Last news in Fakti

16 Януари, 2022 11:35 2 988 22

Рекорден брой заразени деца в Ямбол

  • ямбол-
  • деца-
  • коронавирус-
  • пандемия

В Математическата гимназия под карантина са 4 паралелки

Рекорден брой заразени деца в Ямбол - 1
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой заразени с COVID деца отчитат от здравната инспекция в Ямбол. Пет са в болница, сред тях има и бебе. На този фон десет са децата до 12 години, които са ваксинирани. Децата с COVID в Ямболско вече са над 60, алармират здравните власти.

„Толкова много болни деца не сме имали много отдавна. Във връзка с това, че са много заболелите, сме карантинирали само от началото на тази седмица 20 паралелки в 11 различни училища“, обясни д-р Радостина Калчева, директор на РЗИ-Ямбол.

В Математическата гимназия под карантина са 4 паралелки, но според директора място за тревога няма.

„В нашето училище има 150 ученици със зелен сертификат, повечето от които са с ваксини. Колегите ми също са в огромна степен ваксинирани“, отбелязва директорът Евгени Иванов.

Пет деца са в болници в други градове, защото в областта няма разкрити педиатрични COVID легла.

На този фон-ваксинирането на най-малките боксува. За да даде пример, директорът на здравната инспекция ваксинира първо дъщеря си-11 годишната Цветелина.

Родителите обаче остават скептични. Сред тях е Мария, която има четири дъщери и отрича ваксината. Едва десет деца до 12 години в цялата област са ваксинирани.

„Последните две седмици значително се повиши заболеваемостта и докато предните вълни бяхме пощадени и децата не боледуваха, прави впечатление, че с последния вариант – „Омикрон“, определено са поразени децата във всяка възрастова група“, посочи обаче педиатърът д-р Ванушка Стефанова.

Тя посъветва родителите да търсят лекарска помощ по-рано, още при първите симптоми – температура, хрема, кашлица. Ако и в семейството е има болен, редно е да потърсят съдействие от личния лекар и да се тестват децата, припомни педиатърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Управниците

    39 3 Отговор
    Много искат да минем 70,80 %и да ни затворят!

    Коментиран от #7

  • 2 Ии чудо големо

    26 4 Отговор
    Ко толко станало
  • 3 КОТарАК

    29 0 Отговор
    вече не ги следя и простотиите-сертификати , бустерни дози , десета ваксина и прочие-пия си ракията и чакам тая измислена истерия за стадото да свърши

    Коментиран от #12

  • 4 Дете

    38 3 Отговор
    Апел да се ваксинират децата ли е това?

    Коментиран от #9

  • 5 няма конспирация

    27 4 Отговор
    Това се дължи на умишленото заразяване на децата с тупфи/клечките с памук/ на които им казват pcr .
  • 6 Ами

    9 21 Отговор
    децата са най бързият развъдник на ковид! Факт! При грип имаме грипна ваканция, а сега няма!

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Рошко

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Управниците":

    Тц, и да ги боцнат много нещо са 12 деца направо заградете Ямбол с телесна ограда с ток. Мисирките са за затвор без право на въздух
  • 8 Рошко

    22 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Най големия враг са индивиди като тебе, да не си покажеш носа навън че върлува грип и то, а първи път в историята на човечеството сакън да не ти текне сопола

    Коментиран от #10

  • 9 Кокорчо🙄

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дете":

    Пропаганда е
  • 10 Ами

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    не позна! Но то като останалата ти "прозорливост"!

    Коментиран от #13

  • 11 Всеизвестно

    7 6 Отговор
    е, че след зимните ваканции децата се връщат в училище настинали. На родителите им е известно това, но ги изпращат болнави.
    Зимните и Спа хотелите са пълни със семейства с бебета и деца. И какво очаквате:
    ВИНАГИ, когато има пандемия или ваканция, учениците са навън, на улицата, по магазините. Изкарват по-леко простудните заболявания, заразяват учители и роднини и при тях заболяванията се обострят.
    За кого е изненада, това е резултата от празниците и голямата здравна култура на родителите.

    Коментиран от #18

  • 12 ДЖОНИ УОКЪР ОТ БРУСАРЦИ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    ДАНО ДА ИМАШ ЗАПАСИ ЗА ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ НАПРЕД👍
  • 13 Рошко

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ами":

    Ей заради такива като тебе дето си мислят че с ваксини ше спрете болестите и умирането светът откачи, вземи си сложи и памперс

    Коментиран от #14

  • 14 Ами

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    аз за ваксини не съм писал! Но ти си "прозорлив"! 😃 Не е учудващо, че който и каквато глупост напише, кълвете и без кука! Прочети някоя книжка вместо да се напъваш за поредната глупост! Поне ще имаш полза! Евентуално! 😃
  • 15 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    И какво предлагаш? Да ги ваксинираме или евтаназираме. Не че има разлика? Голяма работа, температура, хрема, кашлица. Сякаш преди ковида нямаше такива болести. През няколко месеца нашето дете има такива симптоми. Аз съм лежал с 39° температура и съм повръщал преди ковида. Нито съм бил тестван нито съм гълтал антибиотици като луд. Пиеш чай, лежиш, завиваш се хубаво да се изпотиш. Може и едно аналгинче за сваляне на температурата. В болниците ги блъскат с антибиотици още в началото и им скапват имунната система. Антибиотикът няма никаква полза срещу вирусна инфекция.

    Коментиран от #16

  • 16 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    какво предлагам, е логично от написаното! След като за грип има грипна ваканция, то каква е логиката за нещо по заразно да няма!?! Следователно онлайн обучение, би намалили поне малко разпространяването! Останалите неща които си надраскал, биха имали стойност, ако нямаше завишена смъртност! На фона на тази смъртност, са безсмислени! И това, че 85 процента го прекарват леко и неусетно, не означава, че останалите 15 процента не съществуват и че пет от тях няма да загинат! А иначе всички сме боледували в пъти по тежко, но не е имало толкова умрели! Да се бръщолевят празни приказки, без да се зачитат умрелите, е по детски глуповато и егоистично!
  • 17 реалист

    8 0 Отговор
    На този фон десет са децата до 12 години, които са ваксинирани. И каква е ползата от файдата, а кой ще понесе отговорност за страничните дефекти.
  • 18 Интересно

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Всеизвестно":

    Става въпрос за деца, а посещението на статията е нищожно, за разлика от тези за чалгаджиитe, пикантерии и други перверзии.
  • 19 С основно

    5 0 Отговор
    аз ли съм толкова тъп, но имаше такива задачи в 4 ти клас, аз завърших основното, та ако са положителни 12,36% от изследваните в България, то подобно съотношение би трябвало да е и за населението, та 12% от около шест милиона, трябва да имаме поне 600 000 заразени днес, демек след 10 дни всички българи ще са се заразили, след 20 дни всички българи ще са го изкарали по два пъти, след 30 дни по три пъти и така до два месеца всеки българин ще е изкарам Ковид по 6 пъти - това според тестовете, не казвам че показват вярно и така след поне пет пъти изкаран Ковид на глава от населението за три месеца, ще трябва и да се ваксинираме, за всеки случай, така казва Киро, между другото не съм чувал за дете болно от грип тая зима, все Омикрон ги лови
  • 20 Без Негри

    5 1 Отговор
    Насила вкарват деца в болници за да отчитат дейност. Доктори престъпници.

    Много деца хващат грип през зимата от край време. Ковида не е смъртоносен за здрави хора!

    Не са за вярване тези поръчкови статии.

    Коментиран от #21

  • 21 Да, Ковида

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Без Негри":

    не е опасен за здрави хора, но колко от населението е здраво?
    Домашното обучение е безрезултатно и пресича в малка степен заболяванията, защото де факти децата са извеждани от безотговорни родители навън. Знаете ли учителите колко професионални заболявания имат и колко са причинени от болни деца, пуснати болни на училище! Само си представете само четири класа, учещи в стаята, в която поне две деца да кашлят, колко ще се разболеят и какво ще се случи с учителката, ако има придружаващи заболявания!!!
    Когато изпращате децата си на училище и ги взимате със себе си навън, в хранителния магазин не забравяйте, че сте само вие и останалите граждани са със потребности. Възпитавайте децата в толеранс помежду си и уважение към възрастните. Нека са добри и здрави!
  • 22 Нормално

    2 2 Отговор
    след като сте ги ваксинирали, те се разболяват. Да се бодем ,за да сме болни. Пълно безумие и г.ноцид.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове