11 Април, 2013 08:55 1 185 2

"Атака": Вдигането на доходите трябва да стане незабавно

  • атака-
  • бсп-
  • социална политика

Ако в краткосрочен план си позволим финансова дестабилизация, с идеята, че така рязко могат да се повишат доходите през преразпределението на държавата, след това много бързо се стига до рязко обедняване на хората. Това заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов от ГЕРБ по време на първия предизборен дебат в студиото на тема социална политика и доходи.

Горанов поясни, че финансовата дисциплина и отпускането на коланите не се изключват взаимно.

Той бе категоричен, че в последните години не е имало пренатягане на коланите, а просто усещането на хората било такова заради кризата:

„Дефицитите, които допускахме, не бяха пренебрежимо малки. Те бяха близо 5 милиарда кумулативно за последните години, така че не смятам, че сме пренатегнали колана.”

Той заключи, че е време е „всички да се съсредоточим, да минат спокойно изборите и да се формира едно устойчиво управление, което да гарантира спокойствие за хората, за да могат те с помощта на държавата да развият икономиката, така че да дойдат доходите”.

Представителя на „Движение България на гражданите” Веселин Тодоров отбеляза, че проблемите от последните четири години са в начина на прилагане на мерките за социална защита, за повишаване на заетостта, за защита на младите хора и най-вече за насърчаване на раждаемостта.

„Абсолютно съвместими едновременно са мерки за подобряване на социалната защита, подобряване на положението на хората в неравностойно положение и запазване стабилността на икономиката и на държавата”, допълни Веселин Тодоров.

От своя страна представителят на “Атака” Димитър Димов запита „Докога ще ги затягаме тези колани?” Според него положението в страната е нетърпимо и по тази причина вдигането на доходите трябва да стане незабавно.

Димов допълни, че на конференцията на ГЕРБ Борисов е обещал пенсиите и заплатите в България да останат най-ниски в цяла Европа и страната да бъде държава от Шестия свят. В отговор на обвинението представителят на ГЕРБ Владислав Горанов заяви, че „Атака” не може да е тема на ГЕРБ.

„По време на управлението на ГЕРБ не сме имали нито финансова стабилност, нито устойчив икономически растеж. БСП предлага изход от ситуацията. Ние ще предложим конкретни мерки за стимулиране на бизнес климата, увеличаване на производството и постепенно подобряване на живота на хората”, заяви представителят на ПП БСП и настоящ водач на листата на партията в Хасково Драгомир Стойнев.

Той уточни, че БСП предлага в три конкретни сфери структурни промени, като сред тях са пакет от мерки, който да увеличи обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години, да се подпомагат учениците за първи клас, цялостно преразглеждане на пенсионната реформа, завръщане на Швейцарското правило с аспект върху старите пенсии от преди реформата на Иван Костов и подпомагане при намирането на първа работа за младежите.

Позицията на Владислав Горанов от ГЕРБ бе, че за голяма част предложените от БСП мерки може да се постигне единодушие. Що се касае до швейцарското правило, Горанов бе категоричен – „само при отчитане на ръста на икономиката и заетостта”.

Според д-р Хасан Адемов от ДПС увеличаването на доходите ще дойде с подобряването на квалификацията на хората.

От своя страна, Радан Кънев от ДСБ подчерта, че монополите и мафията, бюрокрацията и много лошото управление и непрекъснато спадащото ниво на образованието са трите неща, които пречат на доходите и заетостта в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батъка

    1 0 Отговор
    Добре, че са Атака да го кажат, че не го знаем......
    Само не става ясно как ще се вдигнат, аман от популисти.
  • 2 европееца

    0 0 Отговор
    Доходите се вдигнаха ама само за военните, сетете се защо?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове