Last news in Fakti

25 Януари, 2022 11:20 1 113 11

Директорът на НИМХ: Преминаването ни към МОСВ се подготвя в пълна тайна

  • нимх-
  • мосв-
  • бан-
  • брънзов

През 2018 г. НИМХ излиза от шапката на БАН и преминава към МОН с усилията на проф. Брънзов

Директорът на НИМХ: Преминаването ни към МОСВ се подготвя в пълна тайна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

„Има няколко причини да е проблем НИМХ да премине от МОН към МОСВ. Първо, няма никакви аргументи защо това трябва да бъде направено. Фактът, че това се подготвя в пълна тайна показва, че нещата не са чисти“. Това каза в „Тази сутрин“ директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

„Проблемите, ако това се случи, са два. НИМХ е националната научна организация в тази област. Съответното тя има начин на управление и действие. Съвсем нормално е научна организация да бъде към МОН, а не към друго“, смята той.

„Второ, ние вече имаме опит и такъв експеримент е правен с института, когато е прехвърлен към Министерството на земеделието. След 10 г. започва да се занимава само с агропрогнози и неглижира всички други дейности. И държавата, за да спаси положението, го връща в МС, за да е равно отдалечен от всички структури, които той обслужва“, разказа още директорът на института.

През 2018 г. НИМХ излиза от шапката на БАН и преминава към МОН с усилията на проф. Брънзов.

Той каза, че ще направят всичко възможно да не останем без прогноза за времето и ще се търсят други варианти, различни от протести и спиране на дейността на НИМХ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо+Марйка

    9 7 Отговор
    Какво значение има къде сте ? Мястото ви не беше в МОН. Мястото ви е там където ще ви ползват пълноценно. Голям проблем.

    Коментиран от #8

  • 2 гошо

    9 4 Отговор
    моите почитания към г-н професора. вероятно се действа на тъмно, защото тлъсти зелени калинки (и мишоците-кукловоди зад тях) са хвърлили око на имотите на нимх. а те не са малко - само земята в младост колко струва!

    Коментиран от #6

  • 3 Павел Пенев

    5 7 Отговор
    Вашата дейност е толкова безсмислена,че най добре да ви изпратят към Светия синод, и там се говорят глупости за очаквания и надежди, които обикновено не се сбъдват.
  • 4 Умело прикриване

    6 6 Отговор
    Да ви пратят където и да е би трябвало да е без значение. Що хвалби се чуха от вас, че "произвеждате" всичко сами. Като гледам чуждите сайтове как са структорирани и как вие направо ми е жал за вашите "прогнози". Тия които добре са следили номадството ви и "протестите" знаят, че всичко е за едни имоти. Така че не ни баламосвайте. В крайна сметка който и да ги гепи, за вас нищо няма да остане. За редовите в НИМХ, а иначе рУководството ще намаже. Най малкото от това, че ще си трае и ще даде становище че са с много скъпа подръжка и не се нуждае от тях. Тия филми сме ги гледали ........... !!!
  • 5 00000

    9 5 Отговор
    Денков е пак в основата на проблема, този деструктивен псевдоакадемик по пяна за бръснене е голям интересчия, капиталец. Подмяната предстои
  • 6 Той професора

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "гошо":

    Той професора въобще не гледа да намаже от тия имоти. :)) Той ще иска да бъдат дарени за клубове на пенсионерите. Що ме разсмиваш ? Хубаво си напипал верния коловоз, ама трябва да уцелиш и посоката на движение.

    Коментиран от #7

  • 7 гошо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Той професора":

    ако не си забелязал, антрефилето не е за г-н професора, а за прехвърлянето на нимх към друго министерство. а какви са неговите щения и какво ще произлезе от тях, зависи от управляващите, не от него.
  • 8 Ти мислиш че Сандов го вълнува ли

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо+Марйка":

    По някоя поредна европрограма НИМХ ще получава пари.
    Те са научен институт, колкото и да не ви се вярва сериозните държави не си играят с метеорологията и ходрологията!
    И колко му е да имат имоти които са хубави, а да дори се сещам за няколко такива в Пловдив щото съм ходил там на практика преди 15 години като студент!!
  • 9 АААААААААа

    2 4 Отговор
    В БАН си Ви беше най добре? Ви е сте научен институт, не учите ниКОЙ на нищо, та да сте в МОН? А парите все идват от бюджета, кажи речи от МЕН?
  • 10 Сашко

    0 0 Отговор
    Какво ще правим с БАНИ и 10000 академици?
  • 11 Дерменджиев

    0 0 Отговор
    БАНИ е господна академия ,която подарява научни титли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове