Last news in Fakti

13 Април, 2013 09:18 1 297 6

Двойно скочи цената на глас за вота

  • избори-
  • цена

Преглед на печата

 

Искат увеличение на тока с до 20%, пише „24 часа“

Hе искаме да увеличаваме цената на тока, стрес получавам, като чета предложенията на енергийните дружества, заяви вчера председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова.

Централите искали между 15 и 20%, а електроразпределителните дружества - с 10 на сто поскъпване. На въпрос значи ли това, че крайното увеличение ще е 25%, тя каза - "Пази боже, улицата ще ни разкъса".

Харитонова прогнозира, че цените или ще останат на сегашното ниво, или ще има леко увеличение. Отказа обаче да съобщи с колко, защото ще се правят анализи. Ако някое дружество е вписало определен разход, а не го е направило, няма да му бъде комфортно, каза Харитонова.

 

Двойно скочи цената на глас за вота, пресмята „Монитор“

Двойно скочи цената на глас за вота, става ясно от страниците на „Монитор“.

До 100 лв. достига цената за уговорена бюлетина на места, съобщи вчера зам. главният прокурор Ася Петрова. За сравнение на предишни избори алъш-веришът вървеше от 20 до 50 лв.

 

Започна купуването на гласове, цената стига до 100 лева, отбелязва „Труд“

В първия ден на предизборната кампания стана ясно, че по места изборната търговия вече е стартирала. В някои региони в страната вече се водят разследвания в тази връзка с оглед на предстоящите избори.

„Цената е различна, стига и до 100 лв. на глас", каза пред БНТ зам.-главният прокурор Ася Петрова. „Схемите са добре познатите ни от предходните избори", обясни тя.

Петрова каза: „Възможността да използваме СРС ще повиши успеваемостта в дейността ни по тези дела". Тя сподели, че с необходимото решение на съдия за използването на СРС, ще се гарантира законосъобразността на подслушването.

„Прокуратурата ще предприеме всички действия в рамките на закона, за да реагира ефективно и да противодейства на изборната търговия", обеща Петрова.

 

Ядове за Ламбо и Милото, разкрива „Стандарт“

Дойдоха избори и Ламбо отново е под прицел. Ден преди старта на предизборната кампания Съветът за електронни медии размаха пръст на кандидат-депутати, които се вихрят като тв звезди от малкия екран. Без да назовават конкретни имена, хората на доц. Георги Лозанов призоваха телевизиите да свалят от ефира си сериали и шоута, в които мераклиите за парламента участват. Така "под ножа" попаднаха Стефан Данаилов и Калин Сърменов-Милото. Ламбо ще се пробва да влезе в парламента от листите на БСП от Пловдив и Плевен, а злодеят от "Седем часа разлика" е водач на "Другата България" от София и Благоевград.

Данаилов в момента играе главната роля в новата лента на bTV "Фамилията". Там той се превъплъщава в страховития мафиот бизнесмен Борис Арнаудов, който крои планове за сделки лично с премиера. "Няма да свалим сериала. Както предварително обявихме, преди СЕМ да излезе с позиция, спираме от 12 април авторекламните клипове на "Фамилията". Лентата е художествена измислица с участието на Стефан Данаилов", отсякоха от bTV. Това са вторите поредни избори, в които телевизията изпада в същата дилема. На президентския вот през 2011 г. медията бе атакувана, тъй като се очакваше новият сезон на "Стъклен дом". Тогава Ламбо бе кандидат за вице на БСП, а филмът бе програмиран за излъчване след изборите. 

 

Младите шофьори плащат солена „Гражданска отговорност“, предупреждава „Сега“

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" поскъпна драстично. На практика полицата за шофьори до 25-годишна възраст в зависимост от града, мощността на колата и дали възнамеряват да пътуват извън страната може да стигне до 957 лв. Това става ясно от тарифите на застрахователните компании, изпратени в Комисията за финансов надзор (КФН). Част от тях вече са в сила.

От 1 март е в действие тарифа на ДЗИ, според която застраховката за София на най-масовите автомобили - до 1600 см3, варира от 160 до 482 лв. Най-високата цена е за шофьорите до 25 години. Тарифите на "Дженерали" за София, Варна, Видин и Враца варират от 189.30 до 435.40 лв. в зависимост от мощността на автомобила. Изрично обаче е уточнено, че цените са за водачи над 29 години. Оскъпяването за шофьори на възраст до 26 години е 100%, а между 26 и 29 г. - 50%. От "Булстрад" също са обявили, че има 100% завишаване на тарифата за шофьори до 30 години. Цената за полицата в ЗАД "Виктория" за водачите до 25 години варира от 330 лв. до 510 лв. При "Интерамерикан" завишаването за лица под 25 години е с 30%.

 

С над 20% да поскъпне токът искат енергийните дружества, съобщава „Дума“

Енергийните дружества по веригата производство-пренос-разпределение-доставка искат общо над 20 на сто увеличение на цената на тока от 1 юли. Това стана ясно на заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), което се проведе вчера.

Председателят на комисията Евгения Харитонова заяви, че се търсят варианти електроенергията да не поскъпва или да има минимално увеличение, размерът на което не бе уточнен. Това, което лично мен ме опасява, са въглищните централи, тъй като мините поискаха увеличение на цената на въглищата, което може да се отрази по-съществено, коментира Харитонова.

Комисията не иска да увеличава цените в никакъв случай, но сигурно ще има някои разходи, които неминуемо трябва да признаем. Потискане на цени сега означава следващият период - Бог знае на какви цени, каза тя.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Живеем в най - абсурдната държава на света
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Колкото по-високи цени, толкова по- ниско потребление. Елементарно е.
  • 3 123

    0 0 Отговор
    вдигнете тока и гражданската война ви е сигурна на 100%.
  • 4 NKazakov

    0 0 Отговор
    Малко по-добре сме от Сомалия !!!!!!
  • 5 Манго

    0 0 Отговор
    И 100 лв. за глас са им малко!
  • 6 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Партиите ще има сега да наддават с парите на народа. Оказва се че данъкоплаците плащат рушветите на партиите. От цялата работа пак циганите печелят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове