31 Декември, 2021 09:35 2 634 56

Зелен сертификат за новогодишното тържество в Пловдив

  • зелен сертификат-
  • нова година-
  • пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров зарята в новогодишната нощ беше отменена

Зелен сертификат за новогодишното тържество в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Зелен сертификат ще се изисква от пловдивчани и гостите на града, които са избрали да посрещнат Новата 2022 година на открито около сцената на площад „Стефан Стамболов“.

Музикалната програма ще започне в 22 часа. На сцената ще прозвучат изпълненията на „Керана и космонавтите“, Дара, „Диана Експрес“, танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ . Водещ ще е Деян Славчев - Део.

Непосредствено пред и около сцената ще има обособена зона, в която желаещите ще могат да влизат срещу представяне на валиден зелен сертификат. Ограждението ще разполага с две обособени места за регулиране на потока от посетители - едното за вход, и другото - за изход. Служители на Общинска охрана ще следят за спазване на мерките.

От Община Пловдив призовават публиката да се весели и празнува разумно, да не се допускат струпвания и да се спазват приетите противоепидемични мерки, с които да се гарантира здравето на присъстващите.

Със заповед на кмета Здравко Димитров зарята в новогодишната нощ беше отменена. По този начин Пловдив подкрепя инициативата на фондация „Четири лапи“, към която се присъединяват и други общини в страната. Призивът към гражданите е също да не използват пиротехника и фойерверки.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    78 19 Отговор
    Ужас,ще е пълно със заразоносители на Омикронъ !😢🙉🤡🥳😢

    Коментиран от #6, #39

  • 2 хмм

    135 17 Отговор
    Наврете си ги отзад зелените сертификати. Няма да се бода с отровите ви.

    Коментиран от #18

  • 3 ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ

    9 36 Отговор
    👋👋👋👋👋👋👋👋

    Коментиран от #28

  • 4 А бе

    97 17 Отговор
    колко още тъпотии ще измислите?

    Коментиран от #10

  • 5 НОВА ГОДИНА

    49 15 Отговор
    НОВ БАЦИЛ🗣
  • 6 Може и да са

    94 15 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    заразоносители, но вирусът им е сертифициран.
  • 7 Ще има и още

    89 12 Отговор
    Брейййй, не могат да се надскочат кметовете - кой от кой какви рестрикции да наложи. Кой за кучетата загрижен, кой за ваксите....
    Добре би било никой да не отиде на новогодишните им концерти.......е, освен може би финансов контрол и Прокуратурата да проверят иначе по колко милиона са усвоени за новогодишните "празници" . Избранници "народни"....
  • 8 ЕВРО НЮЗ

    81 11 Отговор
    СПРЕТЕ СЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИГРАЕТЕ ПО СВИРКАТА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ... Никакви ваксини, тампони, сертификати... С наливане на вода в тяхната мелница Еврейско- Китайския грип няма да изчезне никога.....
  • 9 Провинция

    92 13 Отговор
    Зелен сертификат за навън? Олееее, ужас!Как си превишават правата тези градоначалници! Стрес да има
  • 10 Ще има и още

    39 13 Отговор

    До коментар #4 от "А бе":

    Потенциалът им за тези неща е висок. Убеден съм че няма дани разочароват. Яка ни гърбина....

    Коментиран от #16

  • 11 картина

    51 12 Отговор
    Доктор Чавдар Ботев - хематолог. Ваксинираните също си разнасят вируса. Ваксините спомагат за по-лесното протичане на болестта , защитават вътрешните органи , но не и лигавиците , които отделят вируса . Тоест един ваксиниран болен със зелен сертификат е даже по- опасен от неваксинираният болен с това , че неваксинираният болен със ясно изразени симптоми ще си седи в къщи, а този без симптоми , но със зелен сертификат , ще е допуснат сред големите групи от хора , и става повторно заразяване. Прекаралите корона вирус по естествен начин са между 10 и 15 пъти по защитени при повторна среща с вируса , и най-често това е до живот. Високият брой антитела в организма са показател , че човек се е срещал с този вирус, Интелигентното решение е всеки да мине на тест за антитела , и ако броя им е недостатъчен да се ваксинира.
  • 12 нннн

    85 10 Отговор
    Пълен бойкот на местата, където искат.сертификати! И да ме се делим на ваксъри и антиваксъри. Здравният фашизъм е против всички ни.

    Коментиран от #23

  • 13 Озадачен

    50 11 Отговор
    Нямам спомен да има такива клауза в заповедта на министъра - зелен сертификат за навън. Разбира се, може и да греша. За заведения и за театри, кина и други, да, но ако беше включено в заповедта на министъра, нямаше да има нужда кмета да издава тази нарочна заповед за площада.Не съм сигурен дали е законосъобразно. Все пак, ако беше, то и други кметове щяха да го направят, не е късно, до довечера има време.
  • 14 Един от многото

    70 10 Отговор
    Аз лично, ако бях на мястото на пловдивчани, изобщо нямаше да стъпя на площада! Пълен бойкот. Да си пеят без публика певците и хората да покажат ясно и недвусмислено на този кмет, че заповедта му е дискриминационна и незаконна. Обаче, като знам , че сме толкова разединени, няма как да се случи това. Затова ще ни мачкат все повече.

    Коментиран от #42

  • 15 хах

    49 10 Отговор
    Всички да освиркат кмета на Нова година.
  • 16 Закон на Мърфи

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ще има и още":

    Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте.
  • 17 Костя Рубльов

    10 29 Отговор
    Минск , имаме проблем ! Като нахлуя с 3-мата си избиратели в НС , незнам какво ще правим вътре ? 😱🤣
  • 18 Омикрон

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "хмм":

    не ми пречиш хихихихихи
  • 19 Зелен демократ

    39 9 Отговор
    Наше момче е Здравко, кото повечето плуужеци не е от умните , но е изключително амбициозен и коректен към всяка власт
  • 20 Зелен сегрегат

    54 11 Отговор
    Това не е законно! Кметът се мазни на Киро канадеца! Срам за Пловдив! Долу Зеления сегрегат!

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Йовчо

    40 6 Отговор
    Не, мерси, още повече като прочетеш кои ще участват, без Дияна експрес. Пълна лудост в някои държави забрани за танци, без музика и прави хора. Експеримента продължава с пълна сила.
  • 23 Ковидарите

    45 6 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Точна так и аз това все повтарям "ваксинирани" "първа класа" и неваксинирани "втора класа", но пътуваме в една лодка, която Ковидарите клатят и ще потопят! Този пловдивски слуга ковидарски няма ли да поиска и двойна маска и без музика, като колегите си от Гърция?

    Коментиран от #44

  • 24 Кунчо

    12 3 Отговор
    Изпращеа теа.Я че си глеам концерту от балконя
  • 25 Омикрон

    6 26 Отговор
    най-обичам неваксинирани конспиратици и бай ганьовци хахахахахахахахахахахаха

    Коментиран от #26, #38, #40

  • 26 Омикрон

    6 22 Отговор

    До коментар #25 от "Омикрон":

    отговарям си защото сте доста прозрачни и знам какво ще ме питата , ами който в ваксиниран може да хване Омикрон но ще изкара много по леко от ганьото:)

    Коментиран от #31, #35

  • 27 Зелен сегрегат

    46 6 Отговор

    До коментар #20 от "Зелен сегрегат":

    Гледам, че цъкате минуси и хич не се учудвам, че 500 г сме били под турско иго, роби безгръбначни! На тези от вас 🐑, щом толкова ги искате тези зелени сегрегати ви пожелавам да си ги пулучите с чипове и бустери, регулярно и през новата година! Е ся пак ли, ще ми слагате минуси при такова хубаво пожелание ? Долу Зеления сегрегат за всички нормални!

    Коментиран от #34

  • 28 Аман

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ":

    от ТИЯ ЗЕЛЕНИЩА !

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Boxer EZ 30

    27 2 Отговор
    В Европа искат да отменят Коледата. Вече отмениха празненствата и за Нова Година!
    Тук щели да ни провеждат нова информационна кампания, за да разсеят страховете на хората от ваксините.
    Проф. Ангел Кунчев, ето част от страховете от ваксините:
    1. Българският народ е подложен на действието на секретни договори между ЕК и производителите на ваксини. Какво пише в тях? Нас не ни е страх да четем!
    2. Липсата на ежедневен контрол върху количеството, качеството, сроковете на годност и спазването на температурният режим на ваксините по ваксиностанциите. Кои са организациите ивършващи качественият котрол и къде са резултатите?
    3. Липсата на организация, проследяваща състоянието на ваксинираните, с цел да търси връзка между страничните ефекти и скорошната ваксинация на която се подлагат милиони българи!
    4. Липсата на гаранции, че неваксинираните (хората с нормално работеща имунна система), няма да бъдат подложени на репресии, глоби и лошо отношение, както е в Европа при по-високо ниво на ваксинация. Представете си, все още има останали живи и здрави, неваксинирани срещу ковид!
    5. Натискът за взимане на решение, комбиниран с непълни и едностранни статистики, в условията на масова паника и ежедневна пропаганда.
    6. Липсата на защитен механизъм от алчността на фармацефтичните корпорации, за които е прекалено сладко да ни пазят от ковида.
    7. Превръщането на ваксинирането в задължителен и постоянен процес, който ни се представя като превантивна медицина, бореща с
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Майна

    27 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аман":

    В Провинция Долна Саксония се отмени ЗЕЛЕНИЯ ФАЛШИФИКАТ след като съдия се произнесе, че е в нарушение със ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА ЗАЛОЖЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА. КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИСТИ? ТЕ ПАК НЯМАТ СМЕЛОСТ ДА ЗАЩИТЯТ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!!! ТОЗИ НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗДАВА ТАКАВА ЗАПОВЕД??? ПРИЗОВАВАМ ПЛОВДИВСКИТЕ АДВОКАТИ , ЕЛЕНА ГУНЧЕВА ДА ПОДХОДЯТ ПРОФЕСИОНАЛНО И ДА ВИДИМ АРГУМЕНТИТЕ НА СЪДИИТЕ ,И РЕШЕНИЕТО ИМ
  • 33 Не е вярно

    4 0 Отговор
    Не е вярно ! Няма да искат !
  • 34 Пич не се ядосвай

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Зелен сегрегат":

    Важно е плюсовете да са повече
  • 35 Хахаха

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "Омикрон":

    Сам да си говориш поредния страничен ефект ли е от препарата или и преди трите дози си беше така:) А Омикрон е №1 - затвори под домашен арест всички ваксинирани западно европейски роби:)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 тц тц

    19 2 Отговор

    До коментар #25 от "Омикрон":

    Цялото семейство ще посрещаме новата година на заведение без зелени сертификати за разлика от надупчените с по три дози холандци, австрийци и германци, които отново ще са заключени по домовете си. Така, че може да съм Ганьо, но си живея живота и то свободен!!!
  • 39 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    За България статистиката по възрастови групи е:

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    60 - 69 год. / 5.90% / 94.10%

    70 - 79 год. / 12.60% / 87.40%

    80 - 89 год. / 21.00% / 79.00%

    Над 90 год. / 26.20% / 73.80%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ? И за кого?
  • 40 Boxer EZ 30

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "Омикрон":

    Какво ще ти се стане, ако помислиш за малко по-дълъг период от време? Понеже и тази мутация, ще отмине и още букви от гръцката азбука ще я последват.
    Нямаш ли въпроси подобни на коментарът ми №30 ?
    Въпреки саботажите, пожелавам на всички българи Весела Нова Година!
  • 41 slawkow

    30 0 Отговор
    Кмете ! Данъци за общината вече ще взимаш само от тия със зеления сертификат , щом другите за теб не са хора ! Аман от подлоги ! ! !
  • 42 Жоро

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Един от многото":

    Местим го сега

    Коментиран от #46

  • 43 Ха ха ха

    27 0 Отговор
    Боже колко сте жалки . То не дрънкахте ,че ваксината те пази до живот , то не казвахте , че ваксината те пази поне за една година , а после подвихте високо навирените си опашки и взехте да мънкате , като ученички на поправителен , че защитата е поне шест месеца , а после четири , а сега вече е не повече от три и трябва бустер на бустера на бустерчето , а сега и зелен сертификат на открито , а скоро и зелен сертификат за да дишаме изобщо . Ха ха ха, не знам коя плоскомозъчна глава го е измислила това безумие , но очаквам скоро да обявите , че ваксинацията ще е на всяка седмица за по сигурно . Хайде сега си отговорете , защо никой не иска да ви слуша бръщолевенията . А то така или иначе , така наречените ваксинки , не са нищо повече от някакъв имуностимулаторен компот с неизвестно съдържание и неизвестни вреди във времето , НО пък с огромни печалби .....
  • 44 нннн

    26 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ковидарите":

    Те и гордите притежатели на сертификати трябва да се замислят, че бустера първо бе след година, после след 9 месеца, 3 месеца... Що да не стане след месец, седмица, ден... Хора, Здравният фашизъм мачка всички ни, включително децата
  • 45 Киро

    26 1 Отговор
    ЕЙ ГОЛЯМА ОЛИГОФРЕНИЯ НАСТЪПВА В ТОЯ СКАПАН СВЯТ НЕ ТРЯЖВА ДА ПОЗВОЛИМ ДА ПРАВЯТ С НАС КАКВОТО СИ ПОИСКАТ
    НА 12 ЯНУАРИ ВСИЧКИ ПРЕД СКАПАНИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДА ГИ ОЧИСТИМ ДО КРАК ТЕЗИ ПОМЯРИ
  • 46 Ами, ето

    15 0 Отговор

    До коментар #42 от "Жоро":

    Ти си яркото потвърждение, че за нищо не ставаме. На теб не ти дреме, местиш си го, хубаво, мести си го където искаш. Утре обаче, когато си пряко засегнат от нещо, не чакай подкрепа!

    Коментиран от #53

  • 47 мислещ

    19 0 Отговор
    Значи няма да е тържество, а тъжненство. Само за сдуханяци.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 tails os ще играе тук

    2 0 Отговор
    аре изтрии ме още един път pomiqr
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 😂😂😂😂

    8 0 Отговор
    Много зле започва новата година в Пловдив.... 🤣 🤣 🤣 жалко хубав град, но с лоша управа.
  • 52 шопо

    3 0 Отговор
    мойо го залех на коладе с цръвено вино и вече е цръвен сертификато!
  • 53 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ами, ето":

    по принцип, да очакваш подкрепа от страхливци е голяма глупост.
  • 54 Па то нема да има

    1 0 Отговор
    Там никой хахахахах

    Коментиран от #55

  • 55 Е не

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Па то нема да има":

    ще е пълно с ваксохондрици. Кмета може да е организирал и фойерверки с ваксини.
  • 56 Ганьо Балкански

    1 0 Отговор
    Да си направят зеления сертификат на фуниика и да си го пъхнат от изходната срана
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове