките - нахални, прости , типични гербаджии!
  • 14 БРАТПИТ НАУЖКИМ

    23 4 Отговор
    ЕЙ ХИТРЕЦ, ЯЖ СИ ПОСТНАТА ПИЦА , ЩОТО НА НАС /живеещите на територията/ЗАПОЧНА ДА НИ ПРЕСЯДА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ И ТИКВОПОДОБНИТЕ !!!!
  • 15 Sitom

    19 6 Отговор
    Важното е, че боклуците от ГЕРБ загубиха. Главната свиня квичи. Останалите прасета се гърчат в агония. Няма кинти, няма власт, само присмех и обиди.

    Коментиран от #19, #30

  • 16 Хе,хе...!

    15 2 Отговор
    ,,Голямо прозрение" на пицата-Дянков...?!?!
  • 17 Учуден

    17 0 Отговор
    Този ли е лицето на промяната? Или пък Румен Овчаров?
  • 18 Дянков как Позна, чи през Декември ще

    13 3 Отговор
    Имаме Кабинет?? Експерт и крадец!! и децата и Бабите знаят, че ще има кабинет!??? Трябва да станеш Консултант на Овчар!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 абе

    13 1 Отговор
    Що им давате трибуна на тия ? Някаква кампания за промотиране на краденето ли провеждате ?
  • 21 панчо

    8 1 Отговор
    ехоо тоя симпатичен и толкова готин тип защо не си седи там далече и не дава акъли достатъчно поразия направи
  • 22 Николай Стоименов

    12 1 Отговор
    Тоя пръдльо защо не е в затвора

    Коментиран от #27

  • 23 шушумигар

    7 1 Отговор
    " Мони , цункай джиджи " Казанова , я по-добре кажи кво стана с Иринчето , нещо чувам як шут ти била , понамлясквал си около и , ама " червения картон " категорично ти бил вдигнат.
  • 24 Не досаждай

    13 0 Отговор
    повече , бе ! Нито си компетентен , нито честен ! Друга тема , че остави родния ти баща да умре в мизерия на село и не отиде на погребението му даже !
  • 25 JEFF

    12 1 Отговор
    Да, ще бъде трудно , поради факта че ГЕРБ ще пречат всячески.

    Коментиран от #33

  • 26 Данчо

    6 0 Отговор
    Много много продажн си .Смърдиш
  • 27 Злобар

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Николай Стоименов":

    Защото влезе ли в затвора веднага ще го запушат и няма да може да пърди на воля.
  • 28 радио

    7 0 Отговор
    Искам нова съдебна система, работеща по законите на правото, не по дивите закони на парите. Нова работеща съдебна система, която да вкара Дянков и много други, където ѝм е мястото, в затвора.
  • 29 Дянков

    3 1 Отговор
    Пращайте смсчета на Маги маскирания .Пращайте както и на Божков търкахте .Пращайте смсчета
  • 30 Кефя се...!

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Sitom":

    Как ГЕРБ-ерастите квичат на умряло,безпомощни срещу Кирчо и Асен...🙂👍👏!!!
  • 31 Ковид

    6 1 Отговор
    Казионните телевизии 2 дена ни облъчват със изказвания на компрометирани гербери.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 РАШКО БОЙКОВ

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "JEFF":

    ЩЕ ПРЕЧАТ ВСЯЧЕСКИ ДОКАТО НИЕ ВСЯЧЕСКИ НЕ СЕ ПРАВИМ СЪС СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ВСЯЧЕСКИ И ИЗМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ВСЯЧЕСКИ , И ГЕРБЕРАСТИЯТА , КОСТОВИСТИ И ДЕПЕСАРИ ГИ НАТИКАМЕ ПО ЗАТВОРИТЕ И И ИМ ВЗЕМЕМ ОТКРАДНАТОТО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА НИ , ТА НАРОДА ЕДИН ПЪТ ДА СЕ КУРТАРИ ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ , КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ, И ВСЯЧЕСКИ И ТОГАВА НЯМА ДА ПРЕЧАТ НА НИКОЙ ВСЯЧЕСКИ ,!!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 34 даааа

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Guest":

    И аз питам същото тоя г@й с постните пици докато крадеше от еврофондовете и ни убеждаваше да стягаме коланите сега си живее живота в САЩ , та бай Ставрий ги чака всички от зайчарника.
  • 35 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    7 0 Отговор
    Я , АЛО Г-Н ПОСТНАТА ПИЦА ДА НЕ РЪСИ АКЪЛ , КАТО ОНЯ ПЛЕВНЬО ВЧЕРА ПО КАНАЛ ЕДНО , ДЕТО СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН ЧЕ ХОРАТА ОТ КОВИД , БИЛИ УБИТИ , А НЕ ПОЧИНАЛИ , ЗНАЧИ И ТОЯ МРЪШЛЯК ЗНАЕ НЕЩО , ЗАПСУВАХ ГО И ПУСНАХ НА БТВ , ТАМ ОНЯ ЕВРЕЙНА СОЛОМОН ПАСИ И ТОЙ ПОЧНА АКЪЛИ ДА ДАВА И НЕГО ГО СИКТЕРОСАХ НАБЪРЗО , ПОСЛЕ ПУСНАХ НОВА И ВСИЧКО СЕ ВЪОРАЖИЛО С КАТАСТРОФАТА НА МАГИСТРАЛА СТРУМА , ЖУРНАЛИСТИ , СПЕЦОВЕ ВСЯКЪКВИ КОИТО НЕ ПРЕСТАНАХА ОТ ДЕНЯ НА КАТАСТРОФАТА ДА НИ ОБЛЪЧВАТ С ВСЯКЪКВИ ЩУРОТЙИ И ДА СЕ ПОДИГРАВАТ СЪС СЪДБИТЕ НА ХОРАТА , ТЯ КАРУЦАТА ОБЪРНЕ ЛИ СЕ ,ЕСТЕСТВЕННО ЩЕ ИЗКАРАТ ШОФЬОРА НА АВТОБУСА ВИНОВЕН , ЗА МОЖЕ ТИЯ ДА СИ ЗАВАРДЯТ ЗАДНИЦИТЕ СИ КОЙТО НЕ СА СЛОЖИЛИ МАРКИРОВКА И НЯМА СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНИ ТАБЕЛИ И ЗНАЦИ , И ТОВА Е С ЦЕЛ ДА МОЖЕ ДА ОТБЛЪСКВАТ ВНИМАНИЕТО НА ЗРИТЕЛЯ В ДРУГА ПОСОКА ДА СЕ РЕШАВАТ НЕЩАТА ТУК ЗА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ !!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!!.
  • 36 То се видяло, че пак ще има Избори

    7 2 Отговор
    Много баби(коалиции), хилаво бебе(държава).!
  • 37 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    6 0 Отговор
    И СНОЩИ ЗА КАПАК НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ , ГЛЕДАХ РУМЕН ГЕЧЕВ КАК ГОВОРЕШЕ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ,ЗА ПТОЕКТА БЕЛЕНЕ , ЗА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА , ЗА СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА , ЗА ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ , НО НАЙ НАГЛО СЕ ДЪРЖЕШЕ ЖУРНАЛИСТКАТА ДЯНА НАЙДЕНОВА , ЗАДАДЕ МУ НЯКАКЪВ ВЪПРОС , ТОЙ ТРЪГНЕ ДА ОТГОВОРИ НЕЩО ЧОВЕКА И ОНАЗИ ВЕДНАГА МУ ЗАДАВА СЛЕДВАЩ ВЪПРОС , СЕ ЕДНО Е НА КРЪСТОСАН РАЗПИТ , АБЕ ЖУРНАЛЯ НАУЧЕТЕ СЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ , КАТО ИМ ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИ НА ВАЩЕ СЪБЕСЕДНИЦИ , ПОНЕ ГИ ИЗСЛУШВАЙТЕ ДО КРАЙ , А КОГАТО ВЛЕЗНЕ НЯКОЙ ГЕРБЕРАСТ МУ СЕ ДАВА ДУМАТА ДА ЛАЕ , ДА ПЛЮВА ДА СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК , ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО ЕДИН ДАДЕН МОМЕНТ , ТАЗИ ПАСМИНА НЕ СЕ ИЗРИНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА И ОТ ЗРИТЕЛСКИЯ ИНТЕРЕС , И ДА ГИ СЛОЖАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО , СЕЩАЙТЕ СЕ КЪДЕ , ДА НЕ КАЗВАМ КЪДЕ , ТЕ НОВИТЕ СЪДЙИ И ПРОКУРОРИ ЩЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ГИ СЛОЖАТ БАШ КЪДЕТО ТРЯБВА , НО ПЪРВО БЕЗ НОВА КОНСТИТУЦИЯ , НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА , ХА СЕГА ДА ВИДИМ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ , ДАЛИ ЩЕ ГО СВЪРШАТ ТОВА ДЕЛО , ДА НАТИКА ТЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ ОБРАТНО ПО ЗАТВОРИТЕ , ЗА ДЕТО ЖЕЛЮ ИМ НАПРАВИ АМНИСТИЯ , И ТЕХНИТЕ ДЕЦА СТАНАХА ПРЕСТЪПНИЦИ НА ТЯХ ГОЛЯМИТЕ!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!!.
  • 38 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    7 0 Отговор
    АБЕ ТО ХУБАВО С НОВИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ АМА , ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАЩО ПОКАНИХТЕ Г-ЖА МАСЛАРОВА В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ , ЗНАЕТЕ КОГАТО Я ХВАНАХА И ТЯ ДА Е НОВИЯ МИНИСТЪР НА СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА , ТОЛКОВА ЛИ НЯМАШЕ КОЙ ТА Я СЛОЖИХТЕ НЕЯ ? ЗНАЕТЕ КОГАТО БЕШЕ В ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ В НДСВ И ТЯ БЕШЕ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР , ТОГАВА ТЯ СЕ ПОДИГРАВАШЕ С БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И Я ХВАНАХА В КРАЧКА , КАК ИЗТОЧИ МИЛЬОНИ ЛЕВОВЕ ОЕ ЕДИН РЕМОНТ В СТАРА ЗАГОРА КОЙТО СОЦИАЛЕН ДОМ ГО ПРЕВЪРНА В НЕЙН ХОТЕЛ И РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТ СЕ ПРАВЕШЕ ТОГАВА УМИШЛЕНО И СЕ ИЗПИСВАШЕ ВСИЧКИ МАТРЕАЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ОГРАБВА ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА , ВСЕ ЕДНО И ДА ПОКАНИТЕ ТАЗИ ЕМЕЛ ЕТЕМ , СПОМНЯТЕ СИ КОГАТО ТЯ БЕШЕ МИНИСТЪР НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ , ТЯ КАКВО НАПРАВИ ? , АМИ КОГАТО БЕШЕ СТАНАЛО НАВОДНЕНИЕТО ПРЕЗ 2007 ГОДИНА , НАРОЧНО НЕ ИЗТОЧИХА ЯЗОВИРИТЕ , ХОРАТА ДА СЕ УДАВЯТ И ДА ИМ ЗАМИНЕ ЦЯЛАТА ПОКЪЩНИНА , Г-ЖА ЕТЕМ САМО ЧАКАШЕ ЕДНИ ПАРИ ДА ОТПУСНА ПО ПРОГРАМА САПАРД И ТЯ ДА ГИ ИЗНЕСЕ В ТУРЦИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЕДИ СИ КОЙ ГОСПОДИН ОТ ДПС И ТЯ ГО НАПРАВИ , ТАКИВА ХОРА НЯМАТ МЯСТО В ПОЛИТИКАТА , ОСТАВА И МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ДА ГАСТРОЛИРА В ПОЛИТИКАТА ТА ПАК ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА НА ЯХТЕНОТО ПРИСТАНИЩЕ В МОНАКО , ДА АМА НЕ ТОЗИ ПЪТ И ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ , ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ПОРЕДНОТО НОВО НДСВ ЗА ЖАЛОСТ , ЗА ТОВА МИЛИ МОЙ ПОЛИТИЦИ ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛИТЕ И ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ НА 6 , ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ СТАРАТА ПЕСЕН С НОВ ГЛАС , НА КОЯТО ПЕСЕН СЕ БОКСУВА ЗЗ ГОДИНИ
  • 39 ГЕШТАПО

    7 0 Отговор
    КРАДЛИВАТА ПИЦА ДА ЗАМЛЪКНЕ!!!! КРАДЕЦА ДЯНКОВ ЗАЕДНО С БОЙКО БОРИСОВ КРАДНАХА 2 МИЛЯРДА ОТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ЗА ЗДРАВЕ!!!!!! ЗАТВОР ЗА ТАКИВА А НЕ ДА МИ ДАВАТ АКЪЛ!!!!! ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!! ГНУС МЕ Е КОГАТО КРАДЕЦ И ТО ДОКАЗАН НЕ Е В ЗАТВОРА А РАЗДАВА АКЪЛ!!!! КАСКЕТ РАЗПЪВАШ ЛИ ЧАДЪРИ ВЪРХУ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ?????

    Коментиран от #42

  • 40 Дянков да стане министър

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Комон Сенс":

    Дянков е от успешно управление минстър!!! Дянков минстър!!!Всички политици в затвора заедно с МУТРИТЕ от СИК и ВИС дянков и той в затвора ! Ега Ти противната мусора Тоя не мога дори да го гледам камо ли да прочета статията
  • 41 Най вероятно

    5 0 Отговор
    Дянков най вероятно заема някаква длъжност в ЦРУ, в структура която отговаря за България. Няма друго обяснение за всички важни въпроси да го питат какво става.
  • 42 РАШКО БОЙКОВ

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "ГЕШТАПО":

    АБЕ ТО И ТИ СИ ЗА ВЕРИЦАТА , АМА НЕЗНАМ КОГА ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЯ ДЕН , ДАНО ДА Е ЧАС ПО СКОРО !!!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 43 уви ФАКТ

    3 0 Отговор
    БВП на Германия и на България разделено на глава е реално като 10 прически за общо 500 евро, за Германия, и 5 прически за общо 100 евро. По реален продукт БВП е два пъти разлика, но по паричен БВП е 5 пъти разлика. И понеже 20% от БВП отиват за инвестиции. Значи България произвежда два пъти по-малко продукт от Германия, с 5 пъти по-малко инвестиции. БВП и затова е по-малък. И като продукт и като пари.. Чехия има 10% растеж при 20% инфлация за последните 10 години. Като коя държава ще правим реформи, тя с какъв растеж е? Ще стигнат ли 30 години да стигнем 60% сегашния доход в Германия, и това ще спре ли сега напускането на България? .... БЪЛГАРИЯ Е ТРУП, а те с витамин це ще я лекуват. Трябва веднага 2000 лева минимална заплат, и 200 000 лева за ферма или занаят, за абсолютно всеки и 70 годишен и 17 годишен. 15% от БВП за социална пенсия. ..................................... България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from Greece! Iwona Blecharczyk - като сравнява Румъния и България - в 6-та минута. В Румъния имало живот, живец по хората и селата, а България и селата са труп. Добра енергия в Румъния. В Румъния работят в селското стопанство 21,24%, в Полша 9,15%, България 6,6%, Турция над 18%, 15,6% в Сърбия, Гърция 11,6%, като процент от заетите. Тук европарите за селско стопанство отиват само за няколко фамилии милиардери. И банките не отпускат за дребно фермерство, семейно. А ББР?
  • 44 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Виж ти":

    Ще става министър на обществените кенефи!
  • 45 ПиПи

    0 0 Отговор
    Дянков: През декември ще имаме кабинет и постна пица!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове