Last news in Fakti

3 Декември, 2021 20:00 2 927 33

Агенцията по вписванията: Освобождаването на директора на ДКК Ваня Караганева е невалидно

  • ваня караганева-
  • уволнение-
  • дкк

Икономическият министър Даниела Везиева защити уволнената Караганева

Агенцията по вписванията: Освобождаването на директора на ДКК Ваня Караганева е невалидно - 1
Снимка: БГНЕС

Свикването и провеждането на заседанието на Съвета на директорите на ДКК, на което е взето решението за освобождаването на изпълнителния директор Ваня Караганева е незаконосъобразно. Това заявяват в писмена позиция до медиите от Агенцията по вписванията.

В становището се казва още, че агенцията приема като "невалидни" приетите от Съвета на директорите решения. Съветът на директорите на Държавната консолидационна компания уволни Ваня Караганева с мотива, че е взела еднолично множество решения, с които, според тях, са нанесени вреди на дружеството за над 50 млн. лева.

Икономическият министър Даниела Везиева защити уволнената Караганева и обяви, че ще поиска оставката на тези, които са я уволнили.

Ето и цялата позиция на Агенцията по вписванията:

Агенцията по вписванията излезе с мотивиран отказ относно направеното искане от Съвета на директорите за отписване на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната Консолидационна Компания (ДКК) ЕАД, тъй като от представените документи не е установено валидно взето решение за освобождаване на изпълнителния директор на ДКК.

Заключението е – незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    29 26 Отговор
    Тоя калъф,Кики 5ков,една калинка не може да уволни а тръгнал държава да управлява заедно с ботоксовия хубавец Асенчо.

    Коментиран от #4

  • 2 Майката на костов

    32 32 Отговор
    Крадлива лесбийка! Ето такива ще бъдат назначенията на Кирчо Измамника!

    Коментиран от #12, #14

  • 3 Кики

    31 27 Отговор
    Тази ощети ДКК със 100 милиона , тези от Продължаваме Кражбата откраднаха милиарди , преди още да са в парламента

    Коментиран от #9

  • 4 Мда

    33 19 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Твоят вожд също не можа да управлява държавата през последните 12 години. Интересното тепърва предстио за него, всички очакваме да го окошарят...

    Коментиран от #17

  • 5 Хаааа

    24 15 Отговор
    Така ли каза Кирчо язовирчо 😂😂😂хайде да дава още 1 милион на Сиела че изборите чукат февруари. Аман от почтени крадци. Вижте я тая в инстаграм гъ.... З показва пияна на гей парад с кой ли с жената на Язовира

    Коментиран от #13

  • 6 Потребител

    13 7 Отговор
    Този е малко женствен
  • 7 Бойко Разбойко

    5 11 Отговор
    Що така бе?Ще умрем от глад без тези заводи.Ние не можем да работим като нормални хора.
  • 8 Кики

    21 10 Отговор
    Тази също я има на снимки с жената на Кирчо по гей партита в Канада
  • 9 смерш

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Загрявайте,загрявайте,тепърва ще очакваме с нетърпение "компетентните"ви коментари с пяна по устите!
  • 10 Ами ...

    10 3 Отговор
    Ще стане валидно.
  • 11 Веселинъ 7112136860

    11 8 Отговор
    Караганева,Каракачанов,Караянчева,Карагьозов...Хайде стига вече с тия помаци, които никога не са били и няма да бъдат БЪЛГАРИ! Наистина направиха зулум срещу нас Българите! Крайно време е да понесат отговорността си пред съд Народен. Ердоганови подложки!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мустафисти бате

    9 12 Отговор

    До коментар #5 от "Хаааа":

    Ама Кирчо за обратна жена ли се е оженил???? Ауууу, ама той бил голям палавник!!! Гледам ги тия от партията на измамниците и почти не виждам хетеро!

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Подмяната

    14 14 Отговор
    Здравейте, обърна се Кирил Петков при второто си излизане на трибуната на Народното събрание, за да прочете нещо. Сякаш се намираше на Главната в Пловдив на среща с избиратели.

    Здравейте, поздрави Кирил Петков народните представители. Искаше да каже, че е бъдещият премиер и е важно това, което говори. Например, че отдавна трябвало да се пробие тунела под Шипка, а сме мотали толкова време. Обясни, че положението в Монтана също не е розово, да не говорим за магистрала Хемус. Все важни работи, които сега били в ръцете на алчни лобисти.

    Здравей, Киро, но нещо не е наред.

    Не може да излизаш два пъти на трибуната и да сричаш, да се запъваш и да не знаеш къде се намираш. Смях в залата и не само заради "здравейте“. Нали все пак си с диплома от Харвард. Или тя има по-малко значение от декларацията с невярно съдържание, с която стана служебен министър на икономиката. Сигурно.

    Влюбен си в президента Радев, но не говори като него – държавата е блато, стеле се мрак, апаши кръстостосват страната и дете от майка прибират. Такава е картината според вас двамата. Но има и нещо бляскаво – това сте вие, които ще оправите този батак за по-малко от 800 дни. Ако така продължаваш, скрий се в тунела под Шипка, който ще копаеш.

    И кой дявол те би да направиш Никола Минчев шеф на парламента. Сякаш той не е от адвокатската кантора, на която, чрез твоите хора в Банката за развитие, плащаше по 20 000 на месец за правни услуги. Нали сте от отбора на "почтените“, или той
  • 16 МУТРИи

    8 4 Отговор
    Мутри мн сте нагли... За пари ште на- е те майките си и баштите си... Отвратени сме от вас... . Пфууу! Наглеци!!!
  • 17 ха ха хааа

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Има да чакате , а може и да не дочакате ...🤭

    Коментиран от #18, #33

  • 18 Мда

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха хааа":

    За герб и вожда ти Боко ли става дума? Него го чакат другаде...

    Коментиран от #20

  • 19 Да,бе

    10 3 Отговор
    С герберастки камъни по тулупски глави.Те тва е Видов ден за чекмеджешайката,щото са учили само да делят на едно,е сега ще делят на нула,а нулата трябва да им е като майка,мда...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Боев

    14 3 Отговор
    ГЕРБ = 430 000 хрантутници на Държавна хранилка + 380 000 роми, които така и не успяхте да научите да гласуват с машините.
  • 22 Отивай де

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мустафисти бате":

    ИДИ ДА ВИДИШ ДЕ?
    МОЖЕ ДА СЕ Е ОЖЕНИЛ ЗА МАЙКАТИ?
  • 23 Фактите Говорят!!!

    4 7 Отговор
    Тоа ТРАВЕСТУНЯК на фотката е пръв приятел на Канадската Пача. Заедно се вихрят по... Г-ей ПРАЙДОВЕТЕ И Г-ЕЙ ВЕЧЕРИНКИТЕ.
    ДАЖЕ СИ КАЧВАШЕ СНИМКИ НА... УВИСНАЛАТА СПАРУЖЕНА ТРЪТКА ПО... САЙТОВЕТЕ!
    Голема работа, че е загробила държавата с...110 милиона само за месец, Кики ПЕДЕРАСА ше я...спасява
  • 24 Американец от Теннессии

    2 1 Отговор
    Тия у Лясковец мноо палави бе. Там не гръмнаха ли коп преди няколко години?
  • 25 Перо

    4 3 Отговор
    Тази Агенция по вписването си е присвоила функциите на върховен съд! Те решават кога и какво да вписват, а имат да изпълняват техническа работа по изпълнени на закони и подзаконови актове,а не да разсъждават за целесъобразност и юридическо съдържание! Явно са мутренски калинки!

    Коментиран от #26

  • 26 Бъркаш, Пед'ро

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Шефката я назначи Малоумният шапкар женен за травестит
  • 27 Перо

    10 2 Отговор
    Толупът смени всички членове на бордове с калинки на ГРОБ. Нужно е бързо и пълно прочистване на крадците!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    0 0 Отговор
    Агенцията по вписванията са държавни служители зависими от " промяната".Кирчо успя да уволни шефката,щото не му вписаха" почтените нови "в състава на ББР докато беше служебен.Имаше няколко отказа и въпреки,че бяха законосъобразни ,това не му хареса.Той харесва само тези които карат през просото.Ако евентуално решението на УС на ДКК да е незаконосъобразно това не променя фактите за търговия с влияние и нарушенията на неговото протеже.Да проведат друго,но не трябва да се прикриват злоупотребите с изкусни лъжи за пред обществото
  • 31 Некой друг

    0 0 Отговор
    Ни дете, ни коте! Такива хора нямат място в политиката и икономиката на Държавата. Егоист няма как да се грижи за другите!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 vinety$

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха хааа":

    За Боци по-добре от ГМ-то няма. Там на санаториумче годинка-две да го позабравят, че Сретан, Цветан и Черепахин са му скроили шапчица. А калинкарите като теб сте трайно безработни и хващате на тира гевреко иначе глад, студ и въшки. Сбогом калинки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове