20 Януари, 2022 12:18 1 352 18

Правосъдният министър: Не е обсъждана нова кандидатура за председател на КПКОНПИ

  • правосъден министър-
  • нова кандидатура-
  • председател-
  • кпконпи

Министър Йорданова поясни, че в промените за спецсъда трябва да се уточни кои магистратури да са компетентни да поемат делата им след закриването

Правосъдният министър: Не е обсъждана нова кандидатура за председател на КПКОНПИ - 1
Снимка: Нова телевизия

Правосъдният министър Надежда Йорданова посочи преди заседанието на ВСС, че с нея никой не е обсъждал кандидатура за нов председател на антикорупционата комисия. Освен това продължава работата по текстовете за разделяне на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на две отделни комисии, допълват от Нова телевизия.

Промените в Закона за съдебната власт в частта за закриването на спецсъдилищата ще се движат по "бърза писта", за разлика от текстовете, касаещи Висшия съдебен съвет, каза още Йорданова.

Тя поясни, че в промените за Спецсъда трябва да се уточни кои магистратури да са компетентни да поемат делата им след закриването. Едната възможност е това да са общите съдилища, а другата - във всеки от шестте апелативни района да има по един окръжен съд, който да поеме делата. Това е текстът, който коалиционните партньори обсъждат, но той няма да е препъникамък, посочи Йорданова.

От думите ѝ стана ясно, че по-бавно ще вървят промените за реформата на ВСС. Те ще бъдат подложени на широка дискусия, каза Йорданова и посочи, че в МП е получено проучването на Съюза на съдиите, в което се казва какво е очакването на съдиите. За да се стигне до текстове, които да получат обща подкрепа, ще има и публично обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандал

    7 5 Отговор
    Правосъден министер не ни трябва,само здравен, защото ковид е новия бог, а СЗО пророкът му.
  • 2 Българка

    7 9 Отговор
    Прокурорите са едната страна, а адвокатите другата страна в съдебния процес. Както във ВСС няма адвокатска колегия, така според мен не е редно да има прокурорска колегия и тя да е мнозинство във ВСС.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Николай

    9 5 Отговор
    И да се отнемат безбожните придобивки на спецпрокурори и спецсъдии.
  • 4 Решетников

    14 2 Отговор
    То и секретарката на Алф-Надето от Кубрат,е един правосъден министър...
  • 5 Colombia

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Съдебен съвет..ами думата подсказва, че е за съдии! А не прокурорски съвет. Но гадовеие измислиха колегии вътре, че да вкарат прокурорите..
  • 6 истина е

    0 10 Отговор
    Всеки прокурор от ВСС , който няма поне два хотела се води социално слаб , и взема по пет хил. лв бонус всеки месец!!!
  • 7 Опонент

    6 2 Отговор
    ✔Тя поясни, че в промените за Спецсъда трябва да се уточни кои магистратури да са компетентни да поемат делата им след закриването.✔
    😏НЯМА да има специализирани съдилища, въпреки специалните разлики между организираната престъпност и обикновената (битова престъпност), НО ЩЕ УТОЧНЯВАТ КОИ МАГИСТРАТУРИ СА КОМПЕТЕНТНИ (т.е. специализиран съд по същество, но наричан с други определения) да поемат делата. Изводът за непредубедения е, че със "съд.реформа" се цели проваляне на досегашни наказателни дела и с кадрови промени овладяване прокуратура и пр..😏
  • 8 гост

    10 1 Отговор
    Не е обсъждан,защото или мераклиите са много и не могат да се разберат или отдавна са го избрали кой им е удобен ,но не е дошло времето да го кажат.
  • 9 Опонент

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Разликата е че ПРОКУРАТУРАТА се финансира от ДЪРЖАВАТА, а адвокатите - от частни лица, обикновено заграбили финансови средства и несъобразили се със законите. ЗАТОВА!
  • 10 Шиши

    9 2 Отговор
    Сложете Ицко Бойкикиев!💘💘💘
  • 11 house of Aragon

    11 3 Отговор
    Идва Хиперинфлация и голям Глад и мизерия за тези неща защо никой нищо не казва

    Коментиран от #13

  • 12 ТЕБЕНАГЪЗОС

    4 0 Отговор
    без коментар
  • 13 селтак

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "house of Aragon":

    Питай Корнела,министърката на икономиката! И тийя дето гласувахте за Кирчоww!
  • 14 Петров

    8 0 Отговор
    Не е обсъждан, защото не са им казали кой трябва да сложат.
  • 15 MGewehr

    11 0 Отговор
    Това селско парче е абсолютно неадекватно за министър, за вероятно други интимни по близо!
  • 16 ЕСТЕТ

    2 2 Отговор
    Браво ! Само такива хубави жени да слагат във властта ! Приятни за гледане. Ако може и моделки да сложат да управляват ще е най добре.
  • 17 5577

    7 0 Отговор
    Безидейно е всичко което правите. Мутренска работа. Май всичко е да паднат обвиненията на мутрите дето инвестираха в протестите. То сега има по голяма нужда от протести. Сега шефа и купоните за храна ще ми спре, че гласувайте някакви промени.
  • 18 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    Е Х И Д Н А Т А -ОТ ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ ЛИ Е ???!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол