Last news in Fakti

4 Януари, 2022 07:21 2 234 28

Давид Леви: Промяната не е минала през местни избори

  • давид леви-
  • промяна-
  • местни избори

Да не забравяме в местната власт кои две партии са най-силни - ГЕРБ и ДПС, допълни общественикът 

Давид Леви: Промяната не е минала през местни избори - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

В годината на политическа турбуленция: Кои са стълбовете на българщината? "Обществото ни има много по-високи изисквания към политическия елит. Последните две години виждаме колко безуспешни опити се направиха за създаване на правителство. Самият факт, че повече от 60% от гласоподавателите не излизат да гласуват, означава, че не припознават нито една политическа сила като изразител на техните интереси", заяви издателят и писател Иван Гранитски в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това е заради неспособността на хората, които се подвизават на политическата сцена, да изтъкнат първо най-важните проблеми за обществото и да намерят общ език.

"Вярвам, че на "новите" трябва да им се даде някакво време, толеранс от 100 дни, за да могат да се ориентират. Защото те нямат политически опит. За тях стъпването във властта е един немалък шок", посочи общественикът Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

Гранитски каза, че през последните 30 години народът ни е доказал, че е много търпелив.

"Ще има обаче някакъв предел на търпението. Мораториумът беше доста грешна и глупава постъпка. По друг начин трябваше да се тръгне това, не с мораториум", категоричен е той.

И двамата събеседници са на мнение, че "много бомби" са поставени, които тепърва ще гърмят.

"Огромна част от гласоподавателите са обезверени, защото не виждат безкористна грижа на своите народни представители да защитят етичните, национални интересите. Затова сме най-нещастни, най-болни и най-бедни в ЕС", подчерта Гранитски.

Давид Леви коментира, че няма как новото правителство да не бъде нападано от опозицията. И добави, че все пак е нужен толеранс за малко грешки, които могат да бъдат допуснати и коригирани след това.

Писателят изтъкна, че някои от процесите са по-бавни в икономиката, както и че промяната в много сектори ще изисква повече от 100 дни.

"Промяната не е минала през местни избори. Това е важна част от реформата на модела. Моделът на днешната опозиция - на влияние върху обществото минава през местната власт. Да не забравяме в местната власт кои две партии са най-силни - ГЕРБ и ДПС. Не е ясно дали и как ще издържи това управление дотогава", уточни Леви.

Четворната коалиция, когато започне да "замирисва" на местни избори, трябва да покаже своята идентичност. Компонентите ще започнат да се карат помежду си, за да покажат своята идентичност. В началото на 2023 г. може да очакваме по-сериозно коалиционни кризи, категоричен бе той.

Според Гранитски трусове може да има и преди това - около въпросите за РСМ и Истанбулската конвенция.

Събеседниците са на мнение, че петият елемент в тази коалиция е ДПС, а не президентът Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    18 2 Отговор
    Давид Десни
  • 2 КРА

    17 5 Отговор
    Да промяната няма да стане лесно и бързо, но засега не се вижда нито действия, нито желание тя да стартира.Само празни приказки и лозунги.
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    33 4 Отговор
    ПОКРАЙ АГЕНТА НА МОСАД В ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАНИЕЛ ЛОРЕЛ, ИЗПЪЛЗЯХА И ДРУГИТЕ ЕВРЕИ ...ЧАКАМ И СЮЛЕЙМАН ПАСИ ДА ИЗПЪЛЗИ

    Коментиран от #11

  • 4 Така

    17 11 Отговор
    е , а кметовете им гербави - милионери от грабене чрез обществени поръчки , далавери и фалшификации ! Арест и ревизия до лев !
  • 5 Българин

    11 4 Отговор
    Прав е, подмяната трябва да продължи
  • 6 Фен

    14 3 Отговор
    Бе чакай малко! Сега цяла държава имат за затриване! И се справят! Общините следват! То и толкоз празноглави шемети трудно се намират... 😂
  • 7 Поми яри

    14 2 Отговор
    "По друг начин трябваше да се тръгне това, не с мораториум", категоричен е той /Гранитски/ - дървен философ, нито дава решение, нито 12 години надигна глава. Сега на готово се перчат по трлевизии и радиа и дават акъл. БОК ЛУЦИ !
  • 8 А бе

    11 1 Отговор
    Гранитски, а бе как се "тръгва това" ?
  • 9 Пак ми замириса на

    13 0 Отговор
    ДС. Айде стига.
  • 10 5577

    14 1 Отговор
    Абе факти, има толкова факти за отразяване и то животоспасяващи, пък вие ни занимавате с мокрите сънища на една мутра. Вижте по колегите ви какъв дебат правят, защо млъкнахте и седите на отминалата предизборна вълна. Изборите минаха. Вие за другите? От изпуснатите от вас факти блика още по голям отлив на хората от идеите въобще ако има такива за промяна. Всичко е по старо му дори и по зле. Само за посочените тук мутри е по добре. За хората нищо.
  • 11 Трактора. Борисов. Сик. .царя

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Мосад....Ги лансираха в България. ..половината от управляващите институции са евреи. .нищо Добро не чака българският народ. .скоро ще задължат да се поздравяваш с Шалом по улиците 😂
  • 12 Комунист

    17 1 Отговор
    Факти ,от къде ги копате тези толупи. Няма ли българи ,че да давате трибуна на разни чужденци ,които да ръсят мозъци.
  • 13 Механик

    17 1 Отговор
    Еврейски "общественик" учи българите, кое е най добро за България.
    Не ви ли се струва, че прекалено много евреи и арменци има в Бг ? И никой от тях не работи РАБОТА. Всичките са банкери, общественици, началници, шоумени.....

    Коментиран от #19

  • 14 глоги

    6 0 Отговор
    Гранитски каза, че през последните 30 години народът ни е доказал, че е много търпелив. НЕ Е ТЪРПЕЛИВ,А ЗАСПАЛ. ЗАТОВА 500 ГОДИНИ СМЕ ЯЛИ ДЪРВОТО.
  • 15 Ролф Митлер...

    13 0 Отговор
    Нова еврейска "звезда" в България.. Имахме Паси, имаме Лорер, този Леви някакъв бъдещ ли ще е??
  • 16 Джоро Джоров

    4 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ СПЕЧЕЛИ БИТКАТА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ, С ТАЗИ ОБЩИНСКА И ОБЛАСТНА ХОЛДИНГ- КЛИКА НА ГЕРБ - ДПС " М А Ф И Я", ТРУДНО ЩЕ БЪДЕ ПРОКАРАНА ПОЛИТИКАТА НА НАДЕЖДАТА.МНОГО ЩЕ ИМ Е ТРУДНО ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С МЕСТНАТА МАФИЯ.НЯМА ДА СТАНЕ ИЗВЕДНЪЖ, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАТ ПОЕТАПНИ НАСТЪПАТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО ТАЗИ ВКОПАНА ОТ 32г. В МЕСТНАТА ВЛАСТ НА ВЕЛМОЖИТЕ ОТ ОБЩИНИТЕ.ЖЕЛАЯ ИМ УСПЕХ.И ДА МИСЛЯТ ПОВЕЧЕ ПРЕДИ ДА РЕАГИРАТ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ГЕРБ И ДПС,ВСИЧКО КАЗАНО ОТ ТЯХ СА УМИШЛЕННИ ПРОВОКАЦИИ.

    Коментиран от #22

  • 17 Търновец

    7 1 Отговор
    Един от най-големите идеолози на мнгокултурното общеcтво и глобализацията на Европа е проф. Купчан от Университета Джорджтаун – бивш съветник на Бил Клинтън - изявлението му е, че Обединена Европа не бивало да се превръща в затворена крепост за Хриcтияни - новата Византия, а в същият Едмънд А. Уолш инcтитут за външна политика има и друг лидер на глобализацията - Мадлин К Олбрайт - роденa в Морaвия – Чехия kaто Mery Korbel. Купчан е завършил Харвард; Тези двама Юдеи вече се изказаха срещу Бългaрия в нашия спор c РСМ. В същност среднатa класa в USA не са и чували за РСМ. Преди години в около 10 членки на EC имаше идея за Евро конституция и позоваване на Християнствoто но Ционистите в UK – USA, както и техните подлoги се противопоставиха, a Израел получава всяка годинa повече от 1 млрд евpо. USA е новата “Oтоманска Империя” – със cтолица Тел Авив – а ние все повече се превръщаме в Израелска провинция. Преди около половин – една година C. Паси се изказа, че България трябвало да приемe ракети на свoя територия – има ли прокурор??
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бамбука

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Имам въпрос към теб, №11 и №3. Кой празник празнувахме преди няколко дни, ще подскажа Рождество. Картината която пресъздава Рождество най-често е : ясла, Дева Мария с малкия Иисус, Йосиф и няколко агнета - нали? А сега си представете картината Рождество , БЕЗ евреи. Ясла и агнета , нали! Помислете в какво вярвате преди да споделяте идеите на един полуевреин самоубил се в бункер през 1945г.
  • 20 Ходи си

    9 3 Отговор
    Аман от еврей!Айде ходи си в Изрел и там давай съвети!Писна ми вече от еврей и арменци!

    Коментиран от #27

  • 21 Istina

    5 2 Отговор
    Достатъчно за ПП ще бъде като приоритет тази година да изпълнят изискванията на ЕК за териториално преструктуриране на 5 до 7 области и закриване на общини с население под 20000 души. Е така вече местни избори се печелят по-лесно.
  • 22 Тез не са

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Джоро Джоров":

    дошли тука да направят нещо добро за България. Задачата им е :
    1. Да набодат българите.
    2. Да подпишат истамбулската конвенция.
    3. Законът за "закрила" на детето, т. е. да ти го отнемат и дадат на други "хора".
    4. Сделката за "зелена" енергия.
    5. Подписване на договор, даващ право на сзо-то да ти въвежда "противоепидемични" мерки, начин на "лечение", какви лекарства да ползваш и да не ползваш. С две думи "законно да ти се намесват" в здравеопазването, а ти да си длъжен да се подчиняваш и изпълняваш.
    6. Натрисане на еврото и сбогом суверенитет.
    И много други "полезни" неща. Не са малко задачките им. А за това да "изкоренят" корупция, оправят правосъдие, прокуратура и накажат виновните, нищо няма да направят. По стар, отработен похват ще се вдига шум и лека, полека ще затихне. Както го казва Пламен Пасков - Ще изпуснат парата през свирката, не през машината.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ирина

    2 0 Отговор
    Арменците са християни и не смятат останалите за добитък, а евреите са от друга вяра и смята останалите за гои (добитък). Местните арменци, живеещи в България, винаги са били на страната на българите срещу османлиите, а евреите - не. В "Под игото" има едни думи, казани от кака Гинка : " хубаво правите вие с тата... Гаче сте евреи (тук е казана друга дума, на ще ми изтрият коментара заради нея) или турци, а не българи..." Ако изобщо сте чели тази невъзможна (с много непознати думи) за четене книга, ще разберете какво точно имам предвид.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол