Last news in Fakti

18 Януари, 2022 17:46 884 12

Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • политика

Местните избори са фундамента на управлението. В София вече започваме да мислим и да работим в тази посока, обяви лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението - 1
Снимка: БГНЕС

Участието в четворната коалиция е шанс за БСП, но трябва да сме наясно, че ужасът на политиката не е да си в опозиция. Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението - всеки ден да търсиш решение на проблеми, особено в кризисна обстановка, в каквато сме в момента. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че представителите на партията в изпълнителната власт ще се справят и ще покажат какво може БСП.

„Имам обаче и едно голямо притеснение. И то е свързано с това как ще излезем от властта. Досега БСП губи от всяко управление, за съжаление. Така се случваше през последните 30 години по една или друга причина, независимо с кого е била в управлението и какви са били условията“, обясни Паргов и даде пример с тройната коалиция, при която е имало много добра икономическа среда, с висок растеж на БВП, с доста инвестиции - близо 25 милиарда, но всички знаят какъв беше резултатът накрая.

По думите му предстоящият Конгрес на БСП е зареден с огромно напрежение от големите очаквания.

„В момента пред БСП стоят няколко въпроса, чиито отговори са изключително важни. На първо място е този за участието на партията в управлението. Вторият е свързан с това каква политика провежда БСП. Третият очаква отговор за това дали и как спазваме червените линии, които поставихме“, изтъкна председателят на софийската организация на партията.

Той счита, че на предстоящия Конгрес не бива интересът да е само към персонажите.

„Много по-важна е политиката на БСП. В момента тя е ключова и хората очакват от нас да изясним точно това“, заяви Калоян Паргов и допълни, че има една изключително важна тема, за която до момента нито един представител на партията не говори - въпроса за подготовката на местните избори, които предстоят след по-малко от две години и са изключително важни.

„Те са фундаментът на управлението. В София вече започваме да мислим и да работим в тази посока. Надявам се, че и националното ръководство ще акцентира върху този процес и ще го постави като задача пред цялата партия още сега“, заяви лидерът на столичните социалисти.

Калоян Паргов коментира и състоянието на Столична община в условията на здравна и енергийна криза.

Относно общинското здравеопазване той обясни, че болниците са в добро финансово състояние, но от гледна точка на апаратура има какво да се желае.

„Не трябва да се стига до момента, в който хора ще умират по стълбите на болниците. В предстоящия бюджет на общината трябва да бъдат заделени нужните финансови средства“, отбеляза Паргов.

Според него в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост трябва да бъдат предвидени пари за изграждане на нови когенерации в „Топлофикация София“.

„400 млн. евро напълно отговарят на нуждата от високоефективна когенерация, което е в унисон със Зеления пакт. Всеки лев за "Топлофикация" е важен, трябва да бъдем отговорни към това дружество", каза председателят на групата на БСП в СОС.

По думите му финансирането на столичния градски транспорт и огромен проблем, до голяма степен заради неефективното управление на тази система.

„Реформа не се прави с намаляване на линии. Истината е, че с развитието на метрото се намали до голяма степен ефикасността и смисълът от наземния транспорт", посочи той.

Калоян Паргов заяви, че условието, което поставя БСП, е да се запази социално поносима цената на градския транспорт в София.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 6 Отговор
    Тиквата забърка каши за години напред и избяга.
  • 2 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Каква политика и управление го въртят и тоя. Всичките сте слугинаж на Крадливата Хранилка, докато лаете и вие не знаете какво.
  • 3 На кратко

    3 1 Отговор
    В момента БСП съшита с бели ДС конци и ИТН съшита черни ДС конци и американските отрочета ПП и ДБ си преразпределят баницата, но тя май е доста постна след заговора за преразпределение на благата.Не се кахъри Парга няма да изкарате дълго.Все пак ви управлява Нинова.
  • 4 ПАРГОВ

    4 0 Отговор
    ПРЪТ ЗА ГАЩИ СИ ТИ. НАМЕРИ СИ ДОБРА СЛУЖБИЧКА И СЕ НАДУ.
    ТАМ СИ ЕДНО НИЩО И ПОЛОВИНА.
    У СОФИЙСКАТА УПРАВА.
  • 5 Кики

    3 0 Отговор
    Като е ужас бягай на село да копаеш царевица ,затова ли всички криминали се бият да поемат ужаса
  • 6 Име няма

    3 0 Отговор
    Ужас е особено, ако си безидейно некадърен и в управлението виждаш единствено възможности за лична облага. Всяко управление на хора е борба на характери, но винаги има общи виждания и те трябва да се търсят. За съжеление, мотото на целият преход е АЗ и един самовлюбен тъпанар, сменя друг.
  • 7 БорисОFF

    0 1 Отговор
    Абе едно не мога да разбера - защо Факти непрекъснато ни занимават с тази отмираща партия?
  • 8 sbs no КОМУНИСТ

    1 1 Отговор
    Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението

    САМО ДОПЪЛНЕНИЕ ---В СЕГАШНОТО -ПРОСТИЯТ КИРЧО РАДЕВ УПРАВЛЕНИЕ
  • 9 Тракиец

    1 1 Отговор
    Стига се оплаквахте ,искахте влас имате я.Крадете колкото можете ,че повече власт няма да видите.Дано ви отпуснат европейските фондове, че да ги изпразните.Те българите това заслужават.
  • 10 червен маргинал

    0 0 Отговор
    Паргата, какво е завършил и нещо работил ли е преди да стане "политик",че ,като му гледам бодряшкия ,зализан вид ,без бял косъм до сега, май зор не е видял и потен -вода не е пил .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Парите миришат ма кога нагазиш в мангиза ти спира обонянието деа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове