Last news in Fakti

12 Януари, 2022 07:28 2 482 34

Христо Иванов: Гешев да не се надява, че някой в Европа ще му обърне внимание

  • христо иванов-
  • иван гешев-
  • съдебна реформа

Председателят обясни, че е нужно технологично време

Христо Иванов: Гешев да не се надява, че някой в Европа ще му обърне внимание - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов заяви, че очаква в следващите 2-3 седмици да има движение по основните законопроекти за съдебната реформа, информират от партията. Той определи забавянето като технологично заради формата на коалицията, но се надява след първоначалното одобрение скоростта да се вдигне в Народното събрание.

“Ние от “Демократична България” имахме готови законопроекти, които минаха на първо четене в предишния парламент. Появиха се нови играчи и има нужда от технологично време да бъдат внесени вече не като законопроекти на “Демократична България”, а като законопроекти на Министерски съвет или на цялата коалиция”, каза той в предаването “Въпросите” по TV1.

Според него първоначалното съгласуване на ниво коалиция ще гарантира необходимата подкрепа в комисиите и пленарна зала.

“Времето, което сега се инвестира да се постигне разбирателство в една доста сложна коалиция, ще се навакса. Ако има ясно мнозинство по законопроектите, те ще минават достатъчно бързо в Народното събрание. Очаквам в следващите 2-3 седмици тези закони да започнат своето движение”, каза той.

Христо Иванов обясни, че мораториумът върху цените на тока е кризисна мярка, която да осигури технологично време на правителството да изработи цялостна позиция и да приложи други мерки. Той очаква възможно най-скоро мораториумът да отпадне.

“Моето очакване беше да падне преди края на януари. Няма да крия безпокойството си, че не се задава това нещо. От наша гледна точка идеята беше да спечелим време, но което да се изчислява в седмици, а не в месеци”, каза Иванов, който в зала гласува “въздържал” се за мораториума.

Във връзка с писмото на главния прокурор Иван Гешев до европейските партньори Иванов обясни че не е притеснен от него .

“Едва ли г-н Гешев, може да се надява, че някой ще му обърне внимание в Европа. Неговата дискредитация е пълна и необратима. В Плана за възстановяване много ясно е казано, че липсата на отчетност на главния прокурор е един от най-големите проблеми пред България. Това са негови опити да задържи впечатлението в прокуратурата, че държи някаква инициатива, че предприема действия. Ако започне да губи психологическото предимство, че контролира нещата вътре, това може да отприщи окончателен взрив. По-скоро считам, че иска да покаже “Жив съм. Действам. Имам инициативата”. Отчаяна история”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    17 15 Отговор
    че няма !
  • 2 Последния Софиянец

    25 26 Отговор
    Спират автобуси от провинцията за протеста,но ние софиянци сме достатъчно.12 часа пред Парламента.

    Коментиран от #22

  • 3 пожелание

    22 25 Отговор
    На каскета и боко само Бай Ставри ще им помогне !!!

    Коментиран от #14

  • 4 Марионетки безкрай

    41 15 Отговор
    То пък на тебе някой ще обърне внимание. Там не им пука нито за Гешев, нито за тебе, нито за нас. Сложиха един харвардски лезльо да им реши проблема с това, че спираме Македония за ЕС. После и той ще бъде изритан и забравен.

    Коментиран от #5

  • 5 цигането

    18 17 Отговор

    До коментар #4 от "Марионетки безкрай":

    доган ли да сложим по твоето мислене??

    Коментиран от #7

  • 6 5577

    34 7 Отговор
    Ей с такова мислене никога няма да станем европейци. Някой да има политическо мислене? Мутри тъпи. Като ви гледа европейски политик може ли да вземе някакво отношение по твоя проблем бе Ристьо. За да станеш политик Слави какво казва - Една птица като има форма на патка, лети като патка, грачи като патка, значи е патка. Пък ти дори и не грачиш. Това е само мутренско сумтене. Някой познава ли те че да вземе политическо отношение по твоите виждания.
  • 7 Марионетки безкрай

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "цигането":

    Няма значение кой ще сложиш. Рашков, Луна, Баба Вуна или някой професор. У нас никога не е имало осъден политик и няма и да има. Всички са от едно котило. Първо едните крадат, а другите си почиват в опозиция. После само си сменят местата. Всичко е прах в очите на простолюдието, осъдени няма да има.
  • 8 Ало

    36 3 Отговор
    Маджо здравей, Христо Иванов съм. Кажи ми какво да говоря, че ще имам интервю
  • 9 А Маджо какво каза?

    35 3 Отговор
    Христо Иванов да не се надява че някой в Европа го различава от мравояд. Най добре да пита Маджо какво казал.
  • 10 Унищожават ни

    7 14 Отговор
    Пернишки терористи близки до Борисов ме заплашват с убийство, пускат ми незаконно СРС от района над Профилакториума ! НА Гешев прокуратурата ми потулиха жалбата!
    Моля МВР да се самосезира!
  • 11 Протестер

    20 5 Отговор
    Бойкикиев,ти обърни внимание колко сме днес на площада,а това е само началото!
  • 12 Ха,ха

    23 9 Отговор
    Гешев ще е още пет години главен прокурор, докато за теб не е сигурно дали ще изкараш и година в парламента.
  • 13 Ицо Хазарта

    19 2 Отговор
    Кой е тоя бе? - А, той тоя е бита карта, мач игран веднъж...
  • 14 Правилно

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "пожелание":

    Си го написал.Че това е само пожелание.А ,какво е в действителност е друг въпрос.
  • 15 Гандалф

    18 0 Отговор
    Всички сте един дол дренки...ти си купуваш апартамент в брюксел на цената на кола на старо...друг си прехвърля фирмата с милиони задължения на безимотно лице, трети погазва конституцията, четвърти,пети и така нататък...всички сте в кюпа...ама иначе сте борци за справедливост ако ви слуша човек, и ак..о ви вярва естественно...влезите ли във власта, забравяте всичко за което сте говорили , и правите същото, срещу което уж се борите...
  • 16 SDEЧЕВ

    10 1 Отговор
    ДБ СОЛО Т. НА БСП. КОЛКО ЖАЛКИ СА.
  • 17 досада

    17 1 Отговор
    Ичо се изложи - като политик, и като човек. Сложи неподходящ човек- вероятно негова любовница- за министър, издига некадърни кадри, все едни и същи хора се въртят в неговата бутикова партийка, пропиляха надеждите на хиляди хора, партията му намалява, отива към разпад, няма обновяване, няма нови идеи. Нищо. Пък и акъл дава.И той произхожда от тези, които ни управляват вече 78 години.Вече е досаден.
  • 18 Пинокио

    17 4 Отговор
    Европа каза,че няма механизъм за контрол на главен прокурор а не ,че Гешев е за смяна.А,че на вас Гешев е неудобен е без значение. Ще продължавате да правите, като вятъра поне още пет години. Докато му изтече мандата. Пък после ще я смятаме.
  • 19 реаниматор

    16 1 Отговор
    Този си спомни ,че произлиза от комунистическо номенклатурно семейство и реанимира комунистите. Сега дава акъл, промяна не очаквайте.
  • 20 площад Самсон, Брюксел

    14 0 Отговор
    Когато се разпадне партийката му, този ще се оттегли в апартамента си в Брюксел. Там цените на апартаментите започват от 100 бона в евро за стара боксониера от 35 кв.м.. Едва ли Пинокио има боксониера.
  • 21 Вълк

    13 2 Отговор
    Комунистическата обелка Иванов слуга на олигарха Прокопиев скоро ще е в Сибир където му е местото
  • 22 miro

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Там сме няма да ни пречупят
  • 23 Алф

    12 1 Отговор
    Успокойте се,аз няма да ставам правосъден министър!Ще сложа секретарката си Надето от Кубрат...
  • 24 Никифор

    4 10 Отговор
    Времето работи за крадливата шайка ГЕРБ- ДПС! Унищожават се улики, прехвърлят се имоти, банкови сметки, телефонни номера, имейли, налични пари..изнася се всичко.. Каскета затова протака максимално, за което му се плаща яко!! И на Цацата също.. Управниците са беззъби, нерешителни и мекушави.
  • 25 Хаха

    13 2 Отговор
    А на следващите избори дали някой ще гласува за вас? АГешев пак ще го има.Тъпак.
  • 26 ртг5

    13 2 Отговор
    Каква съдебна реформа, Иванов? Рашков връща комунизма в лицето на кварталните милиционери, които ще са в сговор с охранителните глутници. Уж обявихте комунистическия режим за престъпен, а връщате най- уродливата форма на комунизма.
  • 27 Големанов

    8 1 Отговор
    Този направи достлук с комунистите и това, неговите вече доста намалели избиратели, няма да му простят. Сложи си секлецарката за министър, това е постижението му , освен дружбата с комунистите.Намърдаха и други негови хора на служби, но и това ще е ден до пладне.
  • 28 МАДЖО КАК Е

    10 0 Отговор
    МУТРО , А ЧЕРВЕНОБУЗКО И ТОЙ ЛИ Е ДОБРЕ
  • 29 Калин

    11 0 Отговор
    Този нищоправец пак е надъхан от Прокопиев!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Асен

    3 1 Отговор
    Иванов го знае това от собствен опит ...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТЕДИ

    2 0 Отговор
    Общо взето сами се оправяме в живота - животните и птиците имат една козинка на гърба и перушинка , а колко са силни и как оцеляват . Хората са страшна сила също, никога не ги подценявайте .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове