9 Януари, 2022 21:00 1 579 37

ДПС: Разговорът за миналото не трябва да пречи на този за бъдещето с РСМ

  • дпс-
  • разговор-
  • мораториум

Според него мораториумът върху цените на парното, тока и водата е грешка

 ДПС: Разговорът за миналото не трябва да пречи на този за бъдещето с РСМ - 1
Кадър БНТ

"На фона на разразилата се криза с цените на енергийните ресурси много хора се опитват да правят спекулации. Виждаме, че за съжаление в невъзможността на българското правителство да се справи със ситуацията, търси различни изходи. Не изключваме в тази ситуация да се намесят спекуланти, тъй като кризата дава тези възможности, заяви зам-председателят на ДПС Станислав Анастасов в студиото на "Говори сега" по БНТ.

Според него мораториумът върху цените на парното, тока и водата е грешка, а след шест месеца, когато ЕС вече е направил необходимите реформи, не се знае в какво състояние ще се намира България.

ДПС ще участва в Консултативния съвет за национална сигурност утре. Темата Р Северна Македония е важна за ДПС още от 90-те години, а членството на Западните Балкани в НАТО и ЕС е приоритет за партията, обясни зам.председателят.

Знаем, че историческият въпрос е важен, но разговорът за миналото не трябва да пречи на разговора за бъдещето. ще видим каква конкретика се поставя там, както знаете, КСНС е един затворен формат, който поне в миналото, говоря преди този президент завършваше в повечето случаи с консенсус. Надявам се и този да излезе с едно консенсусно решение какво да правим и как България да продължи напред

Договорът за приятелство и добросъседство трябва да бъде спазен, но като че ли забравяме колко много инструменти има България в рамките на преговорния процес да спира, блокира и да дава вето, подчерта той.

"Не очаквайте ДПС за води по-различна вътрешна политика от тази, която води България", категоричен е Анастасов.

Не е изключено по време на преговорния процес да бъде използвано вето, а България има достатъчно инструменти, с които да гарантира спазването на клаузите по Договора.

ЕС може само да помогне в преговорите, но основната роля е на България и Република Северна Македония да възстановят конструктивния разговор помежду си, смята Анастасов.

"Интересно е защо КСНС се събира сега и защо на тази тема, която е повече от една година на европейската сцена и на българската политика", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адеее

    55 1 Отговор
    Още един и.иот се изказва неподготвен.
  • 2 Абе

    60 3 Отговор
    Гнидо,марш в турция там да даваш акъли
  • 3 Шшш

    47 1 Отговор
    Да ти плювам на очилата
  • 4 Айшоле

    46 1 Отговор
    УРАЛЛА бе кьопек маскаръ
  • 5 вижда се

    44 1 Отговор
    Такава плюнка е нямало никога в парламента като този .
  • 6 сигурно

    42 1 Отговор
    Тоз е плод на пиянска юргия .
  • 7 сноу

    38 2 Отговор
    Че какъв ще го чепкаш бе сали ,на Консултативен съвет..гушкайте се с курадайъту и малко наляво, после направо ,усуквате един гьобек покрай Кючека и директно в родината ...
  • 8 Скалпел

    43 2 Отговор
    Туморът ДПС аплодира всички врагове на България !
  • 9 Типично

    39 2 Отговор
    турско мекере...
  • 10 отговор

    35 3 Отговор
    ДПС няма нищо общо с турското малцинство, а с малцинството крадци на Меди Доганов. Помислете защо в Румъния няма конфликти между ромите и румънците, защото няма ДПС. Мисля че трябва незабавно нашите турски сънаросници да станат нормални европейски граждани с образованието и възможнотите, които им предоставяме. Могат да членуват във всички партии и политически формации,и ако искат да говорят на турски и да си строят джамии, няма никакъв проблем. Само да помогнат на своята Родина Република България да смачкат и премачкат леките мазни червеи от Д(п)С, които тровят обстановката от 30 години! Българи, турци, цигани и т.н. всички искаме да сме богати и спокойни европейски граждани, нито искаме да сме милярдери, нито искаме да се друсаме с кокаин както правят Доган и хората му!

    Коментиран от #19, #37

  • 11 Една империя

    11 15 Отговор
    Един народ.
  • 12 Това че

    31 1 Отговор
    Е имало ДПС не означава, че трябва да я има и в бъдеще.
  • 13 Мда

    20 1 Отговор
    Нещо от дпс за ваксинирето? Както винаги нищо. Чиста и безплатна енергия, осигурена за тях от народа...
  • 14 Перо

    13 1 Отговор
    Никакви съвети,решения и др.подобни не могат да отменят Решението на НС от 2019 г.,а за промяна на коалиционното споразумение се иска съгласието на 4-те партии! Не знам за какво се провежда този консултативен съвет в президентството.

    Коментиран от #36

  • 15 Виталия

    7 0 Отговор
    Офф, стига празнословици бе ДПС ?! Аналог ДПС Черна гора, от която Мило Джуканович вижте сами колко време властва!!! Република Черна гора също е в Балкански Политически Клуб от 2001 с мото "Мисли глобално, действай регионално"
  • 16 Тъжно

    14 0 Отговор
    С всяко свое изказване,ни напомняте
    ,че сте ни взели достойнството.
    Направихте го,чрез гара Буново.Чакаме
    да намалете по естествен път и да ви
    няма.Търпение.

    Коментиран от #18

  • 17 Да,бе

    19 0 Отговор
    Разговор с крадци за бъдещето е разговор само за бъдещето на крадците,но за ДПС това е дългогодишна практика и е нормално да я подкрепят.
  • 18 Виталия

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тъжно":

    И аз се стъжвам за българската св.Неделя. Да се вледени човек - българи срещу българи, пуста алчност и власт
  • 19 Антитурчин

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "отговор":

    Да си говорят на турски и да си строят джамии в България - ти виждаш ли какво пишеш???

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Севар

    11 3 Отговор
    Вие трябва да преосмислите 500 годишния възродителен процес и след това да давате акъл! Към ден- днешен вашето "присъствие" ми идва в повече и губя ума и дума!
  • 21 Да бе!

    12 0 Отговор
    Трябва да забравиме миналото, далаверите и откраднатото от ДПС.
  • 22 Виталия

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Антитурчин":

    Не се вижда, защото изкривената истина че цигани-роми имат общо с българи и турци е наяве! Крим 5-6 век българи и турци са го населявали. Аспарух основал държава прабългари, славяни и местните хора траки. Примери колкото щеш... Етносът цигани-роми като иска да живее в България ще спазва законите на държавата. Тия дето им дадоха привилегии чрез цоц.помощи и прочее и ги употребиха и настроиха в известен смисъл срещу българи, както и тия които настроиха българи срещу турци ОГЪН ДА ГИ ИЗГОРИ алчни предатели на България

    Коментиран от #25

  • 23 Сух

    3 0 Отговор
    Фук йоу
  • 24 няма проблем

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Антитурчин":

    няма лошо, в България трябва всяка религия да се чувства у дома си и всеки един език, освен религията на ДС и езикът на простащината.
  • 25 отговор

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Виталия":

    има цигани, които си мислят че не са българи, но има и българи, които са си направо българоубийци - пеевски, борисов. има по 5% във всеки етнос на територията на България, които са просто непоправими идиоти. когато останалите им го кажат има голяма вероятност, децата им да станат такива идиоти като тях, а нормални български граждани

    Коментиран от #26

  • 26 Виталия Ж.Ражнатович

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "отговор":

    Тогава Иван Костов българотрепач ли е? 1997-2001 упадъкът на България остава в историческите хроники... 2001-2005 царят глупак, изработен от своите!!! 2005-2009 избягалият Станишев как си купи поста Председател на ПЕС никому неизвестен в ЕС. Делян Пеевски не ме интересува. БОЙКО БОРИСОВ предаден от своите и сега някои потриват ръчички да е изкупителна жертва за целия неуспял преход 1989=2022. Е, няма да стане!
  • 27 Пирко

    5 0 Отговор
    Геи, срам си!
  • 28 Източна ромелия

    6 0 Отговор
    Що така бе данеби и в техния парламент да имате Ваши хора..
  • 29 3394о

    5 0 Отговор
    Колко сте долни вие...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ххххх

    3 0 Отговор
    Защо ,премахнахте ,30 от истината се страхувате !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пальо

    5 0 Отговор
    И на тоз родината му е Турция. Какво го е еняза Българската история и език. Ако сега се огънем утре ще се събуди макета и говорещи македонски
  • 34 цигането

    3 0 Отговор
    дпс вербуват такива дасе исказват като им осигуряват работа за техните семеиства
  • 35 За тези

    1 0 Отговор
    поне знаем, че работят против България, но и новите управляващи са антибългари!
  • 36 Само стой

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    и гледай, как всичките коалиционни партньори ще предадат България и българщината !
  • 37 подкрепям те !

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "отговор":

    Румъния няма конфликти между ромите и румънците, защото няма ДПС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове