Last news in Fakti

20 Януари, 2022 07:10 1 411 13

Бюджетната комисия решава окончателно за удължаването на стария бюджет

  • бюджетна комисия-
  • удължаване-
  • стар бюджет

Удължаването на действието на макрорамката за миналата година се налага, тъй като бюджетът за тази година не е готов все още, а бюджетната година по закон започна от 1 януари.

Бюджетната комисия решава окончателно за удължаването на стария бюджет - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетна комисия гледа на второ четене предложението за удължаване срока на действието на бюджета на 2021 г. до 31 март, съобщават от БГНЕС.

Удължаването на действието на макрорамката за миналата година се налага, тъй като бюджетът за тази година не е готов все още, а бюджетната година по закон започна от 1 януари. Със законопроекта се удължава действието на плащания, размери и квоти, които се запазват на нивата от 2021 г. Такива са например минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност, базата за определяне на размера на основното месечно възнаграждение, максималният размер на държавните парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.
Сред обхвата на законопроекта попадат още максималният размер на присъдената издръжка по Семейния кодекс и други. След становището на водещата комисия предстои законопроектът да бъде разгледан в пленарна зала в петък.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маке

    7 1 Отговор
    Безхаберниците от Харвардо.

    Коментиран от #4

  • 2 123

    4 0 Отговор
    Трябва да се научат как се прави бюджет в курса по МБА, как се прави бюджет не се учи :)

    Коментиран от #10

  • 3 цербер

    7 0 Отговор
    Бюджетната комисия ЩЕ решава окончателно за удължаването на стария бюджет,като не й се приема нов. По-важно е да се фукаме ,че ходим в МакедонИята.

    Коментиран от #6

  • 4 антифашист

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "маке":

    и техните червени дружки
  • 5 кастроли

    7 1 Отговор
    Бюджетът за тази година не е готов все още,а и Планът за възстановяването също не е готов. Ще чакаме пари от ЕС на куково лято!
  • 6 123

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    И на луната да отидат, ако не знаят как да управляват, като се върнат пак ще стъпят в ла- йнат които имат или са си създали. Да си прегледат отново учебниците по управление, а ако не могат да управляват, да си наемат консултанти по управление-хората знаят какво и как да го направят, скъпи са но ще си свършат работата качественно и 100% по добре от тези които са в управлението сега. Професионални управители консултанти има и ше спестят и вкарат миларди в България, вместо тези да си купуват време и влияние с парите на данкоплатеца, за нищо правене.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 17005

    11 0 Отговор
    Безделниците и некадърниците от това НС са решили да удължават действието на бюджета, който отдавна е изяден от инфлацията и не действа! Опитайте се от НС да живеете пък и макар за седмица да е с 413 лв. или минималната РЗ да видите как е и колко лечебно ще ви се отрази гладуването, пък и ще опитате продуктите - храната каква е на вкус и качество по която ни смятате издръжката на живота? Вие сте самозабравили се негодници в почти всички последни НС, затова и хората масово се изнасят от България? Как да платим сметките си при тези цени които галопират всеки ден?
  • 9 hahaha

    5 0 Отговор
    е защо така не могат да напишат бюджета...може би им трябват три месеца за анализ
  • 10 hahaha

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    в Харвард не се ли учи

    Коментиран от #13

  • 11 препис

    4 0 Отговор
    В Харвард не се ли учи? Не се учи,името Харвард е достатъчно да се окичеш,че си учил там. Макар само да си минал през Харвард и да си се снимал там. Просто е. Просто Киро. Яжте торти за по 100 лева и се не бойте!
  • 12 паплач

    4 0 Отговор
    има такъв народ, да гласува за такива себевлюбени екземпляри.
  • 13 123

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "hahaha":

    В Университет Харвард се учи бюджетиране, но този курс не е включен в общия МБА курс по мениджмент който Петков/Василев са завършил/и както и липсва в програмaта по икономика.Бюджетиране и Планиране се учат в Управление на Проекти и Счетоводство и Финанси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол