Last news in Fakti

20 Януари, 2022 14:18 2 653 59

Нинова: Готови сме със законопроект за събиране на вземанията

  • събиране на вземанията-
  • корнелия нинова-
  • законопроект

По думите ѝ проектът е обсъден с гражданските организации

Нинова: Готови сме със законопроект за събиране на вземанията - 1
Снимка: БГНЕС

Готови сме с проект за Закон за събиране на вземанията. Това обяви на брифинг след среща с неправителствените организации вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

По думите ѝ проектът е обсъден с гражданските организации, като целта е да има контрол свързан с колекторските фирми.

"Ще се заемем със събирането на вземания. Ще има публичен регистър на колекторските фирми, ще има изисквания към фирмите, които ще се занимават с тази дейност", допълни Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коректор

    34 4 Отговор
    към колекторите: ще съберете на босия цървулите!

    Коментиран от #42

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 1 Отговор
    изедници , какво още ще вземата от народа? малко ли му взехте, нищо не ни остана

    Коментиран от #14

  • 3 крадлата импексова

    32 3 Отговор
    е то останали нещо на тия хора още какво да им се вземе
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Няма

    26 1 Отговор
    време за законопроекта,след това което направихте с цените, със Северна Македония,с пенсийте ,.. вие също си отивате !
  • 6 Последния Софиянец

    7 19 Отговор
    М@чк@й Корни

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Маке Донец

    19 7 Отговор
    Евалла Корни ! След като унищожи БСП , сега е ред да унищожиш (в съдружие с ПП , ИТН ,ДБ) и България. Браво.
  • 8 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    24 1 Отговор
    А нещо за ДАВАНИЯТА ! Че уж сте леви , ама и вие за взимания сте готови‼️

    Коментиран от #19

  • 9 Абв

    22 2 Отговор
    И какъв е законопроекта? Защо не се пусне и в недиенното пространство, та и хората да прочетат за какво иде реч. Нямам доверие на Нинова
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 3 Отговор
    Разбирай колекторските фирми и ЧСИ ще си правят каквото си искат, но вече законно....
    Комунистите винаги са били против въвеждането на регулации и правила за колекторските фирми и ЧСИ.
    Въпросът ми е в кой офис на колекторска фирма или ЧСИ изработиха проектозакона?
    Кой си поръча закон?
  • 12 Миризлив пор

    28 1 Отговор
    Вместо да се занимавате с колектори, вземете повишете малко финансовата грамотност на хората. Да не се набутват със заеми които не могат да връщат и да стигат до колекторски фирми!
  • 13 ти си дебилче бе

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Мачка Нинова , мачка. Напълно смачка (навремето) няколко държавни фирми (ВТО-та) , после смачка едно министерство (на икономиката) после смачка Пловдивския панаир , след това намачка (яко) БСП ,- за което не е ясно дали ще се съвземе след нейното мачкане и сега е ред да смачка България. А ти се кефиш ???!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кочо

    9 4 Отговор
    Тази леля и партията и няма ли да се изкажат по отношение на подготвяното предателство от Киро по въпроса с Македония? А по отношение на това, че българската представителка в ООН Лъчезара Стоева подкрепи без резерви резолюция на ООН за демократизацията и изборите, в която са включени термините “полова идентичност“, различна от биологичната и „жени в цялото им разнообразие“! Или за парчето власт сме готови да мълчим за всички низости които извършват настоящите ни управници!
  • 17 Очаквайте БСП 2

    11 2 Отговор
    Скоро по кината ! Бесни Страшни Пенсии 2 .. От 27-ми януари !
  • 18 Тетка Тинка

    10 2 Отговор
    Вари го, печи го - то па на национализация го избива!
    Требе да е комунист тва нящо?!
    Корни - сега сме див капитализъм, имаш крава - пиеш мляко, за другото питай Чичовото
  • 19 адаша

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Как така нищо за даванията?! Ние ще даваме те ще взимат. Една от неправилното използвани думи в България е "давай". Ти ще теглиш нещо вързано на въже и тоя който го е вързал ти вика " даваййй..." , а не "взимаййй...1"
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    чси колекторите са мутри престъпници
  • 21 Тиква

    5 1 Отговор
    Уредихте със закони колектори и ЧСИ-та и не можеш да ги пипнеш дори да си Прав! Те са горди с това и не им дреме за нищо! До кога г-жа Нинова и дано промените нещо съществено, не само голи приказки! Успех
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Aйша

    4 3 Отговор
    И смех и грех ,тая Г-жа вече 30години ни усмива и поробва !
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    чси колекторите са престъпници
  • 25 Даа!

    11 0 Отговор
    Нинова,това е разтягане на локуми.Докато не промените закона за ЧСИ- и по конкретно,чл417 , който си го прокараха сами,през юридическото лоби в НС,нищо няма да промените.Само локуми,и ефект - почти нулев.Точно през този прословут член-417, на тях са им развързани ръцете без никаква пречка от никого.Благодарени на него,директно ти вади изп.лист от РС и без дори да си се явил на дело,ти блокира сметки,заплата,пенсия,дори жилището и автомобил.Те наистина са узаконена групировка, а над тях е само Господ.Имат права по големи от МС,Премиер ,дори Президент на държавата.Но от 20 г,всички НС мълчат като риби,опре ли до ЧСИ и техните узаконени грабежи.Интереса там е огромен.За периода 2000-2017 г през техните сметки са преминали над 17,3 МИЛИАРДА ЛЕВА!!!Става въпрос за 268 човека.Аз затова не вярвам на Ристъо Брадата,колко милеел за народа.Лично той,два дни преди оставката си като министър,узакони с подписа си лиценз на допълнителни 108 ЧСИ. Вероятно достатъчно са му "благодарни"?Единствена Мая Манолова им скочи,още като Омбудсман.Поиска подкрепа от тогавашния парламент за промяна на закона за ЧСИ.Всички се криеха като мишки.А нея " вежливо" е помолиха да забрави тази тема.Точно ЧСИ е блокираха,да не влезе в днешния парламентИ тя спря.Та така ,Нинова! Писна ни от локуми!

    Коментиран от #27

  • 26 да питам

    7 3 Отговор
    Някой помни ли , от колко години , за пръв път не се вдигат заплатите от първи януари ? Головодниците питам ..

    Коментиран от #30

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Даа!":

    ТАКА до като не променят ЗАКОНИТЕ нищо не щестане ЧСИ мутрите като ДЕНИС ПЪРВОЛОВ и други ще тормозят бият насилват ХОРАТА
  • 28 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 2 Отговор
    "Нинова: Готови сме със законопроект за..."

    Нинова кога ще си готова със законопроект, за закриване на всички БКП клонинги като БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС ...?
  • 29 Матей преображенски

    4 1 Отговор
    Поредната козметика,за прикриване на тумор.Цяаааалата банкова дейност трябва да мине под шапката на държавата,както беше едно време,чак тогава ще спрат тези лихварски изнудвачества,а такива колектори и чси също моментално забранени,какви са тия бегликчии и джелепи ,дето са тръгнали по села и градове да обират хората най-безогледно,срамота.Сякаш сме се върнали в османските времена,чрез някакви модернистични закончета се опитват да въведат и кръвния данък,без майтап.Могат да ти вземат детето ,защото си нямал възможност да го глезиш и да го пратят в неизвестна посока,де факто да го вземат за еничерин или за кадъна.Корни се опитва да повтори триковете на мая-ма,но няма кой да се върже на стари водевили.НС трябва да се разпусне час по скоро и да се почне на чисто,защото и конституцията не се зачита за нищо,стигнали сме дъното.

    Коментиран от #31

  • 30 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "да питам":

    Аз помня друго, не на всеки 1 януари. А НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА тикво-патриотите си вдигаха заплатите. Със сума над минималната заплата и над пет-десет пъти минималната пенсия. Защото "грижещият се" за пенсионерите менте патриот Шкембе Воевода събираше пари за изплащане на голям и луксозен нов апартамент в София.

    Коментиран от #40

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Матей преображенски":

    ПРАВИЛНО
  • 32 БРАВО

    2 3 Отговор
    ГОЛЯМ ПОЛИТИК.НЯМА РАВНА.САМА ИЗБРА ТОЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ.СРИНА ГЕРБ И БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ. СЕГА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СПРЕ НОВИТЕ МОШЕННИЦИ СЛАВИ И КАРАДЖОВ КОИТО ЯХНАХА ВЕЧЕ МАГ.ХЕМУС. РАШКОВ , НЕ ГЛЕДАЙ УМНО.
  • 33 Дачков

    3 1 Отговор
    При Нинова всичко е ПР…..Мобилни оператори,язовири,а днес колекторските фирми…Всичко е груба кражба от Мая Манолова.Хайде да видим,какво ще направи.Мобилните оператори си вдигат сметките.Вижте си ги,моля.Другото ще се точи с години но важното е тя да е на сцената-Круела с букет в ръце прикриващ част от телесата й.Ако има абдали нека да й вярват..Балона ще се спука,както имаше една игра навремето”надувайте балона момчета да стане на парчета.Бум….”
  • 34 Павел пенев

    3 3 Отговор
    Хората са вече като овцете- издоени,остригани и одрани. Вече няма какво да им вземат колекторските фирми. Баба Яга много късно се е сетила. Фирмите сами ще се откажат от тази рекетьорска дейност.
  • 35 Ана

    2 2 Отговор
    Истерия от Герппп, защо не коментирате данъното облекчение на работещите родители ,начислени 900 лв.за две деца и 450 лв.за едно дете ! Начислени пари на родители на деца инвалиди! БРАВО ,че правителството прие предложението на БСП. Тези пари родителите ще ги получат този месец !!! Засрамете се , лъжи,лъжи!!!

    Коментиран от #37, #57

  • 36 Фин

    5 1 Отговор
    Браво на Нинова!
  • 37 АННА МИЛА

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ана":

    ВЗЕМАТ ни за БАЙ ШИЛЕ
  • 38 Корни

    3 1 Отговор
    Готови сме за вземане на събиранията !
  • 39 Ана

    1 0 Отговор
    Бай шиле да си гледа стадото и маже филии мас от мутрата. Написаното от мен е проверимо !
  • 40 да питам

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    А помниш ли , декември почтените колко млрд. прахосаха ?
  • 41 ха ха

    1 1 Отговор
    и тоя проекто закон е секретен , нпо мълчат като риби , нинова размахва байрак , а никъде не намирам проекта да видя какви са ги замислили
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ние

    1 0 Отговор
    Искаме Амнистия на дълговете на физическиге лица! За да се спасят хората от побъркване и немотия!
  • 44 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ПАК СА НАМЕСТИ ОТГОРЕ МУ ......................................
  • 45 44444

    2 0 Отговор
    Уволнената за корупция, токущо е "подгонила" корупцията ??? Да се смееш ли, да плачеш ли? Вероятно и двете ще вървят точно.
  • 46 xaxaxa

    1 0 Отговор
    БСП не е загрижено, че под тяхното мъдро ръководство хората вземат все повече заеми и ги гонят фирми за длъжници. БСП е загрижено тези свръхзадлъжняли граждани да могат да се наспиват до 7 сутринта, преди да се събудят пред ужасяващата червена реалност. Комунистите никога не са прекалено абсурдни. Винаги може и повече.

    Коментиран от #56

  • 47 Анонимен

    0 0 Отговор
    Искаме същите весели и забавни хора, които ни предлагат услугата за кредити и битови услуги, да ни събират дълговете. Със същите хубави думи и радостни лица. Артистите и манекенките да обикалят длъжниците и да викат "Оправи я веднага". Зуека, Рачков, Любо на Слави, Краси Радков да събират дълговете. Да си водят асистентките и да казват: "Оправи я веднага".
  • 48 Абе къви вземания ма

    0 0 Отговор
    Бнб да си напечати парите а не да ги дерете хората и да им тровитерживота..време е да се разбере че парите са просто едни хартишки като рекламните хартишки на куфланда😂😂😂😂парите трябва да се подаряват и всеки да разполага с много още с раждането и всеки ден да получава пари подарък от държавата
  • 49 Васил

    1 0 Отговор
    Единствено сте готови да крадете шайка скапани комунисти.
  • 50 червен маргинал

    2 0 Отговор
    Тая биволица , щом е за "събиране" , прибиране" и ..."преватизиране" винаги е на първа линия ...активна .
  • 51 Оставка!

    1 1 Отговор
    Кой ти знае занопроекта , не е обсъждан.
  • 52 СМЯХ

    2 1 Отговор
    леля КУРИ-ИМПЕКСОВА ОПРАВИ ИКОНОМИКАТА, ПОСЛЕ МОБИЛНИТЕ И СЕГА КОЛЕКТОРИТЕ...ЕЙ ДО Е МИНАЛ КРАДЛИВИЯ И КРАК ТРЕВА НЕ НИКНЕ.

    Коментиран от #54

  • 53 жертва на мутрите

    2 0 Отговор
    Препоръчам ви да разгледате из основи дейностите на регионалните поделения на НОИ.
    Тези хора се изживяват като нещо средно между полицаи и екзекутори.

    Вашият министър правилно е започнал проверка по подобни практики в Кърджали, но това се случва и по други места.
    Спрете тормоза на разпасаните калинки!
    А най-добре ги изметете всичките и сложете нормални хора, които не са надъхани да тормозят хората, а са мотивирани да пазят държавния и обществен интерес.
  • 54 смееш ли се?

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "СМЯХ":

    Нещата за които тя говори са напълно релани и полезни, дори крайно належащи.
    Задръж си хулителните епитети - няма полза от тях. Хората могат да преценят кога някои работи в техен интерес.

    Коментиран от #55

  • 55 ????

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "смееш ли се?":

    Сериозно??? Какво точно работи в интерес на хората?!Кога за последните 20 години е работила ТЯ е работила за хората.Може би като ръководител в СДС...?! Като каква е работила.....длъжност "директор". Разбирам те , все пак ти се плаща на коментар....може вече и да си в някой борд или държавна агенция. Късмет.
  • 56 МНОГО

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "xaxaxa":

    ТОЧЕН КОМЕНТАР
  • 57 ПагРеот

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ана":

    ЗАСРАМЕТЕ СЕ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ! Как може да не се радвате, че цялата бригада на леля кури се нанася във власта и почва да ни ОПРАВЯ?! Ми те са най, по по най. Все отбор професионалисти с дълъг партиен стаж ...друг не им трябва. Ах другарю Живков къде сте да си приберете верисиите.

    Коментиран от #58

  • 58 няма никаквао значение

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "ПагРеот":

    Дали това е кака ти Кури или някой друг политик.
    Единственото важно е да с екоригират няйой десетилетни несправедливости от които мутрите съдраха милиарди от редовия българин.
    Който и да изправи тези проблеми, трябва да бъде поздравен,

    А ти звучиш като лсужител на колекторска фирма, изкомандван да троли!
  • 59 БИВОЛАР

    0 0 Отговор
    Опаса ли букетите ма де ги трупаш постоянно ... Ко ги правиш ... Толкова китки и на Георги Димитров на мавзолея не съм виждал ...По 2-3 средни пенсии на ден само за букети прахосваш ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове