Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 22:50 1 645 24

Асен Александров: В патова ситуация сме с тестовете за големите ученици

  • училища-
  • тестове-
  • ученици

„Не им се учи, нямат мотивация, просто за много ученици това е отбиване на номера“, коментира той по повод дистанционното обучение

Асен Александров: В патова ситуация сме с тестовете за големите ученици - 1
Снимка: бТВ

Вече е тотално належащо всички ученици да се върнат в клас. Това каза в ефира bTV Radio Асен Александров, директор на 51 СУ „Елисавета Багряна“ и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

„Не им се учи, нямат мотивация, просто за много ученици това е отбиване на номера“, коментира той по повод дистанционното обучение.

Александров обясни, че от 51 СУ са готови да закупят тестовете за учениците от горните класове с пари от училищния бюджет, но насоките са написани по начин, който не им позволява да го направят, а трябва да чакат държавната поръчка. По думите му в момента са в патова ситуация.

„В България сме много чувствителни когато няма общо решение за всички. Според мен трябва да се търсят по-локални решения. Ще продължаваме да търсим в тази насока – да закупим от по-малки фирми такива тестове, а след това държавата да ни ги възстанови. Планирахме да направим ремонт на две стаи, обаче за какво са ни тези стаи, ако те са празни? В крайна сметка приоритетите се пренареждат. Училището може да стои неремонтирано, но да бъде с деца“, допълни той.

По думите на директора на 51 СУ е почти е невъзможно да се събере паралелка от 50% ученици със зелен сертификат. „Средно имаме някъде между 5-8 деца със зелен сертификат. Ще се върнат паралелки, които се броят на пръстите на двете ръце“, допълни той.

До момента няма нито едно дете, което да е дало положителен резултат при тестването в 51 СУ училище. Според директора това се дължи на факта, че родителите вече се съобразяват да не изпращат на училище деца със симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трагедия

    19 14 Отговор
    Радевци и Денковци обслужват фармафията, илюминати и масони и за българското образование им е педя под пояса. Трябва веднага да се премине към присъствен вариант.
  • 2 Смех

    20 7 Отговор
    Aбe Кунчeв днec щeшe дa e нa рaбoтa, пaк нямa нитo думa oт нeгo, нитo интeрвю нитo cнимкa дa гo видим прaв здрaв...

    И cи миcля aкo вcичкo бeшe нaрeд нямaшe ли дa гo изпoлзвa тoвa зa cупeр пoрпaгaндa, щe кaжe EТO ГЛEДAЙТE 2 бoц и aз cъм здрaв прaв лeк кoвид дaвaйтe, a нeгo ни жив ни умрeл ...

    Коментиран от #11

  • 3 asd

    17 9 Отговор
    Ауууууу! Ама сериозно ли бе Ганьо???
    Хахахахахахахахахахаха

    Е-ати одрищяният "директор"... Ти в огледалото поглеждал ли си се бе селяндур? Кой ти нахлузи сакото и кой не ти закопча ризата?????????????? За тениската отдолу няма да питам...

    ХАХАХАХАХАХАХАААХАХАХАХАХАХАХА

    Е-ати пропадналите/изпадналите Ганьовци. Нека позная този на какво може да научи малките Ганчовци и как ръководи "училище".
  • 4 New generation

    19 7 Отговор
    То пък като идат физически в училище ще преучат...
  • 5 Киро

    13 12 Отговор
    Като не гладувате за възраждане това ги очаква вашите деца, а за вас неплатен отпуск)
  • 6 Ккоооо

    3 5 Отговор
    ЩОТ СТЕ ПАТОВЕ БЕ ХХАХААХХЙАЙх
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 родител

    12 14 Отговор
    Как не ви е срам? Цяла година приемахте болни деца, които сееха заразата и разболяха толкова много учители и родители, а вие ни лук яли, ни мирисали. Вашата отговорност е преди всичко здравето на децата и учителите, а не да седят по чиновете и набиват тъпотиите на Банаджиите, които усвоиха едни пари и написаха едни безобразни учебници. Именно учебниците демотивират децата и напъните на даскалята да им набият материала в главите. Това е отвратително. И вие т. нар. упители сте виновни, че децата загубиха у любознанието и способността да мислят сами.

    Коментиран от #13

  • 9 Незначителен

    18 3 Отговор
    Пандемията ще осигури много ниско квалифицирани кадри - почти неграмотни, не знам дали това не е услуга за някой!!! Истинските посоки трудно се усещат и намират !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Знам го

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    От свенливост не се показва , скромен и свит човек е .
  • 12 asd

    10 3 Отговор
    Ей този компир на снимката ако някой го накара да си върже вратовръзка... и КЕ се обеси в безсилието си!

    Коментиран от #15

  • 13 и уплашен

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "родител":

    Щом търсиш вината извън себе си, значи никога няма да намериш решение. Не се притеснявай, крушката не пада по-далече от дървото. Нямате нужда от училище.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе ,

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "asd":

    По-добре се стягай за четвърта , пета и т.н.доза .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много тъпо ще свърши годината, ако не до

    6 4 Отговор
    2 год ги пиши леш.. То не бе. Ковид тПотия не бе чудо
  • 18 Поп Алигорко

    9 6 Отговор
    Питайте Ангел Кунчев!!! Той дава ценни съвети!!!🎃
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 софиянец

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "и уплашен":

    Като гледам вие сте тичичния продукт на БГ системата, в която всеки сам се спасява и намира най-лесното решение за себе си. Да се движи в кохортата празноглавци и праща домочадието на даскало, за да може тати да си цъка на компютъра отвкъщи необезпокояван, а мама да обикаля нагоре надолу. Колко пъти го изкарахте вируса? Колко успяхте да заразите?

    Коментиран от #23

  • 21 ХАХ аа

    8 6 Отговор
    Колко жалък е човек с три дози , чувства се прецакан , а няма връщане назад .
  • 22 Роки

    14 2 Отговор
    Този извратеняк се беше пуснал във фейса гол до кръста, с цел да сваля ученички. Вместо да полежи в затвора, дава интервюта....Българска му работа!
  • 23 Дух

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "софиянец":

    Колко пъти се "изкарва" вирусът? Толкова сте уплашени, че не усещате какви глупости пишете. Не, аз съм от умрелите, върнах се да ви кажа, да не се стресирате толкова, че чак да гледате на децата като на подвижни развъдници.
  • 24 Pietro

    6 8 Отговор
    Ковида ще се запомни с това, как една смъртоносна епидемия може да се превърне в залатна мина за някои лешояди. Колко милиарда лева бяха издоени от бедните българи за милионите тестове? И как така в Щатите например нито един американец не е платил и цент за тестове. Всичко бе покрито с извънредните финанси, опуснати от Вашингтон. Говорете ис колкоти искате за западен капитализъм. Най-дивата му форма пролича в Европа. И понеже България е най-бедната страна в ЕС, тестовете заместиха данъка за търкане на зъби, които българите са плащали при турското робство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове