Last news in Fakti

25 Януари, 2022 13:55 3 979 20

Атанас Пеканов обяви дали прави партия

  • атанас пеканов-
  • партия-
  • президент

Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие

Атанас Пеканов обяви дали прави партия - 1
Снимка: БГНЕС

През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации с името ми. Благодаря много за вниманието и интереса на медиите. Но искам да ви кажа, че слуховете за моя партия са силно преувеличени. Това коментира във "Фейсбук" Атанас Пеканов.

Завърнал съм се абсолютно приоритетно към академичните ми задачи, далеч от политиката.
Работя отново по теми, които смятам, че имат огромно значение, макар понякога да изглеждат теоретични и чисто технически.

От една страна в рамките на научните ми разработки, които бях оставил настрани за известно време. Те касаят влиянието на текущата парична политика на централните банки върху доходите на различните групи от населението - чрез нови и детайлни данни за всички домакинства в Еврозоната и различни модели можем да разберем как и кой печели и кой губи от текущата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, за да помага на мнозинството от гражданите.

Изключително ключови през тази година са и решенията по отношение на бъдещето на Пакта за стабилност и растеж - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на ЕС, по която от години сред експертите се обсъждат най-различни предложения за реформи. Такива реформи ще бъдат нужни за да могат фискалните правила да отговарят на реалностите на 21-ви век.

Промените са назряли на европейско ниво и са ключови и за дългосрочното съществуване на еврото. Те ще трябва да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще трябва да заемат ясни позиции за това как виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция.
Винаги съм на линия за дискусии по тези теми, за важните дебати по европейските въпроси, в които България също трябва да бъде активна.

Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие на страните-членки през идните години, и по този начин - благоденствието на техните граждани.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 7 Отговор
    На Агора България един президентски съветник ми каза че ще прави.
  • 2 Соси

    0 3 Отговор
    Круто
  • 3 Радио Козяк

    8 6 Отговор
    Още не сме договорили условията. Заявяваме че сегашният ни служител Киро е заменим и договорът му ще бъде прекратен веднага, щом се разкрие достатъчно и търсим заместник/ци.
  • 4 разбрал

    6 10 Отговор
    ТУЙ ПЪК МАМУЛЧЕ КАКВО ЛИ ИСКА ? - ААА , И ТО (МАМУЛЧЕТО) КАТО БАЧО СИ КИРЕ ИСКА ДА Е НА ВЛАСТ И ДА ГЕПИ ,ГЕПИ - РАЗБРАХМЕ.
  • 5 Псевдоним

    4 4 Отговор
    Следващият, моля!
  • 6 ДядоПоп

    10 8 Отговор
    тоя се издъни с плана, сега се готви да управлява ли, боже боже, пази българия !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Sion

    3 6 Отговор
    Жалко , че ИТН и Слави не предложиха него за министър председател..Така нямаше да стигнем до недоразумението "просто Киро" и шуробаджанащината , ширеща се от месец насам
  • 12 АЗ ПОДМЯНАТАОставка

    3 3 Отговор
    Т
    Какво стана с твоят велик план преработен от теб почтеният и отхвърлен от Европа с огромни грешки Потрес завлякохте България на дъното служебните превратаджии и никой не ви търси сметка Комунизмът се завърна с пълна сила
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен от Пв

    2 0 Отговор
    Публикувано във фейсбук
    Невръстният ентусиаст Наско, с дръзновения поглед на дядо си Наско (Пеканов) – изтъкнат член на ОК на БКП в Пловдив
    Дядото борец против фашизма, таткото на Пеканов дипломат, но това е изтрито от нета
    Невръстния ентусиаст Наско, с дръзновения поглед на дядо си Наско (Пеканов) – изтъкнат член на Окръжния комитет на БКП в Пловдив, активен борец против фашизма. За този дядо, който живееше в Партийната кооперация на ул.“Иван Вазов“ в Пловдив – онази, на Дража и Панев, всичко е изтрито в нета. А също и за баща му – Ангел Атанасов Пеканов, дългогодишен дипломат от кариерата. То, Наско младши, за това е роден в Гърция. Баща му веднага след завършване на МИО в Москва беше назначен в посолството в Гърция, а майката на Наско-младши беше репортерка „на живо от Атина“ за БНТ. Но тази информация липсва в интернет. Търсачките не я намират. Някой по-знаещ и можещ да провери : вярно ли е това?!
  • 15 Анонимен

    0 0 Отговор
    Обратно си искат богатите бойко и бедните, ние сме пас другарю А п
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    Лично мнение. На този младеж нищо не може да му се разбере с тия подмятания на ръце, крака, бързо говорене. С две думи не става. И старите сега ще ви оберат и ще си купят на любовници и деца в щатите къщи и екстра коли, а вие платени тролове работете им за дребни бозайници. Баламосват ви горе старите шапки..
  • 18 Тото

    0 0 Отговор
    Те затова ни затварят по къщите, да не ходим по еродираните си близки, а да сме кон с капаци, за 4 г доста неща явно са успели да оправят, стани моите от село да оправя
  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ще прави и сички от селата от хасково плодвив в софия, ха честито ви промяната. Кирчо, може да гепи, поне е красив и няма да остане гладен, но атанас и зад него са гола вода. Кирчо, асен, делян добрев, Лена, Калина са сладки същества, от политика хабер си немам, но от възпитани и красиви разбираме. Много хора ги оприличават, като тяхни деца, и им желаят много здрави хора да са.
  • 20 112

    0 0 Отговор
    Ако има избори, ако те са честни нинова от сдс ще спечели НИНОВА от това младото на хх човек. Всеки иска ит младото бързо забогатяване, но не ставал атанас, да ме извинят Атанасовците, хубаво име носи, но името не прави човека, дори и учен да си, много млади днес са с психически отклонения, едни от много учене и пари са превъртяли, простите и те гкедат да го докарат с мускули, но като им липсват първите 7 г и те не стават да ми бранят гражданите. Ще трябва да изчакате 10,15 г, спиред мен, отнасящО се за бг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове