1 Декември, 2021 12:20 2 654 72

Румен Радев: Пандемията е нашият тест

  • румен радев-
  • пандемия-
  • наталия канем

Днес сме свидетели на невиждана демографска динамика. Този факт оказва влияние върху основните системи на обществото, каза президентът

Румен Радев: Пандемията е нашият тест - 1
Снимка: БГНЕС

Днес сме свидетели на невиждана демографска динамика. Този факт оказва влияние върху основните системи на обществото. Независимо от тази тенденция, ние сме задължени да превърнем предизвикателствата в нови възможности. Това каза президентът Румен Радев при откриването на международна конференция, посветена на демографската устойчивост, на тема "Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна". В откриването на форума, който ще се състои под патронажа на българския държавен глава, участва заместник-генералният секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, която е на посещение у нас.

В ядрото на тази визия влизат силно функционираща икономика, качествено образование, със специален фокус върху децата, по-възрастните и хората с увреждания, заяви Радев.

COVID пандемията промени света напълно. Това е нашият тест и той ще остави много дълъг отпечатък. Справянето с тази криза ще бъде много важно в дългосрочен план. Това е възможност за нас да изградим едно по-добро общество, посочи държавният глава.

С тази конференция започваме една декада на демографската устойчивост. Хората трябва да бъдат в сърцето на нашите политики, каза още Румен Радев.

Конференцията по демографската устойчивост се провежда в хибриден формат на 1 и 2 декември с участието на държавни и правителствени ръководители, министри и други представители на правителства, гражданското общество, частния сектор, академичните среди и международната общност. Събитието е по инициатива на Министерството на външните работи, Министерството на труда и социалната политика и на Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Конференцията ще осигури платформа за обмен на опит и практики с цел смекчаване на отрицателните последици от демографските промени. За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско ниво под егидата на ООН, за да обсъдят в по-широк план последиците от негативните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване. С форума ще се даде началото на Десетилетие за демографска устойчивост.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абг

    65 14 Отговор
    гадев

    Коментиран от #24

  • 2 Раданч Татлъту

    51 8 Отговор
    Ей Радев,ти още ли преследваш с дрона Бойко Пожарникарчето?🚀👹
  • 3 ГанЯ

    43 12 Отговор
    ШаПшал
  • 4 ТЪЙ ДЕ...

    63 35 Отговор
    6 500 ПОЧИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ САМО ЗА 40 ДНИ,..И ТО "БЛАГОДАРЕНИЕ" НА...ТВОЕТО ДС-ПРАВИТЕЛСТВО,..БЪЛГАРОУБИЕЦО
  • 5 😷😷😷

    76 8 Отговор
    Да тест за интелигентност! Ако въведете задължителна "ваксинация", не премахнете зелените недоразумения и не промените здравната систена, значи IQ-то ви е не повече от 3 !!!

    Коментиран от #29, #33

  • 6 Леле

    81 12 Отговор
    Досега беше нищоправец. Сега се превърна и в празнодумец.
  • 7 Поли Пантев

    38 7 Отговор
    Румен Радев има ХИВ

    Коментиран от #11

  • 8 ОСТАВКА ,БЕ ДЕБ'ИЛ,.... ОСТАВКА

    53 8 Отговор
    НЕМЕДЛЕННО
  • 9 Алфа Вълкът

    52 22 Отговор
    На теста се провали каун! При теб вече умряха повече хора от Ковид отколкото при Бойко – ФАКТ!
  • 10 честен ционист

    34 8 Отговор
    Скоро Чорапеску ще навнесе камилара от Магреб и Близкия Изток, за да се погрижат за демографията ви.
  • 11 Петолъчка

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Поли Пантев":

    Това е често срещано при... ОБРАТНИТЕ ))))))

    Коментиран от #17

  • 12 яко ни лъжат

    54 1 Отговор
    Нови правила за влизане в страната ни
    Облекчават се условията за пристигащите туристи от страни в „червената зона”. ТОВА ЛИ ВИ Е ТЕСТА РАДЕВ????? ДА ПУСКАТЕ ЗАРАЗЕНИ С КОВИД ВАКСИНИРАНИ ЗА ДА ВЪРВИ БИЗНЕСА НА МУТРИТЕ И НАРОДА ДА МРЕ??????? А ВЕРНО ЛИ Е ,ЧЕ ИМА РАЗЛИЧНИ ВАКСИНИ ПФАЙЗЕР С РАЗЛИЧНИ НОМЕРЦА - С 1 ЗА БОГОПОМАЗАНИ КАТО ТЕБ, С 2 ЗА УПРАВЛЯВАЩИ И С 3 ДА НАРОДА?????? ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ИМА ОТ СЛОВЕНИЯ!!!!!
  • 13 Старшинката

    58 4 Отговор
    Фатмиии,фатми...Харесвах те.Гласувах за теб на миналите избори.На последните-не заслужи.Много почна да се поsираш.Но това е,защото имаш лоши съветници в лицето на краварските служби и подствавени лица.България с теб и тази политика нищо добро не я чака.
  • 14 БОРУНА ЛОМ

    46 2 Отговор
    А СТИГА С ТЕЗИ ТЕСТОВЕ, ЧЕ НЕ ОСТАНА МАТРЯЛ ЗА ТЕСТВАНЕ!
  • 15 МАНГЪРА

    54 3 Отговор
    ТИЯ КУХИ ПРАЗНОГЛАВЦИ ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ, ПАК ВКАРВАТ КОВИДА У НАС ДА МРАТ БЪЛГАРИТЕ. ЗА ДА ЛЕТИШ ДО САЩ ТРЯБВА ДА СИ ВАКСИНИРАН И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМАШ КОВИД ТЕСТ-ПИСИАР ТЕСТ. ГЛУПАВИТЕ ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ НЕ РАЗБРАХА ЛИ, ДОЦ. КУНЧЕВ НАБОДЕНИЯ НЕ ИМ ЛИ КАЗА ЧЕ НАБОДЕНИТЕ РАЗНАСЯТ КОВИДА??????? ТАКА СТАНА ЛЯТОТО, НАБОДЕНИТЕ С ВАКСИНИ ДОНЕСОХА ДЕЛТАТА У НАС. БОЛНИЦИТЕ В БУРГАС,ПОМОРИЕ,ВАРНА БЯХА ПЪЛНИ С ЗАРАЗЕНИ ОТ КОВИД ВАКСИНИРАНИ. НЯМА ЛИ ЕДИН НОРМАЛЕН ДОКТОР ДА ГИ ОЗАПТИ ТИЯ НЕЗНАЕЩИ И НЕ МОЖЕЩИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!! ТРЯБВА НАЙ-СЕТНЕ ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА---- ВАКСИНИРАНИТЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ ОТ КОВИД И РАЗНАСЯТ КОВИД. ПСЕВДО ВАКСИНИТЕ ОПИТНИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ КОВИД!!!!!!!
  • 16 Смех

    45 2 Отговор
    ФАШИСТ
  • 17 Поли Пантев

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "Петолъчка":

    Да ,Румен Радев е женски род
  • 18 ха ха

    29 3 Отговор
    устойчива демография ? пак се почна с 65 и + , чувствайте се обгрижени
  • 19 ТИР

    30 1 Отговор
    Теста е ,до кога ще ни промиват Мозъците и така вече 32 години,Разни тъпи Реалита застъпват допълнително,Следващите кандидати за Президенти ще са сигурно Софито, Азис, Преслава,Есил Дюран,,,
  • 20 Дилдо

    38 7 Отговор
    Радев (Гадев) е по-малкото зло от Борисов, но и той не става. Безхарактерен е и се продаде на САЩ и ЕС
  • 21 Празни думи изречени от глупак

    28 13 Отговор
    Гласувах за тоа само да не се избере оня и тиквата да има марионетка президент
  • 22 ГЛАС НАРОДЕН

    42 2 Отговор
    РАДЕВ ВАКСИНИРАЙ СЕ НАКРАЯ, СТИГА НИ ЛЪГА , ДА ТИ ВИДИМ ТЕСТА ТОГАВА МУНЧО.

    Коментиран от #41

  • 23 Къва пандемия бе

    33 0 Отговор
    Кажи че ковето е измама пред сички и е затовор на богаташите да видиш ко ше става по света след тва😁😂😂😂

    Коментиран от #31

  • 24 абв

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Свиквай!Той ще е още 4 години...😝!

    Коментиран от #51

  • 25 Hhhhh

    29 3 Отговор
    Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция. Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС. Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи. „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок. Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.
  • 26 ПИТАТЕ СЕ..КОЙ ОТ ОТ ГРУПИЧКАТА

    32 5 Отговор
    ОКОЛО ФАТМАКА И КИКИ ПЕНДЕЛА ПОЛУЧАВА ПО....45 000 ЗАПЛАТА??
    ВИЖТЕ В...Б.Л.И.Ц
  • 27 !!!?

    37 3 Отговор
    Радевата хунта убива !!!?
  • 28 Ша повърна

    32 3 Отговор
    Шапкаря прецакали ли ни всичките, ей много сме прости ей.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пандемията

    26 7 Отговор
    днес е твоят тест радев!

    Днес имаме нови 128 българи починали от ковид-19!

    От началото на месец ноември до днес са загинали от ковид-19 общо 5 135 българи!
    Това са починалите българи за целият месец ноември 2021 година.Това са цели 20 български градове колкото град Мелник област Благоевград.

    От началото на пандемията до сега такъв геноцид не е имало!

    Това е благодарение на невежеството и бездействието на радевото срутище,начело с минисър председателя и здравния министър кацаров!

    Зa тeзи бългaрcки грaждaни трaур нe трябвa ли дa имa?!
  • 31 Ами да де...?!

    23 0 Отговор

    До коментар #23 от "Къва пандемия бе":

    Той го каза още на Шипка...?!
  • 32 селския

    16 2 Отговор
    Ава Рунба, динамитът на процеса не е ли от руския крастосан байрак да развейм червен сас сръп и чук на Компринката.
  • 33 Маша

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Една офсъ мислила мислила и накрая попитала: "Абееее, аз беее колко бустера мога да понеса беее, преди да ида на курбан беее?"

    Коментиран от #40

  • 34 ЧОЧО

    42 3 Отговор
    Тоя не викаше ли ,че няма ковид.Сега за какъв тест говори!Много бързо обръщат палачинката.
  • 35 БСП най крадливата партия

    38 4 Отговор
    Лицемерието му няма граници, но кой да го види преди изборите, народа като кон с капаци. А сега слушайте хуморески.
  • 36 !!!?

    41 3 Отговор
    Абсолютно кухи фрази на един некадърен, ретрограден и безотговорен Фигурант, напълно дезертирал от управлението на държавата след като получи цялата власт !!!?

    Коментиран от #43

  • 37 РАДЕВ НАГЛЕЦА

    31 4 Отговор
    Ами Радко качи ги тия всичките дето са гласували за теб на Бузлуджа да ги лекуваш.
  • 38 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    27 5 Отговор
    Искам лично да ги ваксинирам семейство РАДЕВИ с ваксината на Спутник.
  • 39 Тоя само с лозунги говори ?

    10 15 Отговор
    ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ!! Затвор за такива и конфискация до десето коляно на мутрите от СИК и ВИС и ГЕРБ!!
  • 40 kaptain Morgan

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "Маша":

    Те вече ще ходят с абокати и като наркоманите, когато имат нужда веднага ще си влеят.
    И като животните- всяко животно с ушна марка /птиците с пръстен/.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 За протокола

    18 2 Отговор
    Ако пандемията е теста, то може да се каже, че резидента и служебните му бухалки, определено не се справиха. Нещо повече, миналата година, те работеха активно за по-успешното разпространение на пандемията у нас.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БСП на Бунището

    18 3 Отговор
    Кауна с уши е Военен...Мирно,свободно,Разрешете да Доложа....Риториката дето е плЕщи му я пишат Съветниците....всяка година умират по 130 хиляди Българи,а се раждат 60 хиляди..."Независимо от тази тенденция, ние сме задължени да превърнем предизвикателствата в нови възможности. "Какви Нови Възможности предлагат МИНУС 70 хиляди годишно,бе червен цървул...???Един град изчезва от картата на България всяка Година бе КАУНЬ червен....От 5 милиона останали на тази Територия 2.5 милиона са ПЕНСИОНЕРИ....Половината от всяко Поколение завършващо гимназия Емигрира...."
    ядрото на тази визия влизат силно функционираща икономика, качествено образование, със специален фокус върху децата, по-възрастните и хората с увреждания, заяви Радев.....Ето какво измислил да спре Демографската криза Да се смееш ли да плачеш ли - тези ли ще раждат Деца бе....

    Коментиран от #47

  • 45 Приказки

    20 2 Отговор
    Затвори хората по къщята и чакай демография. Много са му дошли претоварванията на този юнак и е загубил ценни човешки възможности. Жалко, че овчият принцип направи изборът за Президент, състезание между аутсайдери. Хората с идеи и възможности, останаха в сянката на плямпала и медийно доминиращи типове.
  • 46 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    17 2 Отговор
    рум€н€ ФАТМАКО,КОМУНИ$ТИТ€ $т€ И$ТИН$КАТА ПАНД€МИЯ!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!

    ФАТМАКА В ЗАТВОРА!
  • 47 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    16 4 Отговор

    До коментар #44 от "БСП на Бунището":

    рум€н ФАТМАКА НЕ Е БИЛ НИКОГА ИСТИНСКИ ВОЕНЕН ,
    А €ДИН$ТВ€НО ТУРБО -ВРЪЗКАР И ШАПКАР(шофьор на самальот),
    6 г. ЧЛ€Н НА БКП ОЩЕ ОТ ВОЕННОТО УЧИЛИЩЕ ,
    А ПО$Л€ ПРЪВ натов€ц!

    ЗАТВОР ЗА ФАТМАКА -ПР€ДАТ€Л И КЛЕТВОПР€$ТЪПНИК!
  • 48 Ха ха ха

    21 3 Отговор
    Както винаги популист , циник и лицемер .... но какво друго да очакваш от пенсиониран комуноид шофеор на самальот ...
  • 49 Комон Сенс

    16 5 Отговор
    г-н Президент, очаквам много повече от Вас през втория ви мандат.
    Първия бепе малко куц - ограничен бяхте от стъарите кримки в политиката. Сега им знаете номерата и сте самостоятелен фактор.
    АКо и втория мандат е незадоволителен, ше запиша в мемоарите си, че вашпият избор е най-голямата политическа грешка в живота ми.
  • 50 жалък си

    21 4 Отговор
    Долнопробна гадина .
  • 51 Бай Стою касапина

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "абв":

    Поне да беше научил, че президентския мандат е пет години.
  • 52 вярно

    7 1 Отговор
    Да, пандемията. С уточнение, КОРУПЦИОННАТА пандемия! Кражбите, далаверите, експлотацията.
  • 53 АЗ ПОДМЯНАТА

    11 3 Отговор
    БЪЛГАРИО ДРЪЖ СЕ МУТРИТЕ ОТ 80 ГОД ОТ БКП ВЕЧЕ СА ОВЛАДЕЛИ ВЛАСТТА ФАЛИТИ ГРАБЕЖИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ТРУПОВЕ НАДОЛУ НАДОЛУ ЕТО ВИ ПОДМЯНАТА
  • 54 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 2 Отговор
    Нали нямаше пандемия прецеденте?!
    На Шипка едно, в Брюксел друго!
    Некадърен фатмак!
  • 55 Президента,

    12 1 Отговор
    За какво образование говориш? Твойте двама негодници министри,Кацаров и Денков,които ти назнначи,успяха да съсипят едно поколение ученици. Вината е изцяло твоя и не знам защо родителите не се събраха пред Президентството. И ти излезе същият слагач пред Запада и САЩ.
  • 56 Пишман

    9 1 Отговор
    Румене,дано да се превърнеш в каляската която да ни изтегли от блатото а не пак в Тиква!Само че като ти гледам ПП-то,а дано, ама на дали!
  • 57 Резултат от теста 2-

    9 1 Отговор
    Втори в света по смъртност, само след Перу!

    Коментиран от #65

  • 58 Пенсионер

    11 1 Отговор
    Господин Президент, защо считано от м. януари 2022г, премахвате добавката към пенсиите от 120 лева? Не е честно това.

    Коментиран от #64

  • 59 1234

    12 1 Отговор
    Да купиш апартамент 300 000 лв безценно!
    Да изучиш студент 50 000 лв
    Да имаш 2 деца лукс
    Да имаш нова кола Дачия 30 000 лв (поне)
    Да ти дават средна заплата 1000-1500 и да успееш само с тези няколко неща значи си магьосник..........

    Коментиран от #62

  • 60 селянин

    14 0 Отговор
    г-н Президент , тока ,водата, парното, бензина , газа , храната , станаха много скъпи . Когато заплатите са ниски , това означава , че хората просто нямат значение ......
    Разбирайте ме както искате

    Коментиран от #63

  • 61 Последния софиянец

    12 0 Отговор
    Другарю президент излъгахте всички браво !
  • 62 ha ha

    1 7 Отговор

    До коментар #59 от "1234":

    Току що описа всяка една дребна калинка на герп и то от провинцията.
    И 300к в имоти дори е аабсолютния минимум. Да, "магьосници" са. Чудя се кога ще ги разследват - живеят си като лордове и принцеси каче ли имат доходи от по 20к на месец и са живели 50 години в здраве и работоспособност минимум.
    Всяка една долна калинка на пангара!
  • 63 гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "селянин":

    На село поне нбяма да умрете от глад.
    А какв ода кажем в града, опсобено ако ни оставят без препитание?
    Умираме си в някое кьоше, без на никой да му пука. Бщрокраитте най-малко. Те са заети с поредните кинти за делкане. Къде обикновен човек ще им развали хатъра
  • 64 стига лъга

    4 5 Отговор

    До коментар #58 от "Пенсионер":

    От Президента не зависи никаква добавка на пенсионерите. И освен това добавката беше въведена със срок от Боце , после удължена от Служебния.
    Дезинформираш като трол!

    Коментиран от #66

  • 65 така е

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Резултат от теста 2-":

    Само че тъези данни са факт още от 2017-а година.
    Очевдино е как от 2005-а (възхода на мутрите) до 2017-а този ужасяващ показатле расте! И през 2017-а е точно такъв какъвто го виждаме днес.


    Видим резултат!
  • 66 Пенсионер

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "стига лъга":

    Тия приказки ги разправяй на каскета си. Като не разбираш, не се обаждай.
  • 67 Зелен чорап

    10 0 Отговор
    Нали няма вирус бе цър вул!
    Нали е само в главата на бойко
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ковид

    4 0 Отговор
    Със Слафчо Учиндолския Чалгар се смеехте че нямало вирус Колко много заблудени пострадаха от вас Отворихте работа на трио Бунакян да мъкнат ковчези ама и те се скриха
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бай Яни

    2 0 Отговор
    Я тоя охлюв още ли е жив бре,президентът на малоумниците.
  • 72 Киро канадеца

    0 0 Отговор
    Пандмията Гадев е нашия тест за оцеляване. Докато му показват мутрата исе цепи наляво и надясно ще вървим само надолу убивани от неговите марионетки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове