Last news in Fakti

11 Декември, 2021 16:09 3 372 14

Партия прави правителство в сянка

  • мир-
  • симеон славчев

Нямаме коалция, а договори за даване на концесия на министерства, смята Симеон Славчев

Партия прави правителство в сянка - 1

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) прави правителство в сянка и чрез него ще покаже и докаже, че в България има реална алтернатива, както и различен, експертен и морален подход за правене на политика. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „Делници“ по телевизия Евроком.

Според Славчев подхода по съставяне на правителство е бил тотално сгрешен, а преговорите и самото коалиционно споразумение доказват, че в България е ход поредната подмяна.

„Коалиционното споразумение, което подписаха „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ всъщност не е истинско коалиционно споразумение, а обикновен договор за даване на концесия на всяко едно министерство на съответната партия. В така разписаното и подписаното коалиционно споразумение няма никаква конкретика, никакви конкретни приоритети и срокове за тяхното реализиране, в него има само едни добри пожелания.

Да не говорим, че четирите партии не подписват общо коалиционно споразумение, а всяка една от тях подписва отделно с „Продължаваме промяната“, т.е. всяка една от партиите в така наречена коалиция бяга от отговорност. Най-силно впечатление, обаче прави факта, че за бъдещото правителство решаването на демографската криза в България, както и създаването на работеща и ефективна икономика в страната не са приоритет.

А точка първа и приоритет номер едно на всяко правителство трябва да бъде именно това“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Той подчерта, че партия МИР е привлякла огромен експертен потенциал и експертите на партията са изготвили Национална стратегия за възстановяването и развитието на България, в която основни цели са:
1. Превръщането на българската икономика в работеща и ефективна чрез налагането на социално-пазарното стопанства като икономическа основа на българското общество.
2. Излизане на България от демографската криза и подпомагане на българското семейство.
3. Оползотворяването на всички природни дадености на България в сферите на транспорта, туризма, логистиката и селското стопанство. Превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, превръщането на България в транспортен хъб на Европа, както и възстановяване на селското стопанство, което да осигури продоволствената сигурност на България и да я превърне в един от най-големите износители на плодове, зеленчуци и хранителни продукти. Равномерно развитие на всички райони в страната и възстановяване на българските села чрез земеделие, животновъдство и туризъм.
4. Административна и съдебна реформа и изграждане на ефективно и работещо електронно правителство.
5. Защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.

„Партия МИР ще бъде както и до сега активна и конструктивна извънпарламентарна опозиция. Правителството в сянка на партия МИР ще осъществява ежедневен граждански и политически контрол на всяко едно министерство, на всяко едно решение и на всяко едно предложения ние ще реагираме незабавно и принципно, така както винаги досега сме го правили. Чрез правителството в сянка ще покажем, че в България има истински експерти и професионалисти във всяка една сфера, защото при формирането на сегашното правителство не видяхме министрите да се подбират на експертен принцип, нещо, което беше заявено и обещано.

Напротив министрите бяха подбрани на партийно квотен принцип и голямата част от тях нямат нито експертизата, нито познанията, нито дори административния опит да ръководят съответно възложените им министерства. Дори абсолютно безпринципно и без никакъв анализ и логика бяха разделени част от министерствата на две или три части, само и само да се намери място за назначение на всеки един от коалиционните партньори. Този подход е доказано неработещ и неефективен.“, заяви още Симеон Славчев.

Според него единствения експерт и министър на място в бъдещото правителство е проф. Асена Сербезова, която има експертизата, желанието и опита да реши сериозните проблеми в здравеопазването.

„За съжаление България стана известна в света и Европа с факта, че 12 години имаше мутра за министър-председател, а от следващата седмица за огромно съжаление страната ни ще стане известна и с факта, че ще бъде единствена европейска страна с министър-председател, нарушил Конституцията. Именно за това партия МИР обявява нулева толерантност към некомпетентността, наглостта, погазването на Конституцията и законите на страната и липсата на морал в обществено-политическия живот на страната“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Той подчерта, че партия МИР има готов законопроект за излизането на демографската криза, който първо ще подложат на широко обществено обсъждане с всички заинтересовани страни и веднага след това ще го внесат в Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    9 2 Отговор
    "Всичко за фронта,всичко за победата"
  • 2 цербер

    8 4 Отговор
    подходът по съставяне на правителство е бил тотално сгрешен
  • 3 Тоз от де изкочи

    13 3 Отговор
    Някой да каже
  • 4 Давай Рашков! Престъпниците в затвора!

    17 3 Отговор
    Давай Рашков! Престъпниците в затвора!
  • 5 Иван Грозни

    11 4 Отговор
    Симка и ти ли се правиш на оригинален като Коцето? Той се уреди с яка заплата. Пък ти си намери друга работа, че да преживяваш.
  • 6 Ясно е

    18 1 Отговор
    Абе на всички е ясно, че Боко крадеше откъдето може ! Тя схемата е елементарна - даваме ти да свършиш еди- какво си за еди-колко си държавни пари срещу комисионна за нас от 20% !
    Самият Васил Божков разкри схемата, по която е осъществявал бизнеса си .
    Между другото, защо Бойко Борисов освободи незабавно финансовия си министър Влади Горанов, когато Васил Божков обяви, че е бил принуден да плаща рекет за да продължи бизнеса си ?
  • 7 Бойко Разбойко

    14 5 Отговор
    Аз правя алтернативно правителство в зайчарника в Банкя.

    Коментиран от #13

  • 8 📌🇧🇬

    11 1 Отговор
    🇧🇬:) Едно е да искаш, друго е да знаеш, трето е да можеш и четвърто е да го направиш.🇧🇬
  • 9 МИР вам

    8 2 Отговор
    МИР вам , чада мои ..
  • 10 XYZ

    11 5 Отговор
    Интересно, защо не направихте "правителство в сянка" по време на управлението на ГЕРБ? Може би тогава сте подремвали някъде "на сянка"? Много куражлии днес се появиха да критикуват, да дават съвети, да изтъкват че те са по-умни и т.н.! Стига глупости!
  • 11 ХАН КРУМ

    7 2 Отговор
    славчев,имаш интилигентен вид.по–добре е да не говориш.заговориш ли ,излизат куп безмислици.какъв кабинет в сянка?та вие нямате бройка хора, ни за слънце, ни за сянка.човек да ви се чуди – на избори събирате 1000–1500души приятели и роднини и започвате да говорите така , все едно нещо зависи от вас.та кой ви брои вас за политическа партия.ей аман от самохвалковци.нещо май сте в друга реалност.това ипроблема на държавата –до като един се старае нещо да гради,15 го ритат в краката.много мижитурки и плазмодии, които само лаят срещу другите ,понеже никога няма да ги стигнат и никога няма да управляват.
  • 12 самотния глист

    3 1 Отговор
    А, имам си другарчета !
  • 13 Пешо

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бойко Разбойко":

    Правителство с колко заека.
  • 14 Gost

    4 1 Отговор
    Куко като повечето наши политици
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове