Last news in Fakti

12 Декември, 2021 12:49 1 364 26

Въздухът във Видин и Монтана е рекордно мръсен

  • смог-
  • зима-
  • дърва

Една от причините е, че голяма част от хората се отопляват с дърва

Въздухът във Видин и Монтана е рекордно мръсен - 1
Снимка: БГНЕС

Въздухът във Видин и Монтана е рекордно мръсен. Автоматичната станция във Видин за измерване на качеството на въздуха за последното денонощие е отчела за пореден път повишение на фините прахови частици, съобщи Нова телевизия.

Една от причините е, че голяма част от хората се отопляват с дърва. Хората масово се отопляват на дърва, защото е по-топло и евтино. "С пет кубика изкарваме цялата зима."

Припомняме, преди дни жители на Димитровград излязоха на протест срещу мръсния въздух. Недоволството е срещу системното обгазяване със серен диоксид в града.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тя за

    13 5 Отговор
    това една влахинка избяга от там и се курдиса до Председателя на Народното събрание на трибуната , да му дудне нахално постоянно на ухо и да прави непрекъснато някакви мимики от там и гръмко да ръкопляска при всяка тъпотия , изречена от дежурните гербави субекти !

    Коментиран от #5

  • 2 2222

    13 0 Отговор
    Преди малко бях на Калето над Монтана. Въздуха е кристално чист. Леко се показва Слънцето и е много приятно за разходка.

    Коментиран от #8

  • 3 гадно

    18 1 Отговор
    Очевадно е, че през зимата навсякъде у нас проблема с качеството на въздуха е отоплението на твърдо гориво и гуми от браДчедите, но за болшинството от кметовете виновни са автомобилите и понеже е най-лесно
    рестрикциите са спрямо техните собственици им.
  • 4 Нико

    6 4 Отговор
    Това е от автомобилите може би.... Веднага по голям данък
  • 5 ГУМЕН КРАДЕВ

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тя за":

    Е , коката не прощава , личи ти !
  • 6 ГУМЕН КРАДЕВ

    16 4 Отговор
    Първо бяха автомобилите , после дървата , после ТЕЦовете че даже ни припомнят за Димитровград да не вземем да забравим , после сигурно крокодилите ще са виновни !!! Абе както им е удобно , все ще измислят някой престъпник ама община да даде някакви пари за миене на улици примерно - просто забравете , парите се УСВОЯВАТ !!!
  • 7 ннннннннн

    8 2 Отговор
    Въздухът във Видин и Монтана е рекордно мръсен. Не е МРЪСЕН,а е пъсен-замърсен с прах . От Северна Африка-Сахара.
  • 8 яяяя

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "2222":

    Този сайт са доказани лъжци!
  • 9 ЗиС 5

    2 2 Отговор
    В ухото се духа само на жена,а не на мъж. Ако искаш да целунеш жена,която ти харесва и тя да те подгони за плесница,духни й в ушото и избягай в някой ъгъл,където ще сте само двамата. Ако тя те удари,награби я и я целуни страсно по устните й.
  • 10 В Разлог

    8 0 Отговор
    Е 8-9 пъти над нормите и това е редовно. 60 от фпч се дължат предимни на пелетарниците тук, бълват огромни облаци от пушек от прах а РЗИ и тем подобни си чешат макарите през деня, понеже пелетарките работят нощем!
  • 11 Sieg

    15 1 Отговор
    Мръсен казват, защото хората се отопляват по познатите стари начини и не дават пари на някоя институция. В София са най - много коли, фабрики и тн, там не е най мръсен, защото парите са там където искат да бъдат. Тези пропагандни новини ги знаем вече.
  • 12 ценител

    14 1 Отговор
    "Една от причините е, че голяма част от хората се отопляват с дърва" ами, да вземат да стоят на студено, да ге! за да направят щастлифт новия министЕр на охолната среда и... каквото там.
  • 13 Хари хари

    3 0 Отговор
    За арсен ами, като ни пръсрат с вироси
  • 14 Ивелина Видева

    1 0 Отговор
    Охъ,вече от тоя студ ще стана Белобрадова!
  • 15 червена коприна

    5 1 Отговор
    Жителите на Димитровград казаха,че не се отопляват на дърва,а масово я карат на климатици. Протестът им е бил срещу стария и нефелен ТЕЦ на Ковачки.
  • 16 Иванов

    4 6 Отговор
    Да се забранят печките на въглища и всички дизели над 10 години и ще се реши на 80% проблема. И също - всички коли да се проверяват, махани ли са катализатори и ДПФ - и. АКо са махани - да се дава 2 месечен срок да се поставят нови такива и колата да се приведе във вид , както е излязла от завода. Който не спазва - няма нужда от глоби - моментално сваляне на номерата и сваляне от движение. Българските бекове разбират само от драстични мерки , ама управляващите нямат топки , тва е другата част от проблема.

    Коментиран от #18, #20, #26

  • 17 Joro

    9 0 Отговор
    В този край отдавна съсипаха всички предприятия и не виждам кой друг да бълва мръсотия освен лилавите паразити,които са безбройни там. Горят кой каквото намери после и те го дишат ,но нали са п.рости- дори не го осъзнават.
  • 18 Iviviv

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Иванов Иванов, не си ли разбрал че всичко е измама особено в екологията. То по твоята логика в Токио и други мегаполиси трябва да няма живи хора.

    Коментиран от #21

  • 19 МАФИЯ НА ББ

    7 0 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ ТОВА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА ДА Е ОТ КОЛИТЕ!!!!!!!!! ТОКОВАТА МАФИЯ НИ ЩАВИ. ДАЛИ НЕ ГОРЯТ БОКЛУКА НА РАЗБОЙКО ОТ ИТАЛИЯ???????
  • 20 ТРЯБВА ДА МУ УДАРИТЕ ОРЪДЕЙНИЯ ШОМПОЛ

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    ИВАНОВ ГАЗОВОТО ТИ ОТВЕРСТИЕ Е МАЗНО ОТ ЦЪРНИ САЖДИ. ПРОТРИИ С ОРЪДЕЙНИЯ ШОМПОЛ. ТОВА Е ОТ ГОРЕНЕГО НА БОКЛУКА ВНЕСЕН ОТ ГЕРБ С КОРАБИТЕ.
  • 21 Охаа

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Iviviv":

    Остави. Те подобни индивиди са най обичани от "Зелените" За това, ще ги направят "1-ви" в редицата с "трите синджира роби"
    "Зелените" обожават подобни овчици, дето "блеят" в опит да "вият" като вълк! Смешно, колко лесно се манипулиратхората. Каквото напишат по сайтовете и кажат по телевизията, се попива, без да се мисли. Само обърни внимание, тия с коментарите, "ЗА опазване на въздуха" по колко плюса имат :D и тия като нас "ПРОТИВ подобни статии" въобще, колко гласувания имаме. И сам заключи, дали няма хора назначени на позиция "ПАЛЕЦ НА ГОРЕ"
  • 22 В Михайлов? паднала е Мъгла в Северо-

    5 0 Отговор
    Запада!! Там няма индустрия да замърсява, а от дърва не може да се замърси въздуха, братята Роми, горят Гуми Яко!! Във Видин завишени Стойности а пратестираха 4 Човека в Димитровград???? Къде е връзката!! Герберска постановка!!
  • 23 wrc

    5 0 Отговор
    Едно време, какво производство имаше там ехее, сега пустее или пък се използва 10% от мощностите...
  • 24 Влах/копанар

    3 0 Отговор
    Копанарите са румънски цигани,с тази разлика, че мужду тях има и по бели.
  • 25 Историята

    0 1 Отговор
    То пък какъв чист въздух е в другите големи градове!
  • 26 ТИР

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Болшинството Хора Зареждат 20 лв през Три дни, Виждал съм Жрици да горят гуми,Защо не Отклониха Газ от тръбата като минаваше през Монтана и Видин за да Развият Районите и да направят Централизирано Отопление,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове