Last news in Fakti

15 Януари, 2022 07:04 2 861 23

Мария Шаркова: Заповедта на здравния министър позволява да се влиза без маски в президентството

  • мария шаркова-
  • адвокат-
  • мерки-
  • маски-
  • президентство-
  • заповед-
  • парламент-
  • здравен министър-
  • протест

Аз не видях човек на протеста с маска, но не видях и РЗИ да извърши проверка и да наложи санкции за неспазване на мерките, заяви адвокатът

Мария Шаркова: Заповедта на здравния министър позволява да се влиза без маски в президентството - 1
Снимка: БНР

Представителите на „Възраждане“ влизат в президентството без маски заради неяснота в заповедта на здравния министър.

Това обяви адвокат Мария Шаркова в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком.

„Там се посочва, че на закрити обществени места се носи маска, като „закрити обществени места“ са дефинирани като „местата, които са достъпни за гражданите и са за обществено ползване. Миналата година в Народното събрание се водеше точно този спор – Народното събрание обществено място ли е и трябва ли да се носи маска там. Надявам се чрез ревизия на заповедта да се изчисти този проблем или чрез въвеждане на вътрешни правила от съответната институция“, добави тя.

„Аз оценявам положително взетото решение в Народното събрание да се влиза със зелен сертификат от 24 януари. Как да убедим хората, че зеленият сертификат е необходим, когато в законодателния ни орган няма единодушие“, посочи Шаркова.

„На мен ми направи впечатление, че по време на протеста не се спазваха противоепидемичните мерки и отвън, защото действащата заповед задължава, когато не може да се спазва дистанция от метър и половина, трябва да се носи маска, Аз не видях човек на протеста с маска, но не видях и РЗИ да извърши проверка и да наложи санкции за неспазване на мерките“, подчерта адв. Шаркова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    54 0 Отговор
    РЗИ СА МИШОЦИ НА ЗАПЛАТА !

    Коментиран от #5

  • 2 ха ха

    65 2 Отговор
    Шаркова, като гледам за Евро Дик и майка си ще продадеш, не само конституционното право на българите да разполагат с тялото и живота си.... ;)
  • 3 Ветринар

    6 39 Отговор
    На протеста нямаше хора, правилата бяха спазени от РЗИ и милицията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 James

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    РЗИ са македонци под прикритие, ейбал съм ги в носа
  • 6 Мето

    24 1 Отговор
    Абе голям праз. Колко човека всеки ден влизат в това президентство бе!!!
  • 7 хаберих

    28 0 Отговор
    Върви по улицата мъж с голяма жаба в ръка. Спира го полицай: - Защо ходите с тази жаба? Изведнъж се обадила жабата с човешки глас: - Господин полицай! Спасете ме! Свържете се с дружеството за защита на животните. Писна ми от неговите целувки!
  • 8 Голям рев

    36 1 Отговор
    По телевизии и медии- маски та маски- да се каже,че тази (и не само тази) заповед е ПРОТИВОЗАКОННА. И затова хората не носят маски. И ако все пак някой се напъне да отчита дейност - това пада в съда. И рзи и полиция много добре го знаят. Който иска -да си слага. А не някакви да ми обясняват техните полюции за някакви изпратени етика и морал.
  • 9 slawkow

    10 20 Отговор
    Според мен от маските все пак има полза . Малка , но има . И смятам че трябва да се носят , при това да се носят правилно . Мен също ужасно ме дразнят , но в един нормално пълен автобус например нямам никакво желание да споделям лигите и сополите на околните . Нито смятам , че те имат желание да опитат моите . Все пак говорим за още 3-4 месеца , които остават до края на това безумие . Колкото до зелените сертификати смятам , че са в нарушение на човешките ми права , а безполезните ваксини , мисля , че трябва да бъдат единствено по желание . Когато произведат не експериментална ваксина , каквито са предлаганите в момента , а наистина полезен продукт , сам ще ида да се ваксинирам . Лошото е друго . Управляващите не само в България , а навсякъде по света си мислеха че хората са по-глупави от тях и ще им се вържат масово . Стана така , че затънаха твърде дълбоко и сега едва ли ще се откажат толкова лесно . Това означава да признаят , че не са били прави , което означава най-малкото , че са некадърни . Единствено масово народно недоволство изразено в наистина масови протести ще оправи нещата . Не говоря за смешният протест , който гледахме оня ден . Говоря за това да се вдигнем всички . Но дядо Петко Славейков го е казал много правилно - Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат.

    Коментиран от #10

  • 10 Петър

    22 2 Отговор

    До коментар #9 от "slawkow":

    Моля, обоснови се за ползата от маски!?
    Не с празни приказки.

    Коментиран от #14

  • 11 Дара

    25 0 Отговор
    Маските, носени с часове на ред, са най вредното нещо за дихателните пътища. И ако има не подкупени доктори и политици първо тях ще премахнат.
  • 12 Маски

    21 0 Отговор
    Полицаите също бяха без маски
  • 13 шири

    13 0 Отговор
    Ах,тая нашаркана Шаркова! Ще й нашашуря розичката!
  • 14 slawkow

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Явно не си прочел , какво съм написал . Кое според теб са празни приказки ? Това , че маските , ако се носят правилно спират секретите , а точно те са най-заразни . Нямам нищо против да се критикуват нещата , които си заслужават , но просто да се плюе , защото не нашите , а вашите са приели правилно решение , за мен си е чиста глупост . Навремето дори великият Алеко Константинов е оплюл рисувалното училище / днешната Национална художествена академия / само защото решението е прието от властимащите , а неговата партия е била в опозиция .

    Коментиран от #15

  • 15 Петър

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "slawkow":

    Да се обосновеш, но не с празни приказки! Кое не разбра? Написаното от теб в свободен текст, не е обосновка да налагаш някому нещо си! Точно това прави властта, като за целта подкупва подобни нищожества на снимката, която до преди няколко месеца пееше друга песен.
    Маските нямат функцията да предпазват от въздушно-капкова инфекция!
    В Китай, и най-вече в огромните им гета не е задължително, но без тях си загинал!
    Хирурзите ги носят, задължително! Знаеш ли защо?
    Може да ти спре секрета, но не и вируса!
    Е, как па до преди две години нямахте страх от вируси? Защо не ходи с маска? Нима грипа мислиш не е опасен?

    Коментиран от #16

  • 16 slawkow

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "Петър":

    Отговарям ти за последно , дано ме разбереш .Когато кихнеш , по-голямото количество от капките остават вътре в маската . Най-голямо количество вируси има в секрета и когато намалиш разстоянието на който изхвърляш този секрет , съответно намаляваш и риска от зараза . Ум насила не се дава . Ако ще си говорим просто на инат , по-добре да не си губим времето , лично аз имам по-приятни занимания .

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Guio

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "slawkow":

    И като кихнеш и всички бактерии останат по маската казваш че е много добре ли?!? А всички кихаме....

    Коментиран от #18

  • 18 slawkow

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Guio":

    А според теб е по-добре да си ги менкаме така ли ? Като вица за пучите въшки . Голям бой беше , много жертви дадохме , но два пъти повече пленници взехме . Хора , моля Ви ! Мислете !
  • 19 До Шаркова

    4 0 Отговор
    Само двойна езда без презареатив ще те оправи!
  • 20 ахоихо

    9 0 Отговор
    Г-жо Шаркова,скоро със зеления сертификат ще си бършете само ззадн..ка
  • 21 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "slawkow":

    Вирусите са твърде малки за да бъдат спрени от маска! Оставям на страна, че вирусите могат да "влязат" в даден организъм, както си поискат особено ако дадена имунна система е "слаба" в даден момент! Най-добре е да спреш да дишаш, и няма да се заразиш! Слагай си маска щом вярата ти се уповава на твоите палачи, а не на науката, но не го налагай други му въз основа на твоите предубеждения!
  • 22 Грульо

    6 0 Отговор
    Евро Диков е ковит ваксър и в червата. Много се изложи с ковита. :D
  • 23 Грульо

    5 0 Отговор
    Таз от снимката, дето писка за маски в статията, защо е без маска в обществена сграда? Да заведе дело срещу себе си, че нарушава ковит мерките! :D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове