13 Януари, 2022 06:40 5 206 28

Депутатите подхващат намалените преизчислени пенсии

  • парламент-
  • заседание-
  • пенсии-
  • георги гьоков-
  • компенсации

Ще бъде изслушан социалният министър

Депутатите подхващат намалените преизчислени пенсии - 1
Снимка: БГНЕС

Пенсиите и компенсациите за небитовите клиенти са във фокуса на депутатите днес, предаде БНТ.

Работата им ще започне с изслушване на социалния министър за преизчисляването на пенсиите и причините половината от тях да са по-ниски в сравнение с последните месеци на миналата година.

След това народните представители ще разгледат проект за въвеждане на компенсации за небитовите крайни клиенти на електроенергийния пазар. Вносители са Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ –СДС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кастроли

    7 3 Отговор
    Асен в рокля сербез ще разговаря с депутати от " Изграждане на Разграждане" .
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    18 4 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРОБ-ДПС Е НАРОДА ДА КОМПЕНСИРА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ....ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ И СЕГА ИМ ПЛАЩАТЕ ЗЪБЕН ДАНЪК :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 90045

    29 7 Отговор
    Ей некадърници започнете да работите нещо, държавата над година е в безтегловност, цени и инфлацията нагоре, доходи мизерни на Българския народ, вашите са доста добри! Това НС с едни пенсии не успя да се справи и се издъни, като излъга над 1 000 000 пенсионери и вместо увеличение, получиха намаление и сега замазваме издънката! Как, как, как да ви вярваме като вие едедневно лъжете и крадете дами и господа от това НС!
  • 7 Продължаваме Кражбата

    10 8 Отговор
    Заплатите кога бе Кирчо лъжата
  • 8 хаберих

    6 4 Отговор
    Кирил Ананиев от ГЕРБ: Бюджетът, който ще гласуваме евентуално през февруари, няма да бъде окончателен.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор
    КОГА
    БЪЛГАРИТЕ ще
    ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО

    Коментиран от #16, #27

  • 10 1234

    29 5 Отговор
    Тези ще останат в историята с това, че повишиха големите пенсии и намалиха малките. Това е уникален случай за целия свят. И как тогава да вярваме, че могат да направят нещо полезно за държавата. Нови избори, това е изхода.

    Коментиран от #19, #20

  • 11 Георгиев

    17 10 Отговор
    Народа да излиза, няма смисъл да ги чакаме. Славчо, Кирчо и Асенчо не стават. Държавата е сериозно нещо, не е детска градина. А Корнелия и Атанас Атанасов са чугун, който в момента почти не се използва в промишлеността.

    Коментиран от #12

  • 12 Не думай

    17 7 Отговор

    До коментар #11 от "Георгиев":

    Ахааа,да махнем тези,за да се върне Боко и шайката ли??? А, не мерси! Този филм вече сме го гледали чрез 2014!
  • 13 Санчо

    10 10 Отговор
    Хубавото е,че още в началото на харвардчетата,се разкриха,какво и колко го могат.Нямат никакъв потенциал.За Радев президета,черна точка.С тези,аматьори ще върнат,чекмедже бей,дори и на дръгливо магаре.Толкова мн.усилия и схеми да бъде махнат,екс.премиера,и сега ще стане,като закономерен край на всичко.
    Моля другарко,той няма потенциал и топки,да направи нещо правилно.
    Масларова върната,81 годишен дядка върнат,нали е пенсионер.и още много стъпвания на криво.Да сменят абревиатурата на ПИ.(ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА)
  • 14 щИРЛИц

    11 4 Отговор
    Ако Бойко и Делян се пенсионират , какви пенсии ще вземат ? Или това не ги касае , щото си имат чекмеджета ?
  • 15 Киро Ментето

    7 6 Отговор
    Извършваме промяната!
  • 16 фАНТОМасс

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Когато хора като Бойко и Делян няма да са на свобода ! Когато главния прокурор не се слага личн0 от премиера ! Когато Бай Ганьо не се радпорежда с България като с бащиния ! Когато хората не са стадо !
  • 17 файчо

    8 0 Отговор
    КОГА
    БЪЛГАРИТЕ ще
    ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО? КОГАТО ПРЕЗ КОЗЛОНАДУЙ ПРИСТИГНЕ В БЪЛГАРИЯ ОРБАН. ИНАЧЕ САМО С ХАРВАРДЧЕТА НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА.
  • 18 Дедо Пенс

    8 1 Отговор
    Боли ги ,, самолетоносача,, за нашите пенции 😍
  • 19 Мим33

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    По точно увеличиха тези дето се пенсионираха след 2019 г.с по голяма средна за страната заплата ,а тези които бяха от около 2010 г. Останаха с по ниски с ниската база.Това трябваше да предвидят тези големи,,специалисти,,а не да говорят глупости...
  • 20 Симпатизант

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Увеличиха малките пенсии два пъти и половина.От 170 лв на 370 плюс 60 лв добавка.Тези ,които имат стаж 40 г трета категория получават същара сума. Тавана го вдигнаха с 60 лв.Ощетиха средните пенсии и категорийните работници.
  • 21 Лесно е

    3 4 Отговор
    Важни са осигуровките
    Ощетени са хората внасяни високи осигуровки. Ниските пенсии ги вдигнаха и няма разлика дали си работил или не
  • 22 ЧИТ

    7 0 Отговор
    Депутатите трябва да премахнат тази методика за " преизчисляване" на пенсиите която ощетява пенсионерите осигурявали се съвестно пенсионирали са се до 2010г. и с трудов стаж над 44-45 г.Да се направи нова методика и се преизчислят всички стари пенсии наново с осигурителният доход за 2018г.Господа поправете грешката.
  • 23 Пенсионер

    4 0 Отговор
    Измамиха пенсионерите от преди 2019г., като с нелепи оправдания на НОИ орязаха актуализацията за 2017, 2018 и 2019г. Поредните измамни политици. Ще ни залъгват с някакви компенсации, сякаш не сме работили и осигурявали по 35-40 години. Срамота

    Коментиран от #24

  • 24 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пенсионер":

    но кодексът е приет от ГЕРБ. Ощетени са и категорийните работници, както и 2010- 2012 година. Не може с различни критерии да актуализират пенсии. Не трябва да има и минимална пенсия и таван на максимална. Ако си под прага на бедността, да си кандидатстват социални помощи, както го правят циганите.
  • 25 Дърт жилав пенсионерски

    1 1 Отговор
    Защо гласуваха декември без да мислят като селски кметове.п
  • 26 Дърт жилав пенсионер

    3 1 Отговор
    Най много спечелиха дупедатите на дъпъсъ основно техните овце са давали най малко вълна осигуровки 1/2 от миналния осигурителен доход. Като си говирим в кафето че нашите дупетати за нищо не стават бабите се смеят и казват да не става.
  • 27 Сашо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Никога , не се надявай на тези дето си ги избрахте сега ще духате супата ще духате и ще мълчите ,това заслужават щом им имате доверие да ги избирате ,още по зле ще стане ,ама нали е казано ,че който падне сам той не плаче ,така че стига сте ревали като вдовици.
  • 28 Трайно безработен

    0 0 Отговор
    Пенсиите не са намалени бе намалена е добавката на половина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове